shutterstock 1658882218

Nutteloos kabinet doet eindelijk iets goeds: Grapperhaus komt met schadefonds voor slachtoffers coronarellen

Geen categoriefeb 09 2021, 15:00
Dagelijks zijn we allen getuige van het feit dat dit incapabele kabinet tot vrij weinig in staat is. Maar soms, heel soms, doen ze ook eens een keer wat goeds. Zoals vandaag: er komt een fonds waar ondernemers kunnen aankloppen die zijn geplunderd door tuig tijdens de avondklokrellen.
Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) maakte vandaag via De Telegraaf bekend dat er een schadefonds komt voor ondernemers die slachtoffer zijn geworden van de coronarellen en de schade niet vergoed krijgen via hun verzekering. Grapperhaus probeert de ondernemers op deze manier enigszins tegemoet te komen.
De bewindsman benadrukt dat dit behoorlijk ongewoon is om te doen en zegt: "Het is niet vanzelfsprekend dat de overheid in dit soort situaties bijspringt. Het gaat hier echter om een zeer uitzonderlijke situatie, in een uitzonderlijke tijd, die voor geen van de betrokkenen was te voorzien."
Wat dat betreft maken Grapperhaus en zijn ministerie hier een mooie sier mee. Ondernemers hebben het natuurlijk al moeilijk genoeg vanwege de coronamaatregelen en als dan ook nog eens je zaak helemaal kort en klein wordt geslagen dan is de rek er echt wel een keertje uit.
De verzekering keert lang niet altijd uit, omdat ze het soms als een geval van terrorisme beschouwen. En de schade verhalen op de daders zet ook geen zoden aan de dijk, want dat zijn nou meestal ook niet het type burger met een flinke bankrekening.
Grapperhaus benadrukt wel dat het fonds alleen bedoeld is voor ondernemers die op geen enkele andere manier kunnen worden gecompenseerd. Via De Telegraaf: "Ondernemers kunnen terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemers Nederland (RVO) voor vragen over de regeling. Het loket is bereikbaar vanaf 9 februari 13:00 uur."
Hartstikke mooi dat Grapperhaus voor die slachtoffers in de bres springt en hier geld voor uit wil trekken. Daar maakt hij (terecht) een mooie sier mee!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten