‘Diabolische’ Hugo de Jonge jaagt kinderen angst aan: ‘Neem maatregelen, anders worden ALLE papa’s en mama’s ziek!’

Gisteren gaven Hugo de Jonge en Mark Rutte een speciale corona-persconferentie voor het Jeugdjournaal. Wat met name De Jonge daar zei was volstrekt onacceptabel. Hij probeerde kinderen overduidelijk en opzettelijk angst aan te jagen. Want, zei hij, als kinderen niets doen en niet extreem voorzichtig zijn gaan ze álle opa’s en oma’s en ouders ziek maken. Critici pakken de minister daarom hard aan: “Walgelijk, diabolisch en onaanvaardbaar,” schrijft er één.

“Je hebt eigenlijk niet echt een keuze omdat je gewoon maatregelen moet nemen,” aldus De Jonge, “om dat virus onder controle te houden. Want als we dat niet zouden doen dan, ja, dan worden alle vaders en moeders en alle opa’s en oma’s worden ziek, waarvan een flink deel ook in het ziekenhuis komt te liggen. En dan komen er zoveel mensen in het ziekenhuis te liggen dat als je voor iets anders naar de dokter zou willen, dan is er helemaal geen plek meer.”

Dit is werkelijk ongekend. Dit is pure angstaanjagerij. En voor de goede orde probeert hij kinderen ook nog even een schuldcomplex aan te praten. Dat het kabinet dit met volwassenen doet is al erg genoeg, maar met kínderen? Die moet je juist geruststellen en ze met liefde behandelen. De Jonge doet precies het omgekeerde. Weet je waar het op lijkt wat híj́ doet? Psychologische oorlogsvoering. En zie hem grijnzen.

Sietske Bergsma is dan ook woest. “Walgelijk, diabolisch en onaanvaardbaar dit,” schrijft zij op Twitter. “Wie stuurt zijn kinderen hier naartoe?”

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Overduidelijk is het antwoord op die vraag: alleen mensen die totaal geen waardering hebben voor de geestelijke gezondheid van hun kinderen. Want een normaaldenkende ouder kan en wil zijn/haar kinderen dit niet aandoen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Gerda2

  Het spreekt van een groot opvoedkundig inzicht van de Jonge.
  Die man is gestoord.
  Wat een enge man.

 2. Spaanse_K0K

  Volwassenen dienen kinderen geen leugens te vertellen.
  Weg met Sinterklaas, Zwarte Piet, tandenfee of Roodkapje.
  Niks geen Spaanse werkkampen voor stoute kinderen, gescheiden van hun ouders.
  Allemaal leugens waar we onze kinderen voor moeten behouden.

  1. Spaanse_K0K

   Of is een wolf welke je oma verslindt wel pedagogisch verantwoord.
   Of een heks die je broertje gevangen zet, obesitas veroorzaakt om even later als kanibaal te verorberen, is dat een wijze levensles?

  2. Nostradamus

   Je vergeet de grootste sprookjes en leugens: Islam, Christen-dom, Hindoïsme, Joden-dom etc.

   Sprookjes hadden het doel om kinderen in het gareel te krijgen. Als je stout was dan kreeg je met de roe en als je goed was kreeg je snoep en kadootjes.
   Dat is toch van een heel andere orde as: JE OUDER GAAN DEAUD!

   Hugo de schoenen is de nieuwe paus.

 3. Gerda2

  Als jij het verschil niet ziet tussen de voorbeelden die jij geeft, of wat er nu gebeurt, is het droevig gesteld met je.

  1. Spaanse_K0K

   De vraag is hoe de kinderen het ervaren.
   Dat u wel gruwelijke verhalen aan kinderen vertelt en goedkeurt, als het u van pas komt, maar tegensputtert als het verhaaltje u niet aanstaat, is uw inconsequentie.

   1. Gerda2

    Spaanse Kok, hoe weet jij wat ik kinderen vertel?

    1. Spaanse_K0K

     U heeft natuurlijk wel onderzoek gedaan naar de beleving van het Hugo verhaaltje door kinderen en vastgesteld dat dit blijvende schade bij deze kinderen heeft veroorzaakt.

   2. trutje

    Ja sprookjes is toch wel heel iets anders. Vroeger luisterden iedereen er naar nu zou het een probleem zijn net als Zwarte Piet geen een kind heeft hier een trauma aan overgehouden. Als ze ouder zijn zeggen ze wat een mooie tijd was het toen. Dit is totaal anders je zegt toch ook niet tegen je kinderen ja er zijn extreme moslims die je hoofd er af hakken als je iets verkeerds over Allah zegt.

 4. ikweetwatikwil

  Waar gaat Nederland naar toe onder leiding van een gestoorde regering. Een Nederland zoals Spaanse kok dat wil? Oh Verdorie, bewaar me. Geef me alstublieft ons Nederland terug na 10 jaar Rutte. Dat is een dictator in samenwerking met de Jong.

  1. Spaanse_K0K

   Geef me alstublieft ons Nederland terug

   Wist niet dat u eigenaar van Nederland was en dat het van u ontvreemd is.
   Al aangifte van deze diefstal gedaan?

   1. ikweetwatikwil

    Spaanse , het is MIJN Nederland ,gedeeld met alle Nederlanders. Daar moet Nederland het van hebben. Mensen als u verpesten ONS land.

    1. Spaanse_K0K

     Ik vind negatieve mensen als u ook niet prettig in MIJN Nederland.
     Maar om u persoonlijke de schuld te geven van die paar tegenvallers in mijn leven, vind ik een onjuiste benadering.

 5. liefdevol rechts

  Op de dag van vandaag is het niet meer aan de ouders om hun kinderen op te voeden.
  Dat wordt volledig overgenomen door de scholen, hier worden de kinderen klaargestoomd om later in de denkwijze van het establishment te handelen en te leven.
  Zij zullen denken dat ze vrij zijn omdat ze onze vrijheid en leefwijze nooit hebben gekend.
  Dus ouders, maak je geen illusies, je kinderen zijn”in goede handen”.
  En als je nog een jonge ouder bent, dan heb je zelf al veel meegekregen van de opgedrongen denkwijze die het nieuwe leersysteem de kinderen opdringt.
  Vroeger was nederlands nog een vak, was wiskunde nog een vak, was aardrijkskunde nog een vak, was geschiedenis nog een vak enzv.
  Maar daar hangt tegenwoordig bij ieder vak wel een politiek correcte boodschap aan vast.

 6. Franz Biberkopf

  Rutte en de Jonge nemen hun verantwoordelijkheid. Dat de rechts-populistische wappies daar schande van spreken is slechts een bewijs van hun gelijk.

  1. Niet L niet R

   Hoe kan je dit verdedigen!
   Zal maar denken een links steekje los!

   1. Nostradamus

    Er zitten wel meer steekjes los bij wokie franzje.

    Als Pinkkio en de Schoenen hun verantwoordlijk namen dan traden ze af en wachtten ze op hun berechting. Met alle (bewuste) fouten die ze hebben gemaakt tijdens de crisis en Pinokkio ook met de toeslagenaffaire. Pinokkio hoort in het gevang. Een staatsgevaarlijke g*k!

    1. WayneGretzky99

     Hebben ze ook gedaan, vlak voor de verkiezingen waar ze weer vooraan staan in de peilingen.

    2. Nostradamus

     Ze wachten helaas niet op hun berechting en gaan gewoon door met hun destructief beleid.

  2. Adrianzoon

   quote Rutte en de Jonge nemen hun verantwoordelijkheid. end

   het staat er echt , sommige zijn verheugd hoe Nederland gesloopt word.

  3. liefdevol rechts

   Je maakt hiermee bekend dat jezelf nog niet droog achter de oren bent en dat je nog steeds in een stadia verkeerd van toen je afstudeerde, “gebrainstormd”.
   Je heht het echte leven nog niet meegemaakt en dat vertroebeld nog steeds je geest, je hebt de overtuiging nog dat Rutte en de Jonge en consoorten de waarheid in pacht hebben en daardoor ons hun wetten mogen opleggen.

 7. Beukman

  Zo’n geïsoleerd fragment ziet er inderdaad eng uit. Als je echter dit hele Jeugdjournaal bekijkt (link hieronder), dan valt het in de context wel mee. Mooi hoe kinderen erbij betrokken worden en serieus worden genomen. Daar hebben ze namelijk óók behoefte aan. Al blijven Mark en Hugo een beetje enge ooms.

  Maar laten we toch positief blijven, en het Jeugdjournaal dankbaar zijn dat ome Geurt niet is uitgenodigd om zijn visie op de islam of op Marokkanen uiteen te zetten.

  youtube.com/channel/UC-bbHiTZGWKbsCjpzUfrk6Q

  1. Gerda2

   Beukman, het zal ongetwijfeld ook met je eigen visie op het virus te maken hebben hoe je ernaar kijkt.

   1. Spaanse_K0K

    Spiegeltje, spiegeltje aan de wand,
    Wie reageert vanuit haar eigen perceptie in dit land?

    1. Gerda2

     Een ieder van ons toch, Spaanse Kok?
     Een duidelijk voorbeeld zijn je eigen reacties.

   2. Beukman

    Niet alleen. Ik heb me nooit gestoord aan het licht opvoedkundige karakter die sommige items in het Jeugdjournaal hebben – iets wat ze delen met heel veel kinderprogramma’s.

   3. Adrianzoon

    beukhol is fervent voorstander van de linkse indoctrinatie !
    beukhol marcheert vooraan.

    1. Beukman

     We komen eerst voor jou, zoon.

 8. Niet L niet R

  Het is en blijft een gesjeesde onderwijzer, die zich zelf via de politiek omhoog heeft gewerkt!
  Dat hij niet geschikt was als onderwijzer geeft hij zelf aan, door de bangmakerij aan de jonge kinderen!
  Helaas zitten wij opgescheept met een niet functioneren de minister!

 9. Gerda2

  Spaanse Kok, is dat een antwoord op mijn vraag.
  En heb jij dan onderzoek gedaan?

  Trouwens is is onderzoek gedaan en er wordt nog onderzoek gedaan.

 10. Pieter48

  Wat een bestuurders hebben wij toch in dit land.Nadat ze de volwassen angst aan gepraat hebben gaan we nu de kinderen een trauma aanpraten. Zie hier het onvermogen van onze bestuurders. Wij zijn nog lang niet van lachebekje en slomo verlost helaas. Na de verkiezingen gaan ze weer verder met de afbraak van ons land. Maar nog erger want ze schuiven op naar links. Wat voor verbeteringen heeft het bewind van Rutte teweeg gebracht in tien jaar. En Rutte lacht maar en schaamt zich niet voor het gevoerde beleid.

 11. ManX

  Er is een plan waarmee Nederland weer open kan: Herstel.nl

  Wie wij zijn
  Wij zijn een groep professionals van onder meer artsen, economen, beleidsonderzoekers en wetenschappers die zich grote zorgen maken over het coronabeleid en de gevolgen daarvan voor Nederland. Er is een beter plan, de lockdown opheffen en risicogestuurd beleid met gerichte bescherming invoeren. Dat moet zo snel mogelijk worden ingevoerd.

  Ons doel
  Wij willen coronabeleid met maatregelen die onze samenleving minder schade doen.

  Lees alles op Herstel.nl

  1. Gerda2

   Interessant ManX.
   Elk initiatief, dat ons kan helpen uit de rotzooi te komen, waarin we nu zitten, is het bestuderen waard.

 12. Adrianzoon

  hugo goebbels is helaas niet in zijn eerste leugentje gestikt. De demagogie gebruikt is te schandelijk voor woorden. De indoctrinatie met angst sprookjes kent werkelijk geen grenzen. De cijfers van de griep epidemie dalen met grote sprongen maar dat is ook logisch met de lente in zicht

  hugo mag in september weer terug komen om het land weer op slot te gooien.

  We zijn knettergek dat we deze volidioten een podium geven.

 13. RCS

  Nadat we kinderen al als een potentieel gevaar moeten gaan zien volgens het kabinet moeten ze nu ook nog angstig en bang worden gemaakt.

  Degene die dit soort zaken steunt, is niet goed bij zijn hoofd.

 14. de ziender

  Hugo, via Lady GAGA een geïndoctrineerde psychopaat in dienst van de Godswaanzinnige Gates. Hij denk straks een mooi baantje te krijgen van ene Bill, maar zal één van de eerste zijn die tegen de muur gaat. (lees Covid-9 Gulag van Walter Beayens).

 15. Yoyo

  Uiteraard dit mijn aan mijn 8 jarig kind onthouden.
  Ronduit stuitende TV.
  Erger nog: Bij Jinek werd dit stukje ook getoond.
  Geen van de aanwezige gasten, had hier iets kritisch over te melden.
  Je gelooft het soms niet, wat er allemaal maar uitgebraakt wordt op de NPO.

 16. macsjang

  Kim il de Jonge. Gore kloothommel.

 17. Paardenmiddel

  Ronduit :Walgelijk.
  Lekker gaan knuffelen mensen. 1,5 meter negeren. Mondkapje zo min mogelijk dragen.
  Lekker naar buiten gaan.
  Negeren, die hap.

 18. P. Puk

  Wat een ongelofelijke hork is dit toch. Het enige waar hij goed in is, is het voorlezen bij persconferenties van wat het RIVM hem gedicteerd heeft. Als hij daar 2 minuten mee bezig is val je in slaap. Die schoen past ons allemaal, maar hem nou net niet! Wat een engnek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.