Blunderende Belastingdienst opnieuw in opspraak vanwege zoveelste schandaal: “Duizenden zelfstandigen dupe van fout leenbijstand”

Ja hoor, er gaat bijna geen week voorbij of de Blunderende Belastingdienst is weer in opspraak. Na het schandaal met de toeslagenaffaire, waardoor zelfs het kabinet Rutte III terecht omviel, blijkt nu dat duizenden zelfstandigen onterecht duizenden euro’s aan huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden-budget hebben moeten terugbetalen.

In de Volkskrant van vandaag valt een schokkend verhaal te lezen over duizenden zelfstandigen (zzp’ers) die door een zoveelste ‘fout’ van de Belastingdienst tot diep in de schulden werden gedwongen. Met de toeslagenaffaire nog vers in het achterhoofd is het schokkend om te lezen dat de Belastingdienst nóg meer ellende op haar geweten heeft. Je zou maar werken voor zo’n mensonterende boevenbende.

Zelfstandigen die een zogeheten leenbijstand (Bbz) hadden aangevraagd konden (sinds 2004) een eigen bedrijfje starten met een renteloze lening van de overheid. Die lening werd kwijtgescholden wanneer een ondernemer niet meer dan de bijstandsnorm zou verdienen met zijn of haar bedrijfje.

En toen ging het wederom mis bij de Belastingdienst. De Blunderende Belastingdienst heeft de lening in het jaar dat die werd kwijtgescholden ten onrechte bij het toetsingsinkomen van ontvangers opgeteld. Daardoor moesten kleine ondernemers het zogenaamde ‘te veel ontvangen overheidsgeld’, waaronder huurtoeslag, zorgtoeslag en kindgebonden-budget terugbetalen. Ten onrechte blijkt nu dus.

Hoeveel schandalen kan de Belastingdienst nog aan? Nou blijkbaar een hele hoop. Het machtsinstituut maakt blunder op blunder, maar gesteund door onze incompetente overheid weten ze keer op keer weg te komen met hun fouten. Dat het beleid van de Belastingdienst mensen de schulden induwt, zelfs zelfmoorden op haar (indirecte) geweten heeft, boeit het kabinet Rutte III blijkbaar niet zo. Want keer op keer komen er weer schandalen bovendrijven.

En dan nog even dit:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Cycle25

  Het nieuwe normaal telt ook een nieuwe belastingdienst, ze blunderen niet alleen…het is een gewetenloze immorele club geworden.

  Dit vijandig gedrag maakt ze niet alleen onpopulair, ze beginnen ook maffia-achtige trekjes te vertonen. Over makkelijker kunnen we het niet maken is allang geen sprake meer..

 2. M.Dikker

  Als iemand nog denkt dat de overheid er voor ons is….

 3. HD

  De overheid dient enkel de multinationals en machtige families zoals de Oranjes.
  Dit soort instellingen en families willen geen zelfstandigen, maar loonslaven waar je maandelijks van kan nemen.
  Daarom gaan Rutte en de schaatster Wopke de middenstand en zzpers omzeep brengen.

 4. HD

  Maar zolang er pils en voetbal is, geef het volk brood en spelen en verdeel en heers.
  De lijfspreuk van keizer Mark, en zijn vazal Wopke.

 5. 56RdK

  Door wanbeleid van Rutte c.s. plegen mensen zelfmoord omdat ze door Rutte c.s. er geen uitweg meer in zien.
  Maar wat laten de peilingen ons zien? Rutte staat hoog daarin, CDA, D66, PvdA, GL nog steeds vele zetels!

  Het volk is dus niet alleen uitermate dom stemvee maar ook nog masochistisch of geestelijk gestoord! Iets anders kan je er niets van maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.