Geweldig nieuws uit Schotland! Enkele dosis coronavaccin leidt tot 94% minder kans op ziekenhuisopname

Hoopvolle berichten uit het Verenigd Koninkrijk! De coronavaccins die daar worden gebruikt blijken behóórlijk effectief te zijn. Volgens een onderzoek dat is gedaan in Schotland neemt de kans op een ziekenhuisopname af tot wel 94 procent voor mensen die alleen een eerste vaccin hebben gehad.

Uitstekend nieuws van de Schotse hooglanden: wetenschappers hebben gekeken naar mensen die de vaccins van Pfizer/BioNTech en AstraZeneca (‘Oxford’) hebben gehad. Op basis van die data concluderen ze dat die mensen, vier weken na hun eerste dosis, tot wel 94 procent minder risico op een ziekenhuisopname hebben. Voor het Pfizervaccin lag deze risicovermindering gemiddeld rond de 85 procent ná die eerste vier weken en voor het Oxfordvaccin was dit 94 procent. Voor 80-plussers lag het risico ‘slechts’ 81 procent lager. Dat meldt Sky News.

Het lijkt er dus op dat die vaccins, zeker in het begin, echt heel goed werken! Daarbij moet echter wel worden opgemerkt dat dit onderzoek is gedaan binnen de context van andere coronamaatregelen. Als je iedereen zo’n vaccin zou geven en de boel direct weer open zou gooien, dan kon de effectiviteit van het vaccin wel eens een stuk minder zijn.

Maar dat maakt het nieuws niet minder hoopvol. Dit kan namelijk betekenen dat het geleidelijk terugdraaien van de coronaregels snel een reële optie wordt, zodra er voldoende vaccins zijn gezet. Het beleid zou dan vrij snel kunnen verschuiven van ‘alles op slot’ naar ‘het meeste kan weer, maar ga niet met z’n allen tegelijk naar opa en oma.’

Hoe dan ook: hoera! Het einde van de zware maatregelen zou dus wel eens in zicht kunnen zijn, al is er nog een lange weg te gaan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Spaanse_K0K

  Mag dit positieve nieuws over vaccins wel van Baudet/Galien gebracht worden.
  Lijkt mij niet in overeenstemming met hun visie/belangen?

  1. werikke

   toch weer reactie gegeven terwijl je steeds zelfde herhaalt. volgens mij zeer verwarde man met eng syndroom

  2. Jack Flash

   De Baudetmanie van kok wordt vervelend.
   Doe iets DDS.

   1. Thant dolph

    Zeg dat dan meteen ook even tegen de redactie.

  3. RvdBe

   Ong 0.0015% van de bevolking komt in het ziekenhuis terecht met coronaklachten, 94% van niks is nog steeds niks.

 2. Linksbuster

  Bla bla bla….iets zinnigs komt er niet uit ranzige cock.

 3. kattekop

  En wie geloofd wordt zalig.

 4. Vrijedenkert

  Goed nieuws:
  Deze vaccins werken dus!

  Het slechte nieuws:
  In dit tempo wordt groepsimmuniteit in Nederland door besmettingen sneller bereikt dan immuniteit door middel van vaccins dankzij het takketrage tempo van vaccineren en mislukt beleid door De Jonge/Pinnokio!

  1. usb3.0

   Ik ben tegen het opdringerige karakter van het vaccineren

   1. Franz Biberkopf

    Ik vind dat Gerrit, als hij straks vanwege het weigeren van een vaccin op de IC belandt, recht heeft op goede medische zorg op kosten van de belastingbetaler.

 5. Nostradamus

  Zolang wij met dit kabinet zitten is dit voorlopig de enige weg om weer wat normaler te kunnen leven. Z.s.m. alle kwetsbaren en bangen vaccineren en het probleem is spoedig verholpen. Alleen krijgt dit kabinet daar niet de credits voor want die verdienen ze niet.
  Stem ze weg en we krijgen eerder vrijheden terug!

 6. Fax uit Darmstad

  Wacht maar tot de Britse variant komt

  1. usb3.0

   Of de Egyptische uit Ecuador

 7. usb3.0

  Gezond nadenkend verstand zorgt ook voor minder opnames

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.