Dictatoriaal Amsterdam knijpt toegang Vondelpark af: ‘Als corona-doel niet bereikt wordt sluiten we het helemaal!’

De gemeente Amsterdam laat weten dat de zijingangen van het Vondelpark vanaf vandaag gesloten zijn. Mensen kunnen er dus alleen nog in bij de hoofdingangen, en daar wordt er “extra toezicht” gehouden. Want stel je voor dat mensen lekker naar buiten gaan om een frisse neus te halen! Dat mag zomaar niet! Welkom in dictatoriaal Amsterdam, waar de gemeente wel even besluit wie wanneer het park in mag.

Ooit werd Amsterdam terecht gezien als de meest vrije en daadwerkelijk ‘progressieve’ stad van Europa, en zelfs van de hele wereld. Helaas, die tijd is niet meer. Tegenwoordig is het een stad van, voor en door radicaal-linkse gekken die met graagte burgers onderdrukken om hun grote doelen te bereiken.

Het grote excuus is nu natuurlijk corona. Want, laat de gemeente weten, de zijingangen van het Vondelpark zijn vanaf vandaag gesloten. Als mensen nog naar het park willen, dan moeten ze erin via de hoofdingangen. En daar is extra toezicht neergezet dat er voor moet zorgen dat er niet te veel mensen naar binnen gaan.

Deze maatregelen zijn een reactie op de afgelopen dagen. Er waren namelijk nogal wat jonge Amsterdammers die lekker naar het park waren gegaan. Het weer was goed, en ze hadden hun buik vol van het thuis zitten, en behalve gemeentelijk groen is er eigenlijk niets anders open. Niet zo gek, dus, dat men massaal naar het Vondelpark trok. En eigenlijk helemaal geen slechte gedachte, aangezien de hele tijd binnen zitten hartstikke ongezond is.

Maar oh, oh, oh, dat druist in tegen het coronabeleid! Want dat is erop gericht om mensen helemaal niet meer bij elkaar te laten komen. Nee, ook niet in de buitenlucht waar de kans op besmetting “buitengewoon klein” is, aldus Maurice de Hond die de oppositie tegen het wanbeleid van de overheid inhoudelijk leidt. Ook de BBC stelt dat de kans op besmetting in de buitenlucht “massively reduced” is. En dan is er dit onderzoek ook nog waaruit blijkt dat de besmettingskans “in volledige openlucht” simpelweg “heel erg klein” is.

Hoe dan ook: omdat dit tegen het coronabeleid is heeft de gemeente Amsterdam er genoeg van. De toegang tot het Vondelpark wordt vanaf nu beperkt. En, zegt de gemeente tegen Nu.nl, als jonge Amsterdammers zich nog stééds niet aan de beperkingen houden, nou, dan wordt het Vondelpark binnenkort gewoon helemaal gesloten. Wat nou vrijheid, blijheid?

“De driehoek heeft begrip voor Amsterdammers die de buitenruimte op zoeken tijdens dit vroege voorjaar, maar accepteert geen doelbewuste overtreding van de regels met alle risico’s voor de volksgezondheid die daarop volgen,” aldus de gemeente. Daarom wordt er nu een “afkoelperiode” in gesteld… die vervolgens voor onbepaalde tijd geldt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Bij het nemen van dit soort maatregelen moet je als gemeente je zaak heel goed kunnen onderbouwen. Graag ontvang ik de informatie waarop gemeente Amsterdam het standpunt baseert dat in de buitenlucht vertoeven een enorm risico vormt voor de volksgezondheid. Want het zal toch niet zo zijn dat ze dit soort bijeenkomsten verbieden zónder dat ze daar een gedegen onderbouwing voor hebben? Iemand die me een uiteenzetting kan verstrekken waaruit blijkt dat als mensen naar het park gaan, in de openlucht, dat dit dan voor een enórme toename van het aantal besmettingen zorgt?

Kom maar hoor. Ik wacht wel!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Monty

  Trouwens, hoeveel moeite kost het voor deze linkse jongeren om hun rotzooi achter hun kont op te ruimen.
  Je neemt iets mee ruim het dan ook op of neem het mee.

  Of is het een vorm van protest tegen het beleid?

  1. Tedje Kruis

   Als dit is waar “linkse” jongeren toe in staat zijn, wat moeten we dan niet denken van die vernielende, plunderende en gewelddadige “rechtse” jongeren denken?

  2. Linksbuster

   Dit is een schoolvoorbeeld hoe jongeren over milieu nadenken Monty..eh niet dus.

   1. Nikita

    ++++

 2. Franz Biberkopf

  “Het grote excuus is nu natuurlijk corona.”

  Nee hoor, dat is het argument. Als ze een excuus nodig zouden hebben is dat om een ander doel te bereiken. Dat heimelijk doel wordt hier wel gesuggereerd maar nergens verduidelijkt.

 3. Mar

  Zelfs zonder corona krijg ik het al spaans benauwd bij de beelden van al die opgehokte mensen, die het blijkbaar verfrissend vinden om tegen elkaar aan geplakt voort te bewegen. Dan krijg je toch ook geen frisse lucht binnen. Je zal maar pal bij een man of vrouw lopen, die is uitgeschoten met de deodorant of parfum.
  Als een overdadig met parfum bespoten vrouw mij voorbij loopt, slaat het direct op mijn keel en krijg ik een hoestbui.

  Nederlanders blijven toch een apart volkje. Op de weg gunnen ze elkaar het licht in de ogen niet en dan gaan ze wel schouder aan schouder door een park of natuurgebied schuifelen.

  1. vvw

   inhoudelijk heeft mar dus weer niets te melden behalve dat ze met haar lijflucht niet tussen de mensen wil vertoeven

   ga in een hutje op de hei zitten muts

  2. Emma Louise

   Link in park door massaal samenzijn.

 4. vvw

  Dus gaat iedereen een andere plek opzoeken om samen te komen. Links bewijst weer totaal krankzinnig te zijn.

 5. kattekop

  Vorig jaar juni mochten wel 14.000 mensen bij elkaar op de dam demonstreren maar nu mag je niet meer in een park een frisse neus halen.
  Dit is gewoon staatsterreur en anders niks.

 6. Aborifa

  De jeugd raakt gestoord, krijgt leerachterstand, mist vrienden etc. Een grote klaagzang. Denk eens aan WOII.

 7. Tuinpaden

  Zoveel Nederlanders wonen daar ook niet meer.
  En degene die niet gevlucht zijn hebben gewoon pech.

 8. Lefty

  De enige oplossing is iedereen vaccineren. Anders komen we nooit uit deze chaos.

  1. Franz Biberkopf

   Ja, dat is ook de bedoeling.

   Een klein percentage wappies zal vaccinatie weigeren. Die kunnen dan meeliften op de gevaccineerde Nederlanders.

   1. vvw

    Ruim 100.000 zorgmedewerkers weigeren vaccinatie wím

    Zullen we ze allemaal maar ontslaan mister wappie ?
    Overigens zijn de fascisten druk aan het sleutelen om een vaccinatiepaspoort erdoor te drukken wím . De indirecte verplichting tot vaccineren krijgt dagelijks meer vorm wím

    1 huis , 102 gevaccineerde , 70 ziek , 25 overleden, leve de vaccinatie curve roept meneer hútten dan

   2. Fax uit Darmstad

    We laten verstandelozen ook overal toe, dus waarom geen vaccin wappies.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.