Wildersdebat

KIJK! Wilders geeft D66'er Kaag veeg uit pan: 'Wel snel geld naar het buitenland, maar Groningers moeten jaren wachten!'

Geen categoriefeb 09 2021, 10:00
Tijdens het Noordelijk lijsttrekkersdebat had PVV-leider Geert Wilders duidelijk zijn vizier gericht op D66 én de onbetrouwbare overheid. D66, onder leiding van 'premier' Kaag, weet niet hoe snel ze geld moeten overmaken naar het door rampen getroffen buitenland. Maar gedupeerde Nederlanders moeten jaren wachten op geld. Complete waanzin, aldus Wilders.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1358817857166008321
Wilders had tijdens het eerste lijsttrekkersdebat van deze verkiezingscampagne een duidelijk doel: de hypocrisie van D66 blootleggen. De moraalridders van D66 hebben altijd hun mond vol over solidariteit en barmhartigheid. Wanneer landen in het buitenland worden getroffen door catastrofes, dan zijn D66'ers de eersten die direct beloven miljoenen aan staatsteun die kant op te sturen. Maar diezelfde partij lijkt onverschillig te zijn tegenover gedupeerde Nederlanders. Groningers wachten namelijk al jaren op hun geld.
Is D66 niet solidair met slachtoffers als ze uit Nederland komen? Wilders legde gisteren de vinger op de zere plek:

"Onze eigen mensen in Groningen, mensen in de problemen zitten door een fout van de overheid, dan kunnen mensen er wel tien jaar op wachten. Dat is te gênant voor woorden! Dat zijn politieke keuzes die wij anders moeten maken."

De PVV-lijsttrekker heeft een duidelijk beeld hoe we het vertrouwen in de overheid weer kunnen herstellen:

"We moeten politici veel meer afrekenen op wat ze hebben gedaan. Voer een correctief referendum in, en een gekozen burgemeester. Zodat je als burger de overheid altijd kunt corrigeren en niet eens in de vier jaar."

Nederlanders moeten de middelen krijgen om politici op hun daden te kunnen afrekenen. Volgens de PVV-leider moeten Nederlanders nu eindelijk eens de kans krijgen om zelf een burgemeester te kiezen en ook de beschikking te hebben tot een correctief referendum.
Het vertrouwen in de overheid heeft een flinke deuk opgelopen de laatste jaren en dat is niet gek. De omvang van de toeslagenaffaire liet zien hoe verschrikkelijk mensen gedupeerd kunnen worden door onze overheid. Wilders wil dat we meer middelen krijgen om tussentijds al politici af te straffen voor (wan)beleid. Dat is geen gekke gedachte, de democratie, mede door tal van nieuwe ontwikkelingen, moet meegaan met haar tijd. Veel andere landen werken al met referenda of gekozen burgemeesters. Waarom blijven de gevestigde partijen in Nederland zo vijandig tegenover deze initiatieven? Het wordt misschien tijd om te accepteren dat de overheid zichzelf niet altijd kan corrigeren, referenda of andere democratische middelen zijn hier wel toe in staat.
Maar bovenal wordt het weer tijd dat de Nederlandse bestuurders de belangen van Nederlandse burgers bovenaan zet, zoals Wilders opmerkt. Niet die van zichzelf, en ook niet die van buitenlandse hulpontvangers. Is dat nu echt zo lastig te begrijpen, Sigrid Kaag en haar D66-horde?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten