De enige echte zorgkoningin van Nederland Fleur Agema: “Verpleegkundigen hadden de prik al eerder zélf thuis kunnen brengen!”

Fleur Agema, geroemd als één van de meest betrouwbare politici van Nederland, heeft wél een bikkelharde mening over het stopzetten van het vaccineren vanwege de verwachtte winterkou. “Het beleid had anders gemoeten!”

Afgelopen week sprong ‘zorgheldin’ Fleur Agema tegenover De Dagelijkse Standaard al in de bres voor de kwetsbare samenleving binnen ons land. Dat doet de ongekroonde Zorgmoeder des Vaderlands nu nog even dunnetjes over.

Volgens Agema zijn de mensen die nu zijn aangewezen om te worden gevaccineerd voornamelijk “ouderen”. Laat dat nu net de doelgroep zijn die het huidige kabinet Rutte III helemaal in de kou laten staan. Maar niet als het aan de PVV ligt, die partij is gerust bereid om de kachel weer aan te steken.

“De mensen die nu naar de vaccinatielocaties moeten zijn erg oud. […] Dit is wat dat betreft wel een beetje overmacht. Bij testen kun je ook kijken naar het percentage. Laten we genieten van het sneeuw en van het ijs.”

Daar heeft Agema natuurlijk helemaal een punt, maar ze geeft nu ook zelf aan dat het hele beleid van de overheid (minister Hugo de Jonge) anders had gemoeten.

“Het beleid had anders gemoeten. We hebben 50.000 wijkverpleegkundigen die de prik de afgelopen weken thuis hadden kunnen brengen. Maar voor nu is het niet fijn dat hoogbejaarden door de sneeuw en de gladheid een prik moeten gaan halen.”

Hiermee heeft onze vaderlandse zorgmoeder Agema wederom een messcherp punt te pakken. Want: Op deze situatie hadden we ons immers ook kunnen voorbereiden. Hebben we niet gedaan, en daarom worden we wederom weer gezien als het afvoerputje binnen de Europese Unie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Tedje Kruis

  Zorgkoningin, hoe verzin je het.

  Hoe dan ook, het gaat es niet over Baudet

  1. Barbera

   Komt nog wel, hij was vandaag weer stevig in overtreding, alles voor de aandacht.

   1. Barbera

    Een glunderende Michael met het puntje van zijn tong uit de mond, zit al een topic uit te tikken.

  2. Logica

   Fleur Agema heb ik heel vaak in politieke debatten gezien. Ze heeft heel veel verstand van de zorg en ouderenzorg in het bijzonder. Ze schuwt het debat niet en het allerbelangrijkste: ze heeft het hart op de juiste plaats. Ik ben al jaren fan van haar.

   1. ikweetwatikwil

    Logica, ben het met u eens. Fleur Agema is een topper.

 2. Barbera

  ” onze vaderlandse zorgmoeder Agema ”

  Mag ik ff een teiltje.
  🤮🤮🤮

  1. halo1

   Ja Barbera.. het is natuurlijk moeilijk voor links om het toe te moeten geven.. maarja: even slikken!. Ik vind het trouwens ook wel iets too much. ze kan dat bozige beter achterwege laten ..en niet (te) demagogisch worden.. een beetje mag wel! Het gevaar van stuurlui aan de wal ligt in deze constant op de loer..

   1. Barbera

    HeP haar ooit een viswijf genoemd en dat was terecht.

    1. WayneGretzky99

     Allemaal kift. Viswijven onder elkaar.

    2. Duckday

     Silvana Symons lijkt toch wat beter

    3. Logica

     Daar zit altijd jaloezie achter.

   2. ikweetwatikwil

    Halo1 . Waar haal je dat bozige bij Fleur Agema toch vandaan. Ze is de vriendelijkheid zelve. Legt de vinger op de juiste plek. Is dat bozig?

    Stem PVV.

    1. Barbera

     Tja, nooit gezien in een discussie?

     Trouwens de Agemaatjes vreten goed mee uit de ruif van de PVV.

    2. halo1

     Het is natuurlijk een kwestie van smaak.. maar haar stem (in het nauw gebracht) heeft de neiging in de verkeerde (te hoge) dictie te slaan.. en dat werkt contra-productief..

  2. ManX

   Vroeger toen Barbapappa noch Sarko heette, had hij wel eens zinnige reacties.

   Nu is hij afgedaald tot een ordinaire tröll die dwangmatig op elk onderwerp moet reageren.

   1. Barbera

    ManX is verworden tot een ouwe zeur die constant in herhaling valt.
    Zit er dementie in de familie?

   2. WayneGretzky99

    Sarko, was dat nou die volidioot uit Friesland?

    1. Barbera

     Wayne, was dat die vol idioot uit Den Haag 🙂

     1. WayneGretzky99

      Hoe origineel maar had ook niet anders van je verwacht. Nou snap ik je gezever. Zelf echt op elk vlak mislukt en dan maar zeiken op anderen. Je doet de frieze definitie weer eer aan. Wat een dom volk is dat zeg met dr achterlijke dialectje.

    2. ManX

     Ja Wayne: Sarko is die geestelijk gehandicapte Fries – een gepensioneerde ambtenaar die vroegtijdig is weggezuiverd met een zak belastinggeld en heilig gelooft in de zegeningen van de SP. Uiteraard slechts salonmarxisme, want hij zit er warmpjes bij en is niet van plan dat te delen.

     Dat het een domme en vervelende tröll is geworden kun je zien aan het feit dat 8 van de 17 reacties op dit moment van zijn hand zijn. Op dezelfde manier als Ernest Stern dwangmatig op elk artikeltje moest reageren – het is een verslaving en voor zo’n zwakke verstandelijk beperkte als Sarko is het haast ondoenlijk om af te kicken.

     Maar reken er niet op dat hij ooit nog wat zinnigs zegt: het is een oude, uitgebluste man die hier enkel komt voor wat simpele verstrooiing.

     1. Meriadoc Brandebok

      Tja, Barbara heeft wel een punt. DDS zit de afgelopen maanden ook op een waar dieptepunt. Wie o wie redt dit blog van de ondergang?

     2. ManX

      Dat ben ik met je eens Meriadoc. DDS bungelt boven de afgrond. Dat Engelbart weg is, is toch een gevoelig verlies. DDS is nu wel een heel erg schuimbekkend en hysterisch blog geworden. Jammer.

     3. Meriadoc Brandebok

      Inderdaad, erg verdrietig dit.

     4. Rene van der Grijp

      “Dat Engelbart weg is, is toch een gevoelig verlies.”

      Hou toch op. Dat is juist winst want Engelbart hield de linkse tro*llen de hand boven het hoofd omdat hij dacht dat ze het “zuurdesem” voor de discussie waren.

      Wat we mede door toedoen van Engelbart hebben gezien (en dat was een langzaam proces) is dat steeds meer kwalitatief sterke rechtse deelnemers zijn afgehaakt (al dan niet vanwege een ban door Engelbart) en er steeds meer linkse figuren zijn bijgekomen. Dat heeft echt niet geleid tot betere discussies, want daar zijn die linksen helemaal niet op uit (een enkele uitzondering daargelaten). Bovendien zijn vrijwel alle linksen inhoudelijk zwak. Helaas geldt dat ook voor veel van de rechtsen die zijn overgebleven.

     5. Meriadoc Brandebok

      Engelbart deed het redactionele werk dat nodig was om dit blog van algehele hysterie te behoeden. Engelbart vertrok in het najaar van 2020. Binnen enkele maanden is dit blog van iets wat nog redelijk onafhankelijk te noemen was, afgegleden naar een promobus van de campagne anti-coronabeleid van het FvD. Alles wat in de campagne van FvD wordt geponeerd (overdreven richten op het coronabeleid, great reset, build back better) wordt vrijwel gelijktijdig door DDS overgenomen. Er wordt alleen nog maar gedramd over de lockdown, enzovoorts, enzovoorts, het gaat nergens anders meer over.

      Het is hard maar waar: DDS is op een absoluut dieptepunt. Als we niet oppassen gaat dit blog welhaast ten onder.

     6. Rene van der Grijp

      “Engelbart deed het redactionele werk dat nodig was om dit blog van algehele hysterie te behoeden.”

      Engelbart ging op het laatst fel tegen Van der Galien in voor wat betreft het FvD. Daar zal Van der Galien waarschijnlijk genoeg van hebben gekregen.

      Maar dat zal mij worst wezen. De stukjes van Engelbart waren niet beter dan die van de andere redacteuren en voor mij viel hij vooral negatief op door zijn belachelijke banbeleid. En dat vinden jij en ManX naar eigen zeggen ook. DDS is beter af zonder hem.

      DDS moet het hebben van de reaguurders en juist daar is de klad in gekomen omdat de sfeer is verpest door linkse azijnzeikers die elk rechts geluid proberen te smoren. Daarom komen ze hier.

     7. ManX

      Rene, ik bedoelde niet zozeer de ‘kwaliteit’ en inbreng van de talloze tröllen hier op DDS, maar op de kwaliteit van de redactie. Engelbart was een beetje het contragewicht dat voor rust en evenwicht zorgde – niet dat het nu zo’n geweldige auteur/redacteur was, maar hij zorgde voor minimale leesbaarheid.

      Van der Galien heeft zijn ervaring opgedaan bij Breitbart en dat schreeuwerige, Amerikaanse over-the-top toontje (plus agressieve headings) hier op DDS voortgezet. Zonder evenwel rekening te houden met de Nederlandse mentaliteit – het werkt hier gewoon niet.

      Ik deel dus de vrees van Meriadoc: ik denk dat DDS zijn langste tijd heeft gehad.

     8. Rene van der Grijp

      “Rene, ik bedoelde niet zozeer de ‘kwaliteit’ en inbreng van de talloze tröllen hier op DDS, maar op de kwaliteit van de redactie.”

      Ik kwam naar DDS omdat de traditionele fora leeg waren gebloed. Die forumwereld was levendig maar nadat sociale media als facebook en twitter populair werden werd het allengs stiller. DDS was zo’n beetje nog het enige alternatief voor mij.

      De stukjes zelf interesseerden mij maar matig, het ging mij om de discussies. Nou, daar is nog maar weinig van over en dat wijt ik niet aan de stukjes van de redactie maar aan het feit dat steeds meer tr*ollen de boel hier komen saboteren.

     9. ManX

      Rene schreef: “….het ging mij om de discussies. Nou, daar is nog maar weinig van over en dat wijt ik niet aan de stukjes van de redactie maar aan het feit dat steeds meer tr*ollen de boel hier komen saboteren.”

      Eens. Het gevolg is dat steeds meer serieuze reaguurders afhaken en DDS verwordt tot een 100% tröllenpoel. Dat de tröllen zich daarmee uiteindelijk in de vingers snijden en DDS om zeep helpen, dringt niet tot hen door. Of wellicht is het de bedoeling.

      Toevallig ben ik hier nu even, maar de rest van de week ben ik ook nauwelijks op DDS geweest. De lol is er af.

     10. Meriadoc Brandebok

      “DDS moet het hebben van de reaguurders en juist daar is de klad in gekomen omdat de sfeer is verpest door linkse azijnzeikers die elk rechts geluid proberen te smoren.”

      Ik kom hier sinds 2016 en heb geen serieuze rechtse reageerders af zien haken. Wellicht kan Rene me bijlichten? Als tussen 2016 en 2021 geen serieuze reageerders zijn afgehaakt lijkt me dit geen juiste constatering.

      De afgelopen maanden is de neergang wel geleidelijk zichtbaar. Een blog draait immers om de stukjes. Zo is GS ook groot geworden.

     11. Rene van der Grijp

      “Ik kom hier sinds 2016 en heb geen serieuze rechtse reageerders af zien haken.”

      Zomaar enkele namen: Two Ravens, Black Kettle; Sjun (na een ban van Engelbart); Giela; Wachteres (ook na een ban van Engelbart); RPML en nog véél meer.

      Als je oude topics bekijkt zal je zien dat veel namen er nu niet meer zijn.

     12. Spaanse_K0K

      Reneetje mijmert:
      Als je oude topics bekijkt zal je zien dat veel namen er nu niet meer zijn.

      Waar zijn de tijden van Floris, Holland, Merlot, Grasmaaier, Rammstein, Oudshoorn, Lugar, Capo, Siemien, Kretoloog, enz gebleven?
      Allemaal goede, inhoudelijke hoogvliegers, welke niet meer te vinden zijn op DDS.

    3. Jezus van Nazareth

     Hoe spijtig ook om te moeten zeggen, maar echt slim ben je nooit geweest Harry.
     Wel eerlijk en recht door de zee en een trouwe PVV stemmer.

     1. WayneGretzky99

      Hoi Jezus, op basis waarvan baseer je of ik al dan niet slim zou zijn?

   3. Rene van der Grijp

    “Vroeger toen Barbapappa nog Sarko heette, had hij wel eens zinnige reacties.”

    Die herinner ik me niet. Azijnzeikers zoals Sarko, Cock en de oppertr*ol (in deze draad als Tedje Kruis) komen niet verder dan afgeven op DDS. Klaarblijkelijk hebben ze er grote behoefte aan om vrijwel dagelijks hun zure onderbuik hier te komen ledigen.

    Het is gewoon zielig.

    1. EvertB

     Een maand geleden werden er voor dit blog twee nieuwe redacteuren gevraagd. Ik heb daarover nog niets nieuws gelezen.

  3. Duckday

   Silvana Symons past beter

  4. Logica

   Neem er gelijk een paar. Uw buik blijft maar shit produceren.

 3. ikweetwatikwil

  Voor mij is Fleur ook de beste voor de zorg. Ben het met haar eens . De ouderen hadden best thuis geprikt kunnen worden.

  1. halo1

   Waarschijnlijk is dat logistiek bezien nog een behoorlijke klus. En u weet : er gaat 6500 euro per persoon in de zorg, gezin m/v + 2 kids = 26000 per jaar: een modaal inkomen.. dus Fleur moet niet te scheutig worden.. al kan ze met de migratie-stop natuurlijk nog wel een potje breken..

   1. Logica

    Inderdaad Halo, migratie kost ons miljarden. Gewoon bezuinigen op de sociale advocatuur en alleen nog mensen toelaten die ook iets komen brengen. Die hebben dan natuurlijk wel gelijke rechten.

 4. Petrazoveel

  Wanneer gaat het eens tot iedereen doordringen dat ‘de besmettingen’ in bijna alle gevallen niet meer zijn een verkoudheid?

  En dat het heel normaal is dat veel mensen om deze tijd van het jaar verkouden zijn?

  En…. dat vaccineren daarvoor van den zotte is?!

  1. Barbera

   Huisreglement DDS

   Complottheorieën steekt u maar daar waar de zon niet schijnt

 5. Duckday

  BREEK het kartel en stem PVV geef deze partij een kans en laat ze nu eens waar maken wat ze voorstellen.Dan weten we gelijk wie de leugennaars waren en dit land kapot gemaakt hebben. Darna uit het monsterverbond de eu en euro dat nog niks heeft bij gedragen voor de normale man vrouw in Nederland We zijn de afvalbak van europa Geef eens aan wat het kabinet nu voor goeds heeft gedaan voor de inwoner van dit mooie land wat zijn we er op vooruit gegaan.

 6. Linksbuster

  De vervuiling door domlinks op DDS neemt steeds ernstigere vormen aan..tis echt niet leuk meer.
  Trap ze eraf
  Stem ze de wereld uit.
  Stem PVV.

  1. halo1

   We gaaan heus wel PVV stemmen hoor, maar ook als de uitslag fantastisch wordt: 30 zetels +.. verwacht er niet te veel van.. want we leven in een link(sige) cultuur.. zelfs bij de VVD en de PVV zou veel (te veel) veren moeten laten. En zelfs in het droomscenario : 51% van de stemmen… dus absolute meerderheid.. zou het net zo gaan als bij Trump: obstructie en uiteindelijk wegpesten van/door de media en de instituties..

   1. Mireille

    Halo1, de PVV doet er niets mee. Al krijgen ze 50 zetels, die moeten wel bezet worden door bekwame, goed geschoolde en hoogopgeleide fractieleden. Hoe kom je daar aan?

    1. Duckday

     hoogopgeleide fractieleden kijk eens wat voor puin zooi er nu zit en wat er straks nog inkomt. Eigen belang partij belang

   2. Rene van der Grijp

    “.. want we leven in een link(sige) cultuur.”

    Dat is pas sinds de generatie van 68 die kant op gegaan. Voor die tijd was het eerder rechts.

    Er is wel wat te zeggen voor die ruk naar links van toen want er was veel “spruitjeslucht”, maar inmiddels is links verworden tot een regelrechte bedreiging voor het voortbestaan van het westen. Er zijn genoeg signalen dat veel mensen dit wel zien en links daarom steeds feller van zich afbijt. Er woedt een ideologische oorlog. Hoewel links alle sleutelposities in handen heeft is het ook denkbaar dat de underdog (rechts) de strijd wint. Het zal wel even duren, ik zal het niet meer meemaken, vrees ik.

    1. Logica

     Zeker René. Als de PvdA de politiek van de Deense collega’s over zou nemen dan zouden ze weer de grootste kunnen worden.

     Niks mis met oud progressief links. Nieuw links is een drama en alleen maar uit op rotzooi in alle opzichten.

   3. Thant dolph

    “zou het net zo gaan als bij Trump: obstructie en uiteindelijk wegpesten van/door de media en de instituties..”

    Hallo!!, vergeet niet de 4 jaar voorafgaande aan Trump ook even te benoemen, namelijk de chronische obstructie alleen toen precies andersom??

    1. Rene van der Grijp

     Obstructie tegen Obama? Vertel.

     1. Thant dolph

      De deadlock-tactiek onder Obama van het Amerikaanse congres niet meegekregen? En het stelselmatig door Fox in die tij erop blijven hameren dat “feit” dat Obama een racist is die er alles aan doet om zijn land naar de klote te helpen, dat de belastingen dagelijks omhoog gaan, dat de werkgelegenheid achteruitgaat en meer van dat soort Dik Hout zaagt men planken.
      Voor een deel van het electoraat was het unicum van de eerste zwarte president een schaduw waar het nooit helemaal overheen is kunnen stappen.

     2. Edjan

      Thant, is waar, wordt bij elke nieuwe president wat erger.

 7. Mireille

  Er zijn meerdere zorgkonginnen werkzaam in de zorg, hoe kan het ook anders. Maak eens een afspraak met het Amphia ziekenhuis in Breda. Doen! Daar ontmoet u echte Zorgkonginnen, prinsessen en prinsen. Ook in de vele andere zorginstellingen. Praat me ze.

  1. Rene van der Grijp

   “Praat me ze.”

   Ik praat elke dag met mijn vrouw die werkzaam is in de zorg. Wat is je punt?

   1. Mireille

    Het lijkt mij duidelijk.. zij zijn voor mij de koninginnen die actief de zorg verlenen 24/7 met veel inzet. Fleur vraagt niet om die titel, maar de redacteur deelt die veer uit om een of andere reden. Je hoort niet de prettigste verhalen na een nachtdienst.

    1. Rene van der Grijp

     “Fleur vraagt niet om die titel, maar de redacteur deelt die veer uit om een of andere reden.”

     Mogelijk omdat Fleur zich met hart en ziel inzet voor de zorg.

   2. ikweetwatikwil

    Ik praat met mijn schoonzus en buurvrouw alle twee werkzaam in de zorg.

    1. Ad Fundum

     Ik maak de fruitmand klaar die mijn buurvrouw meeneemt naar haar schoonzus.

     1. Franz Biberkopf

      Mijn buurman heeft een broer die IC-verpleegkundige is. Ik ben dus goed geïnformeerd.

     2. Franz Biberkopf

      Fleur is een hysterische kip die nog geen leiding gaf aan een carnavalsvereniging. Die kan echt niks behalve roepen vanaf de zijlijn.

   3. Franz Biberkopf

    Ik sprak deze week nog een verpleegkundige. Ik weet dus van de hoed en de rand.

 8. Ad Fundum

  Fleur is voor mij een heldin als ze overstapt naar een partij waar het niet om schreeuwen draait. SGP maakt ook veel werk van de zorg o.a. zonder geschreeuw. Een natuurlijk aangeboren roeping.

  1. halo1

   Het unieke selling point van de PVV is en blijft toch het immigratie-standpunt hoor.. niet de zorg, die ook alleen maar beter/goedkoper kan worden met veel minder of helemaal geen immigratie…want veel “asiel”-klanten zijn helaas groot-gebruiker en klein-leveraar…maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.. daarom doe ik het maar..

  2. Piet151

   @Ad Fundum
   Ik ga er vanuit, dat Agema oprecht bezorgd is over de zorg in Nederland. Maar ze moet wel oppassen met haar beweringen. Eergisteren beweerde ze bij M in de VWS-begroting gelezen te hebben, dat de komend 10 jaar 50% van de Nederlandse ziekenhuizen gesloten zal worden. Na lezing van de begroting moet je constateren, dat er niet eens een schijn van waarheid in die bewering zit. Er is op pagina 14 inderdaad sprake van 50%, maar dan wel over heel iets anders en met een heel ander doel.
   Conclusie: ze belazert de kiezers!

 9. Patt

  Het lijkt erop dat ze van de oude mensen af willen. Advies gezondheidsraad wordt niet gevolgd. Het is nu half februari en ze zijn pas bij de mensen boven de 85 die gevaccineerd worden. Dochter van vriendin 22 jaar werkt in zorgcentrum is al gevaccineerd.

  1. Thant dolph

   Dat hebben de verpleegkundigen ZELF erdoorheen weten te douwen. de overheid had liever iets anders gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.