Advocaat Gerard Spong veegt de vloer aan met Avondklok-rechter: ‘Een genante vertoning… Ontzettend autoritair!’

Tijdens de zaak waarin besloten werd door het Hooggerechtshof in Den Haag of de avondklok voorlopig al dan niet door mag gaan tot het Hof zelf inhoudelijk uitspraak heeft gedaan over de maatregel kreeg de voorzitter behoorlijk wat kritiek te verduren. Niet zo gek, want ze gedroeg zich op weinig respectvolle wijze ten opzichte van de klagers, de mannen van Viruswaarheid. Nou is dat ook mijn organisatie niet, maar in een rechtszaal dien je dat soort heren met respect te behandelen. Daar slaagde rechter Tan-de Sonnaville totaal niet in. Ze kwam arrogant, hautain, betweterig en vooral extreem ongeduldig over. Tenzij Jaap van Dissel het woord nam, natuurlijk, want toen was ze opeens heel begripvol en zelfs lief te noemen.

Hier een voorbeeld van hoe dat precies ging – met de Viruswaarheid-types die uiteindelijk besloten de voorzitter te wraken. Mijn inziens terecht, maar volgens de wrakingskamer later ónterecht.

 

Gerard Spong, de bekende strafpleiter die er heel wat uurtjes op heeft zitten in rechtbanken en gerechtshoven, is één van de mensen die vinden dat Tan-de Sonnaville zich op abominabele wijze gedroeg. “Een gênante vertoning van de voorzitter,” zegt hij keihard tegen De Telegraaf. “Het kwam ontzettend autoritair over wat ze deed.”

Daar is natuurlijk geen woord van gelogen. Zoals Spong ook zegt wist de rechter dat de mannen van Viruswaarheid vol adrenaline en frustratie zaten. Dat was namelijk volstrekt logisch. In de ochtend wonnen ze een enorm belangrijke zaak, ze waren klaar voor een feestje, maar opeens worden ze naar het Gerechtshof geroepen omdat de staat ervoor heeft gezorgd dat er razendsnel naar wordt gekeken door het Hof. Het is nogal wiedes dat zij daar niet blij mee zijn. Als rechter dien je dat, aldus Spong, aan te voelen en er rekening mee te houden.

Uiteindelijk kan Spong dan ook alleen maar concluderen dat Tan-de Sonnaville zich als “een autoritaire rechter in een ivoren toren” gedroeg “die even pats boem zegt tegen een burger: ik laat u uit de zaal verwijderen. Ik bepaal hier de orde.” Natuurlijk is dat officieel zo, zij bepaalt inderdaad de orde. “Maar dat betekent nog niet dat je dat op deze manier en op deze buitengewoon arrogante toon communiceert. ”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Zo is het maar net. En het ergste van alles is dat deze vrouw vrijdag gewoon wéér voorzitter is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. Adrianzoon

  quote Een genante vertoning… Ontzettend autoritair!’ end

  wederom spijker — kop

  1. Hierisharrie

   @Adrianzoon
   Het was inderdaad een genante vertoning, daarbij werd dit gisteravond nog eens onderstreept door Gerard Spong .
   Maar ook dhr. Hiddema vroeg zich af waarom ze de rechtbank niet nog eens wraakten nadat het niet inhoudelijk behandeld werd maar toch wel door van dissel werd gedaan en toegestaan .
   Dus inderdaad een schaamteloze genante vertoning van een vooringenomen rechter .

 2. Franz Biberkopf

  Pols gedraagt zich als een ettertje die deze rechter probeert het bloed onder de nagels vandaan te treiteren. Bovendien lijkt hij de procedures van de rechtbank niet te kennen.
  Ik vond dat deze rechter zich correct gedroeg. Respect voor de rechter is een belangrijk principe in ons recht. Daar lijkt de dilettant Pols weinig van te hebben begrepen.

  1. Adrianzoon

   wím heeft de zitting niet eens gevolgd want anders had ie geweten dat de ploeg van virus waarheid direct een spreekverbod kreeg en akkoord moest gaan met de planning van de rechtbank.

   Respect behoort wederzijds te zijn wím maar dat is in jouw wereld vreemd. Immers jouw woord is wet dat denk je teminste tról .

   1. Franz Biberkopf

    Ik heet geen wím, domme jongen, zoals jij, naar ik aanneem ook geen adrianzoon heet.

    1. Adrianzoon

     wat zeg je wím ?

    2. Oepsie

     Oooooooh.

    3. Linksbuster

     Ga je vanaf nu incognito wím?

   2. The devil and the deep blue sea

    Het leek wel of dat wijf flink aan de sherry had gezeten.

    1. Shadow1100

     Dat dat ik eerst ook, maar toen ik haar hangende mond en luie oog zag dacht ik meer aan een tia oid. Dat verklaart haar (wan)gedrag dan ook beter.
     Wat een t-wijf. Van Dissel en de landsadvocaat kregen van haar alle gelegenheid en werden niet onderbroken. Bij viruswaarheid lag dat beduidend anders.

     1. Marija

      Goed gezien !

    2. Linksbuster

     Ik dacht aan een tia.

  2. Jack Flash

   Die schele kakmadame heb ik maar gauw weggezapt.
   Totaal vooropgezet spelletje.
   Niet om aan te zien.

  3. Seneca

   @bibberkop
   heeft Pols dat van jou geleerd? jij gedraagt je niet als een ettertje, neen jij bent een etter en wel met hoofdletters.

   1. Spaanse_K0K

    jij bent een etter en wel met hoofdletters.

    Seniele Seneca, welke hoofdletters?

    1. driewerf

     Dat was het alweer pielemooske mooi en nou weer snel piepers jassen je klanten wachten.

     1. Adrianzoon

      ach , laat het gefrustreerde micro cockje maar met rust. Zwaar gedeprimeerd door de avond klok

  4. Spaanse_K0K

   Wat is binnen de rechtszaal de functie van die Pols?
   Volgens mij was deze totaal overbodig en zijn gedrag rechtbank onwaardig.

  5. Emma Louise

   De vertegenwoordigers van ‘viruswaarheid’ hadden duidelijk een vooropgezet plan. De sfeer bederven en wachten op het moment om de rechter te wraken. Na 1:10 zie je Pols naar zijn kompanen kijken en is het moment van wraking aangebroken. De heer Engel is klaarwakker en benadrukt de wraking.

   1. driewerf

    1:10 wat is daar de uitkomst van emmer luis ??

   2. Oepsie

    Dit verhaaltje, heb je uit de krant! Ik heb vanochtend, precies hetzelfde gelezen. Naschrijver, ga eens wat aan je haar doen, het lijkt wel een verlaten eenden nest. En poets in goden-naam, je tanden en schoenen.

    1. Emma Louise

     Precies hetzelfde gelezen in de krant?
     Zou leuk zijn maar tegelijk niet verrassend. Iedereen kon het moment in het gerechtshof immers zien.

     Heb je nog een herinnering naar jouw krant? Deel de link maar.

     1. Loelap

      Ja W í m hú tt en. Word je nou nooit moe van dat geschizofreen met al die nicks.

  6. Cootje

   Respect hebben ze 75 jaar geleden overboord gekieperd , toen de import jeugd met fluwelen handschoenen en een koppie thee werd benader , hadden zielige ouders en een zielige jeugd gehad . Toen is de afbrokkeling begonnen . Respect kon Opstelten niet opbrengen toen ze geen vervolging deden naar Wilders opmerking minder minder, respect kan je ook niet opbrengen als twee banken hun misdaden kunnen afkopen voor 750 miljoen boeten respect kan je ook niet opbrengen als het wetenschappelijke bureau van Justitie het WODC hun wetenschappelijke teksten moesten aanpassen aan de bevindingen van de bewindslieden , respect krijgen ze ook niet bij de Groningers die schade hebben van de aardbevingen , respect krijg je ook niet als een minister een verhaal verteld over Poetin gehoord in zijn achterkamer respect krijg je ook niet van de Rutte doctrine en al zijn waardeloze beloftes dus wie geeft hier het voorbeeld

  7. leukeditter

   ga ergens anders zieken halve zool

  8. driewerf

   Recht jij weet niet eens wat recht is smerige bibberkop als het eerste rechtspraak geldig is dan is deze rechtspraak van die schele totaal niet aan de orde Nederland glijd in rap tempo af .

   1. Oepsie

    Je heb het over speklapje? Met speklapje is het niet mogelijk te communiceren. Een vervalend oud en eenzaam menneke.

 3. WayneGretzky99

  Die willempie ezel verdiend ook geen respect maar het tegenovergestelde.

  1. Seneca

   @gretzky
   waarom niet? heeft dat iets met jouw russische of poolse wortels te maken? jij krijgt – ondanks je walgelijke linkse sympathieën – toch ook respect?

   1. Spaanse_K0K

    Och arme Seneca toch.
    Wazige Wayne is een rasechte Haagse gemeentereiniging medewerker.
    Broertje van PVV-lichtpuntje Henk Bres.

    1. driewerf

     Hier spreekt de zeer geeerde patat friteuse hahaahahahahahh je krokketten flikkeren uit elkaar ze moet uit het vet meid hup hup .

    2. ET007

     Je schreeuwt racisme, maar zelf frame je iemand met de PVV.
     Dus de PVV en ook de stemmers zijn racistisch? Sukkel. Last van tunnelvisie?

    3. ET007

     Een luis in de Pols.

  2. Cootje

   Zelfs voor een eenzame transgender hebben we respect . Vooral als je in je eigen land niet kan wezen wat je tot je botten voelt , heb je vaak met die import vluchtelingen

 4. Cootje

  De uitslag van de gewillige pop was van tevoren al bekend ingehuurd door het old boys netwerk . Die uit mensen bestuurders en rechters kunnen grabbelen wat een bananen republiek niet zal misstaan , onder de schuilnaam de Rutte doctrine vliegen een hoop vogels de zelfde kant op. Terwijl de avondklok geen slecht instrument is . Gaat het hier om hoe er met de macht wordt omgegaan een bananen republiek waardig

  1. Aborifa

   Dan ga je toch naar Turkije of zo. Zal je wel anders piepen.

   1. Adrianzoon

    volg je advies zelf op , niemand die een traan laat sukkel

 5. halo1

  Spong is natuurlijk wel van de afdeling Sylvana Simons.. “weg met jullie!”..destabiliseren die blanke maatschappij… .dus als hij iets zegt geloof ik meestal het tegendeel…

  1. Adrianzoon

   ik ook , maar in deze heeft hij volmondig gelijk , de kakmadam was ongekend regentesk en heeft dezelfde tandarts als valsema met haar half dicht genaaide bek !

   1. Aborifa

    Maar ze had wel gelijk!

    1. Adrianzoon

     nee zeker niet , die arrogante is de rechtspraak onwaardig want die is gebaseerd op hoor en wederom sukkel

    2. Franz Biberkopf

     Ja ze had gelijk en ze deed wat ze moest doen.

     Overigens is dit juridische circus allemaal voor niets geweest. De Regering werkt aan een spoedwetje die voor het weekend, met brede steun van de Kamer, de lockdown een solide juridische basis geeft.

     Engel deed een geestig dansje, maar wel voor de kat zijn staart.

   2. Tepelkloofje

    Inhoudelijk mag je haar – terecht – helemaal afbranden. Maar niet op uiterlijk aanvallen, dat is flauw. Zij kunnen laag gaan, wij blijven hoog.

    1. Happytissue

     En dat ze een oogje dicht kneep voor haar oude vlam van Dissel?

     Ook te ver?

     1. Tepelkloofje

      Die is dan wel weer grappig…

 6. Nostradamus

  Tan-de Sonnaville is gewoon slachtoffer van de rutte doctrine. Ze sprak als een sokpop voor rutte en ging zich inhoudelijk met de zaak bemoeien.

 7. Aborifa

  Engel en Pols hebben goochelen met wetenschap. En roepen dingen die niet juist zijn. Daarenboven tonen zij wangedrag in de rechtszaal. Van Pols wordt geschreven dat-ie in de bak heeft gezeten; dus crimineel verleden.
  Wat is Nederland geduldig en tolerant t.o.v. dit soort figuren. Tijdje psychiatrische inrichting zou ze goed doen.

  1. Adrianzoon

   Volgens mij is er maar 1 die met cijfers goochelt en dat is het RIVM waarna het onzinnig management team inzet de cijfers te verbuigen voor nog meer hysterie,

   Wat is er niet juist wat Engel en Pol zeggen ?

   Wist je al dat van Dissel op de zwarte lijst van artsen stond ? Als we het over crimineel gedrag moeten hebben kunnen we beter de leugens van pinokkio natrekken , de eerste maatregel die ik terugtrek is de avondklok beweerde de pathologische leugenaar.

   1. Aborifa

    En de aarde is plat,

  2. Piet151

   @Aborifa
   Die gevangenisstraf was lang en lang geleden, 3 jaar in de jaren negentig in Duitsland wegens lidmaatschap van een criminele organisatie. Maar die straf mag je iemand na zoveel jaar toch eigenlijk niet meer aanrekenen. Helemaal negeren is echter lastig. Tegenwoordig verdient hij als ondernemer zijn brood o.m. als bordeelhouder in Bremen, samen met een broer van Willem Engel. Daardoor is er ook wel iets als een eigenbelang bij beëindiging van corona-maatregelen. Vooral in Duitsland, natuurlijk. Hij was trouwens ook de juridisch adviseur van Cees Engel, vader van Willem, toen die in de problemen zat met zijn camping Fort Oranje, een paar jaar geleden. Kortom, een kleurrijke figuur.

   1. Aborifa

    Zeg dat wel PIet!

   2. Adrianzoon

    BLAbla bladieblabla

  3. ET007

   Iedereen roept wel eens dingen die niet juist zijn.
   Volgens mij roep jij ze je hele leven al.

  4. ET007

   Van Dissel roept vanaf het begin verkeerde conclusies. Het enige waar deze man op kickt zijn grafiekjes. Veel grafiekjes maar niks concreets waar je ook iets mee kunt.
   Deze man geloven is als een leraar die hij net nog een 4 gaf, vragen of hij leraar wilt worden.

   1. ET007

    … een leraar die een kind net nog een 4 gaf…..
    Deze hele rechtsgang maakt me echt tureluur.
    Wat een land!

 8. Piet151

  Ik ben niet zo wantrouwend tegenover de regering, rechterlijke macht, parlement of ambtenarij als velen hier, maar gisteren heb ik me ook wel verbaasd over de houding van de rechter. Die vraag over genuttigde drank viel hier ook, wel meer als geintje, maar toch. Bij de uitspraak had ze het een paar keer over de bodemprocedure die op korte termijn zou volgen. Nou volgt er na een uitspraak van een voorzieningenrechter weliswaar vaak een bodemprocedure, maar dat ligt hier niet voor de hand. Het enige wat vaststond was het hoger beroep tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter dat vrijdag volgt. Kortom een wat vreemde gang van zaken
  Spong drukte zich gisteravond bij Jinek ongeveer net zo uit. Daar had hij het vooral over niet zo handig communiceren van de rechter. Betere en begripvoller communicatie had veel kou uit de lucht gehaald, volgens Spong. Hij verwachtte overigens wel dat de avondklok ook na vrijdag gehandhaafd blijft.

  1. Adrianzoon

   blabla bladieblabla

  2. ET007

   Niet wantrouwend? Misschien jij niet. Rutte stinkt. Die krijg je alleen dood uit het pluche, net als die hypocriete kwal Grapperhaus. Slecht enkele politici bepalen hier de totale agenda.

 9. ET007

  Als je een Russische vlag aan de wand zou hangen, zou deze nog niet eens opvallen.
  Grapperhaus zit hier achter. Kan gewoon niet anders. De D66 reageert normaal heel anders. Ik denk gewoon dat de scheiding der machten in geding is.

 10. Spoekie

  M.A.F. Tan- de Sonneville….

  MAF(fe) Tan(te), wat een verschrikkelijk gedrocht toch weer. Elitair, zelfingenomen en zeer partijdig.

  NL = bananenmonarchie

 11. Rieks

  Tan-de Sonnaville………dan weet je het dus wel hoe mensen op die positie terechtkomen. Maar bewijzen kun je zoiets nooit.

 12. Linksbuster

  Wauw…moet een rechter zo séxy zijn?

 13. Lucky Luke

  Ik ben blij en diep gelukkig dat Gerard Spong de wijsheid in pacht geeft. Het merkwaardige is en Gerard Spong weet dat, is dat advocaten het altijd beter weten dan rechters. Gerard Spong, een over het paard getild mannetje.

 14. Lucky Luke

  Spong is zelf ook een irritant mannetje met, zoals mijn oom dat zo mooi zei, hoogmoedsverpestpokkeplettering.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.