Absurde spoed! Koning tekende gisteren al avondklokspoedwet, die wordt nog deze week door Tweede Kamer gejast

Wat kan de overheid opeens snel in actie komen, hè? Gisteravond zagen we al dat de uitspraak van de rechtbank een paar uur later (voorlopig) werd opgeschort door het Gerechtshof. Want dat wilde de Staat. En nu is bekend geworden dat de regering tegelijkertijd ook razendsnel bezig is met het doordrukken van een spoedwet om de avondklok wél legaal te maken. De wet is gisteravond al ondertekend door koning Willem-Alexander. Inderdaad, dezelfde Willem-Alexander die vorig jaar nog riep dat we “niet normaal moeten maken wat niet normaal is.”

De hagelnieuwe spoedwet over de avondklok kan, doordat Willem-Alexander er gisteravond zijn handtekening al onder heeft gezet en daarna meteen is doorgestuurd naar de Raad van State, waarschijnlijk vandaag ook al ingediend worden bij de Tweede Kamer. Dan kan de Kamer dus officieel beslissen of deze draconische maatregel al dan niet ingevoerd moet kunnen worden.

Oh, wacht, dat moet zijn: ‘Of deze draconische maatregel al dan niet doorgezet moet kunnen worden.’ Want de maatregel is er natuurlijk al, hoewel dat op onrechtmatige en dus illegale wijze is gebeurd. Nee, dat zeg ik niet, dat zei de réchter gisteren.

Natuurlijk is het aan de Tweede Kamer om te bepalen wanneer zij deze nieuwe wet ‒ die ook bijzonder snel in elkaar is gezet ‒ dan behandelt. Dat lijkt aanstaande vrijdag te zijn: daarvoor zullen de Kamerleden moeten terugkeren van hun reces. Gezien het feit dat ze steevast precies doen wat het kabinet wil, zeker wat corona betreft, zal dat geen problemen opleveren. Ik zie ze nu al naar het parlement hollen om ervoor te stemmen. Want Jaap van Dissel heeft grafieken!

Het feit dat de wet al ondertekend is door de koning word hem bepaald niet in dank afgenomen door Twitterend Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Op de één of andere manier denk ik dat het allemaal weinig indruk zal maken op de Koning… en op de andere leden van de regering. Ze doen gewoon wat ze willen. En wat ze momenteel willen is, overduidelijk, de vrijheid van burgers meer inperken dan ooit tevoren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Jack Flash

  Verkiezingen nog afschaffen en de dictatuur is compleet.

  1. Adrianzoon

   klopt , en ook dat gebeuren. We laten ons immers gewillig slachten !

  2. EmmerZ

   Tja een dictatuur zou zomaar een verbetering kunnen zijn vergeleken met onze huidige vergrijsde jank-democratie en ruggengraatloze koning. Het liefst heb ik geen enkele heersers (voluntarisme).

   Oh man in ieder geval verlang ik naar wat f-king principes zoals: persoonlijke vrijheid, de vrije markt als probleemoplosser, een goudstandaard, gewoon sparen, geen welvaartsstaat, geen centrale banken, geen import van derde wereld links-stemmers, stabiele gezinnen als bouwsteen van de samenleving, geen belastingdwang die procentueel tweemaal die van een slaaf is, geen gezonde mensen isoleren… We zijn zo’n technologisch geavanceerd volk en toch zo ontzettend primitief in onze ethiek en vooruitdenkend vermogen. Op deze koers gaan we met de hele Planeet Covid naar De Tweede Middeleeuwen.

 2. RvdBe

  Kapitein Roodbaard is een parasiterende huichelachtige schoft.

 3. Nostradamus

  Tijd voor een gekozen landvertegenwoordiger. Niet één die in een fout nest geboren is.

  1. Robin Hoed

   Macht corrumpeert.
   De grootste psychopaten komen erop af.

 4. Edjan

  Okay, de overheid neemt een aantal maatregelen die de burger behoorlijk wat vrijheid afnemen omdat ze voor “onze eigen bestwil” zouden zijn.
  Een van die maatregelen blijkt in strijd met de wet genomen te zijn. Dat zegt een rechter om 10 uur in de ochtend. Reeds om 6 uur in de avond vindt de overheid een andere rechter bereid om dat terug te draaien. Nu draait de hele poppenkast op volle toeren. Een paar dagen later neemt de zogenaamde volksvertegenwoordiger al een wet aan die de maatregelen (die eerder in strijd met de wet waren) nu van een legale basis te voorzien. Op deze manier heeft de overheid ALTIJD gelijk.

  Ik noem het een poppenkast omdat deze zaak alleen maar zo goed en snel draait als het in het belang van de overheid is of wanneer ze zichzelf een loonsverhoging willen toebedelen.

 5. Seneca

  kan iemand mij vertellen hoe het mogelijk is, dat een DEMISSIONAIR kabinet een wet maakt en waarvan het ontwerp NB door de koning is getekend? is de koning of het kabinet ongrondwettelijk bezig?

  1. Winfrida

   @Seneca

   Dit kabinet is helemaal de weg kwijt.

 6. HD

  Die krijgt ook dit jaar weer een flinke verhoging van zijn uitkering.
  Willem tekent alles, als het maar schuift.

 7. Meriadoc Brandebok

  We hebben een mooi democratisch systeem. De koning en de ministers ondertekenen een WETSVOORSTEL, aangezien de koning de leider is van de ministerraard (en niet Rutte). Vervolgens wordt het wetsvoorstel naar de Raad van State gestuurd voor advies. De beide Kamers moeten het goedkeuren en pas daarna ondertekent de koning de WET.

  1. usb3.0

   demissionair betekent demissionair druiloor, jij bent echt om te kotsen.

 8. liefdevol rechts

  Ja, sorry maar hier heb ik geen woorden voor, het is ongelooflijk hoe diep en ondemocratisch de politiek en zelfs de koning kunnen zakken.
  Er moet veel meer spelen dan wat ze ons laten zien,dat kan niet anders.
  Laten we deze mensen boeten met de volgende verkiezingen

 9. Bunky01

  ik ben opgevoed in de traditie van God – Nederland en Oranje.
  Nederland is al reeds langere tijd een door vreemden overheerst land geworden waardoor ik me hier een vreemde voel. Mijn vaderland is verkwanseld aan de EU door gewetenloze zakkenvullers.
  Het oranjehuis (kleine letters met opzet) is na ondertekening van deze wet voor mij bij deze afgeschaft.
  Ondertekening van een wet kan pas rechtsgeldig zijn NADAT deze door
  de 2e en de 1e kamer zijn aangenomen. Welk staatsrecht wordt hier gebruikt?
  En God bemoeit zich allang niet meer met dit land en heeft dit inmiddels afgeschreven.

 10. Lucky Luke

  Kritiek hebben op de redacteuren van DDS is verboden, zij hebben de weisheid in pacht.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.