snapshot 21

FVD'er Van Haga geeft corona-stuntelend kabinet veeg uit pan: 'Ze maken de mensen in dit land kapot!'

Geen categoriefeb 24 2021, 18:00
FVD-Kamerlid Wybren van Haga gaf vandaag het kabinet een ferme veeg uit de pan. Het coronabeleid is namelijk gebaseerd op modellen van het RIVM, en die modellen blijken keer op keer niet te kloppen. Toch blijft het kabinet Nederlanders hun vrijheid ontnemen en ontwrichten ze de economie. Dit kan zo niet langer, meent Van Haga.
Forum-Kamerlid Van Haga is uiterst kritisch op het kabinetsbeleid, die volgens hem te veel gebaseerd is op foutieve modellen:

"Er is grote reden om te twijfelen aan de modellen en de actuele cijfers van het RIVM. Hoe verklaart de minister het verschil tussen de hogere percentages en het percentage van 23%? De heer Van Dissel zei vanochtend dat er door de lockdown en de avondklok 41.000 ziekenhuisopnames en 6.300 IC-opnames zijn voorkomen. Uit welk fantasiemodel komt dit en zou het niet goed zijn om wiskundigen dit te laten verifiëren?"

Van Haga is sceptisch, omdat vaak genoeg blijkt dat de RIVM-modellen er compleet naast zaten. Met de komst van de Britse variant van het virus waarschuwde het RIVM ervoor dat het aantal besmettingen hierdoor rap zou stijgen. Ze vreesden er zelfs voor dat meer dan de helft van de besmettingen zou worden veroorzaakt door de Britse variant. Uiteindelijk bleek dit slechts om 23% te gaan, terwijl de premier begin februari nog waarschuwde voor tweederde.
Het resultaat is afgrijwelijk, meent Van Haga: het gehele coronabeleid wordt zo gestoeld op onjuiste aannames die ons land uiteindelijk "kapot maken." Hij zegt er het volgende over:

"We staan op een kantelpunt in de geschiedenis. Als we een overheid zo laten omgaan met de feiten en de mensen in het land zo kapot laten maken, dan moet je in verzet komen. Dan moet je vechten voor de vrijheid die wordt afgenomen. En als we dat niet doen, dan voorspel ik dat het een lange donkere periode gaat worden met een Franse variant, een Spaanse variant en een Griekse variant. En als we eenmaal gewend zijn aan lockdowns dan voorspel ik ieder jaar een lockdown."

Het is duidelijk wat Forum voor Democratie wil: versoepelingen van de coronamaatregelen zodat Nederland weer wat vrijer kan zijn. En dat kan ook, denkt Van Haga, want het beleid wordt te veel gebaseerd op foutieve modellen, terwijl het in de praktijk wel blijkt mee te vallen. De boodschap is dus simpel: het wordt tijd dat politici ook eens naar de realiteit kijken, in plaats van zich blind te staren op allerlei simulaties die allesbehalve nauwkeurig zijn...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten