Zelfs VVD-groupies van JOVD woest over de Mark Rutte-avondklok: ‘IC-fetisjisten, dit gaat te ver!’

Het is ongelooflijk, maar zelfs de officiële jongerenorganisatie van de VVD, de JOVD, begint nu te rebelleren tegen het coronabeleid. De elitaire, quasi-liberale maar eigenlijk gewoon keihard pro-establishmentjongeren verzetten zich met hand en tand tegen invoering van de avondklok. “Kabinet, doe je oogkleppen af en voer de avondklok niet in!” schrijven ze.

Zo. Dit zal even schrikken zijn voor Mark Rutte. De JOVD is immers zijn oude jongerenorganisatie, waar hij ooit zelfs nog de voorzitter van was. Maar zie hier: zelfs de JOVD vindt dat het kabinet nu te ver gaat. Een avondklok? Dat kan niet. “De menselijke maat verdwijnt hiermee uit het coronabeleid,” aldus de JOVD: “en het is niet te handhaven. Mensen zitten al aan hun limiet, dit gaat te ver!” Op social media voegen ze er aan toe: “We moeten ook blijven denken aan de menselijke gezondheid.”

“In het afgelopen jaar hebben we veel vrijheden moeten inleveren om het leven van een ander te redden en wij hebben het kabinet op hoofdlijnen altijd gesteund. Maar nu de cijfers er iedere dag beter uit zien en er zoveel twijfel is over een avondklok moeten we als liberalen aan de handrem trekken,” aldus JOVD-voorzitter Hilde Wendel.

En ze was nog niet klaar. Oh nee, ze werd veel harder: “De beleidsmakers beginnen steeds meer te lijken op IC-fetisjisten,” ging Wendel verder. “De overheid focust op niets anders dan de IC, terwijl de maximale capaciteit nog lang niet in zicht is. Tal van andere sectoren hebben de noodklok geluid, zoals de GGZ en het onderwijs. Deze worden net als de economie constant als ondergeschikt gezien.”

“Een avondklok zal het laatste beetje sociale interactie uit de maatschappij slopen. Hierdoor verdwijnt de menselijke maat in het coronabeleid, om over de handhaafbaarheid nog maar niet te spreken. Mensen zitten al aan hun limiet, dit gaat te ver.”

Hier valt natuurlijk niets tegen in te brengen. De JOVD heeft honderd procent gelijk… behalve dan op één punt. De “menselijke maat” dreigt niet te verdwijnen, want die was al lang uit het coronabeleid gehaald. Dat gebeurde toen het kabinet besloot het hele land in lockdown te zetten. Toen was er al niets meer over van de menselijke maat. Wat ze nu doen is dat ze nog een paar schoppen extra geven terwijl de Nederlander al bewusteloos op de grond ligt na een knockoutklap.

Maar goed, beter iets dan niets natuurlijk; anders dan de VVD begrijpt de JOVD in ieder geval dat het beleid écht te ver gaat. Prima.

Het slechte nieuws? De kans dat het kabinet zich hier iets van aantrekt is nihil. Die autocraten onder leiding van Rutte en De Jonge hebben besloten dat onze vrijheid helemaal moet verdwijnen in een achterlijke poging om een virus met sterftecijfer van 0,23% (internationaal) te verslaan. Al het andere moet daarvoor wijken. En ze doen het allemaal met een glimlach op het gezicht. Walgelijk!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal… en steun De Dagelijkse Standaard met een kleine bijdrage via BackMe (een geweldig initiatief van Jan Roos).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. Monty

  De avondklok zal Rutte veel stemmen doen verliezen.
  Win win voor de partijen die tegen de avondklok zijn.

  1. Thant dolph

   Wilders hoeft hooguit nog maar wat zout in de wonden te strooien.

  2. hans-e-pans

   Mark R. zal er heus geen stem minder door krijgen, Mark R. zal er eerder meer stemmen door krijgen.

   De gemiddelde kiesgerechtigde heeft een kortere geheugenspanne als de goudvis, dus zullen ze de volgende, al dan niet uitgestelde, verkiezingen weer gierend op Mark R. stemmen omdat ze dat altijd al hebben gedaan.

 2. Tom Bombadil

  Is die avondklok echt tegen de verspreiding of zijn ze bang voor een opstand?

 3. Jack Flash

  Ik krijg het idee dat de mens meer muteert dan het “virus”.
  Knettergek.

 4. Spaanse_K0K

  In ieder geval kunnen ze het kabinet deze keer niet beschuldigingen van besluiteloosheid of te lang afwachten.

  1. Tom Bombadil

   Hoe bedoel je? Dit had vorig jaar samen met een zwaarder pakket aan maatregelen en het compleet stilleggen van het vliegverkeer en het sluiten van de grenzen zeker beter geholpen dan wat ze hebben gedaan. Hindsight is 2020 natuurlijk maar nu kan het gewoon echt niet meer de bom staat op barsten en de meeste mensen gaan dit niet pikken. De maatregelen moeten zoals bruls of hoe ie ook maar heet al zij: verantwoordbaar blijven tegenover de bevolking

  2. Monty

   ”of te lang afwachten”

   Volgens mij waren er begin vorig jaar partijen die om een keiharde lockdown vroegen.
   Als we toen naar hen hadden geluisterd waren we nu al lang bezig geweest met herstel van ons land.

   1. agenda2030

    hahahahaha , nergens ter wereld is het virus verdwenen ! Overal blijven ze springen van lokale lock down naar afgesloten provincie/staten of avondklokken maar het griepvirus dwaalt vrolijk verder.

    Je moet ook een volidioot zijn om te denken dat je een virus kan bestrijden met die onzin maatregelen.

    Iemand al bedacht wat het nut is van een avondklok ? blijf nieuwsgierig naar die verklaring

    1. Monty

     ”Je moet ook een volidioot zijn ”

     Een hele tweede kamer vol dus.
     Want de één weet het nog beter dan de ander.

     1. agenda2030

      nee , diverse regeringshuizen niet enkel de tweede kamer sukkel

      Ze vallen over elkaar heen om de meest stringente maatregelen af te kondigen om te laten zien dat zij wel durven. Helaas kijkt niemand naar het resultaat van de idioterie

      De WHO roept al maanden op te stoppen met lock downs en dat soort maatregelen maar plotseling is de WHO niet meer toon aangevend voor de mafketels in de regeringspaleizen !

 5. JFU

  Hoe meer angst wordt gezaaid, des te makkelijker is het om de bevolking te onderdrukken, zonder enig protest van de meerderheid, en dat weten ze.

  1. Spaanse_K0K

   Zou de “litanie van angst” opzeggen helpen in deze barre tijden?

  2. werikke

   precies. Dat zeg ik ook al hele tijd. Als mensen bang zijn gemaakt zoals elke dag zeggen dat het steeds erger wordt om zo maatregelen door te drukken. 98 % heeft geen enkel probleem paar procent is besmet en daar weer paar % overlijd. en Rutte en kliek houden tot aan de verkiezingen dit vol .

 6. Barbera

  DDS die Parler promoot, kan beter waarschuwen tegen dit platform.
  Zat vol data lekken.

  Parler gehost door het Russische DD@s-Guard heeft in het verleden diensten verleend aan andere racistische en @xtreemr@chtse sites en websites waarop c@mplottheorieën worden verspreid, waaronder 8k@n. Ook heeft het bedrijf Russische overheidssites ondersteund.

  Critici van Parler wijzen erop dat de ondersteuning door het Russische bedrijf een veiligheidsrisico vormt en dat het een vreemde keuze is voor een website waarvan de gebruikers claimen dat zij patriottistisch zijn.

  1. Thant dolph

   Aus dem Osten nichts slechtes..

 7. lucinde

  Ok…leuke opstarter van de dag, maar ik verheug me op de diepere analyses van 4 jaar Biden en de afgelopen 4 rampzalige jaren van Trump.

  Hoewel de laatste scheet van Sylvana, de nieuwe schoenen van Hugo natuurlijk veel belangrijker zijn.

  1. Spaanse_K0K

   U vergeet een uitgebreid artikel over het keurig geknipte of verknipte hoofd van Baudet, terwijl de kappers gesloten zijn.

   1. lucinde

    Jezus….dat wereldnieuws is me ontgaan!

    Waarom heeft DDS hier geennuitvoerig verslag van gedaan?

    Natuurlijk dat de verderfelijke slinkse MSM hier niets over schrijft, maar van DDS had ik op z’n minst een uitgebreid interview met het uilskuiken van Minerva verwacht over de enorm lastige keuzes welk kapsel hij zich zou laten aanmeten.

    (En natuurlijk eerst een wetenschappelijk verantwoorde schedelmeting vooraf)

   2. Vanduinen

    Die idioot ging nogal te keer over zijn plaats in de kamer. Hij blijft een acteur. Een stennismaker.

  2. FreeThinker

   Je bedoelt de 3-4 beste jaren van Amerika in de afgelopen 50 jaar. En voordat je begint over de Corona crisis, ieder land heeft daar last van. Daarvoor was de werkloosheid zowel onder blanke als zwarte Amerikanen het laagst sinds de jaren 50. Trump heeft die desastreuze NAFTA deal van tafel gedrukt en daarvoor in de plaats USMCA naarvoren gebracht wat zelfs volgens Biden beter is dan NAFTA. Ook heeft Trump de rust belt die volledig verwaarloost was door Obama weer tot bloei gebracht.

 8. NO8DO

  Mooi dat we allemaal een avondklok krijgen, maar ik heb toch nog wel wat vragen:

  Wanneer en door wie wordt die geleverd.
  Zitten de batterijen er bij.
  Kan ik kiezen uit diverse modellen.
  Kan ik mijn oude klok blijven gebruiken.
  Geeft hij overdag ook de juiste tijd aan .
  Zit er garantie op.
  Wie moet ik bellen voor onderhoud.
  Mogen we hem houden of is hij in bruikleen.

  1. ManX

   🙂 🙂

  2. jennifer

   Persoonlijk terug brengen bij Rutte zal wel op de verpakking staan,met de gelegenheid op dat moment dat je hem die klok om zijn oren kan slaan.

 9. Vogel

  Wat een stelletje jankers zeg
  Van 8 tot 4 thuisblijven wat een opgave. Hieruit kun je zien welke idioten zich nooit aan de regels houden.
  Ga ff naar een ander land, dan wordt je na 8 uur weggeslagen.
  Als ik besmet wordt, dan wordt ik erger dan Akwasi
  Ik schop niet, ik schiet

  1. Aborifa

   Eindelijk een nuchter geluid. Wat een jankers!

  2. jennifer

   Het gaat niet zo zeer om die regel ik denk dat weinig mensen er moeite mee hebben, omdat het voornamelijk s avonds en s nachts is maar vraag mij dan toch wel af wat is het volgende in de rij van de dictatuur waar Rutte de mensen mee verrast. Dat jij gaat schieten is jou probleem, Nederland heeft vele vreemde vogels in dit land binnen gelaten toch. Je doet je rea name in ieder geval eer aan hiermee.

 10. ropart

  geknecht voelt slecht.

 11. Meriadoc Brandebok

  Mensenlevens en het voorkomen van overbelasting van de zorg is tienmaal belangrijker dan economie of vrijheid. Tegenwoordig schijnt de sociaal-darwinistische theorieën weer erg in trek te zijn: iedereen kan doodvallen, de sterksten zullen het toch wel overleven.

  Men vraagt zich af waarom we niet gewoon de terreurbestrijding afschaffen. Uiteindelijk kijken we niet op een paar mensenlevens meer of minder en het komt onze economie ten stade.

  1. ropart

   Meriadoc Brandebok,en daarom heb ik en vele andere zo een moeite om ons de les te laten lezen door de zelfde lui die hadden moeten voorkomen dat er mensenlevens op het spel zouden staan en de zorg overbelast zou kunnen raken,de zorg wegbezuinigd heeft.

   1. Meriadoc Brandebok

    Maar de bezuinigingen waren weer nodig om de overheidsfinanciën op de rit te krijgen.

  2. FreeThinker

   Dan mogen we ook al het vliegverkeer wel stil leggen. Er zal maar een vliegtuig op je hoofd vallen dan ben je dood. Ja de kans is niet zo groot maar het zal je maar overkomen.

  3. Gerda2

   Brandebok,
   Wat je zegt is wel wat kortzichtig.

   Academici van de gerenommeerde Amerikaanse Harvard, Johns Hopkins en Duke universiteiten hebben berekend dat tot 0,37% van de bevolking over 20 jaar zal zijn omgekomen door de lockdowns. Omgerekend voor Nederland betekent dit (op basis van 18 miljoen inwoners in 2040) dat er ongeveer 66.600 mensen zullen sterven als het gevolg van het huidige regeringsbeleid. Voor iedere veronderstelde corona-virus dode staan dus zo’n 6 corona-beleid slachtoffers. De bewering van politici en media dat daarentegen honderdduizenden mensenlevens zouden zijn gered, is in diverse wetenschappelijke onderzoeken al lang en breed ontkracht. Lockdowns redden NUL levens, maar zullen alleen al in ons eigen land vele tienduizenden slachtoffers eisen.

   Het artikel en een link naar de NBER paper kun je vinden op:
   stichting-jas.nl/2021/01/academische-prognoses-omgerekend-66600.html

   En een link naar de NBER paper.

 12. de ziender

  Demissionaire idioten lijden aan een lockdownsyndroom.

  1. Flach

   Blinde egoïsten zien af van medische af mochten zij corona krijgen of een ongeluk, geen plek in het ziekenhuis, laat staan een ic plek. krijgen.
   (er moeten wel bedden vrij worden gehouden voor anderen die wel hun best doen en hebben gedaan)

   1. Flach

    paar woorden zijn verdwenen. Het moet zijn:
    “Blinde egoïsten zien af van medische zorg, mochten zij corona krijgen of een ongeluk, geen plek in het ziekenhuis, laat staan een ic plek. krijgen.
    (er moeten wel bedden vrij worden gehouden voor anderen die wel hun best doen en hebben gedaan)

    1. Gerda2

     Flach, ik raad je aan het artikel waar ik naar verwijs als reactie op Brandebok, te lezen.
     Misschien dat je dan wat minder hoog van de toren blaast. Moreel denk je geloof ik dat je op het rechte spoor zit, maar daar zou ik toch eens even wat beter over na gaan denken.

    2. usb3.0

     flash is een vaccinatiedrammer?

   2. agenda2030

    jij bent echt ziek in je kop daar helpt geen spuitje tegen wel een pil. d66 heeft een aanbieding voor je !

    1. Gerda2

     Tegen wie heb je het 2030?
     Ik hoop niet tegen mij.

     1. agenda2030

      nee tegen die idioot van een flach met zijn moralistische gelúl ! wie denkt de lúl dat hij is om mensen zorg te onthouden terwijl iedereen betaalt voor zijn zorg ? Denkt de eikel dat ie boven iedereen verheven is !

 13. Flach

  Och jeetje, nu komen zij ook ad beurt en gaan hun illegale bijeenkomsten en feestjes niet meer door en dus worden ze dus hysterisch. 😀

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.