Nutteloos kabinet doet eindelijk iets goeds: Grapperhaus komt met schadefonds voor slachtoffers coronarellen

Dagelijks zijn we allen getuige van het feit dat dit incapabele kabinet tot vrij weinig in staat is. Maar soms, heel soms, doen ze ook eens een keer wat goeds. Zoals vandaag: er komt een fonds waar ondernemers kunnen aankloppen die zijn geplunderd door tuig tijdens de avondklokrellen.

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maakte vandaag via De Telegraaf bekend dat er een schadefonds komt voor ondernemers die slachtoffer zijn geworden van de coronarellen en de schade niet vergoed krijgen via hun verzekering. Grapperhaus probeert de ondernemers op deze manier enigszins tegemoet te komen.

De bewindsman benadrukt dat dit behoorlijk ongewoon is om te doen en zegt: “Het is niet vanzelfsprekend dat de overheid in dit soort situaties bijspringt. Het gaat hier echter om een zeer uitzonderlijke situatie, in een uitzonderlijke tijd, die voor geen van de betrokkenen was te voorzien.”

Wat dat betreft maken Grapperhaus en zijn ministerie hier een mooie sier mee. Ondernemers hebben het natuurlijk al moeilijk genoeg vanwege de coronamaatregelen en als dan ook nog eens je zaak helemaal kort en klein wordt geslagen dan is de rek er echt wel een keertje uit.

De verzekering keert lang niet altijd uit, omdat ze het soms als een geval van terrorisme beschouwen. En de schade verhalen op de daders zet ook geen zoden aan de dijk, want dat zijn nou meestal ook niet het type burger met een flinke bankrekening.

Grapperhaus benadrukt wel dat het fonds alleen bedoeld is voor ondernemers die op geen enkele andere manier kunnen worden gecompenseerd. Via De Telegraaf: “Ondernemers kunnen terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) voor vragen over de regeling. Het loket is bereikbaar vanaf 9 februari 13:00 uur.”

Hartstikke mooi dat Grapperhaus voor die slachtoffers in de bres springt en hier geld voor uit wil trekken. Daar maakt hij (terecht) een mooie sier mee!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Linksbuster

  De verkiezingen komen eraan..plotseling strooit het ex kabinet met onze belastingcenten alsof het pepernoten zijn.
  Waarschijnlijk betalen we in 2022 70 % aan inkomsten belasting…gaat de btw naar 30%
  en de accijns op brandstof met 50%.

  1. halo1

   Dat wordt steeds meer de mode.. ze dokken tot in het oneindige om maar aan de macht te blijven..””gratis” geld genoeg..na ons de zondvloed .. het lijkt bijna een soort geraffineerde verkapte vorm van dictatuur..let wel : bijna!

  2. Monty

   Precies alleen maar verkiezings retoriek.

   Maar de overheid betaalt natuurlijk niet zelf dat zijn wij natuurlijk zelf.
   Ook bij een ander kabinet. Links of rechts.
   De belastingbetaler betaald de rekening.

 2. driewerf

  Wat een verkiezingsretoriek man,man, man, mag ik een teiltje.

 3. WayneGretzky99

  Wat is daar zo goed aan? Nu betaald de belasting betaler dus.

 4. HD

  Dat fonds gaat gefinancierd worden door de Marrokkaanse gemeenschap gezien de foto’s bij “ Opsporing Verzocht “

  1. Flach

   Ik hoop het van harte HD, ik vind het een absolute verplichting vd overheid omdat te regelen.

 5. Flach

  Prima dat hij dit regelt, maar wel ook zorgen dat al die schade wordt verhaalt op die miskleunen. Niet dat dit doel langzaamaan uit beeld verdwijnt omdat iedereen toch al gecompenseerd is. (van onze centen)

 6. L. Esdee

  verkiezingspraat, uiteindelijk word er nauwelijks een cent uitgekeerd.
  net als bij de toeslagen affaire, de corona steun, en al die andere kabinetsrampen.
  en nu willen ze ook de dutchbatters omkomen met 5000 euro de kop. alsof dat wat helpt.
  allemaal vanwege de verkiezingen. allemaal voor de show.

 7. andergeluid

  Iets goeds ????????????????????????? dus een ander laten betalen wat een ander sloopt en jat Steelt .
  Is dat goed nieuws ??????????
  Goed nieuws is dat die ze werk doet die gasten achter haalt en zelf voor de schade op laat draaien dat is pas goed nieuws.
  En dit soort mensen die een hoge baan hebben een mega salaris door ons belasting betaler betaald noemt dit goed nieuws ?????
  ik wist dat er erg veel mis was en dat word helaas weer bevestigt
  Goed nieuws is dat ze ophouden met leugens vertellen en dat morgen alles open gaat en de nieuwe wereld orde van de NWO Agenda 2030 stopt en ze eens de NGO,s en de grote graaiers eens echt belasting laten betalen
  Geen ontwijken of ontduiking
  en alle mensen die nu personen zijn hun soevereiniteit terug geeft die ze bij onze aangiften bij het bevolkingsregister gestolen hebben
  Het grootste Fraude schandaal over de hele wereld
  En dan durven ze nog over het slaven verleden te spreken het bestaat nog steeds want we zijn het bijna allemaal op een paar mensen daar gelaten die wel soeverein zijn

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.