Geert Wilders waarschuwt Nederland voor VVD-misleiding: ‘We krijgen onze vrijheid helemaal niet terug!’

Volgens PVV-leider Geert Wilders zijn de afgekondigde versoepelingen een poging tot misleiding van de VVD. Ze scheppen het beeld dat we weer open gaan, maar dat is dus helemaal niet zo. De vrijheid is niet terug en de VVD probeert gewoon weer te stijgen in de peilingen. Wilders beschouwt het als een lamlendige poging van de VVD om wat extra zetels te winnen. Wilders heeft door wat de VVD probeert te doen, in de Tweede Kamer geeft hij de partij ervan langs:

“Een week geleden hadden we nog zo ongeveer de zwaarste lockdown van de wereld. En nu de verkiezingen naderen, en de VVD wat daalt in de peilingen, probeert men het beeld op te roepen dat we onze vrijheid terugkrijgen. Maar dat is allemaal misleiding, want Nederland GAAT helemaal niet open. En Nederland heeft door dat falende coronabeleid vreselijk de boot gemist.”

Hier kaart Wilders een terecht punt aan: de meeste aangekondigde versoepelingen zijn natuurlijk meer symbolisch. Praktisch het hele land blijft op slot. Een bezoekje aan de kapper betekent echt niet dat we weer onze vrijheid terug hebben. En wie vindt tien minuten winkeltijd daadwerkelijk een toevoeging aan z’n leven?

Wilders zegt daarom volstrekt accuraat dat de VVD gewoon aan misleiding doet. Ze creëren de schijn dat we weer open gaan, maar in feite zal er voor veel mensen weinig veranderen. Zelfs de vermadelijde avondklok blijft gewoon kaarsrecht overeind, mogelijk zelfs nog ná de verkiezingen.

Ondertussen blijven het zware tijden voor veel ondernemers, die aan het omvallen blijven. Zeker in de horeca; zij laten zich geen rad voor ogen draaien door de mooie praatjes van de premier.

We zullen op 17 maart zien of men weer massaal in de corona-misleiding is getrapt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. vvw

  En wederom heeft Geert het bij het rechte eind. Plotseling toont rutte en hugo goebbels zich meegaand en begrijpen ze de weerstand zodat ze ons winkelen op afspraak schenken en het vmbo 1 dag onderwijs per week

  rutte is een vieze smerige huichelaar die nog noot een belofte is nagekomen

  De avondklok haal ik als meest gehate maatregel direct terug zei de linkse rat !
  De derde verlenging is op komst !

  1. Franz Biberkopf

   In de logica van Siem probeert Rutte populair te worden door het handhaven van deze zeer vervelende corona-maatregelen.

   Apart.

   1. vvw

    nee sukkel , je hebt weer een ernstig leesprobleem wím

   2. usb3.0

    franzje beffenkopf

    1. vvw

     zelfs dat kan ie niet !

  2. Monty


   “Een week geleden hadden we nog zo ongeveer de zwaarste lockdown van de wereld.”

   Heb ik iets gemist?
   Ik ging vorige week gewoon naar mijn werk en was niet de enige.

   Waar was die zwaarste lockdown dan?

   1. vvw

    de dementie is in een ver gevorderd stadium dat is duidelijk

    1. Monty

     Heb jij vorig week heel de week thuis achter je computer gezeten zonder dat je je huis uit mocht?

     1. vvw

      denk zelf even na wat er gebeurt als de winkel dicht is sukkeltje

   2. Franz Biberkopf

    Je hebt gelijk, Monty. Veel reaguurders hier zijn laag opgeleid en zwetsen naar hun mogelijkheden.

    1. usb3.0

     Aldus franzje beffenkopf

    2. vvw

     das bekent wím , daarom ben jij ook een decadente zuigtról of eigenlijk gewoon de strónt vlé®k van dds wím

   3. usb3.0

    monty is voorstander van het roven van vrijheden, zolang hij maar naar het werk kan..

    1. vvw

     ach , de zuigtról weet niet niet dat als geen essentieel beroep hebt je thuis MOET blijven van zijn voorganger de leugenaar rutte.

     monty is een zielige huistról die elk wilders draadje vervuild zoals beukhol elk Amerika vervuild

     1. Monty

      ”die elk wilders draadje vervuild”

      Kritiek op Wilders is natuurlijk uit den boze. Kritiek op anderen is oké.

      Maar Wilders zou er verstandig aan doen om zijn anti islam standpunt meer publiciteit te geven.
      Dit is zijn stemmentrekker.
      Waarmee hij 4 jaar geleden de tweede partij van Nederland werd.

      Over corona heeft iedereen een mening.
      Maar voor het echte gevaar durft alleen Wilders het volk te waarschuwen.

     2. vvw

      kritiek die feitelijk onderbouwd is geeft mooie discussies

      jouw getról blijft beperkt tot zielige one liners waar ze in het PBC met alle liefde van de wereld geen chocola van kunnen maken mafklapper

 2. Linksbuster

  Geert heeft het bij het rechte eind..zoals zo vaak.
  Met rutte kunnen we 2021 wel vergeten, de wegbezuiniger van ca 700 IC bedden probeert de aangerichte schade door dit feit, met ophokken te minimaliseren.
  Pieter lakeman heeft 11 mnd geleden de nuchtere cijfers op een rijtje gezet..( zie youtube).

 3. Cootje

  Vandaag mogen de horeca denken dat ze een top dag hadden gehad , uitstekend weer maar zwaar gewond door door menig trapje tegen de ballen rood gloeiende pijn in het kruis herinneringen aan de gevulde terrassen in het verleden laten zich vol vertrouwen naar de slachtbank begeleiden , het vertrouwen in de peilingen in Rutte is zo groot , dat het de komende 3 weken elke dag 20 graden moet wezen , om s avonds in de tolk shows heerlijk te debatteren hoe mooi het was geweest als hun terrassen open waren ,maar ze hebben hun vertrouwen en geïnvesteerd in hun leider Rutte , het mag wat kosten toch zoveel vertrouwen

 4. Heras

  Dit bananenkabinet moet weg. Gewoon open gaan.

  1. Brenda Welsh

   De regering is toch al demissionair? Alles op z’n tijd. Eerst lekker kiezen.

   1. vvw

    tja , een demissionair kabinet dat zich gedraagt als zittend kabinet ! Best zorgelijk dat rutte geen enkele boodschap heeft aan zijn demissionaire status maar gewoon door marcheert met zijn minister van communicatie hugo goebbels.

   2. Edjan

    Een demissionaire regering die een avondklok invoert?
    Een demissionaire regering die, als de rechter de basis van die avondklok niet legaal vindt binnen een paar uur een hoger beroep weet te ritselen (een gewoon mens moet weken wachten) en voor de zekerheid nog maar een wetje voor een “legale” basis voor die avondklok door de eerste en tweede kamer jast?

    Is dat een demissionaire regering of een soort oorlogskabinet zonder oorlog?

    1. Franz Biberkopf

     Een demissionair kan elke maatregel doorvoeren maar zal zich in zeer sterke mate moeten vergewissen van brede steun in de Kamer.

     1. vvw

      nee sukkel , een demissionair kabinet past op de winkel en zal geen onomkeerbare processen of nieuwe processen starten decadente tról.

     2. Franz Biberkopf

      Een demissionair wordt geacht alles te doen wat in het landsbelang noodzakelijk is. Als dat steun in de Kamer heeft kan dat ook ingrijpende maatregelen betreffen zoals je in verband met het coronabeleid hebt kunnen vaststellen.

      Ik vrees dat je niet weet waarover je praat. In dat geval kun je beter zwijgen.

     3. vvw

      nee sukkel , h**ps://www.parlement.com/id/vhnnmt7j3lxp/demissionair_kabinet

      veel lees plezier decadente sukkel

      dus zwijg zuigtról

     4. Franz Biberkopf

      Uit de bron van Siem:

      “In het verleden hebben zowel demissionaire kabinetten, als interim-kabinetten belangrijke onderwerpen behandeld. Tijdens het interim-kabinet-Zijlstra (1966-1967) vond de gehele parlementaire behandeling van de zeer omstreden Omroepwet plaats. Verder werd de begrotingsbehandeling afgerond en werd een besluitgenomen over de aardgaswinning in de Noordzee.
      Ook het (tweede) kabinet-Biesheuvel, dat optrad na het uittreden van de ministers van DS’70, nam belangrijke besluiten, zoals de doorvoering van de huurharmonisatie. Het in maart 2010 demissionair geworden kabinet-Balkenende IV bereidde de begroting voor 2011 voor.”

      Demissionaire Kabinetten kunnen alles doen zolang de Kamer het goed vindt. De Kamer is in de praktijk echter wel terughoudend ze die ruimte te geven als het controversiële onderwerpen of nieuw beleid betreft. Materieel en de jure is er echter geen beperking om grote onderwerpen aan te snijden zolang de Kamer dat accepteert.

 5. usb3.0

  Wilders heeft gelijk

 6. ManX

  Als grote oppositiepartij heeft de PVV/Wilders natuurlijk groot gelijk om het (demissionaire) kabinet in de campagnetijd op deze manier hard aan te vallen.

  Het moet nog veel harder Geert: zet ‘m op, breek Rutte af!

 7. Franz Biberkopf

  “De vrijheid is niet terug en de VVD probeert gewoon weer te stijgen in de peilingen. Wilders beschouwt het als een lamlendige poging van de VVD om wat extra zetels te winnen. ”

  Het is niet direct duidelijk wat de VVD electoraal te winnen heeft bij het handhaven de zeer ongewenste corona-maatregelen. Het omgekeerde lijkt me eerder het geval.

  1. vvw

   onze wím heeft nog niet door dat rutte juist de teugels laat vieren, met de cijfers die rutte en hugo goebbels zo belangrijk vinden juist nu beginnen te stijgen. populisme zo vlak voor de verkiezingen wím

   Maar de maatregelen zijn toch niet ongewenst wím ? rutte staat hoog in de peilingen en een meerderheid is toch voor de maatregelen wím ? je gewauwel is weer misplaatst wím en je spreekt jezelf weer tegen tról

   1. Franz Biberkopf

    De maatregelen zijn wel ongewenst, Siem. Ook voor mij. Ik vind ze echter wel noodzakelijk.

    1. vvw

     wím is bij rutte in de leer , draaien , liegen , keren en tróllen

     de meerderheid was toch voor de wenselijke anti corona regels wím !

  2. usb3.0

   franzje is natuurlijk een achterlijke imbeciel, en laat dat ook steeds weer merken middels zijn infantiele reacties, dus franzje je kunt nu wel stoppen hoor, we weten het nu wel dat zowel achterlijk als infantiel bent…

   1. Franz Biberkopf

    Ook Gerrit wordt aangeraden aan zijn hart te denken. Zulk hysterisch schelden op gevorderde leeftijd lijkt me ronduit riskant.

    1. vvw

     nee hoor wím , kan opluchten je hart ledigen ! dat jij niet uit het hart kan spreken door een gebrek eraan is niet het probleem van anderen tról

     1. Franz Biberkopf

      Ik snap dat je vanwege frustratie en verdriet je hart moet luchten, Siem, maar op deze hysterische manier is dat zowel debiel als ongezond.

     2. usb3.0

      Nee hoor, gezien franzjes’ zijn imbeciele en vooral infantiele reacties snapt franzje dat helemaal niet

     3. vvw

      decadente zuigtról kan het LBO niveau niet evenaren

 8. Monty

  ”Geert Wilders waarschuwt Nederland voor VVD-misleiding”

  Misschien moet Wilders weer eens gaan waarschuwen voor het echte gevaar in ons land.
  De kans op grote aanslagen.
  Hiermee is hij 4 jaar geleden de grootste partij van Nederland geworden.

  Als hij minister president wil worden zal hij hier toch meer op moeten inzetten.

  1. usb3.0

   En Wilders heeft gelijk

 9. Logica

  Ik heb in een ouder bericht al aangegeven dat het me niet zou verbazen als begin maart alles weer open gaat en na de verkiezingen alles weer op slot. Dan zijn die corona aantallen weer zo hard gestegen.

  Trap er niet i .

  1. Monty

   ”en na de verkiezingen alles weer op slot.”

   Als dat zo is hebben we op de verkeerde partijen gestemd.
   De oppositiepartijen hebben dan verzaakt om de bevolking te overtuigen op hen te stemmen.

   Is het dan de fout van het volk of de partijleiders die niet overtuigend waren?

   1. vvw

    als je nu nog in de leugens trapt heb je geen hersens dus moet het familie van je zijn

  2. Franz Biberkopf

   Kan Logica aangeven op basis van welke logica Rutte c.s. de lockdown zou handhaven als die vanwege corona niet nodig is?

 10. Spoetnick

  Rutte blokkeert een rechtse regering.
  Zo links is de VVD inmiddels geworden.

  1. Franz Biberkopf

   Rutte zou het liefst met het CDA een regering willen vormen maar snapt dat hij daarmee geen meerderheid haalt. Hij moet dus met tegenzin over links.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.