‘Vleugellamme’ Rutte waarschuwt de Nederlandse bevolking nog eens: ‘Ook als je bent gevaccineerd ben je nog steeds niet vogelvrij!’

Het coronavaccin doet voorlopig niets veranderen aan onze manier van leven. Die boodschap maakte Rutte gisteravond nog eens duidelijk tijdens de wekelijkse persconferentie van de minister-president. Volgens Rutte is het dan ook “van het grootste belang” dat we ons blijven houden aan de geldende coronamaatregelen, of je nu bent gevaccineerd of niet.

Hoewel Rutte (en zijn kompaan Hugo de Jonge) de regie al een tijdje niet meer echt in handen lijken te hebben, blijft onze premier er wel op hameren dat we ons voorlopig aan de geldende coronamaatregelen moeten houden. Daarbij maakt het dus helemaal niets uit of je al dan niet bent gevaccineerd tegen het coronavirus.

Zondag staat er dan ook weer een overleg in het Catshuis gepland, waarbij er gesproken zal worden over een verlenging van de lockdown en eventueel zelfs zwaardere maatregelen waaronder de sluiting van alle (nu nog geopende) niet essentiële winkels alsmede hotels en (afhaal)restaurants.

Volgens Rutte zal het nog een behoorlijke poos gaan duren voordat we verlost zijn van het coronavirus en dus ook de lockdown en de geldende strenge regels. We kunnen dus eigenlijk al concluderen dat Rutte dinsdag weer als vanouds groot zal uitpakken in een persconferentie om de duimnagels nog strakker aan te schroeven.

Het begint nu zelfs zo erg te worden, dat het woord ‘vrijheid’ definitief klinkt als een vervlogen term uit het verleden. We zijn voorlopig nog niet van Rutte af, niet van de lockdown en niet van de strenge maatregelen. We moeten deze horror in ieder geval nog uitzitten tot 17 maart, precies de aanvang van de Tweede Kamerverkiezingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. 2030

  Dank voor je bezorgheid markje. Je vaccin is dus waardeloos !

  1. driewerf

   En Rutte erbij waardeloze knakker

 2. Bunky01

  ” We moeten deze horror in ieder geval nog uitzitten tot 17 maart, precies de aanvang van de Tweede Kamerverkiezingen.” Dat valt misschien nog vies tegen als mw Ollongren en de rest van dit corrupte zooitje de euvele moed hebben om de verkiezingen nog even uit te stellen. Ze smijten nu al een tijdje met noodwetten zodat een noodwet om onder het staatsrecht van een 4-jarige ambtstermijn uit te komen een peuleschil is.

  1. Irma Genau

   Dat zou niet meer dan terecht zijn. Mein hoofd staat er niet naar om nu een weloverwogen keus te maken. In deze bratstorm aan berichten over het virus om ons heen raakt duidelijkheid zoek wie het vaccin levert. Met ander woord wie moeten wij bedanken.?

   1. Seneca

    u hoeft niemand te bedanken! waarom?

   2. LifeBuddy

    Het rivm [met Dikke beurs] moet het Volk danken, dat ze zoveel testen hebben gekocht voor a80 euro.

   3. 2030

    waarvoor bedanken ? dat ze hun zakken hebben gevuld ?

  2. Xyz1234

   De verkiezingen gaan ons niet redden ben ik bang. Er staat teveel op het spel. Dat geeft men niet uit handen.

 3. JFU

  Vaccineren heeft dus geen enkel nut.
  Ons immuun systeem werk veel efficiënter, maar daar wordt niet over gesproken….bewust verzwegen.
  Miljoenen zijn al immuun voor dit virus…en dat gaat steeds sneller.
  Dus…met of zonder vaccinatie, onze vrijheid zijn we voorgoed kwijt, wel verplicht elk jaar een prik…..anders totale sociale uitsluiting, wat er nog van over is.

  1. Heinz

   Er komt meer onheil op ons af hoorde ik vanochtend in het Radio 1 journaal. Die eerste prik ga ik toch maar halen.

   1. 2030

    veel plezier !

 4. Cootje

  Als we dan toch de beproeving moeten doorstaan . Als het dan maar helpt om het ondemocratische bolwerk in Brussel te slopen . in deze omstandigheden gaat de solidariteit voor Europa en zeker voor de failliete zuid Europeanen hard omlaag . Als die het toeristen seizoen ook nog dicht moeten is het over en uit en tweede gratificatie gaan ze niet krijgen het water naar de zee brengen is altijd nutteloos geweest . Maar als de bv Nederland 85 miljard € gewoon weggeven aan niet presterende zuid Europeanen die met hun 55/62 ste met pensioen onder een boom aan de middellandse zee gaan zitten . Is toch onverkoopbaar tegen de dan failliete bedrijven en ondernemers en de vele werkeloze hier . U mag u lot op 17 maart bepalen of u de Haagse oude politieke dieven nog geloofd . Daarna mag u op de Corona blaren gaan zitten want de rekening komt nog

  1. Heinz

   Ik ben solidair met de Spanjaarden, wat heb ik daar voor een vakanties gehad. Helaas moet ik het nu doen met mijn tuin, geld kan ik niet uitgeven @Cootje. Geef mij maar de lol.

   1. Cootje

    Ben er wel 40x in Spanje op vakantie geweest , maar vroeger toen we met de auto gingen hard door Frankrijk gereden . Toen al wou je in Frankrijk niet dood gevonden worden en van de jaren 1975 toen een Franse Frank ongeveer o,75 cent tegen over een gulden was zie je hun boven de stand leven beleid toen ze ruim 25 jaar later bij de euro kwamen. Stond hun Franse Frank nog maar 0.33 cent tegen over de gulden , de Italiaanse lire en de Spaanse peseta hadden het zelfde meegemaakt . En ze vreten ons nog gratis op , mooi weer en zee en werken gaat niet samen . Noem mij een rijk volk langs de middellandse zee kust. Individueel kunnen ze wel goed voor hun zelf zorgen dat hebben ze namelijk uitgevonden .

 5. NoDoubt

  Hij heeft maar één doel: Agenda 2030. Geen democratie, maar al uw geld naar EU-elite, WHO en vooral WEF (clubje Kaag/klaus/maxima), was ze vergeten te melden in docu). En uw pensioen bent u al kwijt en u gaat ook de banken financieren in EU die omvallen. Dat ze omvallen is zeker. Hij heeft met Hoekstra op 18 dec 2018 getekend. Alle banken zijn private ondernemingen in handen zoals Rotschild etc. Keep on dreaming.

 6. ervi

  De informatievideo van de overheid die belooft dat “als we ons laten vaccineren krijgen we stapje voor stapje onze vrijheden terug”,gaat over de ongrijpbare worst die wordt voorgehouden.
  Natuurlijk krijgen we onze vrijheden niet terug. Daarom is de volgzaamheid van het volk gewoon ironisch.
  1Lichtpuntje: als het toch geen mallemoer uitmaakt of je gevaccineerd of niet bent hoeven de non-vaccinanten niet langer worden gedemoniseerd.

  1. 2030

   de politiek heeft de fabrikanten gemobiliseerd voor een vaccin. Niet kopen betekent dus een forse schade claim zoals destijds bij de Mexicaanse griep.

   De geschiedenis herhaalt zich

  2. de ziender

   Ze hebben datgene, de vrijheid, onbeschaamd van ons geroofd. Het maakt hun tot dieven en misdadigers. De lockdowns en andere “maatregelen” zijn de martelwerktuigen van deze eeuw.

 7. Meriadoc Brandebok

  Er is een verschil tussen “zo vrij als een vogel” en “vogelvrij”, Kenneth. En ja, de Nederlandse taal is inconsequent, maar deze kop is taalkundig niet juist.

  1. Xyz1234

   Klopt. Heb ik ook al opgemerkt. Maar wat is erger? Deze termen door elkaar halen of permanente inperking van je grondrechten? Ofwel: de vorm of de inhoud?

 8. Heras

  Rutte, you are done.

  1. 2030

   laten we het hopen

   stem sociaal, stem PVV

 9. Robin Hoed

  Weet die idioot Rutte niet wat vogelvrij betekent?

  1. domvolk

   Dan mag je er op schieten toch?

 10. macsjang

  Hopelijk duurt het niet meer zolang, aleer we verlost worden van Rutte en zijn corrupte ploeg.

  1. Niet L niet R

   Ik hoop het van ganse harte, maar ben bang, dat die gladjanus er weer mee wegkomt!!

 11. Happytissue

  Natuurlijk komt het niet goed. Het nieuwe normaal mensen, niet het tijdelijke normaal. Wel lopen zeuren om de term vogelvrij of vrij als vogel. Maar niet begrijpen dat er over nieuw en niet tijdelijk gesproken wordt.

  De mondkapjes, het niet samenkomen, vaccinaties, het bewijzen van niet ziek/gevaccineerd en het afstand houden van elkaar blijft.

  Geen complot, geen droom, de werkelijkheid van tegenwoordig en de toekomst. Net zolang wij zelf hier een einde aan maken.

  1. 2030

   laten we er snel een einde aanmaken !

   Kom op voor uw grondrechten

 12. gargamel

  Als ik zie hoeveel alcohol mensen kopen, zie ik eigenlijk de werkelijke stand van zaken, ik denk dat het nog erger zal zijn, dat is waarschijnlijk het doel van dit circus met beperkingen en ontneming van bewegingsvrijheid.

 13. Vogel

  Ik neem aan dat jullie dan ook niet naar het Z Huis willen als je toevallig dat (nep) virus oplopen. Of hebben jullie dan geen grote bek meer

  1. 2030

   vogels kunnen niet lezen dat blijkt weer

 14. Xyz1234

  Weet de schrijver wel wat de term ‘vogelvrij’ betekent? Dat zij we onderhand namelijk juist wel in dit land.

 15. Henry Higgins

  “We zijn voorlopig nog niet van Rutte af, niet van de lockdown en niet van de strenge maatregelen. We moeten deze horror in ieder geval nog uitzitten tot 17 maart, precies de aanvang van de Tweede Kamerverkiezingen.”

  Geen enkele nadere regering had in redelijkheid toten ander beleid kunnen komen op het gebied van corona.
  Dit slaat dus nergens op.

  1. Henry Higgins

   nadere = andere

  2. 2030

   elke regering had tot ander beleid gekomen als ze de oproep van de WHO respecteert !

   Was bij ingaan van deze idioterie de WHO het leidende orgaan is er nu plotseling geen enkele regering die gehoor geeft aan de oproep van de WHO

   Zelfs de strónt vlé®k zou dit minimaal bijzonder moeten vinden.
   Lock downs zijn aantoonbaar zinloos en daarmee wanbeleid strónt vlé®k

   je gewauwel slaat inderdaad nergens op. zie h**ps://www.who.int/ veel succes met je steenkolen Engels

 16. Niet L niet R

  Rutte is voor een zeer groot deel van de bevolking, totaal ongeloofwaardig geworden, en heeft zich niet gehouden aan de beginselen van onze democratie.
  Hij weigert tot nu toe om af te treden, maar verwacht van de bevolking dat zij nu nog naar hem luisteren, waar haal je het lef vandaan.
  Hij heeft Vans mooie land zo langzamerhand een bananen Republic gemaakt!!

 17. de ziender

  De zichzelf uitgeroepen dictator Rutte heeft vanaf zijn eerste “pers”- conferentie reeds meegedeeld dat hij de kans dat we teruggaan naar normaal op nul inschatte. Niemand die vroeg hoe Rutte aan die wijsheid kwam? Nee! Ergo: reeds van toen af aan wist Rutte meer dan hij vertelde. En hij weet ook meer. Inmiddels worden steeds meer vrijheden geroofd en is de halve wereld tot inrichting verklaard. De medemens als potentieel gevaarlijk en moeten we met neuscondoom op een dubbele H-groet uit elkaar blijven. Walgelijk.

 18. Graaf1807

  Wie de serieuze medische literatuur heeft bijgehouden weet dat Rutte’s opmerking klopt: het vaccin van Pfizer (en ook de anderen) beschermt niet tegen besmetting met het Corona virus, zorgt er ook niet voor dat de gevaccineerde persoon geen anderen besmet, en garandeert evenmin dat de gevaccineerde niet opgenomen hoeft te worden als gevolg van zijn besmetting. Het enige wat het doet is de symptomen van de besmetting minder ernstig maken in een gezond persoon. Als je dus een of meer aandoeningen hebt waardoor de reactie in je lichaam op een Corona-besmetting potentieel je lichaam verandert in een slagveld, blijft de kans op opname en potentieel overlijden aanwezig. Als mensen denken dat ze met dit vaccin “beschermd” zijn tegen Corona, dan is dat dus een misverstand; ze zijn hooguit beschermd (mits ze geen andere kritieke aandoeningen hebben) tegen de zwaardere gevolgen van besmetting. Een heel klein voordeel wat naar mijn overtuiging niet opweegt tegen alle nadelen van het zijn van proefkonijn voor de bijwerkingen van vaccinatie. Waar het kabinet enig falen kan worden aangerekend is dat dus de volstrekte miscommunicatie over dit vaccin en wat het kan en niet kan, niet de snelheid waarmee iedereen het vaccin kan krijgen toegediend.

 19. Rieks

  Wat je ook tegen Rutte hebt maar als hij verdwijnt wie wordt dan premier?? Ik zou het niet weten.

  1. 2030

   ik ook niet maar slechter kan niet , ik haat mensen die liegen en bedriegen

   weg met pinokkio, dat is stap 1

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.