GroenLinks-fractievoorzitter blijkt kwaadaardig liegbeest, gebruikt misleidende trollaccounts: ‘De Dotan van Zeist!’

Bij GroenLinks zijn ze niet in hun eerste leugentje gestikt, en de afdeling in het Utrechtse Zeist bewijst dat wel weer. Daar ligt de plaatselijke fractievoorzitter Ronald Camstra onder vuur wegens het vermeende gebruik van trollaccounts. De lokale Jesse Klaver heeft de bijnaam “Dotan van Zeist” zich al eigen gemaakt.

Iedereen kan zich nog wel herinneren wat er enkele jaren geleden gebeurde toen zanger Dotan nepaccounts op social media gebruikte om in het nieuws te komen: de nepaccounts werden breeduit afgekraakt gebruikte op social media om zichzelf een beetje te promoten. Nou, hij is niet de enige die dat kan. In Zeist heeft de voorzitter van de GroenLinks-afdeling blijkbaar het één en ander van hem geleerd.

RTV Utrecht bericht dat er een flinke rel is ontstaan over het mogelijk gebruiken van nepaccounts op Facebook om het politieke debat te beïnvloeden. Piet Oskam ‒ beheerder van de Facebookgroep Voor Zeist ‒ heeft namelijk een open brief gestuurd naar Ronald Camstra, fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente. Hij eist dat Camstra opstapt. En wel meteen. Want volgens Oskam heeft Camstra driftig gebruik gemaakt van trollen/nepaccounts om het debat in Zeist op oneigenlijke wijze te beïnvloeden.

Met andere woorden, meneer Camstra doet volgens Osksam een Dotannetje:

“Dat vermoeden is bij mij anderhalf jaar geleden gerezen in de discussie over de centrumvisie,” legt Oskam uit. “Toen werd in verschillende Facebookgroepen actief deelgenomen door ene Noortje van Breukelen die op de Slotlaan zou wonen. Ze had steeds een pleidooi om de Slotlaan autovrij te maken. Dat betoog komt overeen met dat van GroenLinks. Het gekke is alleen dat niemand haar ooit gezien heeft. We hebben de teksten van Noortje en Camstra geanalyseerd en de stijl komt honderd procent met elkaar overeen.”

Hoewel niemand haar blijkbaar kent schrijft Van Breukelen ook columns voor Zeister Magazine. En raad eens wie daar één van de beheerders is? Juist, GroenLinkser Camstra. In die stukken heeft ze het met enige regelmaat over het centrum van Zeist. Want daar zou ze wonen. Maar er is een probleem: er is totaal geen papieren spoor dat op het bestaan van haar wijst, en in het centrum zelf kent niemand haar.

ZeisterMagazine screenshot.

En dan zijn we er nog niet. Er is ook nog een Facebookpagina die ‘Zeist’ heet. De beheerder daarvan, Paul Koster, heeft begrepen dat Camstra “meerdere aliassen gebruikt om bijvoorbeeld mee te praten over het afsluiten van de Slotlaan, een heet hangijzer in Zeist. Hij besluit de verdachte profielen met namen als Noortje van Breukelen en Felix Stoker aan te schrijven en met hen in contact te komen.” Maar op het moment dat hij dat deed… werden de acccounts direct verwijderd.

Oepsie!

Oskam zegt dat het al met al om minstens vijf nepaccounts gaat die gebruikt zouden worden door Camstra. “Dit is voor mij geen vermoeden maar bewezen,” zegt Oskam. “Er hebben taaldeskundigen en ICT-deskundigen meegekeken. ‘Sheila Zwierig’ die het heeft over een inclusieve samenleving, psychologiestudente ‘Femke van Dijk’ die online in gesprek gaat met Camstra of ‘Edwin de Kort’, allemaal fake.”

Abonneer je op mijn Telegram-kanaal en Like mijn Pagina op Facebook voor het laatste gezond-rechtse nieuws en commentaar!

Hilarisch genoeg beweert Camstra dat het “allemaal onzin” is. “Ik zie ook al die verhalen en ik vind het vervelend,” zegt hij. “Het zijn insinuaties en ik heb eigenlijk geen zin om daar in detail op in te gaan.” Nee, Camstra, het zijn geen insinuaties. Het zijn heel harde beschuldigingen. Dat is wat anders. En dat je zegt er niet op in te willen gaan maakt het alleen maar verdachter.

Afijn, nu is het natuurlijk wachten op bericht van Noortje. Want als die écht bestaat en/of een creatie van een ander is kan dat ongetwijfeld in no time bewezen worden, door haarzelf.

Gek dat ‘ze’ dat nog niet gedaan heeft. Je zou er bijna iets van gaan denken.

Of niet dan, meneer Camstra?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. WayneGretzky99

  Liegende linksch terroristen. Je verwacht het niet.

  1. Nostradamus

   Zou mij niks verbazen. Hier op DDS heb je ook een aantal extreem linksche tr0llen. Hier krijgen zij de vrijheid om hun zuur te plempen. Tegenover een rechts geluid wat op een (extreem)linkse websites niet mogelijk is.

   1. Gerda2

    Klopt.

   2. Drostemannetje

    Dat is juist Nostradamus, zodra je op Joop iets kritisch zegt over negers, Marokkanen, PvdA of iets dergelijks dan wordt het vaak niet geplaatst. Het kan zelfs zo zijn dat je een ban krijgt. Dat is me al een paar keer daar overkomen, terwijl ik gewoon kritisch was. Niet schelden of iets dergelijks. Geen wonder dat ze allemaal daar aan de linkerkant in een bubbel leven.

    1. Nostradamus

     Hetzelfde als op nu. Zeer lage score op Trustmaster.

     Dat gezegd hebbende… Nu gaan de tr0llen hier een tr0laccount aanmaken op Trustmaster om die te beinvloeden. Helaas voor hun zijn de negatieve reacties overweldigend en zal dat de score niet aanpassen.

   3. Telex

    Dat is pas democratisch, hoor en wederhoor of te wel interactie. Steeds bevestigt worden in het eigen gelijk verveelt ook zo gauw. Je moet niet dezelfde fouten maken als links toch?

    1. Nostradamus

     Als je iets opzettelijk doet, dan zijn dat geen fouten. Links maakt geen onbewuste fouten, dit doen ze bewust en is als zodanig als misdadig te beschouwen. Zoals Rutte in de toeslagenaffaire.

 2. Yoyo

  Links en liegen.
  Het staat op hun buik gedrukt.
  Afijn, bekijk de gemiddelde linkse reacties hier op DDS maar, en je weet genoeg.
  Het schijnt normaal te zijn in die hoek.

 3. Franz Biberkopf

  Iedereen op dit blog plaatst bijdragen onder een nickname. Waarom deze man dat dan niet mogen?

  1. WayneGretzky99

   zou

  2. Thant dolph

   Omdat deze man er meerdere gebruikt en hij bovendien een politicus, waarvan verondersteld mag worden dat hij niet op oneigenlijke wijze de publieke opinie probeert te beïnvloeden.

   1. Gerda2

    Thant,
    Dat klopt zeker.
    Ernest/Franz enz… kan het verschil niet meer zien, gebruikt er zelf ook verschillende op deze site.

   2. Franz Biberkopf

    Ik gebruik slechts éen nickname maar ook meerdere lijkt me niet strafbaar of onjuist.
    Ik vind het allemaal nogal overdreven.

    1. Cootje

     ????????????

    2. Linksbuster

     Der franz vindt zijn getrôl moreel niet onjuist.
     Eng links mannetje..!

    3. Thant dolph

     De Russen hebben er ook een handje van gehad bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo’n 4 jaar geleden..

   3. Linksbuster

    Thant vindt dat niet van de npo?

    1. Thant dolph

     De NPO laat met de regelmaat van de Klok, hetzij op het journaal hetzij op Nieuwsuur, hetzij in radioprogramma’s zoals “het oog op morgen” fragmenten van zowel Wilders en Baudet horen.

     En je weet het!

 4. Kees

  De G van GL staat absoluut niet voor groen, milieu en klimaat interesseert GL niets, alleen de macht.

  1. Franz Biberkopf

   Dit geheel in tegenstelling tot fijne partijen als PVV en FvD. Die staan pal voor groen, milieu en klimaat en macht interesseert ze geen bal.

 5. Linksbuster

  Groenlinks voorzitter doet een wímpje hûtten…precies onze d666 deugfascist.

  1. Franz Biberkopf

   Je spoort niet lekker, Linksbuster. Zoek hulp.

   1. Linksbuster

    Ach die wím toch..duikt overal op waar hij niet welkom is..zielepoot.

 6. Rene van der Grijp

  Franz Bibberkop, een multinicker vergeleken met wie Camstra slechts een kleine jongen is, probeert al liegend en trappend zijn huid te redden.

  Een koddig gezicht.

 7. toetssteen

  Ik hou het bij1 account.

  1. Linksbuster

   Ik zou geen bij1 account willen hebben.

 8. Wally

  En hoppa… het boemerang-effect. Zalig om te lezen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.