vlcsnap 2020 11 12 16h48m24s765

Wilders geeft harde trap aan kabinet: 'Geen effect avondklok aangetoond, maar wel verlengen. Onbegrijpelijk!'

Geen categoriefeb 09 2021, 14:00
PVV-leider Geert Wilders is allesbehalve blij met het nieuws dat de avondklok wordt verlengd tot en met 2 maart. Het kabinet kan geen effect aantonen op het besmettingscijfer waaruit zou blijken dat de avondklok werkt, maar verlengt de maatregel nu wél met drie weken. De oppositieleider pikt dat niet en heeft een Kamerdebat aangevraagd.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1358834127995289604
Goed nieuws voor tegenstanders van de avondklok: Geert Wilders heeft voor vandaag een Kamerdebat aangevraagd over de verlenging van deze ingrijpende maatregel. Later vanmiddag zal de Kamer erover vergaderen. De PVV'er snapt geen hout van de logica van Rutte en De Jonge: "Dus het kabinet kan geen effect aantonen van de avondklok op het aantal besmettingen, maar verlengt de avondklok toch," laat Wilders tot zijn grote verbijstering weten: "Dat is onbegrijpelijk en disproportioneel, want het is een enorme vrijheidsbeperking."
Want hoe kan het nu zijn dat je de avondklok verlengd zonder dat je enig effect kan laten zien. Eerder had de voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, het nog over de geloofwaardigheid van het kabinet ‒ en dat het door laten gaan van schaatswedstrijden dit zou ondermijnen. Maar disproportionele maatregelen verlengen terwijl er geen positieve effecten meetbaar zijn is al helemaal niet geloofwaardig te noemen.
In Frankrijk is de discussie over de avondklok ook al losgebarsten, nadat men moest concluderen dat de effecten van een verplicht nachtelijk binnenblijven tegenvielen. De Franse avondklok is overigens nog een stuk strikter dan die van Nederland, maar zelfs daar was het effect minimaal. In sommige regio's van Frankrijk ging het straatverbod zelfs al in om 18.00 uur.
De avondklok is een uiterst zware maatregel. Dat zoiets achteloos verlengd wordt, terwijl het bewijs dat het werkt flinterdun is, is onbegrijpelijk. Het is te hopen dat oppositie er klaar voor is om deze beslissing vanmiddag met de grond gelijk te maken. Het kan namelijk niet zo zijn dat zware, disproportionele maatregelen zonder wetenschappelijke basis kunnen worden verlengd. PVV-leider Wilders zit er in ieder geval helemaal klaar voor, nu de campagne is losgebarsten: "Ik heb er zin in!"
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten