Plezierhatende Bruls verpest alle ijspret: 'Schaatswedstrijden ondermijnen geloofwaardigheid coronabeleid!'

Plezierhatende Bruls verpest alle ijspret: 'Schaatswedstrijden ondermijnen geloofwaardigheid coronabeleid!'

Hubert Bruls via videoverbinding. Bron: Screenshot KRO-NCRV / M.

Als het aan Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, ligt dan kunnen schaatsbonden beter stoppen met hun verwoede pogingen om te lobbyen voor schaatswedstrijden. Het doorlaten gaan van schaatswedstrijden zou de geloofwaardigheid van het kabinet en haar beleid aantasten.

Gisteravond was Hubert Bruls, de veiligheidsbaas, zich bij de talkshow M in allerlei bochten te wringen om het op te nemen voor het kabinetsbeleid. We zijn nu eenmaal een bepaald pad ingeslagen en het toelaten van schaatswedstrijden zou de geloofwaardigheid van alle coronamaatregelen "onderuit halen," betoogde de burgemeester.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Na alle speculatie over Elfstedentochten, wedstrijden op natuurijs en de algehele schaatskoorts die tot grote hoogte steeg terwijl de thermometers naar arctische dieptepunten daalden vond Bruls het tijd voor een reality check: "Schaatsen op zich, sneeuwpret in zijn algemeenheid is prima, maar geen wedstrijden en grote publieksbijeenkomsten", aldus de burgemeester van Nijmegen: "Dat kan echt niet, dat zou de geloofwaardigheid van het beleid onderuit halen."

Enig probleem voor Bruls is dat de geloofwaardigheid van het beleid helaas al een tijdje geleden grotendeels verdwenen is. We zitten in Nederland opgescheept met coronaminister De Jonge die bijna wekelijks een grove blunder schoorvoetend erkent. Ondertussen is de avondklok verlengd tot en met 2 maart, terwijl het middel uiterst omstreden blijft.

In Frankrijk moest men erkennen dat een duidelijk effect door de avondklok niet kon worden vastgesteld. Ook ons kabinet erkent dat er nog geen zichtbaar effect meetbaar is in de besmettingscijfers of het reproductiegetal. Dus hoe geloofwaardig is de lockdown dan nog?

Bovendien maakt het kabinet een enorme heisa rondom de schaatswedstrijden op natuurijs. Andere topsporten, zoals voetbal, wielrennen en het topschaatsen in Thialf, gingen gewoon door. Wedstrijden op natuurijs kunnen in principe, met dezelfde soort regelgeving en veiligheidsprotocollen, makkelijk doorgaan.

Kortom: Bruls ontpopt zich tot een dramaqueen. Enkele schaatswedstrijden zullen heus niet direct de geloofwaardigheid van het kabinetsbeleid ondermijnen. Dat is ook helemaal niet nodig, want de ministers en staatssecretarissen doen dat toch echt helemaal zelf. Iets met vaccinvervoerende krokettenbakkers, nietwaar?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties