Politie pakt walgelijke doodsbedreigende islamisten op na 50.000 haatberichten voor 17-jarig islamkritisch meisje

Een Franse scholiere van 17 jaar oud had op Instagram een islamkritische video geplaatst. Al gauw ontving ze het ene na het andere haatbericht, sommigen ging zelfs zo ver door haar met de dood te bedreigen. In totaal zijn al 13 personen gearresteerd in deze kwestie. Hoe diep moet je zinken dat je een meisje van 17 met de dood gaat bedreigen om een video. 

De Franse scholiere Mila, nog maar een meisje van 17 jaar oud, heeft in Frankrijk een ware rel weten te ontketenen. De discussie over vrijheid van meningsuiting is inmiddels weer helemaal losgebarsten in Frankrijk. Het AD bericht dat Mila vorig jaar al de eerste video online had gezet vanwege enkele pesterijen. Ze werd regelmatig gepest omdat ze op meisjes valt.

Bij de tweede video escaleerde de zaak helemaal. In de video ging ze los op de islam, die volgens haar hartstikke intolerant is jegens homoseksuelen en lesbiennes. In de video zegt ze het volgende:

“Ik haat religie. De Koran predikt enkel haat, de islam is stront, ik zeg wat ik denk. Ik ben niet racistisch. Je kan niet racistisch zijn tegenover een religie. Jullie God, ik steek een vinger in zijn kont. Bedankt, tot ziens!”

Sinds die tweede video is haar leven compleet veranderd. Ze wordt dagelijks bestookt met haatberichten en zelfs met doodsbedreigingen. De politie neemt de kwestie hoog op: Mila is inmiddels ondergedoken en krijgt continue politiebeveiliging.

Een van de verdachte heeft drie jaar cel opgelegd gekregen omdat hij een video maakte waarin hij deed alsof hij Mila’s keel opensneed.

Vergeet niet dat deze ‘rel’ draait om een 17-jarig meisje. Zo zien we maar dat kritiek op religie nog altijd niet veilig kan in Europa. En dat is een grof schandaal. In Frankrijk ettert deze kwestie nu al een jaar, de bedreigingen zijn volgens de advocaat van Mila vooralsnog niet gestopt. Het is dan ook niet gek dat in Frankrijk de discussie over de vrijheid van meningsuiting weer helemaal is losgebarsten.

Mila heeft inmiddels spijt betuigd over enkele grove opmerkingen, maar ze blijft achter het punt staan dat de islam een haatreligie is. Je kan haar moeilijk ongelijk geven op dit moment, er zijn dertien volidioten opgepakt door de politie vanwege doodsbedreigingen en vele andere religieuze fanatici nemen de moeite om dus dagelijks haatmails naar Mila te sturen. Dan ben je toch echt af.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. J.P Coen

  ach onze linkse deugmenschen vinden dit incidenten , als ik kijk naar de politieke peilingen zal de verandering nog even duren.

  stem sociaal , stem PVV

  laterzzz vrindjes en vrindinnetjes

 2. Tedje Kruis

  “Hoe diep moet je zinken dat je een meisje van 17 met de dood gaat bedreigen om een video. “

  Inderdaad, het is walgelijk.

  Hoe oud was Greta Thunberg ook alweer toen extremisten haar doodwensen (bv. een pop van haar aan een brug hingen) en extreem rechtse sites haar al jaren demoniseren?

  Huichelaars

  1. Linksbuster

   De kogel en het mes komen altijd van links..

   1. Thant dolph

    Vraag maar aan Anders Breivik..

    1. werikke

     ook jij bent een hufter als je steeds met een ander voorbeeld komt. moeten we echt om ste beurt iemand noemen ? ijkel . gaat hier om 1 issue en jij en die andere hufter komen met andere issue’s alsof je dit daarmee goed praat. ijkel

    2. Telex

     Bedoeld wordt je moet de rechtse en linkse extremisten op een weegschaal zetten, kijken welke kant doorslaat… wedden?

  2. Loelap

   Ja maar Pietje doet het ook. Je kan ook niet anders toch Ted.
   Het gaat hier niet over Greta! Neem je pilletjes toch eens in.

  3. ervi

   Hoe diep moet je zinken om een off -topic punt te willen scoren?
   Voor jou, Tedje. Dat is ook de naam van mijn altijd chagrijnige Chihuaha.

   1. Thant dolph

    Omdat de vergelijking houdt snijdt is het ineens off topic?? als het kwartje de andere kant op valt hoor ik je nooit…

    1. Stanly2000

     Eikenhoudt?

    2. driewerf

     flikker op gek jij bent werkelijk helemaal van het padje af . mocht het ooit zover komen dan hoop ik dat jij de eerste bent die zijn keeltje……….

  4. jve89

   Ja, talloze incidenten van links / islam tegenover enkele ncidenten van rechts. Wie is hier nou de huichelaar? Waarom toch altijd het religieuze geboefte zo de hand boven het hoofd houden?

  5. werikke

   altijd goed praten dmv ander voorbeeld is onbeschoft hufter

 3. Linksbuster

  Islam..de religie met de langste teentjes en de domste volgelingen….een gevaarlijke combinatie dat is wel gebleken.

  1. Tedje Kruis

   Islam enbrecht-extremisten is 1 pot nat.

   Welkom bij de club linksbuster

   1. Nostradamus

    Ergens heb je gelijk. Kijk bijvoorbeel naar Turkije, Saudi Arabië en Iran.
    Gelukkig hebben we in Nederland nauwelijks rechts-extremisten maar vooral normale vriendelijke en, jawel, sociale rechtse mensen.
    In Nederland hebben wij dan wel weer heeeeel veeeel doorgeslagen links-extremisten. Antifa, BLMarxisten, Groen Links, D66, Rebellion Extinction, SS etc., etc., etc., etc., etc..

   2. Linksbuster

    Wat?

   3. driewerf

    We gaan dit eens op zijn … Rijnlands organiseren hahahaahaha

 4. Rene van der Grijp

  “Zo zien we maar dat kritiek op religie nog altijd niet veilig kan in Europa.”

  Correctie: alleen kritiek op de islam is niet veilig. Alle andere religies reageren heel anders op kritiek.

  Dat komt omdat agressie in het DNA van de islam zit.

 5. Sando

  Wat zijn het toch vreeselijke vieze mensen ja allemaal anders was er wel 1 of2 moslims die hier tegen in gaan .Ik vindt het tuig!!

 6. HD

  Gelukkig hebben wij D66 met Kaag als grote moslimleider.

 7. M. Brandenburg

  En zo zien we dat wat ze in haar video blootlegt ook daadwerkelijk is wat het is. De reacties spreken boekdelen, een religie die niet samenkan met andere overtuigingen.

 8. RvdBe

  Kritiek op de islam mag niet, dat die domme christenhonden dat nou nog niet door hebben.

 9. Pieter48

  Dankzij een gedoog en wegkijk beleid meest al links georiënteerd zijn er in de loop der jaren voorsteden ontstaan waar de salafisten de baas zijn. Er zijn in Frankrijk voorsteden met honderduizenden bewoners. Daar komt de politie alleen binnen met groot materieel. Zelfs goedwillende moslims worden bedreigd om zich tot het salafisme te bekeren. Om deze voorsteden weer Frans gebied te laten worden zal er veel werk verzet moeten worden. Onder Macron gaat dat lang duren .Voor de verkiezingen een beetje stoer doen maar daarna weer overgaan tot de orde van de dag.Van mevrouw Le Pen kan je meer verwachten om dit probleem op te lossen. De intocht van deze niet westerse immigranten heeft in heel Europa al tot grote en kleine problemen geleid.

 10. NoDoubt

  Coudenhove-Kalergi. Keep on dreaming

 11. Peet64

  Beetje storend om te zeggen “kritiek op religie” als dat er alleen maar eentje betreft.
  Sommige religies worden voortdurend belachelijk gemaakt omdat men weet dat de
  aanhangers vredelievend zijn en geen wraak nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.