Freek de Jonge gaat vol stalinist: ‘Referenda lijken democratisch maar zijn emotionele tijdsopnames!’

Zogenaamde cabaretier Freek de Jonge heeft zijn politieke principes met ons gedeeld op Twitter. En dat is heel jammer, want er komt werkelijk niets zinnigs uit die man. Kort gezegd komt zijn verhaal erop neer dat democratie fout is, dat critici van de klimaatwaanzin hun bek moeten houden, en dat de EU een ge-wel-dig mooi project is.

Nee, dat verzin ik niet. De Jonge heeft bovenstaande punten echt meegenomen in zijn lijst van principes, die hij als een soort van open brief aan de zwevende kiezer presenteert.

“Referenda lijken democratisch maar zijn door emoties gedreven tijdopnames,” schrijft De Jonge onder punt één, “die voornamelijk tot spijt leiden.” Daarbij noemt hij hilarisch genoeg Brexit. Want ja, de linkse eurofielen proberen ons er nog steeds van te overtuigen dat Britten het stiekem heel erg vinden dat ze hun onafhankelijkheid terug hebben. Laat me niet lachen.

Dan gaan we door naar punt twee. “Onderzoek heeft bewezen dat de opwarming van de aarde een feit is en tot ongekende gevolgen gaat leiden. Ontkennen van deze problematiek is crimineel.” Ah ja. Waarom zouden we het hebben van een andere mening niet gewoon criminaliseren! Prima idee. Dat die mening van critici prima onderbouwd is doet daar natuurlijk niets aan af. Toch Freekje?

“Minder regels is een mooi streven,” schrijft De Jonge vervolgens bij punt drie, “maar hoe meer mensen deelnemen aan de maatschappij (een streven) hoe meer regels er zullen komen.” Dit is natuurlijk alleen maar logisch als je een socialist bent. Als je, zoals ik, libertariër bent is dit volstrekt geen simpele rekensom als 1+1=2. Of je nu met 1.000 mensen bent of met 2.000 mensen, er is geen absolute noodzaak dat in het tweede geval je opeens, om magische redenen meer regels nodig hebt. Die regels komen er eerst en vooral omdat mensen als De Jonge dat wíllen.

“Het beperken van immigratie op korte termijn wordt een hardvochtige exercitie die tot veel ongewenst geweld zal leiden.” Dat is punt vier. Maar: wat?! Waarom zal dat in vredesnaam tot meer geweld leiden? Omdat we de grenzen handhaven? Of denkt Freek dat hele bevolkingsgroepen in opstand komen ofzo? Wat is dit voor een gekke statement? Als wij de immigratie beperken gaan ze echt niet ineens helemaal los in andere delen van de wereld – of, nou ja, niet meer dan ze nu al doen. En doen ze dat wel? Nou, dat is dan hún probleem. Het is mij een raadsel waarom dat wordt neergezet als óns probleem.

Bij punt vijf gaat De Jonge los op het EU-megalomane orgel. “De EU staat voor veiligheid, welvaart en vrijheid. Het is zeer verstandig er kritisch tegenover te staan maar eruitstappen is waanzin.”

Mag ik even lachen, Freek? De EU staat vooral voor een bureaucratie, een technocratie, en een verschrikkelijk project dat erop gericht is de welvaart van het noorden naar het zuiden te verplaatsen.

En dan het laatste, zesde, punt. “Partijen die de politiek als een grapje zien moeten een ander podium kiezen.”

Hmm. Dat klinkt… interessant. Stelt meneer De Jonge hier nu indirect voor om partijen te verbieden waarvan hij vindt dat ze de politiek als een grapje zien? En welke partijen doen dat nu dan, volgens hem? Want volgens mij hebben we in Nederland weliswaar heel véél partijen, maar nemen ze stuk voor stuk de politiek wel degelijk serieus.

Weet je wat het ergste is van deze zes punten? Feitelijk worden ze stuk voor stuk onderschreven door de partijen die de dienst uitmaken in ons land. Jij en ik kunnen denken dat De Jonge knettergek is, maar daar denken het CDA, de VVD, PvdA, GroenLinks, D66, ChristenUnie etc. heel anders over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. HD

  Dat is toch de hele politiek homo

  1. Edjan

   Nederlandse mannen moesten vanmorgen (op last van de VN) wenen toen ze uit het raam keken: ingesneeuwd, koud, code ROOD!! Het zijn kasthomo’s.
   En onze leider is de torentjeshomo. En die gaat nooit meer weg.
   (sorry voor al dit seksisme. De koude is me op de hersenen geslagen)

 2. Edjan

  “His masters voice” en daar wordt hij voor betaald.
  Hij is net zo lelijk als dom, alleen Youp is misschien nog wat lelijker?

 3. Chee

  Ach Freekje, de ouwe seniele gek.
  Hij begrijpt alleen zich zelf.

 4. Spaanse_K0K

  ‘Referenda lijken democratisch maar zijn emotionele tijdsopnames!’

  Ik vind hem sterk!

  1. Edjan

   Wat vind je dan van deze: “verkiezingen lijken democratisch maar zijn emotionele tijdsopnames!’”

   1. Chee

    @edjan ,: ik vind em sterk.

  2. driewerf

   Die seniele ouwe dementerende kneus wordt door zijn vrouw s’morgens aangekleed. hahahaahahaah nuf sad ….

  3. John2003

   Denk es na : verkiezingen zijn ook emotie gedreven tijdsopnames . Als ze dat niet waren was de uitslag telkens grotendeels hetzelfde .

 5. Seneca

  ook een sterke: als verkiezingen echt iets zou betekenen, denk je dan echt dat men ons zou laten stemmen?
  overigens is deze Freek de Jonge een gesjeesde cabaretier, die niets kan en dus door dergelijke opmerkingen iets probeert bij te schnabbelen. eveneens beschouw ik het podium dat door msm en helaas ook door dds aan dit individu wordt gegeven, als bijzonder crimineel. ik vraag mij af of hij in het vizier is van het LIEC.

 6. kattekop

  Tijdens de jaren ’70 waren ze nog leuk, Freek en Bram, met hun shows die tegen de gevestigde ingingen maar nu is Freek onderdeel van diezelfde gevestigde orde.
  Bij Freek komt de wijsheid dus niet met de jaren.

  1. Jack Flash

   Jaren 70 ageerden dit soort mensen tegen datgene wat ze nu zelf zijn.

   1. Edjan

    “… datgene wat ze nu zelf zijn … “: roeptoeters van het establishment.

  2. Henk42

   Wel dementie.

 7. P. Puk

  Van een opgewarmd lijk kun je dat soort dingen verwachten. Terug in de kist svp.

 8. John2003

  Het lijken wijsheden van onze Freek , maar met name punt 1 dat referenda door “emotie
  gedreven tijdsopnamen” zijn is leuterkoek en slechts een gemeenplaats : verkiezingen kunnen dan ook worden afgeschaft.
  Aan de peilingen is te zien hoe emoties week in week uit de stemming zwaar beïnvloeden.
  En dan de Brexit even noemen …kom op man!

 9. John2003

  Wat hier wel uit blijkt is dat z’n vrouw hem kennelijk nog steeds niet heeft verboden zichzelf voor gek te zetten.
  Beste Freek… hou ermee oppppp….!

 10. Wally

  En daar is het wapperende vingertje van die eeuwige dramkont weer. Al-tijd maar wijzen dat hij, natuurlijk alleen hij, helemaal goed is. Dat is dus niet zo. Deze man is een typisch voorbeeld van de ‘gouden generatie’, die alles mochten, alles kregen, alles hebben en nu denken dat ze de door hun veroorzaakte rotzooi maar kunnen achterlaten. Deze linkse multimiljonair leutert over milieu, over vluchtelingen opnemen in je huis, de waanzin…… (‘hij is er nog niet aan toe’) maar is af-en-aan gereden en gevlogen naar Frankrijk, waar deze engnek een tweede huis heeft of had. Toen vond hij het niet vreemd om te reizen. Maar nu moet iedereen dansen naar de vergane pijpen van deze pallas dansen want meneer heeft de wijsheid in pacht hoor. Mensen die dit land Nederlands willen houden zijn racisten, de indringers zijn zn helden. Jahoor…. schei uit met die vent, ik wil hem niet zien, wil hem niet horen. Weg met die verradende nar!

 11. liefdevol rechts

  Erg jammer, in zijn hoogdagen was hij best een goede komiek maar ook niet meer dan dat en dat is hij ook gebleven, weliswaar nu een komiek met hersenschade maar…….
  Een komiek in ieder geval 😂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.