Feitenvrije VVD-brombeer Klaas Dijkhoff droomt hardop: “We vaccineren nu 200.000 mensen per week!”

Vandaag mocht VVD-brombeer Klaas Dijkhoff aanschuiven bij WNL om het kabinetsbeleid weer eens goed te praten. We zouden namelijk nu 200.000 mensen per week vaccineren, alleen klopt er niks van die stelling. Ook kon Dijkhoff het niet laten om een sneer uit te delen richting CDA-minister Hoekstra. De CDA-lijsttrekker kon het volgens Dijkhoff niet laten om wat verkiezingsretoriek te uiten. 

Het Nederlandse vaccinatiebeleid is het lachertje van Europa. We prikken te langzaam en lopen ook nog eens achter feiten aan bij het inkoopbeleid. Dijkhoff merkte op dat er 200.000 mensen per week worden gevaccineerd in Nederland. Er klopt echter vrij weinig van deze opmerking.

Dijkhoff heeft de sneue taak gekregen om het falende kabinetsbeleid te verdedigen. Het is alleen een blunder van jewelste om met getallen aan te komen die gewoon niet kloppen. We prikken helaas geen 200.000 mensen per week, was het maar zo. Sinds afgelopen donderdag zijn er pas 200.000 mensen in totaal geprikt in Nederland.

Eerder deze week zei minister Hoekstra dat de scholen over een week weer geopend moeten worden. Volgens Dijkhoff was dit een campagnetrucje: Hoekstra zou zijn opgefokt door zijn campagneteam om dit soort dingen te roepen.

Hier heeft Dijkhoff wellicht een punt. Het CDA onder Hoekstra probeert zich kritisch tegenover het coronabeleid op te stellen maar ondertussen stemmen ze met alles mee. Dit soort retoriek doet het misschien goed bij de achterban, maar het stelt in de praktijk vrij weinig voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Henry Higgins

  “Het is alleen een blunder van jewelste om met getallen aan te komen die gewoon niet kloppen. We prikken helaas geen 200.000 mensen per week”

  Volgens welke bron is dat zo?

  1. Vrijedenkert

   Begin vaccinatie 6 januari:

   h**ps://nos.nl/artikel/2363236-mega-operatie-van-start-nederland-begonnen-met-vaccineren-tegen-corona.html#:~:text=Nederland%20is%20begonnen%20met%20het,die%20locatie%2036%20mensen%20gevaccineerd.

   Vrijdag 29 januari 215.000 totaal en capaciteit nu ongeveer 15.000 per dag en we zijn 4 weken verder…

   h**ps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nederland-loopt-achterstand-bij-vaccineren-nog-niet-in~bc55ebd0/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

   We prikken geen 200.000 mensen per week en hebben deze capaciteit ook nooit behaald in de afgelopen periode en deze capaciteit is er nu ook (nog) niet!

   1. Henry Higgins

    Ik vroeg slechts naar een bron.

    Dank.

  2. Patje

   Tjee, onder welke steen heb jij gelegen?

 2. Yoyo

  Klaas Dijkhoff; ooit veelbelovend politicus.
  Nu zal hij slechts herinnerd worden als ” de Sneaky Bastard”.
  Overigens nog altijd beter dan Marky R., daar hebben wij over 5 jaar geen herinnering meer aan.

 3. HD

  Aan het hoofd van deze landverrader te zien heeft ook hij veel moeten inleveren.

 4. gargamel

  Het is mij een raadsel waar ze zoveel vrijwilligers zullen vinden, vooral de jonge bevolking is massaal tegen vaccinatie.

 5. rexm

  Rutte tegen Klaas, Klaas ga jij ze eens vertellen hoe de vork in de steel zit, weet zelf niet meer wanneer ik de waarheid spreek of sta te liegen.

 6. M. Brandenburg

  “Het is alleen een blunder van jewelste om met getallen aan te komen die gewoon niet kloppen. We prikken helaas geen 200.000 mensen per week”

  Nu moet ik niets van deze kwal hebben, hij zegt we prikken nu 200.000 mensen per week… Als dit sinds Donderdag er al 200.000 zijn dan prikken we er dus meer per week, immers donderdag tot zondag zijn 4 dagen en geen zeven. stel dat we enkel op doordeweeksedagen prikken, dan zouden we dus volgende week donderdag in dit tempo al 500.000 mensen moeten hebben geprikt. Beide lijkt mij mij aan de hoge kant, het cijfer dat men nu communiceerd, alsmede het cijfer waar we uiteindelijk op uitkomen. Dat zou inhouden dat binnen we binnen een half jaar het halve land al hebben gevaccineerd, terwijl het virus zich verspreid en we al minimaal 2 a 3 miljoen mensenmet antistoffen moeten hebben, zouden we ons richten op hen zonder antistoffen dan hebben we dus in een paar maanden kudde immuniteit. En zouden we na 1 maand al een gigantische afname in geregistreerde besmettingen moeten zien tijdens het testen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.