Cynische Jan Roos pakt kabinet aan na verlenging coronawet: ‘Alle tijdelijke wetten worden uiteindelijk structureel’

Zonder al te veel tamtam besloot het kabinet gisteren tussen neus en lippen door dat ‒ oh ja! ‒ de coronanoodwet snel eventjes verlengd wordt. Van 1 maart tot 1 juni. Jan Roos is daar niet over te spreken. Steeds weer, zegt hij terecht, doet de overheid iets dat zogenaamd “tijdelijk” is, om het vervolgens voor altijd te laten gelden.

De coronanoodwet mag verlengd worden, dus het kabinet doet het ook. Gisteren werd besloten de einddatum van de Crisis- en herstelwet 1 juni te laten zijn, in plaats van 1 maart.

De wet wordt telkens met drie maanden verlengd, maar dan moet er wel een advies van de Raad van State liggen over deze verlenging. Dat is natuurlijk een ronduit hilarische waarborg. Want de Raad van State, het kabinet, en de ambtenarenmachine zijn tot op grote hoogte één en hetzelfde. Dat zagen we ook al bij de toeslagenaffaire.

Het zal dan ook helemaal niemand verbazen dat de RvS verlenging van de noodwet steunt omdat er nog steeds een “zeer ernstige situatie” is “in alle regio’s,” aldus De Telegraaf. “De raad verwijst naar de laatste brieven van het kabinet en de recente aanscherpingen zoals de avondklok en de verplichting van een negatieve test bij internationale reizen.” Al die maatregelen zullen de komende tijd vrijwel zeker ook noodzakelijk zijn, en dus moet de noodwet verlengd worden.

Opiniemaker Jan Roos vindt dat volkomen terecht belachelijk. Maar nog veel belangrijker dan de kritiek op de noodwet en de verlenging ervan, is het punt dat hij maakt dat de overheid steeds wéér deze tactiek kiest: “Alle tijdelijke wetgeving wordt uiteindelijk niet meer tijdelijk, maar structureel,” schrijft Roos. Hij noemt een ander voorbeeld: “Kwartje van Kok, maar ook de crisis- en herstelwet.”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Dit klopt natuurlijk helemaal, en het is precies waarom wij als burgers nooit akkoord moeten gaan met wat voor ‘tijdelijke wetten’ dan ook. Deze wet had er te nimmer mogen komen – en verlenging ervan had in geen geval op deze wijze geregeld mogen worden, namelijk op initiatief van het kabinet zelf, zonder stemming van de Tweede Kamer.

Nu is het tijd om wakker te worden en parlementariërs die hun taken nog enigszins serieus nemen op te roepen hier onmiddellijk iets aan te doen. Dit moet een politieke crisis van epische proporties worden. Weg met de spoedwet – en weg met overheden die crises gebruiken om hun eigen macht te vergroten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

83 reacties

 1. usb3.0

  Klopt

  1. hans-e-pans

   Er is niets langduriger dan tijdelijk in Nederland.

 2. Nostradamus

  Helemaal mee eens. Stem ze weg!

 3. FreeThinker

  Überhaupt, wat is het nut van een grondwet als deze overreden kan worden door een spoed of noodwet. Dat zo’n draconische maatregel genomen wordt vlak na de verkiezingen is één ding, de huidige kiesmannen zijn gekozen zonder dat de kiezer iets afwist van een eventuele pandemie. Daardoor representeerd de stem van de tweede kamer over de corona crisis momenteel ook niet de stem van het volk over de corona crisis.

  1. Niet L niet R

   Perfect weergegeven !

 4. RvdBe

  Jan heeft gelijk, dat weten ze in Den Haag ook.
  Je pakt alles van het volk af, dan ga je ze af en toe kruimels geven en ze zijn je nog dankbaar ook.
  En we laten het nog gebeuren ook.
  Wij zijn trouwens de laatste generaties die daar last van hebben, de toekomstige generaties weten niet beter dan dat hun leven totaal gereguleerd wordt door de machthebbers.

 5. Franz Biberkopf

  Opmerkelijk dat DDS oorverdovend zwijgt over de ophef rond de racistische en homofobe tweets van Baudet.

  1. ManX

   Ja galbak, dat is erg jammer voor je. Ik heb met je te doen.

   1. Franz Biberkopf

    Rustig maar, goede vriend, ik ben geen bedreiging voor je.

    1. Linksbuster

     Maar wel degelijk, je lijdt aan de linkse woke ziekte, vele malen gevaarlijker dan covid en dodelijk voor een democratie.

  2. Nostradamus

   Omdat de MSM én GS als een olifant door een porseleinkamer willen lopen en de aandacht af willen leiden van zaken die er wel toe doen.

   En wat is racistisch in dit: h**ps://www.worlddata.info/iq-by-country.php
   Facts don’t care about your feelings! Fake Woke!

   1. Meriadoc Brandebok

    Bart Nijman – en ik ben heus geen fan van GS – schreef gisteren iets raaks in de strekking van: denk eens wat het doel is van een politicus die IQ-verschillen onder rassen agendeert. Hier slaat Nijman de spijker op de kop.

    En dat in de context van een app-groep waarin Thierry tevens mensen afschreef op hun huidskleur en beweerde dat Omtzigt een “loser” en “democraat” was. De racisme en discriminatie zijn niet te harden

    1. Nostradamus

     Wat is racistisch om dit te benoemen: En wat is racistisch in dit: h**ps://www.worlddata.info/iq-by-country.php
     Facts don’t care about your feelings! Fake Woke!

     1. FreeThinker

      Links gaat niet af op de feiten maar op de perceptie. Dat is ook de reden waarom het socialisme steunt terwijl kapitalisme objectief het best systeem allertijden is.

     2. Meriadoc Brandebok

      Het is niet racistisch om eigenschappen te benoemen die inherent aan de mens zijn, maar om een karikatuur te schetsen van de mens en mensen daarop af te schrijven. Het is bewezen dat de Joden een overwegend grotere neus hebben dan westerlingen. Maar daarom is het nog wel racistisch van de nazi’s om portretten van joden te maken waarin joodse eigenschappen als een groot neusorgaan opzettelijk werden benadrukt.

      Wat is het doel van een politicus om het IQ-verschil tussen rassen te benadrukken? En dat in het verband met “je laat je zus toch niet met een neger” etc? De vraag stellen is die ook beantwoorden.

     3. Nostradamus

      Nee, een karikatuur is niet racistisch, Fake Woke!
      Racisme gaat over dat men vindt dat hun ras superieur is over een ander ras. En als jij net als ik een witte reed hebt, dan vindt ik dat door jou juist het witte ras inferieur is. Nu goed?

      Weet je dat veel ‘rassen’ niet willen dat hun kind met een ‘ander ras’ thuiskomt? Mogen we dit ook benoemen? Oh, sjit, toch al gedaan…

      Wanneer ga jij je eens druk maken over het feit dat er zo weinig negers in het Chinese parlement zitten?

     4. Franz Biberkopf

      “Racisme gaat over dat men vindt dat hun ras superieur is over een ander ras.”

      Correct, en dat is wat Baudet in zijn app beweerde.

     5. FreeThinker

      ““Racisme gaat over dat men vindt dat hun ras superieur is over een ander ras.”
      Correct, en dat is wat Baudet in zijn app beweerde.”

      Nee, Baudet beweerde dat bepaalde rassen gemiddeld gezien een hoger of lager iq hebben. Dat heeft niks met superioriteit te maken. Ik maak nu een ander statement. Getinte mensen kunnen over het algemeen op zowel korte als lange aftand, sneller lopen. Is dat ook racistisch?

     6. Nostradamus

      Precies wat FreeThinker zegt.

      Meriadoc Brandebok is een Fake Woke die onder iedere steen racisme zoekt en daardoor de verschillende rassen tegenover elkaar zet. Polarisatie voor politiek gewin.

     7. Meriadoc Brandebok

      Jawel, Nostradamus, in het onderhavige geval wel. Zoals de nazi’s de joden demoniseerden door hen bijvoorbeeld toe te schrijven dat zij zich in alle lagen van de samenleving bevonden (hetgeen zo was), of hun uiterlijke kenmerken nadrukkelijk te benoemen (de joden hadden ook pijpenkrullen en/of een kromme neus), zo probeert Baudet de donkere mensen te demoniseren door hen als “dom” af te schilderen. Hij stelt het zwarte ras ondergeschikt aan het superieure blanke ras. Hij schrijft mensen af op basis van hun huidskleur.

     8. Nostradamus

      Waar zegt hij dat het blanke ras superieur is? Jij bent het voorbeeld dat het niet zo is omdat je daarvoor geen bewijs kan tonen. Hij heeft het met iemand in een privé groep over iets als h**ps://www.worlddata.info/iq-by-country.php

      Ik wil nogmaals voorstellen dat alle deugmenschen naar Afrika verhuizen om daar de mensen te onderwijzen en slimmer te maken. En niet alleen maar afkopen bij organisaties die juist armoede in stand houden omdat ze anders geen inkomsten uit giften meer krijgen.

      En de verschrikkelijke nazi’s waren nationaal SOCIALISTEN die net als jij verschillende groepen tegenover elkaar zetten.

     9. Gerda2

      Brandebok@ Maar daarom is het nog wel racistisch van de nazi’s om portretten van joden te maken waarin joodse eigenschappen als een groot neusorgaan opzettelijk werden benadrukt.

      Dat zie je in de spotprenten e.d. bij de Palestijnen ook.
      Die zijn ook gek op grote neuzen bij joden

     10. Franz Biberkopf

      “Nee, Baudet beweerde dat bepaalde rassen gemiddeld gezien een hoger of lager iq hebben. Dat heeft niks met superioriteit te maken. ”

      Natuurlijk niet, mensen met een lager IQ zijn superieur aan anderen.

      🙂

    2. Piet151

     @Meriadoc Brandebok
     Ik denk, dat wij het eens zijn over de constatering dat Baudet gewoon niet deugt, veel van zijn directe omgeving ook niet en dat dit door veel te weinig deelnemers op DDS wordt gezien of erkend.

     Zijn argumenten van gisteren deugen niet. Het is natuurlijk geen intern, persoonlijk iets als een te kiezen politicus er dergelijke denkbeelden op nahoudt. Dat wil je, nee moet je, als kiezer weten voor je een afgewogen stem kunt uitbrengen. Een politicus heeft weliswaar een privé leven, maar meningen en overtuigingen gelden niet alleen privé.
     En als het allemaal anders bedoeld was, de context die Van Haga zo graag wil kennen, moet hij dat gewoon kunnen uitleggen. Als het echt onschuldig is, is de kou zo weer uit de lucht. Maar met reacties als die van gisteren wordt het alleen maar erger.

     1. Meriadoc Brandebok

      Het feit dat Baudets achterban niet inziet dat hij niet deugt, is omdar uitsluitend de juich**pjes nog over zijn. Alle normale mensen zijn er vertrokken. De persoonlijkheidscultus is voor de resterende achterban te groot om aan te ontsnappen.

      Twee dagen geleden beweerde dit blog bijvoorbeeld nog dat Thierry minstens 10 zetels zou halen (proest).

     2. Nostradamus

      **pjes? Wie noem je **pjes? Racist!

     3. John2003

      Piet151 mbt de koloniën.
      Sorry Piet, niet kwaad bedoeld, maar wat een aperte onzin dat koloniën allemaal beter af waren geweest als ze hun eigen ontwikkeling hadden kunnen bepalen.
      Er zijn talloze .. talloze landen , vroegere koloniën die al 50/60 jaar lang hun eigen ontwikkeling bepalen en over het algemeen zijn het desastreuze economieën met veelal (semi)dictators aan het bewind. Ik heb zelf een aantal jaren op de Filipijnen gewoond en het is een “mooi” voorbeeld van een land dat veel beter af was geweest als het bv onder Amerikaanse vlag had geleefd. Als je daar de economie zou bekijken en niet te vergeten het desastreuze eco-systeem dan was je snel genezen. Voorts bv wat te zeggen van de talloze Afrikaanse militaire dictaturen en bv “ons eigen” Suriname. De corrupte puinhopen Curacao en Aruba? Enz Enz ..Overigens, ben ik met je eens, hebben alle landen recht op zelfbeschikking, maar ga nou niet met droge ogen beweren dat dat beter voor ze zou zijn.

    3. John2003

     Kun je aanwijzen waar exact Baudet “mensen afschreef op hun huidskleur”?
     Dat hij er een opmerking over maakte dat veel van oorsprong zwarte volkeren gemiddeld een lager IQ hebben is uit talloze onderzoeken gebleken, maar dat is wat anders dan “afschrijven”. “Afschrijven” ( betekent van nul en generlei waarde) : het zou zo uit de mond van vriendje Klaver kunnen komen. Dat er van oorsprong zwarte volkeren zijn die gemiddeld een lager IQ hebben is niks mis mee, net zo goed als er niks mis is met het feit dat bv Chinezen gemiddeld een hoger IQ hebben dan de Nederlander. Zit je daar ook mee ? Mag je dat niet zeggen? Nou van mij wel hoor! Mag je van jou wel zeggen dat Nederlanders gemiddeld veel langer zijn dan bv Zuid-Afrikanen?
     Op grond van je onderbuik wil je kennelijk graag de links elite nakakelen, maar wat let je om es zelfstandig na te denken?

   2. janszm

    Daarom willen de meeste “hondenliefhebbers” een rashond. Veel mensen villen de veestapel raszuiverhouden.
    Racisten?

  3. driewerf

   Bibberkop probeert alweer de aandacht te verleggen wees gerust vent we komen je wel halen ter zijne tijd .

   1. werikke

    haal mij maar op ik ga mee

  4. werikke

   is dat hetzelfde als dat Aboutaleb zei dat hij alleen een islamitische man voor zijn dochter wil en niet een ongelovige Nederlander. ik wil ook niet dat mijn dochters met buitenlander aan komen gewoon omdat ik al genoeg huwelijken heb zien mislukken met buitenlandse man . En daarna de problemen komen van wraakzuchtige mannen die ook nog de kinderen meenemen naar buitenland. Waarom mag ik geen voorkeur hebben . Door al deze pogingen van links Nederland en linkse media ga ik steeds meer denken om op FVD te stemmen maar PVV is toch mijn partij.

  5. Loelap

   Zou jij wat graag willen hè, dan kun je daar schuimbekkend op reageren en is je dag weer goed.
   Zielig!

   1. Loelap

    Bedoeld voor Ernest

    1. Franz Biberkopf

     Schuimbekken is niet mij stijl, Loelap.

  6. leukeditter

   waar? bewijs??

  7. J.P Coen

   quote Franz Biberkopf 6 uur geleden Beantwoorden
   Opmerkelijk dat DDS oorverdovend zwijgt over de ophef rond de racistische en homofobe tweets van Baudet. end

   welke tweets bedoel sukkel ? de tweet over het

   1. J.P Coen

    I.Q horende bij verschillende culturen is een wetenschappelijk rapport. Algemaan vast gestel dat Afrikanen een I,Q van 80 niet overstijgen. Gewoon een wetenschappelijk feit en niets racistisch aan flapdrol

  8. FVD

   Franz-je, Franz-je toch,… zo mag ik je toch wel noemen? Waarom zou DDS aandacht besteden aan de zoveelste aantijging tegen Baudet? Maar ik neem aan, dat jij met een natte broek van opwinding de aangedikte verhalen van “onze’ onbevooroordeelde pers hebt geconsumeerd?

   Wordt het niet eens tijd, dat jij niet alleen je linkse hersencellen het werk laat doen? Beste kerel, we zijn uitgerust met een scala aan objectieve hersencellen, gebruik deze eens, je zal versteld staan wat een open mind je die zullen geven.
   Ik heb met een open mind gekeken naar het Journaal, toen door de kwijlende “ster” reporter de heugelijke scoop wereldkundig werd gemaakt.

   Zo orakelde hij : “Maar nu ligt er toch voor het EERST iets wat LIJKT op bewijs dat hij zich racistisch heeft uitgelaten”. Dit zou dus de eerste keer zijn! Bovendien “LIJKT” het. Wat ik mij na zo’n scoop afvraag, waarom is hij dan die andere keren aan de galg gehangen? Dit is/was toch de eerste keer!

   Bagger journalistiek, of is het journalistieke onkunde?

  9. John2003

   Je zegt het zelf al : ophef! Voorts : het is verkiezingstijd . Wat wil je : meehuilen met de woven in het bos ?

  10. John2003

   Trouwens :1) Waarom zijn die appjes nergens te zien? 2) ook niet bij EW? 3) Heb jij in je leven nog nooit iets gezegd ( bv “Kutmarokkanen” een uitvinding van een Pvda politicus)) dat niet geheel binnen de lijntjes past?
   4) Jij moet meer gaan bijbel lezen : “Wie zonder zonde is , werpe de eerste steen”.

 6. Edjan

  Dit soort knevelwetten is alleen maar gerechtvaardigd als die corona een levensgevaarlijke ziekte is. Nu blijkt dat de overheid wetenschappers het gevaar van corona fors kan laten aandikken, wordt het toch wel de vraag waar de overheid nou eigenlijk mee bezig is?

  Proberen ze a) om een levensgevaarlijke ziekte onder contró.le te krijgen? Of proberen ze b) om een almachtige EU te construeren, de democratie op te heffen en grote delen van het volk in armoede en uitzichtloosheid te storten?

  Over 5 weken mag u stemmen, hopelijk. Als de meerderheid weer op de zittende partijen stemt, zouden het wel eens de laatste verkiezingen kunnen zijn. Als u níet mag stemmen, waren de laatste verkiezingen 4 jaar geleden.

 7. Barbera

  Je dochter zal maar thuiskomen met ene J Roos of T Baudet.

  1. Nostradamus

   Of met Barrrrrbera….. rrrrrr

   1. Barbera

    Dat lijkt mij heerlijk, houtvuurtje, glazen, genieten.

    1. Nostradamus

     Voor jou heeft Rammstein een nummer uitgebracht: Zwitter 🙂

    2. Loelap

     Als sneeuwklokje smelt je meteen bij die openhaard!

  2. ManX

   Een demissionair (dus tandeloos) kabinet dat de staat van beleg met 3 maanden verlengt en de salonmarxist Barbara Sarko vindt het normaal? Ach ja, schapen vinden alles goed, zolang ze maar op tijd te vreten krijgen.

   1. Edjan

    ManX ++++++++

  3. driewerf

   het zou al triest zijn als jij kinderen zou hebben .

 8. JFU

  Mijn kleinkinderen zeggen nu al ‘dit gaat nooit meer over’. En ze hebben gelijk, te pas en vooral onpas zal die ‘noodwet’ weer gebruikt worden als het de jongens en meisjes in Den Haag goed uitkomt. ‘Democratische’ dictatuur is een feit.

 9. Meriadoc Brandebok

  De heer Van der Galien drie dagen geleden: “Ik drink een wijntje, Baudet 10 zetels”
  (Baudet blijkt een platte racist.)
  De heer Van der Galien nu: “pompidom spoedwet pompidom”

  DDS zit bovenop het nieuws.

  1. Nostradamus

   Waarom? Omdat je hierover niets mag zeggen: h**ps://www.worlddata.info/iq-by-country.php
   Facts don’t care about your feelings! Fake Woke!

   1. Piet151

    @Nostradamus
    Die lijst is inderdaad een schande en kan beter onbesproken blijven om je daarvoor niet te hoeven schamen. In de lijst is heel bewust de feitelijke geschiedenis van de landen weggelaten. De landen met de laagst gemeten IQ’s zijn nu juist die landen die in het verleden als koloniën overheerst en uitgezogen werden door de landen met de hoogste gemeten IQ’s. Dat wordt hier vertaald in gemiddelde inkomens, maar de werkelijkheid was die kolonisatie, uitgezogen tot op het bot, geen enkele kans tot ontwikkeling gekregen en tot de dag vandaag arm en afhankelijk gehouden.

    1. ManX

     Piet51 steigert van verontwaardiging en schuimbekt als een delirische patient – o, wat zou deze heilsoldaat graag de hele wereldellende op zijn schouders nemen. Onrecht is de brandstof waarop hij door deze wereld vaart.

     1. Piet151

      @ManX
      Wat een rake en to-the-point reactie toch weer. Mijn dag kan niet meer stuk. Ik word helemaal verlegen van zulke quasi-complimenten. Je hebt inderdaad een kern van waarheid uiterst krachtig geformuleerd. Zo weinig woorden en dat toch zo raak, bijna poëzie.

     2. ManX

      Je hebt wel veel woorden nodig voor een bedankje, Piet.

     3. Piet151

      @ManX
      Excuus. Mijn bedankje werd ietsje langer, omdat ik dat niet wilde doen zonder complimenten te geven als tegenprestatie. Alleen het bedankje is de helft van de tekst.

     4. Franz Biberkopf

      Je gaat inhoudelijk af als een gieter, goede vriend. Piet151 is echt een paar maatjes te groot voor je.

     5. John2003

      Als je deze Piet naar concrete voorbeelden vraagt , reageert ie niet …lol

    2. Nostradamus

     Dus jij denkt dat hun IQ hoger was geweest als er geen kolonisatie plaats had gevonden?
     En dat dan ook de Akwasi families niet de arme drommels gevangen genomen hadden om te worden verkocht als slaaf aan de arabieren?

     1. Piet151

      @Nostradamus
      Ik denk niet alleen, ik ben ervan overtuigd, dat de de vroegere koloniën altijd en allemaal beter af waren geweest als ze met veel minder dwang zelf hun ontwikkeling hadden kunnen kiezen. Net als wij, dus. Of dat met, ons westerse, hogere IQ gepaard was gegaan weet ik niet en vind ik absoluut irrelevant. Het gaat om autonomie, kansen krijgen en ruimte voor eigen passende ontwikkelingen in plaats van onderworpen te worden aan door anderen gemaakte keuzen tussen naar de andere kant van de wereld getransporteerd of in eigen land uitgebuit te worden.
      Gelukkig begint dit besef ook in onze cultuur héééél langzaam door te sijpelen.

     2. ManX

      “Of dat met, ons westerse, hogere IQ gepaard was gegaan weet ik niet en vind ik absoluut irrelevant.”

      Gek, dat jij dit nu irrelevant vindt Piet. Het was namelijk het onderwerp van dit subdraadje. Als een drol in een pispot draai je weer weg en ga je het over de nadelen van kolonialisme hebben.

     3. Nostradamus

      Kolonisatie. Grappig eigenlijk dat de oorsprong van iedereen in Afrika ligt. Kan je het dan eigenlijk nog kolonisatie noemen?

      Wanneer westerse landen niet de wereld verkend hadden dan was slavernij nu nog steeds heel normaal geweest in Afrika. Vraag maar aan Akwasi. Ten slotte is het door de Westerse beschaving gekomen dat er nu nog maar heel weinig slavernij is in de wereld. Zij hebben het afgeschaft zoals ook de Republikeinen in de VS. Maar jij ziet dat wellicht anders en vindt slavernij iets goeds of zo.

     4. Franz Biberkopf

      “Het gaat om autonomie, kansen krijgen en ruimte voor eigen passende ontwikkelingen in plaats van onderworpen te worden aan door anderen gemaakte keuzen tussen naar de andere kant van de wereld getransporteerd of in eigen land uitgebuit te worden.”

      Zeer juist en overtuigend verwoord.

    3. Edjan

     Wat een zwamverhaal, Piet. Ben je woke?

     1. Loelap

      Het gaat over de verlenging van de noodwet en de Linksmensjes beginnen over Baudet. Ze zijn de hele dag aan het duimen dat DDS een stukje over Baudet schrijft. Dan kunnen ze daar op los gaan. Je kunt de opwinding al voelen.
      Kennelijk heeft de nsb haatsite Joop er te weinig aandacht aan besteed.

     2. Nostradamus

      Hij is een Fake Woke: h**ps://www.youtube.com/watch?v=2l6JUNFAJ9o

     3. Piet151

      @Edjan
      Ik, woke??? Ik hoop het van harte, maar ik denk het ook eigenlijk wel. Het voelt in ieder geval goed.

     4. Nostradamus

      Wees maar trots op de polarisatie die je daarmee teweeg brengt, Fake Woke zielepietje.

     5. Edjan

      Geweldig, Piet, als jij je maar goed voelt. Inmiddels is dit een artikel over de verlengingen en verzwaringen van corona-maatregelen door een regering die naar huis is gestuurd, die de effecten van corona waarschijnlijk overdrijft, die erover denkt de verkiezingen uit/af te stellen: maatregelen die een heel volk in uitzichtloosheid dompelen en armoede (gaat nog komen over een paar maanden) en dan maar braaf afwachten of het ooit nog “normaal” wordt.

     6. Edjan

      En dan hebben we hier jou en je vrienden en je so;kpoppen die onophoudelijk over Baudet willen ouwèhóeren, die elke draad aan het kapen zijn want ene Baudet moet zo nodig kapot. Jullie kunnen g.v.d. beter naar Joop gaan, daar mag je je derrie onder applaus spuien en daar mogen “wij” niets zeggen. Het gaat jullie er niet om hier ook je mening te mogen geven (want dat mag al) het gaat jullie erom hier de zaak over te nemen en iedereen die anders denkt het zwijgen op te leggen.

     7. Edjan

      Piet, ik begin de opmerking “blablabladiblabla” onder je epistels te missen. Het enige juiste antwoord op een woke gek.

     8. Rene van der Grijp

      “Het gaat jullie er niet om hier ook je mening te mogen geven (want dat mag al) het gaat jullie erom hier de zaak over te nemen”

      Je slaat de spijker op z’n kop. En geloof me: daar zullen ze nooit mee ophouden. Dat fanatisme zit in het linkse DNA.

    4. Stanly2000

     Piet,
     De absolute top van het lijstje zijn wel degelijk koloniën geweest. Hongkong zelfs tot 1997. De rest heeft ook weinig last gehad van het boze westen!

     1. Piet151

      @Stanly
      Het gaat natuurlijk niet om het begrip “kolonie”. Het gaat om de manier waarop bezitters met “hun” landen en inwoners omgaan, maar dat had je vast al begrepen. En verder zijn die vijf landen een uitzondering in de overgrote meerderheid aan andere koloniën. Ze kunnen met recht de uitzonderingen genoemd worden die de regel bevestigen.

  2. ManX

   En hop …. tr0l nummer 2 meldt zich. Als ze hun linkse onderbuik maar leeg kunnen laten lopen, dan zijn te gelukkig.

  3. FreeThinker

   Want die zogenaamde appjes van Baudet zijn belangrijker dan wetten die miljoenen mensen treffen. Het is weer duidelijk waar de prioriteiten van Meriadoc Brandeboke liggen.

 10. Robert75

  Ja dat is natuurlijk helemaal waar. Bij de overheid is nooit iets tijdelijk. Van die corona maatregelen daar komen we nooit meer van af . Wat de overheid je afpakt krijg je niet meer terug.

  1. Gerda2

   Mijn stem gaat in ieder geval niet naar een partij die voor de Noodwet gestemd heeft.

 11. Drostemannetje

  Stiekum worden we zelf een soort van DDR, alleen heel veel mensen zien het nog niet.

 12. John2003

  De stelling dat wanneer je het IQ van landen/volken vergelijkt je je schuldig maakt aan racisme is totale nonsens.
  Het is doodgewoon een gegeven. Uit talloze onderzoeken is gebleken en ik voel me geenszins beledigd als een Japanner zegt dat zij gemiddeld een wat hoger IQ hebben dan bv de blanke Caucasiër. Het zal te maken hebben met evolutie en andere levensomstandigheden . So what?
  Hebben dit soort vergelijkingen veel zin? Nee, dat denk ik niet.
  De bekende columnist Ephimenco stelde in “Trouw” dat verschillen in volksaard wel degelijk bestaan en gelijk heeft ie . Is hij nu een racist?

 13. Robert Leiden

  Jan Roos, degene die een vliegdek schip wilde kopen voor 250 mjn, Jan Roos die door flutoptreden bij oa Sven Kockelman een politieke partij tot onder de kiesdrempel liet zakken, die Jan Roos die zo blijk gaf van onbenul en gebrek aan inzicht, die Jan Roos zal nu even vertellen hoe de wereld in elkaar zit?
  Dit artikel van hem is een bevestiging waarom hij en zijn flutpartij destijds uit de politiek
  weg gestemd zijn.
  Maar wellicht is dit te moeilijk voor Het Volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.