Tel het maar alvast uit! Avondklok verdwijnt vlak voor de verkiezingen, maar wordt opgevolgd door strenge lockdown

De versoepelingen van de coronamaatregelen zijn allemaal deel van een uiterst schimmig spel. Ja, de boel wordt versoepeld vlak voor de verkiezingen zodat VVD en CDA ‘hopelijk’ kunnen profiteren van de opluchting. Maar na 17 maart zal de boel wel weer op slot moeten gaan, met oplopende besmettingen en een nijpend gebrek aan vaccins.

De avondklok wordt in principe verlengd tot maandag 15 maart. Een week eerder neemt het kabinet een nieuw besluit over de maatregel, melden ingewijden aan het AD. Een week voor de verkiezingen kan er dus worden besloten om de avondklok ook in te trekken. Dat zal het vast goed gaan doen voor de kabinetspartijen!

Premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge zullen volgens de bronnen vanavond bekendmaken wat precies het plan is, maar eigenlijk laat het zich al wel raden. De ‘heilige’ rekenmodellen en parameters die het RIVM en het OMT hanteren worden aan de kant geschoven, want verkiezingen.

Rutte vertelt ons straks waarschijnlijk dat ‘voortschrijdend inzicht’ er toe heeft geleid dat er versoepelingen mogelijk zijn en dat dit land volgende week uit de lockdown zal gaan. Iedereen blij, één groot feest. Vervolgens benadrukt hij nog even dat we technisch gezien nog wél in een lockdown zitten en dat het om wat ‘lichte’ versoepelingen gaat, want de avondklok blijft bijvoorbeeld nog wel van kracht.

En dan, een week voor de verkiezingen, “als de situatie het toelaat”, schrapt hij waarschijnlijk ook de avondklok. De reden zal iets zijn als ‘mensen mogen tot 21:00 uur stemmen en dat willen we waarborgen’, zodat hij kan zeggen dat het om een tijdelijke uitzondering gaat. Rutte krijgt vervolgens de credits (en de zetels) voor het teruggeven van onze vrijheid en De Jonge kan eindelijk het stokje overdragen aan iemand die (hopelijk) wél snapt hoe je dit land door deze crisis loodst. Wát een feest. En dan blijkt het virus weer wild om zich heen te grijpen en zijn er nog steeds onvoldoende vaccins, dus beginnen we weer aan de volgende lockdown…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vvw

  pinokkio heft plechtig beloofd dat de eerste maatregel die terug getrokken zou worden de avondklok zou zijn !

  pinokkio neemt iedereen in de zeik naar build back better !

  stem sociaal, stem PVV !

  1. gekkejaap

   Weg met dictator Rutte!
   stem sociaal, stem DENK!

 2. C.A.Barstow

  Rutte is een onbetrouwbare smeerlap, een landverrader.
  wat hij ook verkondigd, alles zegt hij met het zicht op de komende verkiezingen.
  Hij meent geen zak van wat hij zegt.

  Ga gewoon je eigen gang, doe ik al heel lang zonder enig probleem.

  Stem FvD/PVV.

 3. ManX

  Lees de ’23 vragen die niemand aan Rutte stelt’ op Maurice de Hond:

  ht*ps://www.maurice.nl/2021/02/23/23-vragen-voor-rivm-en-persco-rutte-op-de-23ste/

 4. FVD

  Vooropgesteld, hoe je het wendt of keert we zitten opgescheept met een virus dat zeer besmettelijk kan zijn. Dat er hiertegen maatregelen worden genomen, om de risicogroepen zoveel mogelijk te beschermen, is noodzaak. Maar we zitten ook opgescheept met een pak z.g. “deskundigen” en een roedel regeringshotemetoten, dat zwak uitgedrukt tranen trekkend is. Vanaf het begin van de ‘PANDOMIE” een zwabber belijdt dat zijn weerga niet kent.

  Sluitingen van z.g. niet essentiële winkels, die samen met de horeca en een heel scala aan andere bedrijven langzaam financieel hun laatste adem uit blazen. Maar na een jaar “pandemie” nog steeds geen onderbouwde reden.
  Natuurlijk ben ik maar leek, maar kan Rutte en zijn kompaan van Dissel mij van het navolgende feit uitleggen:

  Hoe is het mogelijk, dat er tot vandaag onder supermarktpersoneel geen corona uitbraak is geweest? Rutte en van Dissel, waarom heb ik tot nog toe hierover niets gehoord/gelezen. Het supermarktpersoneel en de vakkenvullers komen toch dagelijks in aanraking met wel honderden mensen, die echt niet allemaal de anderhalve meter in acht nemen.
  Of heeft corona virus besloten niet te besmetten in een supermarkt, en besmet het alleen in andere branches. Verhelderend om te constateren dat het corona virus zodanig gemuteerd is dat het nu zelfs kan lezen.

  1. vvw

   pandemie ???????????

   2,4 miljoen doden op 7.600 miljoen mensen ? dat is geen pandemie maar een hoax om build back better handen en voeten te geven.

  2. usb3.0

   Weet je wat een pandemie is? abortus! 50.000.000 levensvatbare baby’s worden zo uit buiken van vrouwen gehaald, dát is een pandemie

 5. ervi

  Tegen de muur met de fascisten regering.

 6. gustav

  Men mag toch aannemen dat het electoraat anno 21e eeuw mondig en geinformeerd genoeg is om deze politieke misleiding te doorzien!
  Of geef ik het kiesvee te veel credits?

  1. pasco

   Gustav:
   Haha, de linkse meute leeft structureel in de waan van de dag, inclusief openhangende mond en nietszeggende ogen!
   Geindoctrineerd en meegaand!

 7. liefdevol rechts

  Je moet er geen Einstein voor zijn om te weten dat ze dat gaan doen vlak voor de verkiezingen en dan eenmaal dat deze achter de rug zijn gewoon nog harder terug slaan met meer regels.
  Als je vrijheid meer waard is dan weet je goed genoeg op welke twee partijen je moet stemmen.

 8. vvw

  na de verkiezingen komt rutte met tranen in zijn ogen vertellen dat de versoepelingen tot mogelijk veel besmettingen gaaN leiden en dat we terug moeten in een strengere lock down en een langere avondklok. Hoeveel mensen laten zich weer zand in de ogen strooien ?

  stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.