Eén voor allen, allen voor één! Foto’s: Drentse winkeliers steunen de horeca! ‘Kopje koffie?’

Als de regering denkt dat het alleen de horeca zijn die de komende dagen en weken in actie komen heb ik slecht nieuws voor ze: er zijn andere sectoren en mensen die met de horeca sympathiseren en die dat maar wat graag duidelijk willen maken. Zo ook in Beilen, een groot dorp in Drenthe. Daar laten winkeliers vandaag duidelijk merken dat ze de horeca steunen. Eén voor allen, allen voor één!

Inwoners van Beilen die vandaag het dorp in gingen kregen een schitterende verrassing te zien: lokale winkeliers voeren op leuke wijze actie om duidelijk te maken dat ze de lokale horeca steunen. Bij veel winkels staan er stoeltjes en een tafeltje buiten, met daarop óf koffiekopjes of zelfs kratjes bier. “Beilen steunt de horeca,” staat er op een pamflet dat op de tafeltjes staat.

Beilen (Drenthe) steunt de horeca! Bron: De Dagelijkse Standaard

“Kopje koffie? Ja graag! Met een tafel en een stoel.” Bij de stoeltjes zijn vaak paspoppen gezet zodat het net uitziet alsof het een écht terras is.

Beilen (Drenthe) steunt de horeca! Bron: De Dagelijkse Standaard

En:

Beilen (Drenthe) steunt de horeca! Bron: De Dagelijkse Standaard

Een mooie ludieke actie natuurlijk, waaruit blijkt dat andere winkeliers – en zelfs het hele dorp Beilen – sympathiseert met de horeca… en ondernemers in die sector zonder voorbehoud steunen. Het rampenkabinet Rutte III is veel te lang doorgegaan met dit wanbeleid. Het is einde oefening. Tijd om de horeca open te gooien (en winkels ook weer gewoon te laten functioneren). Dat vind ik niet alleen, dat vindt Beilen óók!

Overigens blijft het hier niet bij. Op dinsdag zal de horeca in Beilen ook actievoeren. Of dat gedaan wordt door terrassen open te gooien is vooralsnog niet duidelijk, maar ondernemers zijn klaar met op hun handen zitten. Ze willen weer aan de slag kunnen of docenten Mark Rutte en Hugo de Jonge, die in hun leven nog nooit een bedrijf hebben geleid, dat nu fijn vinden of niet.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Driewerf hoera voor Beilen! Waar zijn de andere dorpen en steden die hun lokale horeca steunen?! Als iemand iets vergelijkbaars ziet in zijn of haar dorp, maak dan even foto’s en stuur ze naar redactie AT dagelijksestandaard.nl.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. vvw

  de handhaving zal wel gestuurd worden om het verzet te breken met bestuurlijke boetes voor niet vergunde uitstallingen !

  Gewoon iedereen open, iedereen tegelijk open, wat willen ze dan gaan doen ?
  Stop de corona idioterie en vecht voor je vrijheid.

 2. Cootje

  Laten die verbouwereerde ondernemers die huilie huilie doen eerst maar eens de peilingen wijzigingen . Want het is de polderde Nederlander eigen om hun daden met de mond te beleven. Als de peilingen zo blijven mag hebt de komende maanden zo blijven .dan zijn die ondernemers uitermate tevreden met Rutte en nog niet hard genoeg getroffen in hun kruis . En verder de harde actie en die voorop lopen een stevige bekeuring en ze zijn allemaal weer terug in hun hok

  1. Petrazoveel

   Mijn gok is dat nog maar zéér weinig MKB´ers op de VVD zullen stemmen!

   1. Cootje

    Volgens de peilingen staan ze er uitstekend voor en de achterban van de VVD zijn de MKBers

   2. vvw

    zie hier ” h**ps://youtu.be/RFbQoEzcrZ0 ” Oosterijk

    de msm zwijgt in alle talen !

    h**ps://youtu.be/GIkmQhq2DSw Italie

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=7a5cveiHjHk Denemarken

    h**ps://www.youtube.com/watch?v=QA7Iba7RxIw Zweden

    En de staats TV zwijgt alles dood

 3. king

  Cootje is een typische NPO kijker , niet in staat om zelf na te denken geloofd alles wat er voorgelogen word zelfs de peilingen, best sneu eigenlijk. in het voormalige Oostblok zou ze er wel thuis gevoeld hebben niet zelf nadenken en buigen voor de overheid

  1. Cootje

   Volgens mij lees je niet goed wat ik schrijf . En Oostblok en socialist is voor mij vloeken in de moskee

  2. Spaanse_K0K

   Na afloop van de cursus Nederlands kreeg King automatisch zijn cursusgeld teruggestort.

 4. king

  lees heel goed wat je schreef Cootje , maar naar mijn weten is er tenminste in mijn woonplaats niet een ondernemer die zijn stem nog geeft aan de VVD, dus die peilingen zijn net als de rest van de NPO en de staats kranten geen uitgezonderd, fake news
  gemanipuleer niets anders.
  en diegene die wel VVD stemd is zeker knettergek dus daarom geef ik mijn stem aan FVD
  en voor de rest heb je gelijk ze moeten eens ballen tonen en die grote mond in daden omzetten maar dan allemaal

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.