Winkeliers woedend over dreigende aanscherping van de Rutte-lockdown: ‘Slechte zaak!’

Het gerucht dat de lockdown gaat worden verlengd en mogelijk gaat worden uitgebreid valt slecht bij ondernemers en winkeliers. Velen voelen zich bedrogen. Diverse brancheverenigingen hadden duidelijke afspraken gemaakt met de overheid maar horen ineens andere geluiden. 

Een mogelijke aanscherping van de coronamaatregelen zorgt voor veel onrust bij winkeliers. Het zijn al onzekere tijden voor tal van ondernemers en nu zou het zomaar kunnen dat ook zij hun deuren moeten sluiten als deze lockdown nog langer duurt.

Haagse bronnen meldden het Dagblad van het Noorden dat het zomaar zou kunnen dat hotels en méér winkels hun deuren moeten gaan sluiten. Voor veel branches zorgt dit voor verwarring, zij hadden namelijk meerdere afspraken gemaakt met de overheid maar krijgen nu via de media te horen dat ook zij wellicht dicht moeten:

,,Wij hebben tot nu toe geen signalen ontvangen dat slijters moeten sluiten na 19 januari. Wij hebben destijds afgesproken met het kabinet dat we openblijven om de druk op de supermarkten te verminderen. Ook een verkorting van de openingstijden levert niks op, omdat je dan andere piekuren krijgt. Ik kan me dus niet voorstellen dat we moeten sluiten, dat zou echt een slechte zaak zijn.”

Ook een woordvoerder van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven wordt moedeloos van de berichtgeving. Wat stellen de gemaakte afspraken nog voor als het kabinet keer op keer op eigen houtje nieuwe maatregelen bedenkt zonder overleg met de betreffende sector?

,,We hebben met het kabinet afgesproken dat de drogisterijen openblijven, zodat consumenten terecht kunnen voor essentiële producten, zoals paracetamol, hoestdrank, hygiëneproducten en producten die de weerstand verhogen. Zo nemen we de druk weg bij supermarkten en apotheken”

Het lijkt er sterk op dat het kabinet nog steeds flinke oogkleppen op heeft. Ze overleggen helemaal niks met de retailsector en voeren gewoon extra maatregelen in zonder dat deze maatregelen worden gesteund door de wetenschap. Ook bij het RIVM zetten ze hun vraagtekens bij de huidige lockdown. Deze nog zwaarder maken zal weinig uitmaken. Het enige wat je dan bereikt is dat er nog meer gedupeerde ondernemers zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. lucinde

  Had het al gelezen in de krant, daar heb ik DDS niet voor nodig.

  1. hans-e-pans

   Welke kraant?

   1. Cootje

    Het Reformatorisch dagblad of in strijdkreet . De toekomstige dakloze worden netjes van te voren geïnformeerd , om zich daarna te bekeren tot de apostelen van Staphorst om samen te kunnen zingen Corona is de wil van God . Voorlopig binnen blijven tot de zomer want de Engelse variant laat zich niet tegenhouden met zingen of slapen op een stapel bedje ,

    1. Edjan

     Cootje ++++++++

  2. Xyz1234

   Wat doe je hier dan?

   1. lucinde

    Dat vraag ik me de laatste dagen ook af.

    1. ManX

     Wat een ramp voor de middenstand. Het is nu overduidelijk dat het kabinet de regie en contr0le totaal kwijt is – wat een treurige incompetentie.

     1. Meriadoc Brandebok

      Nog maar eens.

      “In de eerste 51 weken van 2020 zijn 3147 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 584 minder dan in dezelfde periode van 2019, toen stond de teller op 3731.”

     2. 2030

      wat wil je nou zeggen domme gans ? dat we beter worden van de lock down ? In het genoemde jaar hadden we 10.000 influenza doden !

      Nu 400 sneuneus

     3. ManX

      Veel economen zijn het er over eens dat de echte klappen nog moeten vallen: kunstmatig overeind gehouden MKB gaat op grote schaal sneuvelen het komende half jaar.

  3. 2030

   blijf lekker bij je krant trut

   1. Thant dolpf

    laat je tong trekken, slijkzwam

    1. 2030

     waarom sukkeltje ?

     1. Thant dolpf

      Heb je strônt in je oren??

     2. 2030

      jij op je tong

   2. Flach

    Opgegroeid met verbaal geweld zo te horen, want je kan alleen maar schelden en proberen anderen te beledigen ofzo, op zich al een domme actie, maar goed. Om in jouw jargon te blijven, rot toch eens op domme sneufluiter. Met ja slappe geleuter. Je stomme vergelijking met een griep is zo ongelooflijk dom maar het is je al zoveel keer uitgelegd dat je het dus duidelijk niet wil snappen. Maar ik hoop van harte dat als jij en je gezin corona krijgen je wel zo sportief zal zijn om dan van ziekenhuiszorg af te zien. Heeft een oudere die meer waard is tenminste een kans. 😀

    1. ManX

     Tegen wie heb je het Flach?

     1. Flach

      2030 😉

     2. Flach

      Maar t.a.v jouw comment over het MKB ben ik mee eens net als met Mariadock. Normaliter in een normaal jaar zouden er idd ong. zoveel bedrijven omvallen. Gewoon een schifting tussen levensvatbare goie bedrijven en slechten. Nu door alle subsidie blijven die faillissementen uit, die anders wel waren uitgesproken. Dus ja, op dit moment barst het vd bedrijven in de Horeca maar ook andere takken die het ook voor Corona slecht deden en normaal het niet hadden overleefd. En die maken handig gebruik van de opties die er nu zijn en zingen het zolang mogelijk uit. Dat is gewoon een feit.

      En natuurlijk is het gruwelijk hoe ellendig en stressvol dit alles is voor hen die keihard hebben gewerkt, en nu hun zaak zien verdampen. Dat is in en in triest. Niet voor niets steken we er vele tientallen miljarden in van gemeenschapsgeld om te proberen te helpen.

      En van degenen die binnenkort omvallen zitten ook behoorlijk wat bedrijven die onterecht misbruik hebben gemaakt vd regelingen en het daarom terug moeten betalen. Tja,

    2. ervi

     Dus U vindt de ene mens meer waard dan de andere?
     De nazi`s hadden dezelfde overtuiging.

     1. Flach

      ervi heb je het tegen mij? met een Godwin nog wel 😀

      Precies andersom, de nazi’s in dit geval zijn degenen die vinden dat oude mensen toch maar dor hot zijn, en maar beter kunnen sterven, die krijgen geen ziekenhuiszorg, die krijgen niet alle kansen om te overleven. Die zijn dus minder waard dan de anderen. Dat is wat er gaande is.

      Dus ik stel voor dat jij daar de regering even van in kennis stelt nl. dat het dus zoals jij zegt, nazi’s zijn.

 2. C.A.Barstow

  Landverrader Rutte gebruikt deze crisis om ons land totaal af te breken.
  Hij heeft dan zijn handen vrij om bij die linkse fascisten bende in Brussel aan te kloppen om te vragen ons land en volk te redden van de ondergang,
  m.a.w, hij zal ons land en volk verraden en verkwanselen, onze soevereiniteit weggeven om als eerste van ons land een federale staat te maken.
  Dat zijn de plannen van deze landverrader.

  Stem die smeerlap weg,
  Stem PVV.

  1. Loelap

   Helaas heb je gelijk!

 3. Xyz1234

  Het MKB gaat ter ziele. Of dat met opzet gebeurt of niet maakt niet zoveel uit voor het eindresultaat. Het past in ieder geval wel mooi in de plannen van World economic forum en hun Great Reset. Maar dat kan natuurlijk ook toeval zijn.

  1. Edjan

   xyz, toeval of niet, het komt goed uit. Nog veel meer ketens, nog meer internationals. Minder kleurrijke privé-initiatieven. Meer miljarden voor de miljardairs, minder poen voor het volk.

 4. ropart

  vallen drankwinkels straks ook onder de strengere lockdown?, of blijven ze open want spiritueel.

  1. lucinde

   Of spiritus…werkt ook

   1. ropart

    in spiritus zit het woord spirit dus valt ook onder geloofsovertuiging alleen wordt je blind van spiritus maar dat zijn de relies toch al.

 5. Flach

  Er komt gewoon een avondklok omdat teveel mensen maling hebben regels, grote bekken hebben maar er wel voor zorgen dat we in dit circus blijven hangen. T.a.v. zorg? Als er dan een code zwart komt stel ik iig voor dat al degenen die corona een griepje noemen van ziekenhuiszorg worden uitgesloten. Liever een oudje van 80 die nog 20 waardevolle jaren heeft, dan een corona-ontkenner, want die hebben er alleen maar voor gezorgd dat dit langer duurt en met zwaardere maatregelen dan als zij zich wel ad regels hadden gehouden. Maar ja hun pleziertjes hé, zijn zo belangrijk, en knuffelen, dat ook. 🙁 Dus vor hen geen zorg als het erop aankomt.

  1. ervi

   Flach, je bent een zgn. Coronafascist.

   1. Flach

    Hahahaha, die ervi toch 😉 Neem je pilletjes even jochie.
    Overigens ook aan jou het verzoek om afstand te doen van medische zorg mocht jij het virus oplopen. Dat is dan wel zo sportief en kan een oudere die het wel waard is die zorg beter krijgen. 😀

    1. ervi

     Waarom zou ik afstand moeten doen van medische zorg als ik “het ” virus oploop, Flach?

     1. Happytissue

      Omdat ze niets anders kunnen uitkramen dan dat. Het zijn altijd dezelfde argumenten. Uiteindelijk roepen ze wappies, terwijl ze helemaal blind zijn voor de gevolgen van hun zogenaamde paniek en deugen. Dat er in ons land veel doden gaan vallen door uitgestelde behandelingen en dat er kinderen, vrouwen in elkaar gemept worden door de lockdown, over zelfmoord niet gesproken speelt niet.

      Zelfs de miljoenen die aan hongersnood gaan sterven omdat de westerse economieën stil vallen en er niets te verdienen valt, in India en dat soort landen zijn ze niet zo van de uitkeringen… Doet er niet toe. Het gaat er alleen maar om dat ze zielig, het slachtoffer kunnen zijn. Kunnen ze het als opa sterke verhalen ophangen omdat deze in het verzet zat (alle opa’s geloof ik) en hoe sterk ze waren toen ze de monster dodelijke ziekte overwonnen.

      Terwijl ze thuis zaten met een uitkering of ambtenaar loontje wat doorbetaald word. Dit terwijl de gemiddelde Nederlander een kaalslag ziet in zijn land en zichzelf realiseert dat dit allemaal betaald moet worden, persoonlijke drama’s daargelaten.

    2. Happytissue

     Och het geef je IC bed op argument weer. In landen met veel strengere maatregelen zijn ook weer meer positieve test. Op, Israël doet het zo fantastisch, ook daar vlamt het weer op, net als in China. Ja, maar je ziet de foto’s van de feesten !!!!1!! Ja, wij zagen ook de mensen op straat dood neervallen, was ook niet waar.

     Realistisch gezien geven de vaccinaties ongeveer 95% zekerheid, gek genoeg is dat ook het percentage wat geen “last” heeft van Covid 19 en bovendien geen enkele zekerheid dat je niet besmettelijk zou zijn. Ook in het debat van gisteren is duidelijk naar voren gekomen dat de maatregelen zoals de 1.5m en de mondkapjes niet meer weggegaan. Ook zal men jaarlijks gaan vaccineren. Ook en onze vriend Bruno die aan het begin van het jaar flauw viel? Mooi baantje gehad, chef vaccinaties.

     Als je nog steeds werkelijk denkt dat er niet iets meer speelt dan een onbekend virus, dat door een Chinees die een soepje nam ben je meer dan naïef

  2. 2030

   de WHO roept op om direct te stoppen met lock downs adept.

   Waarom volgen we de WHO niet meer ? Is de boodschap niet meer welgevallig ? De WHO was toch de kennisbank bij uitstek ?

   linkse adepten lopen altijd selectief te winkelen , kansloos volk

   stop de corona idioterie , stop de hoax , waar zijn de duizenden influenza doden gebleven ? 400 over 2020 !

   Laat je lekker in de zeik nemen en laat vooral die bende in je aderen spuiten

 6. usb3.0

  1 de mondkapjes moeten uit het beeld en 2 de “besmettingen” worden kunstmatig hoog gehouden en na een korte tijd naar beneden bijgesteld zodat men kan pronken over een vaccin waar inmiddels van is vast te stellen dat deze niet op valse informatie wordt voorgelogen aan het volk.

  Reeds sinds het begin van de door de WHö uitgeroepen corona crisis onthoudt het kabinet het Nederlandse volk op systematische wijze medisch feitelijke en wetenschappelijk relevante informatie.
  Het kabinet negeert de door medisch en juridisch specialisten geschreven brandbrieven, burgerpetities en vele individuele en collectieve pogingen om het kabinet en uw mede volksvertegenwoordigers te informeren over de medisch wetenschappelijke context waarin de corona maatregelen gezien en beoordeeld dienen te worden.
  Het kabinet blijft het wetenschappelijk ondeugdelijke en onrechtmatige beleid ondersteunen zonder het Nederlandse volk in te lichten over de schadelijkheid ervan.

  Het kabinet verzaakt het Nederlandse volk deugdelijk inhoudelijk voor te lichten, op zo’n manier dat de relevantie en de implicaties duidelijk worden m.b.t.:
  Het feit dat er geen wetenschappelijke onderbouwing is voor de genomen cöröna maatregelen
  Het feit dat het särs-cöv-2 cöröna väccin die naam feitelijk niet kan dragen daar de pathogeen niet geïdentificeerd is uit een patiënt en de Köch postulaten niet zijn doorlopen.
  De informatie over de RNä seqüentie komt uit een database en is van särs-mers.
  Het feit dat de met het cöröna mrNä väccin geïnjecteerde persoon volgens de huidige patentwetgeving juridisch zijn lichaam mogelijk in eigendom zal hebben overgedragen aan de patenthouder van de in het sërum aanwezige lipid nänoparticles. De u”bo (eigenaar) van het patent is Micrösoft Technölogy Licënsing.
  Het feit dat het hoofd van Pfïzer research, Dr. M. Yeadon, onlangs aankondigde dat het cöröna mRNä väccin steriliserend voor vrouwen kan zijn. Dr. W. Wodarg en Dr. M. Yeadon hebben vervolgens op 2 december jl. hun claim ingediend bij het Euröpese Geneesmiddelen Agentschap in Amsterdam om de veiligheid van het zgn. mRNä cöröna väccin te laten onderzoeken.
  Het feit dat de uitbraak van de zgn. särs-cöv-2 pändemie reeds in 2017 is voorbereid.
  Särs-cöv-2 RT-pçr testen werden reeds in 2017 verkocht. De vraag die zich derhalve opdringt betreft dan ook waar deze test op gestoeld was daar dit ‘kïller’ virús een in 2019 nieuw ontdekt vïrus zou betreffen, welke dus tot op heden niet is geïdentificeerd in een menselijke patiënt. Het pätent van de rt PçR cövid-19 testkit is in 2015 geregistreerd op naam van Richard A. Röthschild.
  Het feit dat aan het cöröna inëntingsserum Lipid nänoparticle (LNP) is toegevoegd, welke op 20 juni 2019 is gepätenteerd door Micrösoft technölogy lïcensing, en op 26 maart 2020 is gepubliceerd met pätent nummer WO/2020/060606.
  Het kabinet verzaakt het volk daarbij te informeren dat door het toegevoegde vet (lipid) de nänoparticle (lnp) in de hersenen van de geïnjecteerde persoon kan doordringen en deze (lnp) in staat kan zijn de lichamelijke activiteit van de geïnjecteerde op afstand door een instantie of de overheid, te monitoren, te cöntröleren en te koppelen aan digitale systemen mogelijk gemaakt middels het in sneltempo door telecom bedrijven opgebouwde 5G net werk binnen Nederland (en daarbuiten).
  Tevens kan het näno-partikel op afstand chemicaliën afgeven in het lichaam.
  Bron: Roadmap 5G European Commission en beschrijving patent Bïll Gätes WO/2020/060606.

  1. usb3.0

   “vast te stellen dat deze niet op valse informatie”

   Moer zijn, “dat deze op valse infromatie”

 7. Vogel

  Ten eerste gaat Bart uit van geruchten.
  En ja bedrijfjes die opgezet zijn met geld van de bank gaan als eerste, en blijven met een lease contract van hun

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.