Filmpje! Groot feest in het Vondelpark met jongeren die hun buik vol hebben van de ophokplicht

Gisteravond was het feest in het Vondelpark in Amsterdam. Wat? In deze coronatijden, waarin niets meer is toegestaan, en we verplicht allemaal thuis moeten zitten om Netflix te bingen? Jazeker. Want jongeren hebben blijkbaar helemaal de buik vol van alle beperkingen voor een virus dat voor hén een minimaal risico is. En dus trokken ze er gisteravond op uit, zetten ze de muziek hard aan, en stonden ze in een grote mensenmassa te dansen, te praten, en te socialiseren.

Kijk maar:

Hoewel het een illegaal feestje betrof (en daarom keurt het DDS het natuurlijk af, want we mogen niet in strijd met de wet handelen enzo) reageerden heel veel Twitteraars met empathie en zelfs positiviteit.

Natuurlijk was niet iedereen blij met het feestje. Want, is de redenering van sommige twitteraars, als horeca-ondernemers dit zien denken ze ongetwijfeld, ‘waarom wij niet dan?’

Natuurlijk is er letterlijk geen enkele horeca-ondernemer die boos wordt als hij dit ziet. Hij begrijpt het juist heel goed ‒ en wil misschien mensen ook in staat stellen bij hém te feesten. Maar boos worden hierom? Nee, dat zullen horeca-ondernemers niet worden.

Ongelooflijk genoeg zijn er ook harteloze wezens die zo doordrongen van angst zijn dat ze niet slechts woedend reageren op het feestje van de jongeren, maar dat ze hen zelfs een pijnlijke dood toewensen:

Nu moet je daar eens goed over nadenken. Deze types vertellen jongeren dat ze niets meer mogen doen en rekening moeten houden met een ander. Maar als die ander ‒ in dit geval een jongere ‒ ook wat empathie nodig heeft is dit de reactie. Dit gaat natuurlijk helemaal niet om sociaal zijn. Mensen als twitteraar Branca zijn gewoon bang. Doodsbang. Ze zijn zó bang dat ze niet meer op een normale manier kunnen functioneren.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

Maar het slotwoord is natuurlijk voor Marianne Zwagerman:

Amen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. liefdevol rechts

  Het gaat dan eigenlijk van onze kinderen moeten komen, want wij zijn ofwel te bang en te laf of geloven nog steeds de linkse MSM.

 2. Realist

  Ze hebben groot gelijk in de buitenlucht is er geen besmetting gevaar, sterker nog er is geen enkele maatregel die genomen is bewezen dat die heeft bijgedragen aan een oplossing. De enigste oplossing die er misschien is om iedereen medische mondkapjes te geven, maar dat doen ze bewust niet. Het beidt is gebaseerd op vaccinatie terwijl ook dat niet bewezen is dat dat de oplossing is.

  1. Mireille

   Met grote bewondering heb ik uw schrijfsel gelezen. Alles moet zich nog bewijzen. Het hele leven is een grote ontdekkingsreis, en misschien ook nog wel daarna.

 3. Aborifa

  Waar was Halsema met haar koddebeiers.
  Dappere jongelui. We zien elkaar wel op de IC.

  1. FreeThinker

   Oh hans, er zijn weer illegale coronafeestjes, snel je muilkorfje opdoen hans, straks krijgen wij het killervirus.

 4. Lefty

  Die hadden ze moeten wegknuppelen, egoïstische hormoonbommen.

 5. Lefty

  Lekker naar huis, naar pappa en mamma en daar de boel besmetten. Zo komen we nooit van de ellende af.

  1. vvw

   de oversterfte is al verdwenen sukkel , domme papegaai

 6. Yoyo

  Vrijheid zal zegevieren, linksom of rechtsom.

 7. Paardenmiddel

  Goed zo jongens, zet’m op.

 8. Edjan

  Groot gelijk.

 9. Jehannes

  Dit is het huis van groenlinks he.

 10. ervi

  Meer feesten! En dan voor alle leeftijden.

 11. Thant dolph

  Het is dan wel wel weer jammer dat Thiery ’s doelgroep hier niet tussen zit..

 12. gulden7

  Heerlijk, er zijn nog mensen , die normaal zijn.
  Ik heb even gedacht dat ik net zo depressief zou worden als die mensen in de tweede kamer die maar €10.000/ maand verdienen.
  Gelukkig heb ik dat overleefd met mijn AOW.
  Er zullen altijd “mensen”zijn die heulen met de vijand en dan toch nog praten van “zo komen WE nooit af van die ellende af”, maar dat zijn 9 van de 10 keer Left georiënteerden, die voor zichzelf toch geen toekomst zien en van de geschiedenis niets geleerd hebben en niets willen leren.
  Gauleiter?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.