De gitzwarte keerzijde van het kabinet Rutte III: “Tachtig procent van jongeren zit door corona tegen burn-out aan”

Hallo Nederland! Het gaat helemaal niet zo goed met ons land hoor. Maar liefst tachtig procent (!) van de jongeren- en jongvolwassenen hikt tegen een burn-out aan. Dat biedt nog eens perspectief voor de toekomst, maar niet heus.

Zo’n beetje tachtig procent van de jongeren (en ja, dat is een flink merendeel) dreigt massaal uit te vallen door psychische problemen. Het probleem? De coronacrisis. De oplossing daarvan? Is er niet.

Het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-Out (NCPSB) slaat dan ook alarm. De directeur daarvan, Theo Immers, is zelfs bang dat er een hele generatie onderuit zal gaan. En daarbij kan Immers nog weleens gelijk krijgen, want ook om mij heen merk ik dat meer en meer (jongvolwassen) mensen te kampen hebben met negatieve en burn-out-achtige klachten. Dankjewel Mark Rutte en Hugo de Jonge dat jullie dit ook hebben meegenomen in jullie beleid om het coronavirus te verslaan.

Volgens het AD is het aantal jongeren met een burn-out toegenomen van 17.3 tot 82 procent. Dat is werkelijk waar een ziekelijke verhoging.

Het AD tekent dan ook op: “Wat dat in de praktijk betekent zag Immers onlangs op een bijeenkomst met jeugdtherapeuten. Daar zaten ze bij elkaar, in een periode die voor jongeren zo moeilijk is. Hoe moeilijk schetste een van hen als eerste. “Hij was er twee ‘kwijtgeraakt’, vertelde hij. Een ander ook één. En er was nog iemand.” Ze kwamen op vier zelfdodingen in de afgelopen coronatijd – een ongekend aantal. “De sfeer sloeg meteen om, tijdens die meeting.”

Kortom: Moeten we misschien niet even gaan nadenken wat al deze maatregelen voor een impact hebben op mensen die niet binnen de kwetsbare groep vallen? Het leven gaat immers door, maar wanneer we jonge mensen op de achtergrond verplaatsen creëren we ook automatisch een samenleving waarbij automatisch de jongeren -met al hun klachten- in het verdomhoekje worden gestoken. Moeten we dat willen? Nee.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. halo1

  Ze kunnen natuurlijk massaal FVD stemmen.. Thierry werpt zich op als promotor van de vrijheid… de hele dag radio-spotjes: “”geef NL terug””…maarja: Groenlinks belooft ze 10000 euro.. dilemma. Thierry moet trouwens wel eerlijk zeggen dat hij het meer-aantal doden dan op de kop toeneemt… maar dat doet hij dus weer niet .. want tja: kost weer stemmen…moeilijk!

 2. Barbera

  Wereldwijd probleem en Kenneth legt het simpel terug op Rutte en de Jonge’s bordje.
  We zitten op DDS en alles is de schuld van Rutte.

  1. WayneGretzky99

   Nope, alles is de schuld van extreem dom linksch.

  2. Linksbuster

   Blabara..🤮🤮🤮🤮🤮

  3. Logica

   Hadden we toch maar Klaver of Jetten als MP gehad. Wat zou ons land er als een paradijs uit hebben gezien. Geen Covid, geen racisme en alleen maar dankbare moslims die hier een plekje hebben gevonden en nu uit dankbaarheid hun geloof verplicht door ieders strootje mogen duwen van deze heren. Diversiteit…..zucht.

 3. Rogerio

  Gechargeerd verhaal… alsof jong zijn in de winterse jaren 50/ 60 zo’n dolle pret was. Toen was er minder mogelijk dan nu …. tv ,internet, sociale media , Netflix, , videobellen etc. Gewoon de tering naar de nering zetten….én positief blijven denken…..

  1. halo1

   Die jongeren van toen hadden natuurlijk nog ouders die zeiden (bij vies eten) :”In de oorlog snakten we ernaar!” En juist door die ruime keuzemogelijkheden wordt het leven toch moeilijker.. toen kon je nog gewoon zonder opleiding slagers-loopjongen of leerling-journalist worden. Maar laten ze nou maar gewoon PVv of FVD stemmen..!!

 4. Indigo Child

  Dat komt omdat de helft van het land bestaat uit homofiele mongooltjes 🙏🏻 Amen

 5. HD

  Welke jongeren? Wat voor soort jongeren?

 6. O.k.

  Nederlandse kinderen zijn te verwend en kunnen daardoor niets verdragen.
  Psychologen lachen zich kapot wat voor zielig volk in Nederland woont.

  1. Wally

   Dat klopt wel ben ik bang. Extreem linkslaffe schooltjes zorgen voor dit soort zwakkelingen. En homo MOET je blijkbaar tegenwoordig worden. (Let wel… ik heb niets tegen homo’s), maar het lijkt echt alsof die schooltjes erop aansturen.

 7. Cootje

  De jeugd is toch wel kansloos na de Corona .ruim 10 jaar Rutte met het oude politieke partijen heeft Nederland totaal verkwanselt , ze hebben ze opgestapeld met een kansloze schuld , kansloos in de huisvesting , kansloos in het vaste werk en nog veel erger kansloos in de vooruitzichten , als rijke provincie van europa moeten wij zorgen onze zuid Europese arme broeders die wel op de pof leven , de stroom bootjes toeristen die gebruik maken van voorrang huisvesting geen betalingen aan de zorg inrichting vergoedingen levens lange uit keringen . Dan komt de Corona rekening ook op hun bordje en dan krijgen ze ook nog te maken met een onbetrouwbare regering , want reken er niet op dat de gemaakte afspraken milieu warmtepompen energie aanpassingen de beloofde belastingvoordelen blijven , ze passen als ze te korten hebben hun beloofde doelstellingen zo aan ten kosten van. Over 50 jaar lezen de Chinese in hun geschiedenis boekjes Nederland WAS een rijke provincie van europa

  1. Cootje

   Voor onze zuid Europese broeders

 8. plakband

  De gitzwarte kant van de Rutte-dictatuur gaat slechts over één zijde van de dobbelsteen. Er zijn nog vier andere zijden ook gitzwart. Alleen de zijde van de linkse elite kent een betere kleur. Maar omdat het de zijde van de zes is vallen ook daar de resultaten tegen. Rutte en consorten, weg ermee.

  1. Thant dolph

   In Noord-korea hebben ze het nog beter dan hier.

 9. Rieks

  Meer dan 80% zit tegen burn out aan….. Gelooft Steffers dat zelf? Dan moet DDS redactie maar eens ingrijpen en ons niet deze onzin voorschotelen. Of heeft Steffers zelf een burnout?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.