Bedankt, hoor! Dankzij nitwit-klimaatpaus Ed Nijpels moet Nederland nu 15 jaar lang het stroomnet verbouwen

Een grote tegenvaller voor de Nederlandse Klimaatpaus Ed Nijpels: het ombouwen van het Nederlandse stroomnet kan wel 10 tot 15 jaar duren. Dit is veel langer dan men in eerste instantie dacht. En dus is de groene Nijpels genoodzaakt om maar weer eens te beginnen over de ‘urgentie’. In andere woorden: we moeten weer met miljarden gaan smijten. 

Er moet flink worden geïnvesteerd in het Nederlandse stroomnet om al die duurzame energie aan te kunnen. Ook moeten veel procedures worden verzwaard om de klimaatdoelen te halen. Maar dat blijkt nog een hele opgave: het kan namelijk wel tien tot vijftien jaar duren om de stroomnetten van een energiebedrijven geschikt te maken voor alle toekomstige plannen van VVD’er Ed Nijpels en zijn doldrieste klimaatbrigade.

Het blijkt dus maar weer eens dat de Nederlandse klimaatverbeteraars beschikken over weinig kunde. Er wordt veel geroepen en nog veel meer beloofd, maar de vraag is altijd of het haalbaar is. Het onderzoeksbureau CE Delft heeft daarom maar eens onderzoek gedaan naar de tijdsduur voor al de benodigde aanpassingen van het Nederlandse stroomnet. En wat blijkt? Dat het wel tot anderhalf decennium kan duren om dit gereed te maken voor de massale stroomlevering voor al die nieuwe warmtepompen en elektrische boilers.

De Nederlandse klimaatpaus Nijpels schrok zich een hoedje van deze negatieve boodschap en zei het volgende hierover tegen de NRC:

“De urgentie blijkt uit dit rapport nog groter te zijn dan wij al dachten. Ik ben geschrokken van de tijdsduur in de praktijk voor die noodzakelijke investeringen. En ik zou ervoor zijn dat we de procedures versnellen door de komst van een nieuwe wet, zoals we recentelijk met de Crisis- en herstelwet hebben gedaan. Op die manier kunnen we een antwoord geven op de nood die blijkt uit dit rapport.”

De Klimaatdoelstellingen van 2030 lopen dus gevaar omdat er tot op heden nauwelijks onderzoek is gedaan naar onze eigen stroomnet, en Ed Nijpels gewoon geen verstand van zaken heeft. Ondertussen hebben we al wel plannen gemaakt om ieder huis van het gas af te halen, maar in de realiteit blijkt dit een stuk lastiger te liggen.

De klimaatdrammers in Nederland willen ontzettend veel, maar vooralsnog lijken het eerder dromers dan realisten. We willen van alles, en het liefst zo snel mogelijk maar in de realiteit blijkt dat het nog wel vele jaren kan duren voordat de eerste plannen van deze doelstellingen kunnen worden bewerkstelligd.

Ondertussen betalen wij wel alvast de megalomane rekening hiervan. Bedankt hè, Ed Nijpels. En bedankt VVD, zonder wie deze onverkozen klimaatkoning nóóit zoveel invloed had kunnen krijgen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Edjan

  Nijpels is een alfa. Een alfa kan goed babbelen. Dus heeft Nijpels via een babbeltruc Nederland van alles aangesmeerd. Een Groene dinges, een CO2 neutrale danges.
  Maar een alfa kan niet rekenen, daar kijkt hij op neer, rekenen moet het grauw maar doen om de maand door te komen. Dus weet Nijpels veel of dat allemaal ook kan wat hij wil. Economen en techneuten riepen dat het niet ging, dat al dat geld weggegooid was. Zij werden buitenspel gezet als zijnde “klimaatontkenners” (klinkt leuk, betekent niets zoals al die “groene” rotzooi)

  Nijpels hád het kunnen weten. Ooit, jaren geleden in de Oekraïne, stalen de Oekraïners Russisch gas dat voor Europa bedoeld was. De Russen draaiden daarop uiteindelijk de kraan dicht, midden in de winter, en de Oekraïners kochten massaal straalkacheltjes en elektrische boilers. De postorderbedrijven verkochten dat graag maar het elektriciteitsnet kon het niet aan om al die stroom te leveren en de Oekraïners hadden het koud.

  Die netverzwaring in Nederland gaat tientallen miljarden kosten en is na 10, 15 jaar alleen klaar in de zieke fantasie van Nijpels.

  Nederland alaaf. Volgens mij is het carnaval. De avondklok die het regime had ingesteld is onwettig verklaard door de rechter.

 2. plakband

  Het blijkt dus maar weer eens dat de Nederlandse klimaatverbeteraars beschikken over weinig kunde. Er wordt veel geroepen en nog veel meer beloofd, maar de vraag is altijd of het haalbaar is.

  De noodzaak is ook nooit aangetoond.
  Dat krijg je met onkundige zakkenvullers.
  Diederik Samson is rijk geworden aan de klimaattafel.
  Timmermans is gek geworden van zijn macht.
  Nijpels tart alle beschrijvingen.

 3. Heras

  Ed nijpels; een omhooggevallen mannetje. Denkt voor 17 miljoen mensen te mogen beslissen. Gaan we niet toelaten.

 4. Loelap

  Ed Nijpels, die de dag nadat hij had geroepen dat mensen zo min mogelijk het vliegtuig moeten pakken, zelf het vliegtuig pakte voor een vakantie in Nieuw Zeeland.
  Een “do as I say not as I do” typetje. Walgelijke kerel.
  En inderdaad wat moet een alpha met het klimaat. Daar heeft de man de ballen verstand van.

 5. Adriaen van Bergen

  Dit is Edje’s verdienmodel x 2.
  1. Hij heeft een zeer goed betaalde baan en na hem de zondvloed.
  2. Met zijn netwerk kan hij uitstekend participeren daar waar het meeste geld naartoe vloeit.
  Vergeet niet dat hij VVDer is, dus een corrupte zakkenvuller.

 6. J.P Coen

  Zelfs met een aangepast net zijn de gevraagde vermogens nauwelijks te verplaatsen door de wisselende opbrengsten van zonnepanelen en windmolens.

  Een ziek makende geld verspillende operatie die net als bio-massa niets gaat brengen

  1. Edjan

   Coen. Klopt. Het hangt er maar van af. Wil je tot windkracht 3 een gegarandeerde stroomlevering? En als het minder hard waait gaan licht en verwarming uit? Of wil je gegarandeerde stroom tot windkracht 1? Dan moeten er nog veel en veel meer windmolens komen dan ze ons nu voorliegen.
   Natuurlijk kun je gaten in de stroomvoorziening opvangen met gascentrales of kerncentrales. Beiden mogen niet van de klimaatgekkies, en als ze dat tóch zouden willen, zouden ze er nu mee moeten beginnen; de eerste kerncentrale zou over 10 – 15 jaar pas klaar kunnen zijn. Als die centrales alleen aangezet worden bij gaten in de stroomvoorziening, zal het rendement van die centrales sterk dalen.
   Maar misschien krijgt Nijpels wel het schitterende idee om gaten in de stroomvoorzienig op te vangen met biocentrales. Waait het een paar dagen niet hard genoeg? Kappen we de Kampina en steken de fik erin.
   Alaaf!

 7. Sabreur

  Nu ben ik een fel tegenstander van alle klimaatwetten, milieuwetten en andere deugbeleidsmaatregelen, maar ik ontken ook niet dat er steeds meer beroep gedaan zal worden op ons electriciteitsnet en ik weet inmiddels dat het huidige net de transitie niet kan overleven.
  We moeten zorgen dat we los komen van de haatbaarden in het Midden-Oosten en deels is dat op te lossen met electrisch rijden. Dat dit vooralsnog autootjes zijn met een actiradius, waarmee je in de spits hooguit van Amsterdam-Noord naar Amsterdam-Zuid kan komen zie ik voorlopig maar als een ontwikkelfase.
  Naast het electrisch rijden krijgen we ook steeds meer electronica in huis, van meer en meer laptops en tablets tot verregaande domotica en wat alles nog meer.
  Steeds meer zonnepanelen op gebouwen, woningen en (getverderrie) in zonneweides zullen steeds zwaardere pieken op het net veroorzaken en willen we straks geen kokende koperleidingen in de grond hebben, dan moet er echt iets aan het net gedaan worden. Hiervoor is echter wel een lange termijn visie nodig. Wat hebben we nodig over 10-20-30-40-50 jaar? De stroomnetten zijn in private handen, dus die zullen er een business-case op los willen laten, maar op wleke data is dit geschoeid? De dromologie van Nijpels en zijn kornuiten? De visieloze babbels van Rutte en zijn handlangers?

  Het kan natuurlijk redelijk eenvoudig. Zet in de komende 10 jaar een zestal kern- of thoriumcentrales in het land, pas het net aan op de geleidelijke doorvoer van de benodigde spanningsvraag en dan ben je er voorlopig wel. Kan makkelijk betaald worden van alle subsidies die we niet aan wind- en zonne-energie hoeven te spenderen.

 8. andergeluid

  Hallo Ed loop je niet een beetje achter ??
  je was toch altijd voor de innovatie? wat dacht je van vrije energie van Nikola Tesla weet je wel die Geboren: 10 juli 1856, Smiljan, Kroatië
  Overleden: 7 januari 1943, The New Yorker Hotel, New York City, New York, Verenigde Staten
  Lengte: 1,88 m
  Opleiding: Graz University of Technology (1875–1878),
  Prijzen: IEEE Edison Medal,
  Dan hebben we allemaal gratis energie dus geen vervuilde wind molens en zonnen parken dan wel panelen.
  Maar dat mag natuurlijk niet want anders kunnen jullie geen geld uit onze portemonnee roven

 9. Yoyo

  Klimaatdrammers en kennis…..ehh… dat gaat niet samen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.