D66-EP’er eist strafprocedure tegen Nederland na toeslagenaffaire: ‘Institutioneel racisme, aanvaard consequenties!’

D66-Europarlementariër Samira Rafaela wil dat de Europese Commissie een strafprocedure begint tegen Nederland vanwege ‘institutioneel racisme’ in de toeslagenaffaire. Daarmee geeft ze het inmiddels demissionaire kabinet terecht een flinke trap na, want het discriminerende aspect van die affaire is hier in Nederland volledig naar de achtergrond verdwenen!

De toeslagenaffaire heeft een grote impact gehad op duizenden gezinnen. De Belastingdienst heeft jarenlang ouders…

Geplaatst door Samira Rafaela op Dinsdag 2 februari 2021

Samira Rafaela, een D66’er in het Euopese Parlement, stuurde de Europese Commissie volledig op eigen houtje een brief namens Ardi, de antiracismegroep in het Europees Parlement, en drie Nederlandse antidiscriminatieorganisaties. Haar eigen partij was hier vooraf niet van op de hoogte gebracht maar dat maakt haar helemaal niets uit! “Ik wil dat Nederland op de vingers wordt getikt en de consequenties ervaart.”

Ze lijkt daarmee in de voetsporen te willen treden van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt, die samen met SP’er Renske Leijten deze hele toeslagenaffaire boven water heeft gekregen en in feite ook zijn eigen partij aanviel. “Onrecht is onrecht”, zullen ze wel denken. En wat dat betreft is het wel goed om te zien dat Rafaela de schijnwerpers nu richt op het discriminerende aspect van de hele toeslagenaffaire. Het demissionair kabinet-Rutte leek er tot nu toe namelijk redelijk in te zijn geslaagd om het daar vooral niet over te hebben.

Dikke vette pech dus, want door de stunt van deze D66’er loopt Rutte nu een enorm risico op wereldwijde media-aandacht. Nederland zou met deze strafprocedure namelijk in hetzelfde rijtje komen te staan als Polen en Hongarije, wat betekent dat je het dan als land wel écht zwaar hebt verkloot. En daar is ook geen woord aan gelogen.

Normaliter kun je claims van institutioneel racisme redelijk veilig negeren en is het niets meer dan wat ideologisch gedram uit de hoek van BIJ1, GroenLinks, PvdA of D66, maar in het geval van de toeslagenaffaire is het echt gewoon volledig terecht. Onschuldige mensen zijn op basis van etniciteit of hun tweede nationaliteit onterecht aangemerkt als fraudeur. En dat het “snoeiharde” rapport van de parlementaire ondervragingscommissie de woorden ‘discriminatie’ en ‘racisme’ niet noemt, doet daar niets aan af!

Bravo dus voor Samira Rafaela. En om haar woorden nog maar eens te herhalen: “Ik wil dat Nederland op de vingers wordt getikt en de consequenties ervaart.” Amen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Nostradamus

  Nee, Nederland moet niet bestraft worden maar de politiek verantwoordelijk tot de eindverantwoordelijke aan toe.
  Top belastingdienst, enkele PvdA-ers, enkele CDA-ers, Enkele D666-ers maar vooral die nepliberaal, leugenkoning en Rutte-doctrine mannetje, MR!

 2. AS210854

  Dit dossier loopt al jaren, wel erg toevallig dat gl juist nu voor de verkiezingen , een procedure willen starten. 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

 3. Aborifa

  Walgelijke tot Nederlander gemaakte landverraadster.Typisch D’66.

 4. LifeBuddy

  Er zijn meer dan 10.000 kinderen die de arische sLinkse naar hier hebben gehaalt Vermist. Wanneer vraagt samira rafaela aan pinokkio van de vvd&co, waar die kinderen zijn gebleven. Zo te zien wil en kan samira Niet lezen en is ze bang dat sLinkse d66 ook mede schuldig is aan een Misdaad tegen de Mensheid. laf.

 5. Cootje

  Zal Rutte aan Orban vragen een veto uit te spreken als vriendendienst

 6. Cootje

  De ratten zitten in Brussel en het staat om omvallen de de meubels moeten gered worden

 7. usb3.0

  D666 zijn imbecielen, waar bemoeit de EU zich mee, Nederland(ers) moet(en) niet bestraft worden maar diegene die de boel hebben opgeblazen, dus de verantwoordelijken en dat intern daar moet de EU zich helemaal niet mee bemoeien..

 8. Fax uit Darmstad

  Faalhazen van d66
  Donder op met je “Ik wil deugen. Wat is daar mis mee?”
  Gebrek aan visie, u was er toch bij toen dit gebeurde.
  En wat er gebeurde daar heb ik mijn twijfels over, ik had in mijn leven nog nooit gehoord van kinderopvang en of ik daar wel of niet recht op had.
  Weg met de geld rond pompende machines.

 9. Pieter48

  Mevrouw Samira toont dat ze meer met de dictatortjes in Brussel op heeft als met ons land . Nu is dat niets nieuws voor een D66 politicus. Als deze mevrouw eens iets nuttigs zou willen doen voor ons land zou zij een poging kunnen wagen om de vernietiging van onze pensioenen te stoppen.Zolang de Europese geldpers op volle toeren draait ten baten van de bodem loze putten aan de Middellandse zee word in ons land de economie uitgehold.Rente op een zorgelijk niveau waar we nu zijn beland moet toch tot zorgen leiden. Misschien is de oplossing om een euro voor Zuid Europa en een voor Noord Europa te creëren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.