Geert Wilders over schaatspret: ‘Te miezerig voor woorden om plezier af te pakken! Je moet dit juist faciliteren!’

PVV-leider Geert Wilders begrijpt niet dat diverse gemeenten er voor kiezen om de wegen af te sluiten en zo het schaatsplezier voor veel mensen te ontnemen. Hij zegt via Twitter: “Het is te miezerig voor woorden om dit plezier van mensen af te pakken! Faciliteer het in plaats van verbieden!

De gemeenten Rotterdam, Leeuwarden en Hardenberg hebben vrijdagmiddag wegen afgesloten om verdere drukte op populaire schaatsplekken te vermijden. Maar Wilders is het absoluut niet met dat besluit eens, zo laat hij weten in deze tweet:

Eigenlijk is het ook te gek voor woorden dat een gemeente direct een streep door het hele spektakel zet uit angst voor wat drukte op het ijs. Want nu we steeds meer door beginnen te krijgen dat die corona-regels (en dan met name de lockdown en de avondklok) hun psychologische tol beginnen te eisen, is het toch juist alleen maar goed om er juist nu even uit te kunnen gaan?

Gemeenten hadden inderdaad beter kunnen inzetten op het in de juiste banen leiden van schaatsliefhebbers. Zolang het ijs dik genoeg is en de mensen voldoende afstand houden is er niets aan de hand. Ze hadden net zo goed de mensen kunnen doorverwijzen naar andere locaties die nog niet te druk waren. Maar nee, direct alles afsluiten en mensen hun pleziertjes afnemen. Mijn god wat een overdreven reactie is dat zeg!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Wilders maakt treffend duidelijk waarom hij nooit bestuursverantwoordelijkheid droeg.

  1. Nostradamus

   Klopt, want dit moet je niet willen voor het volk, toch? De huidige politieke elite zorgt daar wel voor. Die heeft het liefst dat iedereen gehoorzaamd, naar chinees voorbeeld. Vrijheid, dat is er alleen voor de elites. Het volkse gepeupel mag alleen maar werken. Arbeit macht frei! Toch, her ober sturmbahnfuhrer Franz. Sieg Franz! Sieg Franz! 😉 🙂 🙂

   1. J.P Coen

    buitenom alles , feit 1 wat men roeptoetert sinds 16 maart 2020, besmettingen in de buitenlucht zijn nagenoeg uitgesloten.

    Het is dus niets anders dan burgertje pesten met de sturmtroepen van het nieuwe bruin !

    corona is een hoax !

   2. Edjan

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ x 1000

  2. ManX

   Buiten is de kans op besmetting nagenoeg nihil, sukkel.

   1. Franz Biberkopf

    Dat is onzin, goede vriend. Op het ijs is die afstand al lastig te handhaven maar dat geldt zeker voor het publiek dat massaal toestroomt.
    Om die reden gaat de Elfstedentocht ook niet door. Het verbaast me dat Wilders daar nog geen populistisch nummer van maakte.

    1. usb3.0

     Afstand houden is een schijnveiligheid waar franzje he-le-maal prat op gaat

    2. Egbert van Zutphen

     Praktisch alle corona-besmettingen vinden plaats in de beperkte ruimte van gebouwen waar anderhalve meter niet te handhaven is.
     Als je verkiest om naar buiten te gaan om te wandelen, fietsen of schaatsen is dat een verstandig besluit omdat buiten in de open lucht de kans op besmetting zo goed als nihil is.
     Lieden die beweren dat het buiten op het ijs niet veilig zou zijn zouden er goed aan doen zich door een psychiater te laten onderzoeken.

     1. usb3.0

      “coronabesmettingen” worden gevonden op basis van een pçr test, de pçr test is niet geschikt om besmettingen te traceren.

      De RT-PçR test zegt niets en kan niets zeggen over zgn. sars-cov-2 besmettingen of aantallen daarvan, daar:
      A)Een RT-PçR test niet geschikt is als instrument om een infectie te detecteren daar zij in beginsel geen onderscheid maakt tussen een actieve dan wel een inactieve infectie.

      B)De RT-PçR test positief kan uitslaan op de aanwezigheid van RNA afkomstig van diverse pathogenen, viraal of bacterieel en/of van menseigen RNA (Chromosoom 8; bron WHO).
      Een positieve RT-PçR uitslag kan daarmee het resultaat zijn van een drie maanden geleden doorlopen bacteriële of andere dan Sars-Cov-2 virale infectie.

      C)Het huidige aantal amplificatie cycli (tot wel 40-45) van het geteste RNA materiaal ver boven de wetenschappelijk relevante grens van 25-29 cycli ligt waardoor tot 94% vals positieve testen worden gecreëerd.
      De rest is vals negatief

     2. Ad Fundum

      Usb3.0 kunnen “we” weer?

     3. Franz Biberkopf

      Ja hoor, ad fundum: morgen weer nieuwe zaken.

      ht*ps://www.trouw.nl/politiek/pvv-kamerlid-dion-graus-zette-ex-vrouw-aan-tot-seks-met-beveiligers~b6cebf8f/

    3. LifeBuddy

     Wij zijn GEEN goede vriend met de taliban!!!

  3. usb3.0

   Nee hoor franzje, je bent een fantast, en Wilders laat precies zien dat jij bij het soort hoort die alle pleziertjes wil afpakken, Wilders heeft het wél begrepen

   1. Franz Biberkopf

    Usb3.0 denkt waarschijnlijk serieus dat hij inhoudelijk reageert.

    1. usb3.0

     franzje heeft geen antwoord natuurlijk, want franzje laat precies zien wat ik bedoel alleen snapt franzje het zelf niet, als je het hebt over dom dan spant franzje wel de kroon natuurlijk…

   2. WayneGretzky99

    Behalve dan als het zwarten betreft. Dan mag het allemaal wel.

  4. Egbert van Zutphen

   Als je bestuursverantwoordelijkheid draagt in dit kabinet ben je verantwoordelijk voor een hele reeks misstanden en verantwoordelijk voor heel veel leed zoals b.v. de vele tienduizenden slachtoffers van het toeslagen-drama en voor hen die slachtoffer zijn van miskleunen en wantoestanden in het coronadrama waar vele bejaarden stierven door wanbeleid en anderen hun werk of bedrijf verloren en sommigen zo erg de wanhoop nabij zijn dat zij een einde aan hun leven maken.
   Wilders prijst zich gelukkig dat hij zich straks niet hoeft te verantwoorden voor deze zaken die door verstandig beleid veelal voorkomen hadden kunnen worden.

 2. Monty

  ”Faciliteer het in plaats van verbieden!“

  Nog 5 weken tot de verkiezingen, elke stem telt.
  Want Wilders heeft een opdracht te vervullen van zijn gulle donateurs.

 3. Spaanse_K0K

  Volkomen terecht dat Wilders het KNMI, welke in opdracht van Rutte maandag de dooi inzet tegen corona-besmettingshaarden, ter verantwoording roept.
  De vorst en daarmee samenhangende ijspret mag niet belemmerd worden.

 4. Edjan

  Citaat: “Want nu we steeds meer door beginnen te krijgen dat die corona-regels (en dan met name de lockdown en de avondklok) hun psychologische tol beginnen te eisen, is het toch juist alleen maar goed om er juist nu even uit te kunnen gaan?”

  Misschien is die “psychologische tol” nou net wat de heren willen. De elite voert oorlog tegen het volk.

 5. Yoyo

  Ferme jongens, stoere meiden.
  Ze zullen er nog best zijn.
  Maar weldra zullen ze uitsterven als dit geleuter nog langer doorgaat.
  Trieste constatering.

 6. LifeBuddy

  De arische sLinkse VVD&CO hadden zich beter kunnen inzetten, op het in de juiste banen leiden van de lucht circulatie op de scholen van de kinderen. Nog steeds is daar Geen cent aan uitgegeven. Dus heel die COVID19 is Een grote Poppekast.

 7. Franz Biberkopf

  Wilders lijkt me grotere problemen aan zijn hoofd te hebben dan de schaatspret.

  ht*ps://www.trouw.nl/politiek/pvv-kamerlid-dion-graus-zette-ex-vrouw-aan-tot-seks-met-beveiligers~b6cebf8f/

  1. Beukman

   Zeer ranzige geschiedenis. Let wel: dit is al de derde vrouw die aangifte doet tegen ridder Graus wegens mishandeling. Daar komt nu dus mensenhandel bij.
   Waarom houdt Geert deze rare kwast al jarenlang de hand boven het hoofd?

   1. J.P Coen

    ppppffff de hypocriete beukhol probeert weer k te zaaien.

    lijstje van de pvda weer even opsommen randdebiel

    graus heeft meer fatsoen in zijn pink dan jij in je hele verotte lijf

   2. ManX

    “Waarom houdt Geert deze rare kwast al jarenlang de hand boven het hoofd?”

    Dat is inderdaad een terechte vraag. Graus past niet binnen het PVV-profiel, heeft meermaals een scheve schaats gereden en de PVV vaker in diskrediet gebracht. Hij ziet er uit als een proleet en waarschijnlijk is hij dat ook. Deze clown had allang geroyeerd moeten wezen.

    Dat dit nimmer is gebeurd, geeft te denken.

    1. Beukman

     Ik kan je het stuk in NRC van morgen aanbevelen (met geluidsfragmenten):

     nrc.nl/nieuws/2021/02/12/de-wereld-van-dion-a4031430

     Die man spoort niet. Heeft hij iets over “de grote smurf” waardoor deze hem niet kan wippen?

     1. J.P Coen

      beukhol weer met zijn verdachtmakingen gepresenteerd als feiten.

      wat een domme zak

     2. J.P Coen

      nou laterzzzzzzz vrindjes en vrindinnetjes , heb weer genoeg tijd besteed aan je linkse onderbuik beukhol

     3. ManX

      Het is onverklaarbaar dat Wilders Graus handhaaft. Het lijkt inderdaad of er blackmail in het spel is. Ik zou geen andere verklaring weten.

     4. Monty

      @ManX
      ”Het lijkt inderdaad of er blackmail in het spel is. Ik zou geen andere verklaring weten”

      Maar Wilders is toch heel integer hoe zou hij chantabel zijn?
      Wat zou hij over Wilders weten wat hem naar de afgrond zou brengen.

      Nee Wilders is voor niemand bang.

    2. J.P Coen

     ach , zo een clown – of meerdere – kan je vinden in elke politieke club. Zelfs Pol Pot verheerlijken kan en mag in de tweede kamer van de Nederlandse democratie.

     Dat geeft zeker te denken. Eigenlijk is een toets op bekwaamheid niet zo gek. Dan hadden we van debielen zoals Vogelaar en Klijnsma geen last gehad.

     Ne zitten we opgescheept met Vogelaarswijken en een krankzinnige pensioen uitvoering.

 8. Logica

  Prima idee van Wilders.

 9. Eppo123

  Hebben er zich nog geen linkse idioten gemeld, die schaatsen als een racistische en blanke sport betitelen? Immers dat deden wij ook al in de VOC tijd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.