Wow! Diederik Gommers bemoeit zich met álles: ‘Waarom de verkiezingen niet vier tot zes weken uitstellen?!’

Wie denkt Diederik Gommers eigenlijk wel dat hij is? De man is een intensivist. Hartstikke leuk. Belangrijk werk. Maar meneer is geen democratisch gekozen volksvertegenwoordiger. Over alles dat met democratie te maken heeft, heeft hij niets te zeggen. Dus dat wij de Tweede Kamerverkiezingen zouden moeten uitstellen, daarover gáát hij simpelweg niet.

Dat IC-arts Diederik Gommers is doorgedraaid wisten we al, maar deze knettergekke wannabe dictator maakt het nu wel héél bont. Want in de podcast Virusfeiten roept hij zijn collega’s van het OMT op om ongevraagd een advies te geven over het al dan niet uitstellen van de verkiezingen. En raad eens wat hij daar zelf over denkt?

Nou, laten we meneer zelf maar citeren: “Zoals we nu in de modellen zien, zitten we in maart in een exponentiële fase van de Britse variant. Half maart is een risicoperiode. Ik vind het een ongelukkig tijdstip. Wat is erop tegen om [de Kamerverkiezingen, red.] vier tot zes weken uit te stellen?”

Het probleem daarmee is dat wij van ons democratische recht gebruik willen maken en dat het niet aan een man als jij is om ons te vertellen dat we maar even vier tot zes weken moeten wachten omdat jouw modelletjes allerlei spannende dingen voorspellen.

Weet je wat jij met die modellen kunt doen? Nee? Nou, lees deze analyse van Maurice de Hond maar even. Dan zal het antwoord je héél duidelijk moeten zijn.

Maar, oh, oh, oh, wat hebben al die ‘experts’ toch een hekel aan verkiezingen. En ja, dat geldt ook voor de media. Want NPO Radio 1 citeert niet alleen Gommers, maar ook lector Publieke veiligheid Marnix Eysink Smeets. Die liet eerder weten dat “de kwetsbare groepen” eerst gevaccineerd moeten zijn. Daarna mogen we dan wellicht gebruik maken van ons democratische recht om te beslissen hoe wij geregeerd worden. Hopelijk. Als het de heren en dames wetenschappers dan wél schikt.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Deze dictatuur van de ‘experts’ moet per direct stoppen. Zij hebben niets te zeggen over het democratische proces… en als zij niet inzien waarom mensen het vervelend vinden om ‘vier tot zes weken te moeten wachten’ om te stemmen, dan kunnen we alleen maar concluderen dat het ook maar goed is dat lui als Diederik Gommers geen formele macht hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

78 reacties

 1. Heras

  De verkiezingen moeten gewoon doorgaan. Er is geen reden om dat niet te doen.
  Die experts moeten hun b* houden. Ik snap hen wel: andere regering, andere experts.

  1. Tedje Kruis

   Geen probleem, hoe sneller des te beter voor Rutte.

   1. usb3.0

    Dan is er fraude gepleegd want het volk is niet gek natuurlijk..

 2. Adriaen van Bergen

  Er is al veel meer uitgesteld onder het mom van “beter”, zonder enig wetenschappelijk bewijs.
  Even een oud Hollandsch spreekwoord aanhalen: “Van uitstel, komt afstel”.
  En voor wat?
  De ICs zijn onderbezet.
  Er is geen oversterfte.
  Onder de 70 jaar zijn er, sinds het begin, maar ruim 130 personen, alleen aan corona, overleden. Staat gewoon op de RIVM website.

 3. Tedje Kruis

  Stel je voor, je hebt verstand van zaken en op basis van die kennis wil
  je de samenleving helpen!

  Het moet niet gekker worden!

  1. ManX

   Tedje Kruis, de zoveelste sokpop van Franz Biberkopf, wordt nu wel erg vervelend. Ga nog even snel een eind schaatsen lül, het ijs is heerlijk dun op dit moment.

   1. Edjan

    ManX, ja, het is een heel sokpoppentheater.

   2. driewerf

    teddy kruisloos gewoon negeren daar heeft deze sokpop een grote hekel aan.

   3. Franz Biberkopf

    Mijn bejaarde goede vriend is een tikkeltje paranoïde en vermoedt mij achter elke boom.

    Dat is zielig maar hij was al geen lachebekje.

    1. Loelap

     Ted is toch je hoogbejaarde broer?

  2. Bluntix

   Als je bestand hebt van auto’s moet je geen computers gaan bouwen

   1. Heinz

    Een auto is al een halve computer. Aan een Opel Kadett kon je zelf nog wat sleutelen, bij een Tesla gaat dat niet meer.

    1. Bluntix

     Vanuit mijn werk ben ik ook een halve psycholoog maar ik zou je toch willen aanraden een volledige psycholoog te zoeken.

     1. driewerf

      heinz ketchup droomt nog steeds van zijn mercedes hahahaah negeren die halve Duitser

     2. Heinz

      Zelfbenoemd ?

  3. Cootje

   Stel je voor je heb verstand van zaken dus moeten we op het hoogtepunt van de derde golf gaan stemmen een hoop van het oude zooitje durft dan niet te gaan stemmen en daar is niets aan verloren want die stemmen zo als hun ouders stemmen ook al zijn ze in hun leven al 3 x genaaid dus het verstand zegt laat die oudjes die niets meer kunnen betekenen voor de maatschappij behalve hun stem verkeerd neer zetten maar in hun hokje laten dus niet uitstellen die verkiezingen en Corona op het hoogtepunt de Wilders fans gaan toch wel stemmen de laatste 8 jaar de schoolverkiezingen gewonnen die zijn nu nog jong zat

   1. Bluntix

    Wat probeer je nou te zeggen? Je hebt zelf onlangs de schoolverkiezingen verloren?

   2. Piet151

    @Cootje
    Kortere zinnen en hier en daar wat punten en komma’s zal de leesbaarheid van je tekst verhogen. Hier is geen touw aan vast te knopen. Maar misschien is dat ook je bedoeling niet.

  4. Seneca

   @inlegkruisje
   je moet leren lezen en als het kan ook het boek ‘internet voor dummies’ kopen. daar staat duidelijk in omschreven hoe je de website van het RIVM kan vinden en ook hoe je die informatie moet interpreteren.

 4. Robin Hoed

  De komende jaren gaan gouden tijden worden voor OMT medewerkers, virologen, en iedereen die voor méér maatregelen is, terwijl er niks in ons dagelijks leven te merken is van een killer virus.
  Zometeen even kijken op de site van de LOI voor een snelcursus virusdeskundige.
  Ga ik mooie tripjes makenover heel de planeet.

  1. Heinz

   Reisjes maken? Je komt het bos niet uit voordat je gevaccineerd bent! De veldwachter houdt je tegen!

 5. The devil and the deep blue sea

  Lekker belangrijk die verkiezingen wanneer de enige twee partijen die het Nederlands belang verdedigen, te weten PVV en FvD, bij voorbaat worden uitgesloten van regeringsdeelname.

  Uiteraard stem ik wel om te voorkomen dat mijn stem gaat naar dat elitaire ongedierte maar veel zin heeft het niet, want er verandert geen zak!

 6. Vanduinen

  Iedereen mag toch z’n mening hebben. De Hoofdredacteur, redacteur enz. Ook het reaguurvolk al dan niet met of zonder verstand. Zijn die democratisch gekozen om dat te mogen doen, meen ik.

  1. driewerf

   Jij snapt het hahaahahahaha

  2. Bluntix

   Tuurlijk mag iedereen zijn mening hebben, je zit hier niet op joop..

  3. J.P Coen

   onzin , een mening tegen de corona dictatuur levert direct een aanklacht op voor opruiing !

   standaard straffen tussen de 40 en 60 uur dienstverlening

   schandelijke corona dictatuur

 7. Edjan

  Citaat: “… Marnix Eysink Smeets. Die liet eerder weten dat “de kwetsbare groepen” eerst gevaccineerd moeten zijn.”

  Nou, dat kan nog lang duren. Oorspronkelijk was het de bedoeling om bijv ouderen met een chronische ziekte eerst te vaccineren. Maar inmiddels zijn al heel velen voor gekropen. Waarschijnlijk komen die “kwetsbare groepen” nu helemaal achteraan.
  Nederland is corrupt.

 8. Piet151

  Bijzonder! Gommers heeft een duidelijke mening, kan die onderbouwen met feiten en interpretaties waarvoor hij heeft doorgeleerd. Maar dat mag hij niet uitdragen. We kennen in Nederland vrijheid van meningsuiting, maar dat geldt blijkbaar niet voor iedereen. Wel voor DDS en Van der Galien natuurlijk. Die mogen alles wat in ze opkomt verspreiden, hoe groot die onzin soms ook is. Maar Gommers moet van hen z’n mond houden, want zijn mening past de redactie en lezers van DDS niet. Zo gaat dat dus hier. Dank voor de duidelijkheid.

  Toch een tip. Ga eens in op de argumenten van Gommers door daar tegenover de eigen argumenten te geven. Natuurlijk mag Gommers zijn mening geven, dat vindt de DDS-redactie zelf ook eigenlijk wel,toch? Ik hoop, maar weet dat eigenlijk wel zeker, dat DDS wel degelijk onderbouwde tegenargumenten heeft. Alleen maar verbieden van bepaalde visies komt nu wel heel zwak over.

  1. Gerda2

   Piet@ Bijzonder! Gommers heeft een duidelijke mening, kan die onderbouwen met feiten en interpretaties waarvoor hij heeft doorgeleerd.

   Maar zijn de feiten ook echte feiten?
   Maurice de Hond is een andere mening toegedaan.
   Hij spreekt zelfs van manipulatie door het RIVM.

   Onderstaan stukje komt uit het artikel van de Hond op zijn website
   maurice.nl van gisteren.

   De schade door deze manipulatie is enorm groot en het wordt de allerhoogste tijd dat de verzameling en presentatie van cijfers door een andere instantie plaats gaat vinden en niet door een groep wetenschappers, die via hun cijfers en modellen de burgers tot het door hen gewenst gedrag wil dwingen.

   1. Piet151

    @Gerda2
    Gommers is een gepromoveerd medicus en hoogleraar op het gebied van intensive care, een voor corona relevant vakgebied. De Hond is een sociaal geograaf. Dat is het verschil. De Hond heeft in thema’s waarop de afgelopen jaren actief is geweest ongelijk gehad. Voorbeelden zijn Newconomy, Deventer Moordzaak, Steve Jobsscholen) En ook in de corona-crisis heeft hij wel heel veel geluid geproduceerd, maar niet zoveel bereikt. Dat zegt niet alles, maar wel iets.
    Die feiten van Gommers zijn feiten die wereldwijd gedeeld worden. Dit zegt ook iet alles en is zeker geen garantie voor de werkelijkheid. Maar het zegt wel iets.

    1. Gerda2

     Piet @ Gommers is een gepromoveerd medicus en hoogleraar op het gebied van intensive care, een voor corona relevant vakgebied.

     Maar misschien niet de meest logische keuze om cijfers te interpreteren.
     Dat is zijn vakgebied niet echt.

     Je leidt de aandacht af vanwaar het echt om gaat en dat is het stuk van Maurice de Hond.
     Je zegt@ En ook in de corona-crisis heeft hij wel heel veel geluid geproduceerd, maar niet zoveel bereikt. Dat zegt niet alles, maar wel iets.

     Nee, omdat mensen om wat voor reden dan ook hem liever negeerden.
     Je komt mat allerlei “ruis” eromheen. Die was er bij Gommers ook.
     Gommers heeft meerdere malen heel domme dingen gezegd.

     Uiteindelijk heb ik geen reactie van jou op het artikel van de Hond gelezen.

     1. J.P Coen

      de narcist malle pietje is niet geïnteresseerd naar feiten , de decadente tról is slechts geïnteresseerd in zijn blabla bladieblabla gewauwel

     2. Gerda2

      Piet@ En ook in de corona-crisis heeft hij wel heel veel geluid geproduceerd, maar niet zoveel bereikt. Dat zegt niet alles, maar wel iets.

      Ik krijg de indruk dat Maurice de Hond niet de juiste papieren heeft om voor jou echt invloed te kunnen hebben.
      In je laatste bericht is jouw opmerking zoiets als: veel geblaat, maar weinig wol. Maar als mensen niet proberen objectief naar zijn boodschap te kijken, wordt het wel heel moeilijk.
      Dus zeg het maar als hij voor jou ondermaats is.
      De Hond is natuurlijk veel beter onderlegd hoe met getallen en cijfers om te gaan, dan Gommers.

    2. J.P Coen

     leugenaars zijn het verder niets

     h**ps://scontent-sin6-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/141335798_131844175438198_8474176394358032191_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2AqBglwaNkMAX8dGUh6&_nc_ht=scontent-sin6-2.xx&oh=f9acfccfe1a825c433a6f7b217eb271c&oe=604F0695

     zelfs kleine kinderen willen we nu in hun huig raggen met die achterlijke niets zeggende test

     h**ps://scontent-sin6-3.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/140382423_130541315568484_8472428666436645588_o.png?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_hztxLJnfJUAX9Q71sx&_nc_ht=scontent-sin6-3.xx&oh=9f76424c4225a7d01026eada8ec0181e&oe=604E9AE5

     levenslang opsluiten dat onzinnig management team en mark hítler en hugo goebbels

     Hoe kan je willens en wetens je bevolking zo onderdrukken en beroven van hun grondrechten om helemaal niets ?

     h**ps://scontent-sin6-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/140399412_129956472293635_2274692010263610922_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_r6sifZgHKcAX_0oOOY&_nc_ht=scontent-sin6-2.xx&oh=bc54e495659eb1f5e6f60fbd2cb691dc&oe=6051679F

     Waar zijn de jaarlijkse influenza doden gebleven zogenaamde specialisten en experts ?

     1. Piet151

      @J.P Coen
      Je kunt wel veelzeggende grafiekjes publiceren, maar zonder interpretatie zeggen deze helemaal niets. Die interpretaties zijn er bij de verschillende beslissingen wel degelijk gegeven en die snijden ook hout. Al kan iemand het er natuurlijk altijd mee oneens zijn. Maar in zo’n discussie volstaat het eenvoudigweg laten zien van het één of ander grafiekje alleen om volstrekte leken te overtuigen.

     2. J.P Coen

      de grafiekjes mag iedereen naar eigen inzicht interpreteren blabla bladieblabla meneer

      De grafiekjes laten duidelijk zien dat we allen in de zeik worden genomen . De propami van hugo goebbels kan je hiermee naar het land der fabels verwijzen. Mocht je andere interpretaties hebben horen we het graag maar dat verwacht ik niet van een decadente ouwe klóótzak. Je stupide ontkenningen zijn te kinderlijk en komen niet eens in aanmerking voor het door jouw beschimpte vmbo niveau mafklapper

  2. Seneca

   @piet151
   het is geen ‘onderbouwing met feiten’ en met interpretaties onderbouw je al helemaal niets. dit is – op verzoek van de ‘bevoegde autoriteit’ het zgn. ‘bedden opschudden’, dan valt de beslissing om e.e.a. uit te stellen niet al te zwaar op je dak.

   1. Piet151

    @Seneca
    Feiten alleen zeggen te weinig. Feiten krijgen pas betekenis als ze gecombineerd en geïnterpreteerd worden. Over feiten kun je geen verschil van mening hebben, want dan zijn het geen feiten. Over interpretaties kun je discussiëren.

    Jouw interpretatie dat er “slechts” bedden worden opgeschud om het definitieve besluit gemakkelijker te laten landen, vind ik een boeiende. Het zou best kunnen, al had ik dat nog niet achter Gommers gezocht. Laten we afwachten. Hij heeft wel vaker beslissingen voorbereid.

    1. J.P Coen

     blabla bladieblabla van een decadente niets zeggende tról

     1. Piet151

      @J.P Coen
      Heerlijk, al die aandacht! Fijn, dat je weer mag meedoen. Ik heb overigens je lijstje met rechtszaken van Trump bestudeerd en gezien, dat de algemene indruk dat hij bijna alles heeft verloren, helemaal juist is.

     2. J.P Coen

      bestudeer het lijstje nog maar eens decadente leugenaar of doe een bezoekje aan Hans Anders. Wel even telefonisch afpreken door de stupide corona shit. Veel succes verder met je blabla bladieblabla

     3. Beukman

      Dit is een complete lijst van alle pogingen van Trump om zich alsnog tot president te laten uitroepen:

      en.wikipedia.org/wiki/Attempts_to_overturn_the_2020_United_States_presidential_election

      De titel the World’s Sorest Loser heeft hij met vlag én wimpel verdiend!

      Overigens doet in kringen van Donald het gerucht de ronde dat de man op 4 maart .a.s. opnieuw president van de VS zal worden. Zet de datum maar in jullie agenda. Vooral jij, Coentje, jij gelooft immers al die onzin.

     4. Beukman

      Ďіt іѕ ееո соⅿрⅼеtе ⅼіјѕt ⅴаո аⅼⅼе рοǵіոǵеո ⅴаո Τrսⅿр οⅿ zісḣ аⅼѕոοģ tοt рrеѕіḋеոt tе ⅼаtеո սіtrοереո:

      еո.ԝіkіреḋіа.оrģ/ԝіkі/Áttеⅿрtѕ_tο_оⅴеrtսrո_tḣе_2020_Սոіtеḋ_Štаtеѕ_рrеѕіḋеոtіаⅼ_еⅼесtіοո

      Ďе tіtеⅼ tḣе Ԝоrⅼḋ’ѕ Ѕοrеѕt Ꮮоѕеr ḣееft ḣіј ⅿеt ⅴⅼаģ éո ԝіⅿреⅼ ⅴеrḋіеոḋ!

      Ôⅴеrіģеոѕ ḋоеt іո krіոǵеո ⅴаո Ꭰоոаⅼḋ ḣеt ǵеrսсḣt ḋе rоոḋе ḋаt ḋе ⅿаո οр 4 ⅿааrt .а.ѕ. орոіеսԝ рrеѕіḋеոt ⅴаո ḋе ᏙՏ zаⅼ ԝоrḋеո. Ꮓеt ḋе ḋаtսⅿ ⅿааr іո јսⅼⅼіе аǵеոḋа. Ꮩοоrаⅼ јіј, Čоеոtје, јіј ģеⅼооft іⅿⅿеrѕ аⅼ ḋіе оոzіո.

     5. J.P Coen

      Wat loop je te raaskallen beukhol ? Het lijstje gaat over gewonnen en verloren rechtzaken sukkel ! Dat jouw ieniemiene brein niet verder kan tellen dan 5 kan ik niet helpen dwaas

     6. J.P Coen

      nog maar even voor de dolle dwaze decadente beukhol

      h**p://wiseenergy.org/Energy/Election/2020_Election_Cases.htm

     7. Beukman

      Het een gaat naadloos over in het ander, Coenemans. Hier lijsten met rechtszaken van voor en na de verkiezingen. Doe er je voordeel mee!
      Heb je 4 maart al in je agenda gezet? Donald kan nog steeds winnen hoor.

      en.wikipedia.org/wiki/Pre-election_lawsuits_related_to_the_2020_United_States_presidential_election

      en.wikipedia.org/wiki/Post-election_lawsuits_related_to_the_2020_United_States_presidential_election

     8. J.P Coen

      beukhol heeft werkelijk geen idee hoeveel zaken er nog lopen. gewoon te triest voor woorden zo een decadente tról

     9. Beukman

      Coenpummel denk dat Trump nog steeds kan winnen. Hij vindt zelfs dat Donald volstrekt vredelievend was op 6 januari, en dat de Democraten heel gemeen zijn.

     10. J.P Coen

      ons beukholletje blijkt geen enkel besef te hebben hoeveel rechtzaken er nog lopen en hoeveel daar inmiddels van gewonnen is. Best triest als je dan niet verder komt dan een linkje van wikipedia.

      beukhol is weer onwetende zover is duidelijk !

     11. Piet151

      @J.P Coen
      “ons beukholletje blijkt geen enkel besef te hebben hoeveel rechtzaken er nog lopen en hoeveel daar inmiddels van gewonnen is.”
      Dat is zelfs in Amerika niet mogelijk: een nog lopende rechtszaak gewonnen hebben.

      Dankzij die info van Beukman kan iedereen zien, dat Trump nog bijna niets heeft gewonnen. Daarom is er ook weinig te verwachten van de rechtszaken die nog lopen.
      Jouw lijstje is nu al het lachertje van de week. Een overzicht met veel rechtszaken die ruim voor de verkiezingen al waren aangemeld (een paar wel door Trump of GOP gewonnen, maar verder niet relevant) en verder rechtszaken die helemaal niets met fraude te maken hadden (bijv. op verzoek van Trump verruimde openingstijd van een stembureau) en welgeteld ÉÉN zaak blijft over die Trump gewonnen lijkt te hebben.
      Heb je zelf eigenlijk wel de tekst bij al die zaken gelezen? De data heb je zeker niet gezien, want dan wist je al dat dit bijna allemaal irrelevante info was. Ik zou, als ik jou was, rustig die 4e maart afwachte de Beukman al noemde. De kans dat er dan wat gebeurt is een stukje groter dan de kans dat Trump door gewonnen rechtszaken alsnog president wordt. De GOP heeft Trump inmiddels uitgekotst.

      “ons beukholletje blijkt geen enkel besef te hebben hoeveel rechtzaken er nog lopen en hoeveel daar inmiddels van gewonnen is.” Dat is zelfs in Amerika niet mogelijk: een nog lopende rechtszaak winnen.

     12. Beukman

      Overigens lopen er nog veel meer zaken tegen Trump zelf en komen er dagelijks bij.
      Natuurlijk vanwege het onder druk zetten van gouverneurs om te sjoemelen met stemmen, maar ook zijn er zaken wegens fraude, oplichting, verkrachting, smaad, gerommel met de belasting en omkoping.
      Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom de man nog even president had willen blijven: die baan bood hem de beste bescherming tegen deze zaken.

      Laten we hopen dat Coentunnel gelijk krijgt, en Donald op 4 maart alsnog opnieuw president wordt.

     13. Piet151

      @Beukman
      Die lopende zaken TEGEN Trump zijn inderdaad veelbelovend. Maar dat zijn allemaal strafzaken met heel andere gevolgen dan de fraudezaken van Trump. Torenhoge boetes of langere gevangenisstraffen, eventueel gecombineerd, staan hem te wachten. Ik heb de indruk, dat de Republikeinen niet bang hoeven te zijn, dat Trump ooit terugkeert. Angst voor zijn achterban is wel heel voorstelbaar. Het zijn voor een deel onberekenbare en rauwe aanhangers.

     14. usb3.0

      Nuance pietje komt beukho*r even te hulp

     15. Piet151

      @usb3.0
      Maar Beukman heeft, zoals altijd, wel 100% gelijk. Dat mag ook wel eens benadrukt worden.

     16. Beukman

      Veel belangrijker, Universele Bus, is de vraag: ben je het met ons eens in deze? Ja, Nee, of durf je het niet te zeggen?

     17. usb3.0

      Nee hoor nuance pietje en beukho*r! ik heb mijn mening gegeven die staat nagenoeg door jullie structurele tegenstrijdigheid nooit op 1 lijn…

     18. CZ

      Aldus de ultralachwekkende bejaarde Ne*kman.

      🙂

     19. Beukman

      Dat er heel veel zaken lopen tegen Donald is gewoon een feit, Bus. Waarmee ben je het niet eens?
      En meen jij dat Trump op 4 maart alsnog president wordt?

     20. J.P Coen

      domme decadente beukhol probeert weer de onkunde van gommers te ontwijken om het draadje te veranderen in een trump draadje

      Even op je beurt wachten voor een trump draadje onwetende, Dit draadje gaat over corona idioterie en gegoochel met cijfers om de verkiezingen te blokkeren

     21. usb3.0

      Een feit is 1, terecht? nee hoor, overigens gaat het hier niet over Trump maar over Gommers dus weer even terug naar de topic

     22. Beukman

      Een hoop kouwe drukte om nix, Universele Bus. Wat zegt Gommers precies?

      Zoals we nu in de modellen zien, zitten we in maart in een exponentiële fase van de Britse variant. Half maart is een risicoperiode. Ik vind het een ongelukkig tijdstip. Wat is erop tegen om [de Kamerverkiezingen, red.] vier tot zes weken uit te stellen?

      Daar zit natuurlijk wat in. Het is gewoon een onderbouwde mening. Je kunt het er mee eens zijn of niet. Er hysterisch of zelfs woedend over doen is een zinloze overreactie die veel verraadt over het innerlijk van de persoon, en dan bedoel ik: in negatieve zin. Even rationeel blijven dus svp.

      Feit is dat degenen die dit idee verwerpen waarschijnlijk niet dezelfden zullen zijn die straks nóg meer nacht- en weekendddiensten moeten draaien om de door de verzeikingen veroorzaakte piek op te vangen.

      Dus wat is dan eigenlijk het probleem met een paar weken uitstellen?

     23. usb3.0

      Tja wat zegt Gommers nou eigenlijk, nou die bemoeit zich dus letterlijk middels manipulatieve berichtgeving, met de datum van de verkiezingen.
      Gommers moet gewoon zijn muil houden, allemaal oprotten met uitstellen, het valt niet alleen mij op natuurlijk maar beukho*r reageert gewoon structureel tegendraads en altijd ertegenin…

    2. Beukman

     Coentunnel loopt eerst vrolijk mee te trumpen in dit draadje, maar als hij het onderspit delft wordt hij opeens roomser dan de paus, en begint hij te piepen dat het over Gommers moet gaan.
     Tja.

  3. ZWAAR13

   Dit inderdaad. Even kritisch zijn. Niet 1-2-3 alles zomaar aannemen. Hele verhaal erbij zoeken, de context zegt alles.

   Stem PVV.

 9. de ziender

  Psychopaat Gommers vindt het heerlijk om voor Holland-God te spelen…

 10. Spaanse_K0K

  Michael Van Der Galien bemoeit zich werkelijk met álles:

  Maar meneer is geen democratisch gekozen volksvertegenwoordiger.
  Over alles dat met democratie te maken heeft, heeft hij niets te zeggen.

  1. driewerf

   Als jij nou gewoon je frietkraam uit gaat vegen, praten de grote mensen hier wel met elkaar knul …

 11. Franz Biberkopf

  “Maar, oh, oh, oh, wat hebben al die ‘experts’ toch een hekel aan verkiezingen. En ja, dat geldt ook voor de media. Want NPO Radio 1 citeert niet alleen Gommers, maar ook lector Publieke veiligheid Marnix Eysink Smeets.”

  Het wonderlijke van dit soort teksten is dat er allerlei motieven worden gezocht achter uitspraken die professionals doen op grond van hun kennis en expertise.
  Gommerts heeft geen hekel aan verkiezingen maar vreest een golf van besmettingen. Dat geldt ook voor de lector Publieke Veiligheid die zegt wat hij moet zeggen.
  De NPO doet gewoon haar werk, of vindt van Galien dat ze deze stemmen moet censureren?

 12. liefdevol rechts

  Ik hoop dat in heel Europa een aardbeving van rechts opkomst en leiderschap teweeg gaat brengen in de volgende verkiezingen.
  De wereld heeft het dringend nodig om gezuiverd te worden van het linkse dictatuur.

 13. AidemediA

  De heer Gommers mag zich best ergens over uitspreken. Maar om in het openbaar te opperen, de verkiezingen uit te stellen, gaat zijn uitspraak als vooraanstaand ic deskundige, net even te ver. Ik denk dat hij zich beter hard kan maken om de enorme puinhoop in de zorg, met name de te lage ic capaciteit, op orde te brengen. Zoiets als schoenmaker blijf bij je leest.

 14. Graaf1807

  Alle experts hebben op kolossale wijze gefaald de afgelopen 12 maanden en het gekke is ze zitten nog allemaal in het zadel. Dat lijkt normaal bij ambtenaren maar in de echte wereld is falen op deze schaal reden voor onmiddellijk vertrek. Dus….laten we de verkiezingen even uitstellen voor een echt referendum over deze medische diktators; de keuze is simpel….(a) we sturen ze per direct weg en vervangen ze door experts uit de private sector of (b) zelfde als (a) maar dan met strafrechtelijke vervolging wegens ambtsmisdrijven en misdrijven tegen de mensheid.

  1. J.P Coen

   de politiek heeft nog veel meer gefaald

   zie hier een zeer simpel voorbeeld van haagse leugens

   h**ps://scontent-sin6-2.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/141335798_131844175438198_8474176394358032191_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=2AqBglwaNkMAX8dGUh6&_nc_ht=scontent-sin6-2.xx&oh=f9acfccfe1a825c433a6f7b217eb271c&oe=604F0695

   1. Piet151

    @J.P Coen
    Goed. dat je deze grafiek nog even erbij haalt. Kijk nu ook nog eens naar de argumentaties en je zult zien, dat die alles te maken hebben met de situatie op dat moment en de ontwikkelingen die men zag aankom. Alleen een grafiekje, zonder context, zegt helemaal niets of kun je voor elke onderbouwing gebruiken. Net wat je wilt.

    1. usb3.0

     Op basis van welke leugen nuance pietje wenst Gommers de verkiezingen te verplaatsen…?

 15. ervi

  Gommers mag best een mening hebben, net als ik.
  Het verschil is echter dat mijn mening niet landelijk gaat en niemand in mijn mening is geinteresseerd.
  Voor veel Nederlanders verkondigt Gommers, die door de overheid als influencer naar voren is geschoven, echter het Evangelie. Terwijl zijn vakgebied, net als het mijne, geen virologie is. En hij van democratische processen al helemaal geen verstand heeft.

 16. usb3.0

  Gommers moet zijn antidemocratische mondje houden

  1. CZ

   Wat hebben wij te maken met gommers?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.