Gaan we weer! Sylvana Simons vergelijkt de moslims van nu met de Joden in 1933

“Vervang het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe Hitlers haatmachine aan de macht kwam in 1933,” schrijft Sylvana Simons bij De Kanttekening. Geert Wilders en de PVV zijn volgens haar de Hitler en de NSDAP van deze tijd. Scherpe analyse meid!

Het is verkiezingstijd, dus alle partijen gaan er wat harder in dan normaal. Van BIJ1-leider Sylvana Simons hadden we misschien verwacht dat ze continu zou gaan mekkeren over diversiteit, inclusiviteit, non-binaire transgenders en de rest van die hele mikmak. Maar ze gooit het ineens over een hele andere boeg! Ze kiest namelijk voor een oud en vertrouwd ander ‘argument’ om haar punt te maken: de befaamde Godwin. En die wordt ingezet tegen PVV-leider Wilders, die moslims net zo zou bejegenen als Hitler de joden in de jaren ’30. Dat schrijft ze in een gastcolumn bij De Kanttekening:

“Inmiddels is de haat jegens moslims in Nederland zo gewoon geworden dat de PVV, de op een na grootste politieke partij in de peilingen, klaar staat om een heel ministerie op te tuigen om dit land te ontdoen van haar moslims. En Nederland? We staan erbij en we kijken ernaar.”

Zonder blikken of blozen maakt ze een analyse en schetst ze allerlei parallellen tussen de maatschappij van nu en die van 1933 in Duitsland én in Nederland:

“Iedereen die denkt dat het ‘niet zo’n vaart zal lopen, omdat we zoiets nooit meer zouden laten gebeuren in deze tijd’, of ‘omdat we nu overal media-coverage hebben in de vrije wereld’, die raad ik het volgend aan: lees de komende weken eens extra goed de kranten en volg het nieuws op de televisie, op de tijdlijn van je Facebook, of op Twitter. Vervang het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe Hitlers haatmachine aan de macht kwam in 1933.”

Nou, daar is toch geen speld tussen te krijgen? En nou niet flauw gaan doen en het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’ vervangen als er weer een artikel verschijnt over iemand die is onthoofd.

Hou Google Maps de komende jaren maar goed in de gaten, want als de analyse van Simons klopt dan staan de werk- en vernietigingskampen binnenkort weer in de steigers!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. HD

  Ik heb nog nooit Joden mensen zien onthoofden, homo’s verbranden, vliegtuigen zien opblazen.
  En dat doen die ……….. wel.

  1. Linksbuster

   Welnee HD dat zijn slechts verwarde personen…

   1. hans-e-pans

    Waren eerder de mensen met een kleurtje dat volgens haar niet?

 2. Cycle25

  Iets doet me denken aan gas, Koerden en zo…

  De trut beledigt moslims tot op ’t bot, Sjiieten en Soennieten op één hoop gooien en ze over één kam scheren met hun aartsvijand.

  De groeten aan je snuifmaatje Halsema..

 3. Edjan

  Een heel belegen truc. Mohammedanen zijn de nieuwe joden. Laat het nou uitgerekend de mohammedanen zijn die de joden het hardst haten (met als goede tweede de linksen) dus dat is nogal inconsequent aan het verhaal.

  Van de andere kant: de enige bedoeling van dit zéikverhaal is om Wilders als de nieuwe H!tler te kunnen voorstellen.
  Links is nl doodsbang voor hem en bang voor het populisme. Daarom importeren ze ook zoveel mohammedanen. Gaat niet werken, stommelingen!

  1. Linksbuster

   De moslims zijn de nieuwe oden?
   We wachten echter nog steeds op de eerste oodse aanslag…de moslims hebben een riante voorsprong.

  2. Rene van der Grijp

   “Een heel belegen truc.”

   Inderdaad. Maar waar komt het vandaan? Niet in de laatste plaats van linkse joden. Denk aan types zoals Arnon Grunberg.

   Een leeghoofd als Sylvana pikt dat uiteraard op om haat te zaaien tegen Wilders.

   1. Edjan

    Rene, er zijn nogal wat linkse joden. Die vinden het belangrijker dat ze links zijn dan jood. Dus houden ze van de Palestijnen. Dus zijn ze tegen Israël.
    Ik kreeg er vroeger wel eens ruzie mee omdat ik dat niet begreep. Nu weet ik dat het gewoon linkse klojo’s zijn.

    En Arnon Grunberg vind ik een vreselijk verwaand ventje dat maar matig kan schrijven. Haalt het niet bij Leon de Winter.

    1. Rene van der Grijp

     Op diverse fora heb ik zowel rechtse als linkse joden meegemaakt en een groter contrast is bijna niet denkbaar. Die linkse joden wilden niets horen over islamitisch antisemitisme terwijl de rechtse joden zich daar juist heel bewust van waren.

    2. Bolkestein

     Hear hear!

 4. Aborifa

  Vul voor SS in mevrouw Mandela.

  1. Bolkestein

   Dan denk ik gelijk aan halskettingmoorden.

 5. Rene van der Grijp

  “Vervang het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe Hit*lers haatmachine aan de macht kwam in 1933.”

  Ik heb nieuws voor Sylvana. Hit*ler kwam aan de macht vanwege een diepe economische crisis. De middenpartijen in de Weimar-republiek hadden er een puinhoop van gemaakt en er was nauwelijks meer een coalitie te vormen. Alleen daarom kreeg Hit*ler de kans om rijkskanselier te worden.

  Hit*ler was wel een grote antisemiet maar dat is niet de reden waarom hij aan de macht kwam. Hij beloofde de werkeloosheid op te lossen en dat deed hij.

 6. Aborifa

  SS wil moslimstemmen.
  Moslims haten egers. Moslims trappen er niet in.

 7. Eppo123

  Mevrouw Sylvana zou eens een keer in Auschwitz moeten gaan kijken. Daar komen per dag een paar duizend bezoekers, tijdens de rondleiding wordt niets gezegd, er heerst stilte. Dat zegt genoeg. Beschamend zo’n vergelijking.

 8. tata

  Het wijf is van de ratten besnorkt. Geen idee wat ze snuift, maar het veroorzaakt hersenverweking.

 9. Bas van Loon

  Nergens slachten ze met meer genoegen en massaal mensen af vanwege hun geloof, als in landen waar de islam de belangrijkste godsdienst is. En dat doen ze vooral onderling! Een duidelijk bewijs dat La Simons totaal geschift is. En dat moet in onze tweede kamer? Dat zal in elk geval één groot voordeel opleveren. We kunnen dan nooit meer met goed fatsoen andere landen de les lezen.

 10. Egbert van Zutphen

  “Vervang het woordje ‘Sylvana’ door ‘idioot’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe dit mens tot zulke krankzinnige uitspraken komt”

 11. Franz Biberkopf

  ““Vervang het woordje ‘moslim’ door ‘Jood’, en je hoeft jezelf nooit meer af te vragen hoe Hitlers haatmachine aan de macht kwam in 1933,””

  Correct, als je in Mein Kampf het woord ‘Jood’ vervangt door ‘moslim’ krijg je teksten die naadloos passen in het partijprogramma van de PVV.

  1. Bolkestein

   Winston Spencer Churchill: Mein Kampf als de nieuwe Koran
   Hier had men dan de nieuwe Koran vol blind geloof in de oorlog: gezwollen van taal, breedsprakig en vormloos – maar onheilspellend

 12. 56RdK

  Joden hé? Tuurlijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.