Cancelcultuur Strikes Back: conservatieve Mandalorian-actrice Gina Carano ontslagen na kritische sociale media-posts

Het is weer eens zover. De cancelcultuur van links heeft andermaal toegeslagen. Dit keer is het slachtoffer een succesvolle vrouw die, na hard werken, eindelijk een mooie carrière in Hollywood aan het opbouwen was. Maar die is ze nu kwijt. Waarom? Omdat Gina Carano wat, volgens links, controversiële dingen zei op sociale media. Dat is tegenwoordig genoeg om je hele hebben en houden te verliezen.

Lucasfilm is de productiemaatschappij achter de Star Wars-franschise. Niet alleen de films, maar ook de series. Want series betreft gooit The Mandalorian heel hoge ogen. Niet zo gek, want het is echt een schitterende show. Zelf kijk ik er ook met veel plezier naar.

Eén van de grote karakters in de show, Cara Dune, wordt gespeeld door Gina Carano. Nou ja, dat moet zijn: wérd gespeeld. Want een woordvoerder van Lucasfilm laat weten aan IGN.com dat ze opeens niet meer voor het bedrijf werkt… en dat Lucasfilm ook niet van plan is haar ooit nog in te huren. Dit terwijl Lucasfilm een paar maanden geleden nog van plan was haar een geheel eigen Star Wars-show te geven.

De reden? Carano had onlangs op Instagram een vergelijking gemaakt tussen de behandeling van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die van Republikeinen in het Amerika van Joe Biden. Oké, dat is een totaal doorgeslagen vergelijking. Maar je baan ervoor kwijtraken? Je carrière erdoor kapot zien gaan? Dat is nog gestoorder. En niet een beetje ook.

Maar het was niet de eerste keer dat Carano iets liet weten op sociale media waar Hollywood niet blij mee was. Haar agency heeft haar ook laten vallen, United Talent Agency. UTA wilde haar al dumpen “voor twee maanden,” omdat ze zich heeft uitgesproken tegen een mondkapjesplicht. Ook was er iets met de verkiezingsuitslag. Oh ja, en het al dan niet ‘correcte’ gebruik van genderwoorden met betrekking tot transgenders. Om die redenen wilde UTA al van haar af, haar meest recente Instagrampost gaf ze nu het excuus om haar daadwerkelijk te dumpen.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Dit is cancelcultuur in actie… en het is levensgevaarlijk. Mensen raken alles kwijt omdat linkse boven-ons-gestelden hun uitspraken “beledigend” achten of “niet vinden kunnen.” En dat is het dan. Actrices die hun werk prima doen worden opeens op een zwarte lijst gezet, en dat is het dan. Einde oefening. Misschien dat ze nog iets kunnen betekenen in B-films, maar voor de rest is het game over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Off Topic

  Speciaal voor Michael (en een beetje voor Reneetje)
  Als steuntje in de rug voor Trump.
  Voor anderen: beter dan “De Speld”

  sjunblog.wordpress.com/
  AMERIKAANSE VERKIEZINGSFRAUDE – BEWIJZEN STROMEN BINNEN (Febr 2021)
  2.7 Million Votes Potentially Lost; Dominion Voting Strong Ties to CCP and Dems| Beyond The Noise
  Ted Cruz: ‘Every Single Legal Vote Should Be Counted’

 2. Barbera

  Tis toch wat, gebeurt ook hier in Nederland.

  Linkse VVD gooit Haga wegens éen mailtje naar een huurder uit de partij.

 3. Monty

  ”Misschien dat ze nog iets kunnen betekenen in B-films, maar voor de rest is het game over.”

  Misschien zijn er wel ‘rechtse’ producenten die haar graag binnen willen halen.
  Waarom zo negatief denken.

  1. Spaanse_K0K

   Bijvoorbeeld “Home Alone in Florida”
   Met regisseur, producent, financier en in de hoofdrol: Donald Trump

   1. halo1

    Daar zit natuurlijk ok de hypocrisie: ze zijn allemaal links qua “”artisticiteit”‘(de voordeur) en rechts qua “”money making””(de achterdeur)

    1. Nostradamus

     Ja, ze zijn nu eenmaal bang dat de wokies met bakstenen langs komen.

    2. WayneGretzky99

     Grappenmaker. Extreem dom linksch en moneymaker. Never happens want daar zijn ze veel te dom en veel te lui voor.

 4. halo1

  Als op een gegeven moment een linkse cultuur dominant wordt.. krijg je dit natuurlijk..wij hebben het ook: zie Baudet met zijn uitspraken over de ideale schoonzoon en de IQ-range. Rechts heeft zich al behoorlijk in de verdediging laten drukken..onze grondwet is ook al intrinsiek links..

 5. Tedje Kruis

  Het leed van de joden in WW2 vergelijken met
  De behandeling van Republikeinen heden ten dage in de USA?
  (Oh…welke dan?)

  Je moet maar lef hebben om zo’n misselijkmakend vergelijk te maken.

  Zegt alles over die mevrouw en de gespeelde verontwaardiging van de heer vd Galien.

  1. ManX

   Ja, het is een wonder dat ze het alleen bij ontslag gelaten hebben. Zij had publiekelijk gevierendeeld moeten worden en haar hele familie had tot in de derde lijn alles afgepakt moeten worden en als persona non grata over de grens geflikkerd. Uitzetten die hap!

   Trouwens, haar buren en de rest van de inwoners in haar straat zouden minimaal 15 jaar strafkamp moeten krijgen.

   Dit soort grove vergelijkingen en verdorven kwaad moet je met wortel en tak uitroeien.

   1. halo1

    Dit is natuurlijk een karikatuur.. ze kijken wel uit…maar uitsluiten is natuurlijk een heel handig en sluw en “geweldloos” mechanisme.. en dan werkt de “racisme”-, “fascisme”- en islamofoob-bijl natuurlijk perfect.. rechts heeft eigenlijk zulke instrumenten veel minder….laten we er wat aan doen!

   2. Tedje Kruis

    U schiet weer door, maar dat zijn we van extreem rechts wel gewend.

    Excuses zou acceptabel moeten zijn, niet iedereen in de USA kent de geschiedenis en de context van de holocaust niet zoals Europeanen dat kennen.

    Zo bezien is de publieke steun van vd Galien nog veel erger.

    1. driewerf

     welke holocaust ??

    2. driewerf

     We komen je halen vent duurt niet zo lang meer ..

     1. Tedje Kruis

      Driewerf laat zijn ware aard zien, de redactie en de reaguurders vinden het prima.

  2. WayneGretzky99

   Extremistisch dom linksch is de uitvinder en de grootgebruiker van onzinnige nazi vergelijkingen maar ja die exteem dom linksche blinde vlek.

 6. Loelap

  Op Linkse websites worden ook geen Rechste meningen getolereerd.

 7. Barbera

  Wanneer je steeds vaker rechtse Amerikaans roddelbladen moet raadplegen om weer eens duidelijk te maken hoe verdorven links wel niet is…

  Poeh, dan geef je gewoon toe dat de strijd is verloren.

  1. Loelap

   Nee, die is juist begonnen!

 8. Drostemannetje

  Het is een levensgevaarlijke koers wat links voert. Mensen met een andere mening uitsluiten. Je ziet het hier ook idd met Wilders en Baudet. Of Johan Derksen en zo. Op die manier kweek je gevaarlijke extremisten. Je moet juist iedereen de kans geven zijn of haar mening te geven en vooral luisteren ipv veroordelen en te cancellen. Levensgevaarlijk. Nu is het nog het bekladden van NOS busjes of een stikker op iemands rug plakken, maar het gaat een keer helemaal fout.

  1. Barbera

   ”Je ziet het hier ook idd met Wilders en Baudet”

   Ik vind het zo zielig voor die figuren, ze willen alleen maar het kartel bestrijden en krijgen dan te horen dat ze niet mee mogen spelen.

   1. ikweetwatikwil

    Barbera bestrijd niets. Laat alles over zich heen komen wat de baas hem voor schrijft. Een lui leventje.

   2. Monty

    ”dat ze niet mee mogen spelen.”

    Of niet mee willen spelen.
    Wilders bijvoorbeeld wil niet samenspelen met Rutte, dat zei hij 4 jaar geleden al.

    1. driewerf

     je bent een langspeelplaat die blijft hangen ik geef er dan meestal een trap tegenaan .

   3. Cootje

    We zullen zien op 17 maart als Wilders 30 zetels haalt , en hij gelukkig niet mee moet spelen om de puinhopen van 75 jaar wanbeleid te helpen opruimen . En de linkse kerk over elkaar heen vallen dat zo veel mensen op rechts gestemd hebben . Het demoniseren gaat dan gelijk beginnen op de publieke zenders , trouwen de gehele linkse kerk behaald ongeveer net zo veel stemmen bij elkaar , ik verheug mij op de hete aardappel het Limburgse vrouwtje de ex van Jan Slagter , en het Koser slachten vrouwtje onder aanvoering van het christelijke bolwerk die aan een tafel moeten reageren dat 20% van het electoraat op Wilders en zijn programma hebben gestemd heerlijke televisie

   4. Cootje

    Volgens mij hebben Baudet en Wilders duidelijke voorkeuren met wie ze willen spelen , volgens mij willen ze niet verrast worden dus het licht is altijd aan . Je weet nooit wat je in het donker tegen komt . En een mens mag voorkeuren hebben en ze ook uiten

 9. Cootje

  Hadden we maar geluisterd naar de Democraat Hans Janmaat . Hadden we deze discussie niet gehad . Maar toen ook al werd zijn vrouw de dupe van de linkse kerk en verloor bij een aanslag haar been . Je kan tegenwoordig beter in het bezit zijn van een button 1873 die worden wel gehoord

 10. Franz Biberkopf

  “ De reden? Carano had onlangs op Instagram een vergelijking gemaakt tussen de behandeling van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die van Republikeinen in het Amerika van Joe Biden.”

  Tja, dan ben je ook wel behoorlijk van het padje. Ik snap wel dat je zo’n totaal gestoorde wappie dan niet graag meer inhuurt.

  1. Cootje

   Vrije meningsuiting ?? Al zijn sommige vergelijken wel extreem

   1. Franz Biberkopf

    De vrije meningsuiting staat niet ter discussie, de vrijheid om het contact met gestoorde wappies te mijden ook niet.

   2. driewerf

    cootje hahahah je weet het he je moet lockdownies als barbera en aanhang niet tegenspreken daar houden ze niet van vooral niet als je ook nog gelijk hebt hahahahahaah

 11. Beukman

  Welkom in het Kapitalisme!
  Een actrice die zulke bizarre uitspraken doet – ze verspreidde overigens ook Trumps “Stop-the-Steal”-complottheorie zal geen enkel filmproductiebedrijf nog op de loonlijst willen hebben staan. Daar lijden de zaken nu eenmaal onder.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.