Pijnlijk! PvdA-leider Lilianne Ploumen vernederd door eigen partijmastodont Bram Peper: 'Ze mist waardigheid!'

Pijnlijk! PvdA-leider Lilianne Ploumen vernederd door eigen partijmastodont Bram Peper: 'Ze mist waardigheid!'

Lilianne Ploumen. Bron: Screenshot Ploumen / Twitter.

Bij de PvdA zijn ze nu alvast maar begonnen met het organiseren van de afscheidsborrel van kersverse lijsttrekker Lilianne Ploumen. Op de nationale radio wordt ze nu al ingemaakt door de eigen partijmastodonten, zoals voormalig Rotterdams burgemeester Bram Peper. Hij noemt haar 'niet waardig' en roemt als enige kwaliteit Ploumens 'aardigheid', en "dat zijn er zoveel."

In radioprogramma 1 Op 1 van NPO Radio 1 liet oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper (PvdA) vanochtend weten dat hij maar weinig vertrouwen heeft in Lilianne Ploumen, de nieuwe lijsttrekker van zijn partij. "Ze mist de waardigheid van een leider." En voegde daaraan toe: "Ze is aardig maar dat zijn er zoveel."

De PvdA-mastodont heeft ook gewoon gelijk wat Ploumen betreft. Lodewijk Asscher moest het veld ruimen en verder had de PvdA niet echt iemand in de aanbieding. "Doe maar een vrouw met politieke ervaring" moet de gedachte bij die partij zijn geweest. En dat gaat nog eens desastreuze gevolgen hebben, verwacht Peper.

Dat eenzijdige kiezen voor een vrouw omdat ze vrouw is stoot Peper zo tegen de borst. Het staat symbool voor een compleet gebrek aan visie bij zijn eigen partij, maar ook bij de rest van de Tweede Kamer: "We zijn een land vol verwarring. De Kamer is nu bezig met de organisatie van de Elfstedentocht. Waar hebben we het over?"

De toekomst van de PvdA ziet er wat hem betreft dan ook absoluut niet rooskleurig uit. Niet alleen vanwege het feit dat die partij maar wat aan lijkt te rommelen, maar ook omdat de ene na de andere partijleider zijn (of haar) voorganger een mes in de rug heeft gestoken. Lilianne Ploumen probeerde Job Cohen onderuit te halen. En Lodewijk Asscher deed volgens Peper hetzelfde bij Diederik Samsom.

Als we Bram Peper mogen geloven is de PvdA verworden tot een soort rottend karkas. En als er nog een beetje levensenergie in zit, dan is Ploumen duidelijk niet de aangewezen persoon om dat verder aan te wakkeren.

Wie in deze tijd nog persé links wil stemmen is toch beter af bij een andere linkse partij. Op sociaale-conomisch vlak kun je beter bij de SP zijn en op het vlak van klimaat kun je beter kiezen voor GroenLinks of D66. De PvdA lijkt wat Peper betreft in ieder geval op sterven na dood. En geen tien Lilianne Ploumens die daar nog een verandering in kunnen aanbrengen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer