Geert Wilders geeft hypocriete D66’er Sigrid Kaag terechte veeg uit de pan: “Tolereer je geen Jodenhaat? Importeer het dan niet!”

Geert Wilders heeft op Twitter een duidelijk statement gemaakt tegenover de hypocriete D66-leider Sigrid Kaag. Volgens Kaag is er in Nederland namelijk geen ruimte voor ‘Jodenhaat’, ofschoon antisemitisme. Wilders reageerde daar adequaat op door te antwoorden dat we het antisemitisme dan ook niet moeten importeren in Nederland.

Het is natuurlijk keer op keer hetzelfde liedje bij D66, de partij van Sigrid Kaag, Rob Jetten en sinds kort ook Maarten van Rossem.

Op Twitter schrijft Kaag, naar aanleiding van de zoveelste intimidatie van het Joodse restaurant HaCarmel in Amsterdam: “Een Joodse ondernemer is opnieuw slachtoffer geworden van antisemitische bekladdingen. Ik tolereer geen Jodenhaat. Daar is geen plek voor in Nederland.”

Wilders reageerde daar heel adequaat op door te stellen dat we het antisemitisme in Nederland dan ook niet moeten importeren. In het geval van het geplaagde restaurant HaCarmel ging het vaker dan eens om geweld en intimidatie vanuit radicaalislamitische en asielzoekerskringen.

D66 verafschuwt namelijk geweld tegenover homo’s en antisemitisme, maar hoe verdedig je je verafschuwing tegenover electoraal Nederland als je zelf deel uitmaakt van het probleem?! D66 is namelijk al jarenlang medeplichtig aan de afbraak van -het ooit zo tolerante- Nederland. Het lijkt soms wel alsof D66 eerst een probleem creëert om er vervolgens geniepig op in te spelen. Zonder resultaat overigens, want anno 2021 stelt D66 natuurlijk nog maar weinig voor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. halo1

  `De waarheid is natuurlijk dat we helemaal niet kunnen verhinderen jodenhaat te importeren.. en de open grenzen afschaffen.. omdat we gebonden zijn aan de EU-(wetgeving)… mede dankzij het naieve D66. Hij mag dat best nog wat duidelijker zeggen.

  1. vvw

   minder , minder , minder

   de is-lam de bron antisemitisme !

   1. Canta

    vvw
    de is-lam de bron antisemitisme !
    Weer zo’n kreet die hard wordt geroepen maar nergens wordt onderbouwd.
    Ik ben Joods ( dus ervaringskundige) en heb islamitische vrienden. Heb bij hen nog nooit enig antisemitisme kunnen waarnemen. Dat heb ik wel ervaren bij mensen die wij hier “de echte Nederlanders” noemen.
    Geert heeft kritiek over de manier waarop moslims hun vrouw behandelen maar houdt wel Graus de hand boven het hoofd. Hoe hypocriet kan je zijn.
    Dan heeft hij het ook nog over homofobie. Ga naar de bijbelbelt en je vindt ze daar bij bosjes. Voor dat je kritiek levert, kijk dan eerst eens naar jezelf.

    1. vvw

     nog een keer voor vooraan in de file !

     de is-lam, de bron van antisemitisme !

     filmpjes zat op youtube waar vrouwen en joden op straat lastig gevallen worden door rif en zandbak tuig

     1. Canta

      vvw
      “filmpjes zat op youtube waar vrouwen en joden op straat lastig gevallen worden door rif en zandbak tuig”
      Alleen de bewoording die jij gebruikt voor een bepaalde groep mensen zegt al een hoop over jou.
      Bovendien, als je even doorkijkt dan vind je evenzoveel filmpjes van NIET islamieten die van antisemitisme blijk geven. De Jodenvervolging was GEEN islamitisch gebeuren maar werd uitgevoerd door blanken met een groot aantal aanhangers in Nederland.
      Ik begrijp ondertussen dat jij jezelf graag op een voetstuk zet maar voor mij ben jij daar allang afgedonderd.

     2. usb3.0

      canta bagatelliseert het gewoon, maar vvw heeft natuurlijk gewoon wel gelijk, overigens wij Nederlanders worden weggezet als racist, fascist en waarom hoor ik jouw daar niet over, echt hypocrieter kan het niet.

     3. vvw

      vooraan in de file moet even opzoeken hoeveel aanrandingen en verkrachtingen Duitsland dagelijks te verduren krijgt door het antisemitische zandbak en riftuig.

      feiten zijn feiten ongeacht wat jij vindt van mij flapdrol

     4. Rene van der Grijp

      “NIET islamieten die van antisemitisme blijk geven. De Jodenvervolging was GEEN islamitisch gebeuren maar werd uitgevoerd door blanken met een groot aantal aanhangers in Nederland.”

      Dat klopt, hoor. Antisemitisme is niet specifiek islamitisch. Het is ook niet specifiek westers of christelijk. Het bestond al in de klassieke oudheid.

      Maar wat jij probeert is te ontkennen of te bagatelliseren hoe diep het antisemitisme in het DNA van de islam zit. Dat is natuurlijk kansloos omdat jouw geklets volledig tegen de islamitische geschriften indruist.

      Vandaag de dag is antisemitisme onder westerlingen te verwaarlozen in vergelijking met het islamitisch antisemitisme.

    2. Rene van der Grijp

     “Ik ben Joods ( dus ervaringskundige) en heb islamitische vrienden. Heb bij hen nog nooit enig antisemitisme kunnen waarnemen.”

     Dat zegt op zich niets. Dat heet “anekdotisch bewijs”.

     Als je hier wat zinnigs over wil zeggen moet je kijken naar de islamitische geschriften (zowel koran als ahadith) en naar de islamitische geschiedenis. Onder islamitische heerschappij zijn joden eeuwenlang behandeld als 2e rangs burgers (dhimmitude). Moslims collaboreerden met de nazi’s omdat ze het qua antisemitisme roerend eens waren. Hoe haal je het dan in je hoofd om te ontkennen dat de islam intrinsiek antisemitisch is?

     Dat komt ongetwijfeld omdat je een linkse wegkijkjood bent (type Arnon Grunberg) want de rechtse joden die ik ken weten dondersgoed hoe het zit.

     Jouw mening is politiek. Met de werkelijkheid heeft het niets te maken want die gaat kennelijk compleet langs jou heen.

     1. Canta

      Rene van der Grijp
      Jij wil dat we kijken naar de geschiedenis? Nou prima!
      Laten we het dan even hebben over de Nederlanders in Indonesië.
      Een islamitisch land. Hebben de Nederlanders zich daar aangepast aan hun cultuur? Nee erger nog, men ging daar de baas spelen en bij de zwembaden stond een bord “verboden voor honden en Javanen”.
      Na 5 jaar bezetting waren wij zeer uitgelaten dat wij onze vrijheid eindelijk weer terug hadden maar begrepen niet dat men in Indonesië na 200 jaar ook die vrijheid terug wilde dus stuurde we daar ons leger op af.
      Zijn de islamieten verantwoordelijk voor de Jodenvervolging?
      Heb je wel eens gekeken naar de christelijke geschiedenis met zijn plunderende kruistochten?
      Jij hebt het over een islamitische maatschappij waar Joden 2ehands burgers waren. In Amerika en Australië zijn de oorspronkelijke bewoners nog steeds 2ehands burgers.
      Jij hebt het over islamitische geschriften. Heb jij ooit de christelijke geschriften ( de bijbel) gelezen? Heb jij wel eens gelezen wat daar allemaal in staat?
      Zoals ik al vaker zei: denk eerst eens na voor je met een beschuldigend vingertje komt.

     2. Franz Biberkopf

      René heeft die islamofobe liedje hier al net zo vaak gezongen als het is weerlegd.
      Er komen in de Koran passages voor waarin Joden negatief worden bejegend maar ook passages waarin deze ‘mensen van het Boek’ positief worden gesproken.
      In de Bijbel komen overigens evenzeer teksten voor waarin de Joden negatief worden besproken.

      De term antisemitisme is overigens een anachronisme als het gaat over deze boeken uit de oudheid waarin volken en groepen elkaar voortdurend hekelen. De term is ontstaan in de 19e eeuw.

     3. vvw

      domme tról canta moet even de islamitische (kruis) veldtochten bekijken

      h**ps://nl.wikipedia.org/wiki/Islamitische_veroveringen

      De historie gaat iets verder dan het geheugen van vooraan in de file

     4. Rene van der Grijp

      “Jij wil dat we kijken naar de geschiedenis? Nou prima!
      Laten we het dan even hebben over de Nederlanders in Indonesië.”

      In plaats van concreet in te gaan op wat ik schreef probeer je van onderwerp te veranderen. Dat geeft wel aan dat jij het thema niet rationeel maar emotioneel benadert. Die indruk had ik trouwens al eerder van jou.

      Dus focus je aub op het onderwerp. Anders heeft dit geen zin. Je kan hier beginnen: ht*ps://www.dhimmitude.org/

     5. Eksteroog

      @Rene van der Grijp
      Canta dwaalt een beetje af.
      Ìk wil hier wel kort op in gaan. je volgt immers helemaal mijn lijn. Dat het antisemitisme van het nationalisme niet erg is. Anderhalve moslim, die aan de kant van de nazi’s meededen en meestal om redenen, die niets met de islam te maken hadden, erg, versus de miljoenen nationalisten, enthousiast met de jodenvervolging meededen (niet erg).
      Ik stelde ergens hier een serie vragen. je kent elf de antwoorden ook wel. FvD zit vol met mensen, die antisemitisme acceptabel vinden.
      Maar dat is niet intrinsiek, wat dat ook zijn moge, het is een voortvloeisel uit de boreale ideologie, dan is het OK.

     6. Rene van der Grijp

      “Ìk wil hier wel kort op in gaan. je volgt immers helemaal mijn lijn. Dat het antisemitisme van het nationalisme niet erg is.”

      Waar schreef ik dat? Je legt mij woorden in de mond.

      Het verbaast mij trouwens niet. Net als bij Canta wint de emotie het bij jou van de ratio. Dat is typisch links.

     7. usb3.0

      De vraag is? vanwaar jullie diepe diepe hekel aan Nederland? en houden jullie liever de islam de hand boven het hoofd..

     8. Eksteroog

      @Rene van der Grijp
      je hebt moeite met enige emotie. je hebt moeite met mensen, die hun afkeer voor antisemitisme menen. Dat is niet verbazend, het staat ver van jou af.

      Het antisemitisme van nationalistische oorsprong is nog springlevend in West-Europa. Hert establishment heeft het proberen te onderdrukken, maar het lukt niet. In Nederland doorbreken Baudet en zijn mede racisten van FvD het taboe.

      En usb3.0 herkent in afkeer van antisemitisme vijandschap tegen het Nederland dat hij wil.

      Liever heb je het over WOII dan nu in Nederland. En dat aanvullen met racistisch geleuter.

    3. Eksteroog

     @Canta,
     Het lijkt dat een eerder bijdrage van me door de censuur software geweigerd is.

     Als je kijkt naar de vragen, die ik gesteld heb, en wat eruit zou komen, als men eerlijk antwoordde ….

     Antisemitisme is met het christendom meegekomen. Niet dat ieder christen antisemitiscch is en was. Daarnaast is er een tweede golf gekomen met het nationalisme. Belangrijk verschil tussen deze twee is dat de eerst over de godsdienst ging, terwijl de tweede over etnische afkomst ging.
     De grote meerderheid hier hangt een vorm van nationalisme aan, waar antisemitisme bijhoort. De FvD en de jongerenorganisatie daarvan zijn nu het tehuis voor de antisemieten.
     Ook bij het omgaan met vrouwen en met homoseksuelen is het hetzelfde laken een pak.

     1. ManX

      “De grote meerderheid hier hangt een vorm van nationalisme aan waar antisemitisme bijhoort.”

      Je bent een newby hier op DDS, Eksteroog, en kletst vanuit je onwetendheid onzin.

      Het gros van de rechts-denkende DDS’ers verdedigt doorgaans juist de Joden en Israel en zet zich af tegen de Palestijnen die ze zien als terroristen.

      Precies omgekeerd dus aan wat jij beweert.

     2. vvw

      de is-lam is antisemitisch vraag maar aan sigfrid kaag

     3. Franz Biberkopf

      “De grote meerderheid hier hangt een vorm van nationalisme aan, waar antisemitisme bijhoort. De FvD en de jongerenorganisatie daarvan zijn nu het tehuis voor de antisemieten.”

      Bam!

     4. vvw

      de strónt vlé®k zegt tegen klinkklare onzin, bam ! Zelf veroordeelt de antisemiet de staat Israël continu ! Onze wím is antisemiet in hart en nieren en probeert dat graag een ander in de schoenen te schuiven. Zielige tról

     5. Eksteroog

      @ManX
      je slaat de spijker zo precies op de kop. Zij gebruiken antisemitisme als argument om zich tegen de Palestijnen ( en de andere moslims) af te zetten. Weet jij ook een voorbeeld, dat zij zich afzetten boreaal antisemitisme? Bijvoorbeeld de fouten vriendenkeuze van Wilders of het antgisemitisme binnen het FvD? Dat zit er niet in, erger nog, dat Eerdmans en consorten dat wel deden wordt hen kwalijk genomen.
      Of weet jij een voorbeeld van een rechts-denkende DDS-er’, die dat wel doet? Graag laten zien.

     6. ManX

      “@ManX, je slaat de spijker zo precies op de kop. Zij gebruiken antisemitisme als argument om zich tegen de Palestijnen ( en de andere moslims) af te zetten.”

      Je bent een warhoofd en raaskalt, Eksteroog. En je lijdt aan dezelfde omdraaiingsziekte als Biberkopf. Ik zeg toch duidelijk dat de meeste rechtsdenkende DDS’ers pro-Israel en Joden zijn (met Wilders voorop) en en dus NIET antisemitisch.

     7. Eksteroog

      @ManX
      je vindt dus ook dat Wilders een aantal heel foute politieke vrienden heeft en je moet dus niets van FvD hebben, waar antisemitisme normaal gevonden wordt. En dat zou gelden voor de meeste rechtse types hier.
      Vreemd ik dacht dat Baudet hier nog veel steun geniet.

     8. ManX

      Ben je bezopen of heb je geblowd, Eksteroog?

      Ik vind beslist niet dat Wilders ‘totaal foute’ vrienden heeft. Dat vind jij wellicht omdat je policor gehersenspoeld bent. Ik stem PVV (Martin Bosma).

      En wat stem jij?
      Uiteraard op een van de kartelpartijen, ik hoef het geeneens te vragen.

     9. Rene van der Grijp

      “Ben je bezopen of heb je geblowd, Eksteroog?”

      Het fanatisme druipt er bij Canta en Eksteroog van af. Bij hen wint de emotie het van de ratio en dan houdt elke redelijke discussie op.

     10. Eksteroog

      @ManX
      Nee, je lijkt me niet te willen begrijpen, net zoals die anderen. Ik meen, dat ik een afkeer heb van antisemitisme. Bijvoorbeeld van Wilders’ Belgische vriendjes, het Vlaams Belang/Blok met hun geschiedenis van antisemitisme. Die zich alleen inhouden, omdat zij niet opnieuw verboden willen worden. Zijn Oostenrijkse en Duitse vrienden zijn ook niet brandschoon op dit punt.

      Als jij het nodig vindt om het scheldwoord policor te gebruiken voor iemand die echt antisemitisme verwerpt ..
      Ik vind het gebruik van de term kartelpartijen in dit verband ook interessant. De kartelpartijen, dat zijn de partijen, die zcihj jarenlang tegen het antisemitisme gekeerd hebben. En nu breekt Baudet dit open, binnenkort weer openlijk antisemitisme in de Tweede Kamer.

     11. Rene van der Grijp

      “Ik meen, dat ik een afkeer heb van antisemitisme.”

      Maar kennelijk niet van het islamitische antisemitisme.

     12. ManX

      Je bent wel eens coherenter overgekomen, Eksteroog. Je laatste betogen vind ik tamelijk verward en onsamenhangend.

      Grappig trouwens dat je ‘policor’ een scheldwoord vindt.

      Dat betekent dat je nog niet helemaal verloren bent.

     13. Eksteroog

      @Rene van der Grijp,

      Waaruit blijkt, dat ik geen afkeer van islamitisch antisemitisme zou hebben?
      Omdat ik het belachelijk vindt om het antisemitisme hier en de opmars van het boreale antisemitisme te negeren, als we hier over antisemitisme praten? Dat doe ik wel op sites met moslims, als daar aanleiding toe is.
      Of had je gewild, dat ik hier met de wolven meehuil en daar ook? Vind ik persoonlijk laf en dus belachelijk.

     14. usb3.0

      eksteroogje is zeer selectief in zijn afkeer van antisemitisme, geen woord over de islam of palestijnen behalve dat eksteroogje dit goed praat..

     15. Eksteroog

      @ManX,
      Jammer dat niet concreet benoemd, wat dan niet coherent zou zijn, zo kan ik niet inhoudelijk antwoorden daarop. Eigenlijk, vind ik dat van jou.
      je moet niets van antisemieten hebben, maar de antisemitische vrienden van Wilders zijn OK?

      Ik weet hoe ‘policor’ hier bedoeld is. Wil je het woord gebruikt zien in zijn oorspronkelijke betekenis, hier een voorbeeld:
      De rechtse DDS-ers roepen hier, dat zij tegen antisemitisme zijn, omdat dat op deze site politiek correct is. Echt tegen antisemitisme zijn de meesten niet. Er bestaat hier weinig begrip voor iemand die ook het boreale antisemitisme afkeurt, dat kan niet de bedoeling zijn.

     16. usb3.0

      eksteroogje verdedigt graag zijn antisemitische islam vrienden

     17. Rene van der Grijp

      “Waaruit blijkt, dat ik geen afkeer van islamitisch antisemitisme zou hebben?”

      Uit je posts blijkt in ieder geval dat je de nadruk wenst te leggen op andere uitingen van antisemitisme (oa boreaal) maar de grote olifant in de porseleinkast (islamitisch antisemitisme) liever onderbelicht laat.

      Overigens ben ik noch de woordvoerder van Baudet noch die van Wilders. Wat je hen aanwrijft (los van de vraag of een en ander terecht is) is voor mij van geen belang in deze discussie.

     18. Eksteroog

      @Rene van der Grijp,
      Voor jou is het antisemitisme van Baudet van geen belang, idem voor de antisemitische vrienden van Wilders en hun aanhang in Europa. Het interesseert je niet. Wat is dat, niet genoeg afkeer? Geen behoefte om de discussie aan te gaan met mensen, die het boreale antisemitisme steunen?

      De manier, waarop jij WO2 erbij betrekt, wijst op racisme jegens moslims. Dat is voor jou een belangrijker drijfveer dan afkeer van antisemitisme. Binnenkort enkele antisemieten in de Tweede Kamer, dat is niet belangrijk. Die paar marginale moslims in Nederland daar gaat het om.

     19. Rene van der Grijp

      “Voor jou is het antisemitisme van Baudet van geen belang, idem voor de antisemitische vrienden van Wilders en hun aanhang in Europa.”

      –> Misschien is het nieuw voor je, maar ik heb me hier nogal kritisch uitgelaten over het feit dat Baudet vriendschappelijke banden onderhoudt met Erkenbrand. Dat vind ik onverstandig, maar dat maakt Baudet nog geen antisemiet. Wilders is dat al helemaal niet. Om hen er steeds aan de haren bij te slepen wordt nogal vermoeiend. De discussie gaat immers over islamitisch antisemitisme: “importeer het dan niet”.

      “De manier, waarop jij WO2 erbij betrekt, wijst op racisme jegens moslims.”

      –> Ik heb er op gewezen dat veel moslims, waaronder een van de belangrijkste islamitische spirituele en politieke leiders van dat moment, collaboreerden met de nazi’s. Dat is een feit. Hoezo wijst dat op racisme mijnerzijds?

     20. Eksteroog

      @Rene van der Grijp,

      Je schrijft een hoop tekst en vraagt om antwoorden, die je zelf al weet. En dat vraagt dus om een uitgebreid antwoord. Helaas weinig tijd vanavond.
      Mocht het lukken, dan later vanavond
      – het aanwijzen van jouw racisme in jouw opmerkingen over WOII; en als het geen racisme is, dan is het een zwaar geval van oikofobie.
      – ik heb nooit gezegd, dat Wilders antisemitisch is, maar nu je erom vraagt zal ik wel laten zien, wat een slapjanus het is op dit punt;
      – met behulp van jouw informatie laten zien, dat antisemitisme onverbrekelijk verbonden is met de ideologie van Baudet.

     21. Eksteroog

      @Rene van der Grijp
      Twee voorbeelden van jouw racisme:
      Dat Noord-Afrikaanse soldaten aan de geallieerde kant meevochten, dat je kan je gewoon niet accepteren. Het moet gewoon fout zijn, als eis vooraf. Daarbij is het dienstplichtig zijn ook nog eens foute boel. Bijna alle soldaten, die Nederland bevrijd hebben, waren van die ‘foute’ dienstplichtigen.
      Je bent uitgesproken beledigend voor die Britten, Amerikanen, Canadezen en Polen. Was je liever bezet gebleven door die nazi’s. Om te kunnen scoren toon je een volkomen gebrek aan enige dankbaarheid jegens hen.

      De andere gaat over de Bosnische moslims. Je noemt hen bij voorbaat antisemitisch, alleen maar omdat zij moslim zijn. Je neemt niet de moeite om iets uit te zoeken over hun motivatie en de specifieke omstandigheden? Je had geweten, dat het onzin is. Gewoon een onzinbeschuldiging erin knallen.

     22. Eksteroog

      @Rene van der Grijp
      Twee voorbeelden van jouw racisme:
      Dat Noord-Afrikaanse soldaten aan de geallieerde kant meevochten, dat je kan je gewoon niet accepteren. Het moet gewoon fout zijn, als eis vooraf. Daarbij is het dienstplichtig zijn ook nog eens foute boel. Bijna alle soldaten, die Nederland bevrijd hebben, waren van die ‘foute’ dienstplichtigen.
      Je bent uitgesproken beledigend voor die Britten, Amerikanen, Canadezen en Polen. Was je liever bezet gebleven door de Duitsers?. Om te kunnen scoren toon je een volkomen gebrek aan enige dankbaarheid jegens hen.

      De andere gaat over de Bosnische moslims. Je noemt hen bij voorbaat antisemitisch, alleen maar omdat zij moslim zijn. Je neemt niet de moeite om iets uit te zoeken over hun motivatie en de specifieke omstandigheden? Je had geweten, dat het onzin is. Gewoon een onzinbeschuldiging erin knallen. Ook haarzuiver racisme dus.

      Ik zou ik hier uitgebreid kunnen uitleggen, waarom ik antisemitisme moreel verwerpelijk vind. Maar je kent dat linkse verhaal ongetwijfeld wel. Wilders vindt dat onzin. Alleen heeft hij nooit de moeite genomen om uit te leggen, waarom antisemitisme dan wel afgewezen zou moeten worden. Dus is het een holle kreet geworden. Bij de keuze van buitenlandse vrienden met gedeelde Europese waarden accepteert hij Vlaams Belang/Blok. Hun antisemitische achtergrond past bij de gedeelde waarden van Wilders. Zo belangrijk vindt hij dat niet.
      Ik heb wel eens geprobeerd om hiervoor een uitleg te krijgen, maar ik kreeg heerlijke onzin te horen, zo van ‘van Joden als etnisch groep is fout, maar van joden als religieuze groep is geen antisemitisme, want dat is eigen keuze’.

     23. Eksteroog

      Nog beloofd, de antisemitisme en Baudet
      Daarnaast haalt veel van zijn inspiratie uit antisemitische kring, zie zijn boreale toespraak. Als het establisment hem daarop aanspreekt, dan begint hij te draaien en te liegen, maar hij begrijpt niet dat er iets mis zou zijn met antisemitisme. Je hebt zelf gezegd, dat Baudet vasthoudt aan zijn politieke vriendschap met Erkenbrand. En geef hem wat meer wijn en gaat uitgesproken antisemitische taal uitslaan. Begint hij weer over Joden en samenzweringen.
      Het is duidelijk op jou en de meeste mensen op de site hoef ik niet te rekenen. Onvoorwaardelijke steun, geen serieuze poging hem te corrigeren. Kortom bereidheid om de Joden in Nederland op te offeren.

     24. ManX

      Ik schat Eksteroog in op een 19-jarige student aan de UvA die een ‘sosjale’ studie volgt, maar het Nederlands op de basisschool niet goed onder de knie heeft gekregen en nog wat moeite heeft met logisch en coherent formuleren.

      “…. de antisemitisme…”.

      Lidwoordfouten worden natuurlijk ook vaak door medelanders van allochtone afkomst gemaakt.

     25. Franz Biberkopf

      Mijn goede vriend ManX is inhoudelijk niet tegen Eksteroog opgewassen en komt niet verder dan een ad hominem aanval.
      Wel een beetje zielig.

     26. Eksteroog

      @ManX
      Sorry, haastig geformuleerd, besteed nu eenmaal meer aandacht aan de inhoud dan aan de vorm.
      Ik bereid me liever voor, voordat ik zoiets roep als antisemitisme wel of juist niet. Om te voorkomen dat ik me positief uitlaat over mensen, die op dat punt niet deugen. Zouden meer moeten doen.

  2. Monty

   Wilders moet nog even twee weken door pakken en zijn anti islam geluid laten horen.
   Dan zit hij zo weer op de 40 virtuele zetels van 4 jaar geleden en kan hij Rutte uitsluiten van deelname aan Wilders 1.
   Moet hij alleen nog even opzoek naar coalitiepartner om met hem Nederland te de-islamiseren.

   Maar met zijn 20 jarige politieke ervaring en overredingskracht zal dat niet zo moeilijk zijn.
   Ze zullen in de rij staan.

   1. Dirty-Harry44

    Je zou misschien nog wel eens onaangenaam verrast kunnen worden.

    1. Monty

     Dat was Wilders 4 jaar geleden ook.
     En hij vond het toen vreemd dat Rutte de VVD niet verliet zodat hij als coalitiepartner kon worden uitgenodigd.

 2. vvw

  Zoals altijd , spijker — kop

 3. HD

  Hoeveel miljoenen heeft deze vrouw met Palestijnse nationaliteit al aan haar terroristen volk gegeven, en daar zit mijn belastinggeld ook in.

  1. Barbera

   @HD
   Geef mij eens een linkje waaruit blijkt dat zij de Palastijnse nationaliteit heeft.
   Je klets toch niet uit je nek…

   1. Reinoud van Gelre

    Inderdaad bijzonder.
    Volgens vele hier, op DDS, bestaan er helemaal geen Palestijnen.

    1. usb3.0

     nee hoor leugenaar dat zegt niemand hier, en Jordanië is hun land…

   2. usb3.0

    “Je klets toch niet uit je nek…”

    kaag is getrouwd met een terrorist, handlanger van arafat leider van de plo vergelijkbaar met hamas en de fatah beweging..

 4. Barbera

  ”want anno 2021 stelt D66 natuurlijk nog maar weinig voor.”

  Zet eens een andere bril op, Kenneth.
  D66 speelt met 13 zetels nog een grote rol na verkiezingen.

  Men neme bijvoorbeeld VVD -CDA- D66 – PVDA-CU

  1. usb3.0

   De d666 speelt geen rol, het probleem is dat ze die rol wel krijgt

 5. Eksteroog

  Dit verhaal roept wat vragen bij me op:
  Binnen FvD komt nogal wat antisemitische voor; dat was de reden voor de afsplitsing van JA21, door sommigen hier verraad genoemd.
  1. Heeft KS het antisemitisme binnen FVD afgekeurd?
  2. En de reaguurders hier?
  3. Of gaat het erom dat boreaal antisemitisme goed is, want dat is nationalistisch en aleen geïmporteerd antisemitisme fout is?
  4. Ben ik een landverrader als ik boreaal antisemitisme net zo verwerpelijk vind? Want dat behoort tot de cultuur die FVD promoot.
  5. Zegt Wilders nu impliciet, dat hij ook niets van FvD moet hebben? En van zijn Europese vrienden, die ook geen blanco verleden of strafblad hebben? Of is dat weer niet de bedoeling?

  1. usb3.0

   Uiteraard roepen jouw vragen nog meer vragen op…pietje

  2. Stanly2000

   Eksteroog, het item gaat over Kaag, Wilders, PVV en D66. waarom dan vragen stellen over FvD en niet b.v. over de VVD of SP?

   1. usb3.0

    Dat weet je toch wel?

   2. Eksteroog

    @Stanley2000
    Het ging niet over antisemitisme? Volgens mij werd dat woord een aantal keren genoemd in de tekst.
    Bovendien aantal van mijn vragen gingen over Wilders. Je had daarop best antwoord kunnen geven. Nu lijkt het net of dat voor wil vermijden. net zo als veel anderen hier. Het boreale antisemitisme afvallen, dat voelt te veel als verraad aan de goede zaak, dus liever kankeren op anderen met halve waarheden of hele leugens.
    Als je antisemitisme in Nederland noemt, dan kom je ook bij FvD uit en de jongerenorganisatie daarvan.

    1. usb3.0

     “Als je antisemitisme in Nederland noemt, dan kom je ook bij FvD uit en de jongerenorganisatie daarvan.”

     Over de islam hoor je eksteroogje niet natuurlijk

 6. Edjan

  Ja, kijk, natuurlijk schreeuwt D66 dat er voor antisemitisme geen plaats is in Nederland. Want de echte 66’er denkt daar meteen bij dat antisemitisme de schuld is van Wilders en de PVV’ers. Nietwaar, want dat zijn allemaal neonazi’s. Vandaar.
  Dat ze in die hoek nauwelijks antisemitisch zijn, daar willen ze echt niet aan. Dat je het meeste en hardste antisemitisme vindt bij hun lievelingsvrienden de mohammedanen dat is uiteraard helemaal niet waar. Dat je ook heel wat antisemitisme vindt bij de linksen, maar dan vermomd als pro-Palestijnen en dus anti-zionisme, dan heb je er helemaal niets van begrepen.

 7. Cootje

  Hans Janmaat werd weggezet als racist . Maar hoe anders had Nederland er uitgezien als men had geluisterd naar deze ras Democraat minder gesis , je dochter niet uitgescholden voor H,o,e,r, en Rob Jetten samen met zijn vriend hand en hand door de Schilderswijk , en de Joodse mede burger met een keppeltje . Maar onze linkse broeders zaten om uitbreiding electoraat te wachten en de liberalen voorzagen hun multinationals van werkvee , zie hier is de rekening , palmbomen en eikenbomen groeien ook niet bij elkaar , leuk hè 75 jaar thee drinken

  1. Franz Biberkopf

   “Maar hoe anders had Nederland er uitgezien als men had geluisterd naar deze ras Democraat minder gesis”

   Goede vraag.

   1. ManX

    Cootje somt een aantal zeer relevante punten op die Franz Biberkopf gewoonweg niet kan ontkennen ondat ze waar zijn. Dus zoekt hij een uitweg door ‘grappig te doen’.

    In zijn hart weet Franz dat Cootje voor de volle 100% gelijk heeft.

    Maar dat toegeven? Zover zal onze benauwde megalomane narcist nooit kunnen komen.

    1. Franz Biberkopf

     Ik beschouw Cootje niet als een serieuze gesprekspartner, goede vriend, en ik geloof ook niet dat hij dat ambieert. De man verkoopt louter onzin in brabbelnederlands. Ik verspil daar geen energie aan.

     1. vvw

      hahahaha , decadente wím denkt dat er iemand hier is die hem als discussie partner beschouwt

      arme wím zakt steeds dieper in zijn bad van arrogantie

 8. Spaanse_K0K

  Slimme Wilders scoort door op de belangrijke punten van de FvD stemmers te hameren,
  Sulletje Baudet hamert op wat zijn stemmers pas punt 4 vinden.

 9. Brenda Welsh

  Hypocriete Kenau Kaag, en Zorgkoningin Agema, DSS heeft vele metaforen klaarliggen.

  1. vvw

   een schande om Agema in een teug met kaag te noemen.

   kennis&kunde t.o waanzin&onkunde

 10. Kwetsnat

  Natuurlijk heeft Wilders gelijk. Leipe Kaag haat beschaving en logica, het is tenslotte de handtekening van het hedendaagse linkse fascisme waar de wereld momenteel zwaar onder gebukt gaat.

 11. Canta

  Opvallend dat niemand het lef heeft om de Israëlische regering in dit geheel te betrekken.
  Ik, als Jodin, durf dat wel. Dat op het moment meer moslims antisemitisch zijn heeft te maken met het feit hoe men de Arabieren in de Gaza behandelt. Deze hele bevolking zit in een gevangenis zonder enige toekomst.
  Wilders heeft het altijd over zijn sympathie voor Israël. Hij vermeldt daar niet bij dat er een heel grote groep chassidische Joden is die dezelfde regels hebben als orthodoxe moslims, nl vrouwen geen hand geven, vrouwen moeten achter in de bus zitten enz.
  Vrouwen zijn minder waard dan mannen.
  Die groep joden hebben een gemiddeld gezin van 10 kinderen. Dus zullen al heel snel een meerderheid vormen.
  Ook denkt men hier dat Israël een westers land is. In Israël heerst de halacha wat hetzelfde is als de sharia bij de moslims. De wet is gebaseerd op de Thora. Een voorbeeld: een vrouw kan niet scheiden zonder de toestemming van de man, enz.

  1. vvw

   wat een onzin !

   1. Canta

    vvw
    Als het onzin is wat ik zeg dan ben jij natuurlijk in staat om aan te geven waarom het onzin is. Ik wacht op jouw verklaring!

    1. vvw

     quote Opvallend dat niemand het lef heeft om de Israëlische regering in dit geheel te betrekken. end

     We hebben het over antisemitische in Nederland droppie, veel plezier met je quatsch

     1. Canta

      vvw
      Is dat het enige waar je op in kunt gaan? De meeste mensen kijken iets verder dan onze Nederlandse grenzen.
      Ik wacht dus op jouw verklaring waarom mijn beweringen onzin zijn.

  2. Rene van der Grijp

   “Dat op het moment meer moslims antisemitisch zijn heeft te maken met het feit hoe men de Arabieren in de Gaza behandelt.”

   Fijn dat je toegeeft dat veel moslims antisemitisch zijn. Dat is tenminste iets.

   Het is al zo geweest sinds de joden in Arabië Mohammed niet wilden erkennen als een profeet. Dat wekte zijn razernij op en sindsdien zit antisemitisme in het DNA van de islam.

   Google eens op Khaibar.

   1. Franz Biberkopf

    Dat is geen antisemitisme maar terechte politieke kritiek op het beleid van Israël jegens het Palestijnse volk, René. Dit op één lijn stellen met antisemitisme is kwaadaardig.

    1. usb3.0

     Speciaal voor opper antisemiet franzje..

     h**ps://israelcnn.com/video/truth-vs-lies

    2. Rene van der Grijp

     “Dat is geen antisemitisme maar terechte politieke kritiek op het beleid van Israël jegens het Palestijnse volk, René. Dit op één lijn stellen met antisemitisme is kwaadaardig.”

     Die kritiek is meestal eenzijdig en onterecht, maar dat terzijde.

     Wat pas echt kwaadaardig is zijn de leugenachtige pogingen om het islamitische antisemitisme, dat al eeuwen oud is, te koppelen aan het beleid van Israël.

  3. Rene van der Grijp

   “…dat er een heel grote groep chassidische Joden is die dezelfde regels hebben als orthodoxe moslims, nl vrouwen geen hand geven, vrouwen moeten achter in de bus zitten enz. Vrouwen zijn minder waard dan mannen.”

   Mohammed heeft dat inderdaad van hen afgekeken. Helaas heeft die waanzin zich over honderden miljoenen mensen verspreid van Marokko tot aan de Pacific.

   1. Franz Biberkopf

    Het chassidisme ontstond in de 18e eeuw, René. Dit is dus een onnozele opmerking.

    1. Rene van der Grijp

     Lichtgewicht Frans heeft weer even op Wikipedia gekeken en denkt een punt te scoren. Het orthodoxe jodendom is uiteraard veel ouder dan een paar honderd jaar en diende Mohammed tot voorbeeld. Daar gaat dit over.

     Fransje maakte dus weer een onnozele opmerking.

     1. Franz Biberkopf

      Het orthodoxe Jodendom waar hier naar wordt verwezen is niet het Jodendom van de eerste eeuwen na Christus, René. Je haalt hier vanalles door elkaar.

      Verdiep je eens in de onstaansgeschiedenis van de Islam, bijvoorbeeld door het boek van Tom Holland eens te lezen.

     2. usb3.0

      “Verdiep je eens in de ontstaansgeschiedenis van de Islam,”

      Ja dat wil franzje wel natuurlijk mensen laten verdiepen in een satanische verderfelijke ideologie..

   2. Canta

    Rene van der Grijp
    “In plaats van concreet in te gaan op wat ik schreef probeer je van onderwerp te veranderen”
    Nou laten we dan even wat feiten noemen:
    Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten 233.000 Noord-Afrikaanse moslims in het Franse leger. Meer dan 77.000 van hen kwamen uit Marokko. De rest kwam uit Algerije en Tunesië.
    Als je het over feiten wil hebben dan moet je wel met de juiste feiten komen.

    Mohammed heeft dat inderdaad van hen afgekeken. Helaas heeft die waanzin zich over honderden miljoenen mensen verspreid van Marokko tot aan de Pacific.
    Hoe kan het dan dat Wilders bv ( en jij kennelijk ook) dat gedrag van moslims als achterlijk bestempeld, de sharia walgelijk vind maar het nooit heeft over het feit dat in Israël ( waar hij een grote fan van is) er GEEN scheiding is van kerk en staat en dat je, of je nu gelovig bent of niet, je aan die wetten ( de halacha) moet houden.

    1. Rene van der Grijp

     “Tijdens de Tweede Wereldoorlog vochten 233.000 Noord-Afrikaanse moslims in het Franse leger. Meer dan 77.000 van hen kwamen uit Marokko. De rest kwam uit Algerije en Tunesië.”

     Maar waarom deden ze dat? Waren ze dienstplichtig, zaten ze in het vreemdelingenlegioen, waren het huurlingen? Je maakt mij in ieder geval niet wijs dat ze het uit ideële overwegingen deden.

     Dat lag anders bij de moslims die in dienst traden van de Waffen-SS in speciale moslimdivisies. Dat waren vrijwilligers. Hierbij speelde de grootmoefti van Jeruzalem Amin-al-Hoesseini een grote rol. Deze notoire antisemiet zei: “de Moslims in en buiten Palestina begroeten het nieuwe regime in Duitsland van harte en hopen dat ook andere landen het fascistisch-antidemocratisch staatsbestel zullen overnemen”. Ook riep hij keer op keer op alle joden die men tegenkwam te doden. Dat was ruim voor de stichting van de staat Israël.

     ht*ps://nl.wikipedia.org/wiki/Amin_al-Hoesseini

     Wat betreft de binnenlandse zaken van Israël: daar heb ik me nooit zo in verdiept en dat hoef ik ook niet. Het voldoet in deze discussie om naar de islamitische geschiedenis van voor 1948 te kijken om vast te stellen dat de islam inherent antisemitisch is. Dat het erger is geworden sinds de stichting van de staat Israël behoeft geen betoog.

     Wist je trouwens dat Mein Kam*pf al jaren een bestseller is in het M-O?

 12. Canta

  Waarom komt er geen enkele reactie op het feit dat men in Israël de halacha
  (de joodse sharia) kent.
  Dat die ook wordt toegepast. De wet in Israël is gebaseerd op de Thora. Er is GEEN scheiding tussen kerk en staat. In Israël kan een vrouw niet scheiden zonder de toestemming van de man. Zelfs al woont de man samen met een nieuwe vrouw, dan nog kan hij een scheiding weigeren.
  Waarom heeft Wilders zoveel kritiek op orthodoxe moslims maar hoor je hem niet over
  chassidische joden die bijna in alles dezelfde regels kennen als die moslims.
  En vergeet niet dat wij hier in Nederland, wat betreft de rol van de vrouw, ook heel andere ideeën hadden.
  Verdiep je eerst wat meer in wat er werkelijk speelt alvorens een oordeel te vormen.

  1. Franz Biberkopf

   Dit is mensen als René niet bekend, Canta. De aandacht is obsessief gericht op moslims met het denkframe dat alle moslims extremistische orthodoxe moslims zijn. Tegen die islamofobie is hier geen kruid gewassen.

   1. usb3.0

    franzje is te dom om het verschil te begrijpen tussen islam en de moslim

  2. usb3.0

   Waarom verdedigen canta en franzje toch zo hartstochtelijk de islam? we leven hier in Nederland niet in Israël of Midden-Oosten..

   1. Rene van der Grijp

    Bij sommige linkse joden (of misschien wel de meeste) is dat een bizarre reflex die wel aan het Stockholm-syndroom doet denken. Ze zijn compleet in de war. Rechtse joden hebben daar totaal geen last van en weten donders goed hoe vijandig de islam jegens het jodendom is.

 13. Wally

  HEERLIJK! aanpakken die anti-blank troela met haar overduidelijke haat tegen os land en onze manier van leven.

 14. Vanduinen

  10:15

  Hongarije meldt vandaag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen. De afgelopen 24 uur werden 7269 positieve testen geteld. Zo’n 14 procent meer dan een dag eerder. Meer dan 110.000 mensen hebben het virus onder de leden en van hen 750 zijn in kritieke toestand in ziekenhuizen opgenomen. Aldus het AD. Gelukkig greep de zorgpresident in. Mondkapjes aanhouden. Premier Orban heeft donderdag de scholen en veel winkels weer laten sluiten om de verspreiding van het coronavirus de baas te worden. Meer dan 15.000 Hongaren zijn aan het virus overleden en dat is met 1635 per miljoen inwoners veel meer dan in bijvoorbeeld de buurlanden Oostenrijk (960) Roemenië (1085) of Slowakije (1400).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.