Volkskrant: Alle fans van de Vikingen zijn vieze neonazi’s!

Ik had er geen benul van, maar blijkbaar zijn er maar twee soorten mensen die buitengewoon veel respect hebben voor de erfenis van de Vikingen: nazi’s… en aanverwante groepen. Dat zegt de Volkskrant tenminste, en we weten allemaal: als een krant van het mediakartel het zegt dan is het zo

Paulien Cornelisse heeft een nieuwe columpje van 150 woorden geschreven voor haar krant: de Volkskrant. Het stukje is echt… vreselijk. Lees maar. Het gaat nergens over. Ongelooflijk kort. Zonder passie. Echt puur en alleen geschreven omdat mevrouw toevallig betaald wordt en ze dus wel iets moest insturen terwijl ze totaal geen inspiratie had. Dan krijg je dit soort flauwekul:

“De bestormers van het Capitool hadden veel Vikingparafernalia bij zich. Die waren niet historisch accuraat (een helm met hoorns!) maar wel bedoeld als Vikingesk. Vikingen zijn enorm populair onder neonazi’s en aanverwant volk. Price benadrukt voortdurend hoe verkeerd het is om de Vikingtijd te romantiseren. Helaas, de kans dat de Capitoolbestormers dit boek gaan lezen lijkt mij nul.”

Maar toch is er iets interessants aan. Want omdat ze geen inspiratie heeft verder besluit ze maar uit te halen naar alle mensen die gepassioneerd zijn over… de Vikingen. Wat? Ja. De Vikingen.

Volgens mevrouw waren de Vikingen het ergste soort mensen. Het waren vuile criminelen: Zo gaven ze meisjes bijvoorbeeld slecht te eten en gingen ze vooral op rooftocht “voor hun bloeiende slavenhandel.” Heel erg dus. Dat heeft ze allemaal geleerd van het boek “Children of Ash and Elm,” geschreven door Neil Price.

Bah. Wat een viezerikken die Vikingen. Intens slecht enzo. Maar wacht! Er zijn heel enge, duistere, misselijke, autoritaire, ja zelfs nazistische figuren die wél waardering hebben voor de Vikingen. Wat een pleefiguur. En natuurlijk schrijft het in een zogenaamde kwaliteitskrant. Ziek!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal. En steun De Dagelijkse Standaard via een kleine wekelijkse bijdrage op BackMe. Alleen met jullie hulp blijven we in de lucht!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. Drostemannetje

  Wie leest er nu een krant? Het is inmiddels een overbodige communicatiemiddel uit de vorige eeuw.

 2. Edjan

  Nou, ze heeft wel een punt, hoor. Terwijl dit soort praktijken in de rest van Europa al lang waren afgeschaft, gingen de Vikingen nog graag op plundertochten bij naburige stammen. Daarbij stalen ze alles van waarde, verkrachtten de vrouwen en staken daarna de zaak in de fik. (Precies deze houding bij de Galliërs veroorzaakte hun verlies tegen de gedisciplineerde, technocratische Romeinen)
  Toen de buurt was leeg geplunderd, gingen ze verder in Engeland, Parijs, Noord-Afrika, Sicilië en Corsica. Hoewel zeer actief en avontuurlijk was het geen prettig volk.

  De Hoge Elite in die tijd zat in Parijs en sprak foei van deze wappies en calimero’s, maar ze verloren de strijd.

  1. jennifer

   Die lijken in mijn ogen dan meer op die ongewenste Islam import waar Europa nu mee overspoeld wordt toch. Die doen ook overal zowat die dingen wat de Vikingen toen ook deden en benoemd worden.

   1. driewerf

    Volgens mij jennifer schreeuwden die Vikingen ook al alu akbar toen ze al plunderend door Europa trokken hahahahaaha. Iets later werd dat sieg heil hahahaha

    1. jennifer

     Nou das mooi dan toch de geschiedenis herhaald zich dan toch.

    2. Mireille

     Geef jezelf maar gelijk, met meer variatie is Jennifer geloofwaardiger.

   2. lucinde

    Jennifer is het spoor bijster, weer een wappie.

    1. jennifer

     Denk eerder aan je commentaren hier te lezen, dat jij veel meer als het spoor bijster bent.

     1. lucinde

      Reageer vooral niet, op DDS heb ik geleerd dat het geen zin heeft om met wappies in discussie te gaan.

      Altijd ontaarden in schelden

     2. Cycle25

      lucinde

      Speciaal voor jou, even de tekst interpreteren
      van Snappie naar Wappie.

      h*tps://youtu.be/Oe3FG4EOgyU

      Dolgedraaide VOC-er..

  2. Nostradamus

   Zoiets als de Mooren ook deden?

  3. Mireille

   Mannen werden ook verkracht, en jonge jongens

  4. Telex

   Nee dan loopt er tegenwoordig beschaafder volk rond he?

 3. lucinde

  Een prestatie dat Michael van een column van 150 woorden er een heel epistel
  omheen verzint.

  1. jennifer

   Weet je Lucinde normaal ga ik niet eens in discussie met dat soort mensen als jij.Hersenloze wezens kom je op elke straathoek tegenwoordig tegen zoals jij bent.En n wappie ben ik gelukkig niet juist jij lijkt meer op n hersenloze wappie hier.Maar gezien je hersen status zal je dat zelf wel niet door hebben lijkt mij.

 4. Pieter48

  Mevrouw Pauline. Was u niet op school tijdens de lessen geschiedenis.Aan de vergelijking die u schetst denk in dat deze lessen aan u voorbij gegaan zijn. Nu is het niet noodzakelijk als je voor de Volkskrant werkt dat men hoog opgeleid moet zijn. Als men maar links denkt en links stemt. Als u zich nog even zou willen verdiepen in de historie van de Vikingen zult u moeten toegeven dat de Vikingen tot meer in staat waren dan al uw linkse vriendjes waar ook op deze planeet. De vergelijking die maakt is behoorlijk mank. Veel succes bij uw onderzoek naar de Viking historie.

  1. lucinde

   Vikingen waren dol op duurzame oplossingen.

   Energieneutrale woningen
   Windenergie
   Geen olie
   Amper luchtvervuiling (beetje biomassa stoken)
   Zelfgemaakte kleding
   Hergebruik /recyclingvan geroofde goederen
   Geen bio-industrie

   Nee, Paulien heeft het mis, het zijn linkse hippies!

 5. Augustus

  Eerst was het de nazis, toen waren het de witte suprematisten, daarna werden het de witte separatisten, toen kwamen ze voor de witte nationalisten, daarna de voor witte meerderheid en nu voor bestaansrecht van witte mensen. Je zou bijna denken dat het helemaal niet gaat om het bestrijden van haat, maar om het bestrijden van kaukasische mensen.

 6. Adriaen van Bergen

  Eerste wet van Godwin, “als je de nazies erbij haalt, dan heb je het pleit verloren”.
  Maar kennelijk zijn de echte columnisten op bij de Volkskrant.

  1. Cycle25

   Media speel net zo lang door, totdat er 3,5 miljard nieuwe nazis rondlopen. Wat een eerbetoon voor de foute Duitsers, en die Amerikanen ? Die schreeuwen net zo lang door met een geloofwaardigheid ( zie Don Lemon van CNN ) totdat de burgeroorlog van Amerika in Europa afspeelde. Gestoorde nitwits, elke dag toeteren ze met zaken waar ze geen zak mee te maken hebben gehad. Of gaat CNN eerdaags Auswitch/Polen ergens in Texas dumpen ?

 7. ervi

  T.V.-serie “Vikings”. Nu via Netflix of Ziggo on Demand. Zes jaar lang deze fantastische serie bekeken. Historisch redelijk accuraat. Spannend en nog leerzaam ook.

  1. Cycle25

   Wat had dat gedacht, Netflix alias de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij. Het moet niet gekker worden..

  2. Edjan

   Inderdaad, ervi, en er is ook nog een Britse serie geweest die daar in de tijd op aansloot: The Last Kingdom. Ook niet helemaal historisch accuraat maar net zo spannend en leerzaam.
   Die Engelsen maken mooie TV, ook geweldige documentaires. Het enige puntje min is, dat ze soms nogal opschepperig zijn.

 8. HD

  Ik kijk af en toe de serie, deze is erg interessant, heb ook een pc game over de Vikingen het heet Assassin’s Creed Valhalla.
  De game is schitterend gemaakt, nu blijkt volgens de communistische Volkskrant dat ik een Nazi ben.
  Zo zie je maar dat je je zelf nooit goed kent, hebben ze bij de Volkskrant nog uniformen te koop?

 9. C.A.Barstow

  Alle fans en lezers van de Volkskrant zijn vieze socialisten en rooie varkens.

  Stem PVV.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.