Plezierhatende Bruls verpest alle ijspret: ‘Schaatswedstrijden ondermijnen geloofwaardigheid coronabeleid!’

Als het aan Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, ligt dan kunnen schaatsbonden beter stoppen met hun verwoede pogingen om te lobbyen voor schaatswedstrijden. Het doorlaten gaan van schaatswedstrijden zou de geloofwaardigheid van het kabinet en haar beleid aantasten. 

Gisteravond was Hubert Bruls, de veiligheidsbaas, zich bij de talkshow M in allerlei bochten te wringen om het op te nemen voor het kabinetsbeleid. We zijn nu eenmaal een bepaald pad ingeslagen en het toelaten van schaatswedstrijden zou de geloofwaardigheid van alle coronamaatregelen “onderuit halen,” betoogde de burgemeester.

Na alle speculatie over Elfstedentochten, wedstrijden op natuurijs en de algehele schaatskoorts die tot grote hoogte steeg terwijl de thermometers naar arctische dieptepunten daalden vond Bruls het tijd voor een reality check: “Schaatsen op zich, sneeuwpret in zijn algemeenheid is prima, maar geen wedstrijden en grote publieksbijeenkomsten”, aldus de burgemeester van Nijmegen: “Dat kan echt niet, dat zou de geloofwaardigheid van het beleid onderuit halen.”

Enig probleem voor Bruls is dat de geloofwaardigheid van het beleid helaas al een tijdje geleden grotendeels verdwenen is. We zitten in Nederland opgescheept met coronaminister De Jonge die bijna wekelijks een grove blunder schoorvoetend erkent. Ondertussen is de avondklok verlengd tot en met 2 maart, terwijl het middel uiterst omstreden blijft.

In Frankrijk moest men erkennen dat een duidelijk effect door de avondklok niet kon worden vastgesteld. Ook ons kabinet erkent dat er nog geen zichtbaar effect meetbaar is in de besmettingscijfers of het reproductiegetal. Dus hoe geloofwaardig is de lockdown dan nog?

Bovendien maakt het kabinet een enorme heisa rondom de schaatswedstrijden op natuurijs. Andere topsporten, zoals voetbal, wielrennen en het topschaatsen in Thialf, gingen gewoon door. Wedstrijden op natuurijs kunnen in principe, met dezelfde soort regelgeving en veiligheidsprotocollen, makkelijk doorgaan.

Kortom: Bruls ontpopt zich tot een dramaqueen. Enkele schaatswedstrijden zullen heus niet direct de geloofwaardigheid van het kabinetsbeleid ondermijnen. Dat is ook helemaal niet nodig, want de ministers en staatssecretarissen doen dat toch echt helemaal zelf. Iets met vaccinvervoerende krokettenbakkers, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. halo1

  Goed voor FVD.. dat deze kwestie nu op de spits gedreven wordt.. zet hem op Thierry…tegen die (volgevreten) burgemeesters !

  1. Barbera

   @Halo, één van de weinige FvD stemmers alhier.
   Vroeger hadden we ook nog een @Lugar 🤡🤡🤡

   1. halo1

    Nee Barbera.. ben PVV-stemmer.. maar het zou fijn zijn als de PVV wat intellectueler, zakelijker, en psychologischer wordt.. en aldus een 55% partij kan worden..

    1. Spaanse_K0K

     maar het zou fijn zijn als de PVV wat
     intellectueler, (klopt)
     zakelijker, (klopt niet, geld heeft Wilders goed geregeld)
     psychologischer wordt (Geen idee wat u hiermee bedoelt)

     1. driewerf

      Pielemooske snapt het weer niet tja dan houdt het op …

    2. WayneGretzky99

     Extreem dom linksch zijn geregeld hoog geschoold, ja let wel, allemaal nutteloze studies, maar die helpen werkelijk alles naar de klote aangezien ze het op elk front afleggen tegen de street smarts van de tegenstanders.

   2. driewerf

    Of een sarko bv hahahaha flikker op kneus

 2. Barbera

  Thierry Baudet

  Het kabinet overweegt de Elfstedentocht te verbieden wegens corona. Dit mag niet gebeuren! De Elfstedentocht MOET doorgaan! Indien er genoeg ijs ligt GIET IT OAN! Teken de petitie: h@ttp://laathetdoorgaan.nl #FVD.
  ———————-
  ———————-

  Bart, plaats even de foto van Baudet in schaatspak.

  1. Spaanse_K0K

   Friezen voor Democratie zeggen : GIET IT OAN?

 3. The devil and the deep blue sea

  Begrijpelijk dat hij niets ziet in ijspret, die vieze vette pad zakt overal doorheen.

  1. Edjan

   devil +++++++ 😂

 4. bandini

  Wat had je van deze volgevreten vetklep anders verwacht. Het enige waar deze man van houdt is zichzelf volvreten; ik zie het nog eens gebeuren dat hij binnen afzienbare tijd uit elkaar ploft, zoals die vreetzak in “la grande bouffe”! Hoogstwaarschijnlijk gebeurt dat als er niets meer te verbieden is en hij dus geen raad meer weet met zijn frustraties!

 5. ikweetwatikwil

  De burgers van Nederland laten zich van alles wijsmaken door overheid en media. Zo kweken ze een gehoorzame bevolking. Denken ze . Eigenlijk zitten ze hopeloos in de maag met culturen die ze hier toegelaten hebben. Ze weten niet meer van de hoed en de rand.

  Dit is BV een gewone Nederlandse winter die vaker voorgekomen is en kijk eens wat de media er van maakt. Corona, van het zelfde.
  Hoort bij het angst aanjagen.

  Laat iedereen nu eens zijn eigen gezonde verstand gebruiken . Laat je leven NIET verknoeien door anderen .

 6. JFU

  Hij bedoelt te zeggen dat het merendeel van de maatregelen die onze vrijheid beroven niets met de corona te maken hebben. Helemaal doorgeslagen die vetkwal.

 7. WayneGretzky99

  Die vetklep bruls ondermijnt het gezond leven beleid. Hoor je die dikke pad ook niet over.

 8. Heras

  Mensen moeten zelf weer gaan leven. Winkels open, de horeca open. Lekker gaan schaatsen. Als we oo trutte moeten wachten, komt het nooit meer goed.

  1. ikweetwatikwil

   En zo is het Heras.

 9. Response

  Dat zegt een ongekozen burgemeester die zijn eigen objectiviteit ondermijnt door als aanvoerder voorop van een colonne te lopen met een pak aangifteformulieren in de hand om Wilders te bashen.

 10. Franz Biberkopf

  ‘Plezierhatende Bruls’

  De infantiele retoriek van DDS wordt met de dag debieler.

 11. AidemediA

  bruls, de burgemeester die zijn eigen gemeentebewoners het advies geeft om maar niet naar de rivier strandjes te gaan, i.v.m. de overlast gevende medelanders. Maar nu wel tegen het in Nederland zo geliefde schaatsen is. En dat zonder ook maar een minuutje over alternatieven te hebben nagedacht. Die bruls!

  1. Niet L niet R

   Had U anders verwacht van deze man ?

  2. RvdBe

   11 stedentocht kan niet doorgaan, als ze hem wel door laten gaan hebben ze dus een jaar lang de zaak lopen besodemieteren (wat wss ook wel zo is) en kunnen winkels, horeca, sportclubs en dus ook weer open.
   Wat levert Rutte meer stemmen op, niet door laten gaan of wel?
   Hij zit in een spagaat welke hem hoe dan ook pijn gaat doen, rest hem te bidden voor dooi.

 12. Seneca

  het bewijs ligt voor de neus. tussen 80 en 90% van de IC patiënten – lijdend aan de griep die nu corona genoemd wordt – is 60plus en heeft obesitas. overigens 80% van de IC patiënten is allochtoon, maar dit terzijde. de maatregelen rond dit griepvirus zijn overdreven, ongeloofwaardig, mensonterend en sociale cohesie vernietigend.

 13. HD

  Zeg maar tegen Bruls dat het eten gratis is dan komt hij wel

 14. Niet L niet R

  Als de heren beslissen, dat schaatswedstrijden met volledig publiek wordt toegestaan, verwacht ik oproer van de voetballiefhebbers !

 15. Niet L niet R

  Als ik die burgemeester (niet gekozen door het volk ) bekijk heeft hij binnenkort grote gezonheids problemen, en grote kans op buikgriep!

 16. Gerda2

  Bruls heeft wel eens laten zeggen dat zijn corpulentie niets met te veel eten te maken zou hebben.
  Het zou één of andere lichamelijke aandoening zijn.

 17. Telex

  Dus weer geen Elfstedentocht

 18. Yoyo

  Ik zou zeggen: “Voor ieder wat Bruls”.
  Kan deze man weg?

 19. Graaf1807

  27 wetenschappelijke studies (uit 2020-2021) die bewijzen dat lockdowns niks uitrichten tegen het virus. Openlijk bewijs via de media dat de avondklok het resultaat is van een dealtje tussen de klimaatfanatici plus KLM-vernietigers (die sneltests wilden) en de avondklok voodoo-priesters, zonder dat wetenschappelijk bewijs een rol speelde. Vaccinaties die mensen veranderen in super-spreaders en helemaal geen bescherming bieden behalve tegen de wat ernstigere effecten (m.a.w. ze bieden bescherming voor de ziekenhuizen). Hoe kan het Corona beleid inderdaad nog geloofwaardig worden geacht. Behalve natuurlijk door staats-slaven die zo angstig zijn (gemaakt) dat ze Rutte om permissie vragen om te ademen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.