Knipsel 10

Filmpje! Thierry Baudet daagt PvdA-leider Lilianne Ploumen uit voor een debat: "Durf je het aan?"

Geen categoriefeb 15 2021, 17:00
De PvdA is niet uitgenodigd voor het RTL4-lijsttrekkersdebat op 28 februari, waar partijen als de VVD, PVV en D66 wél mogen komen. "Jammer", zegt FvD-leider Thierry Baudet: "Zo dreigt Lilianne Ploumen weg te komen met dramatisch beleid en dramatische plannen." In een nieuw filmpje daagt hij haar daarom uit voor een debat met hem.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1361329327737102338?s=21
"Op 28 februari organiseert RTL4 een lijsttrekkersdebat met zes partijen voor de verkiezingen van 17 maart, maar de PvdA is niet uitgenodigd. En dat is niet goed, want de PvdA dreigt zo weg te komen met medeverantwoordelijkheid voor het dramatische beleid van de afgelopen jaren", aldus Baudet.
Hij vervolgt zijn verhaal met een opsomming van beleidsthema's waarop de PvdA allemaal heeft gefaald: "De PvdA was verantwoordelijk voor de toeslagenaffaire. De PvdA was mede indiener van de Klimaatwet. De PvdA steunde de dramatische coronamaatregelen die het afgelopen jaar zijn ingevoerd."
En dan stelt de FVD-voorman zijn PvdA-collega voor een uitdaging: "Daarom daag ik Lilianne Ploumen, de lijsttrekker van de PvdA, uit voor een debat op diezelfde zondag 28 februari, omdat de kiezers er recht op hebben om te weten en te zien wat de PvdA de afgelopen jaren in Nederland heeft aangericht en wat de plannen zijn van de PvdA voor na de verkiezingen. En ook om te zien dat er een alternatief is. Lilianne Ploumen, durf je het aan?"
Vanuit de PvdA is er nog niet gereageerd op het verzoek, maar hopelijk gaat Ploumen in op de uitdaging. Het Ploumen-Baudet-debat zou waarschijnlijk een veel groter spektakel worden dan het lijsttrekkersdebat van de grotere, fletse partijen. Kom maar op met dat vuurwerk! Dramatisch PvdA-beleid, appjesgate, Freek Jansen, de woke ideologie... leg het allemaal maar op de werkbank en hakken maar!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten