shutterstock 214360579

Aan KOZP gelieerde deugclub komt met protocol voor carnavalskostuum: 95 procent kans dat u racist bent!

Geen categoriefeb 08 2021, 20:00
Op de Instagram-pagina van Maastricht Kan Het, een Limburgse aftakking van de organisatie Nederland Wordt Beter (NLWB) waar Kick Out Zwarte Piet ook onder valt, heeft de ideale oplossing om carnaval volledig de nek om te draaien. Met een overzichtje kunt u direct zien of u een racist bent. En die kans is dik aanwezig!
Al decennialang voelt een groot deel van Nederland zich zwaar gekrenkt door het volksfeest dat carnaval heet. Ieder jaar vloeien er weer honderden tranen langs de wangen van politiek-correcte deugmensen omdat er ergens weer iemand als indiaan verkleed gaat. Hoog tijd dus dat een anti-racismeorganisatie het voortouw neemt en ons gaat leren hoe we veilig en inclusief carnaval kunnen vieren, zonder dat iemands traanbuisjes weer overuren moeten gaan maken! En zie hier de oplossing, aangedragen door Maastricht kan het, die via een netwerk aan organisaties verbonden is aan o.a. Kick Out Zwarte Piet.
Via social media publiceerde deze club een flowchart waarmee je dus kan nagaan of je wellicht een racistische carnavalsvierder bent:
Als eerste valt op dat , het zwart schminken van je gezicht, de eerste vraag is die men stelt. Daarna komt de vraag of er ergens een hakenkruis op je kostuum te vinden is. Volgens deze deugers is het belangrijk om alleen kostuums te dragen die bij jouw eigen (minderheids)identiteit horen. Een zwarte man mag dus géén zwarte schmink dragen, want dat is racistisch, maar wel als jaren '90 gangster-rapper verkleed gaan, want hij is zelf zwart. Gaat een zwarte man als Wuhan-Chinees verkleed, dan is diegene wél weer een dikke racist. Óók wanneer hij zich alleen maar afvraagt of het kostuum wel kan.
Het is niet makkelijk, maar de mensen van NLWB weten nou eenmaal beter hoe we onze cultuur inclusief kunnen maken dan wijzelf, ondanks het feit dat zij in hun enclaves zelf waarschijnlijk nog nooit carnaval hebben gevierd en dat ook nooit zullen gaan doen. Maar wel een fijne carnaval waarin jullie binnen de woke deuglijntjes blijven kleuren, hè!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten