GroenLinks gaat vol emo: wil persé 500 zielige kindjes ophalen uit Griekenland, ook al had kamp Moria ze niet

De Tweede Kamer moet zich weer laten misbruiken voor de emo-politiek van GroenLinks. Zij willen koste wat het kost in EU-verband 4.000 kinderen op laten vangen in verschillende EU-lidstaten, waarbij Nederland er volgens hen 500 zou moeten opvangen, blijkens een nieuwe motie. En dat is opmerkelijk, want zo’n twee weken geleden zei VVD-staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asielzaken) nog dat er in het Griekse vluchtelingenkamp Moria slechts twee te vinden waren.

GroenLinks-Kamerlid Bram van Ojik heeft een ronduit beschamende motie ingediend, die puur gericht is op maximaal emotioneel effect bij de kiezer. Nederland moet maar liefst vijfhonderd minderjarige asielzoekers uit Griekenland gaan opvangen, aldus de links-liberale Klaveriaan. De Tweede Kamer stemt vanmiddag over het voorstel.

Het is potsierlijk. Toen het Griekse vluchtelingenkamp Moria afbrandde (aangestoken door vluchtelingen zelf, nota bene), was GroenLinks helemaal in rep en roer. Ze vonden het zó zielig voor die kindjes daar, dat Nederland wat GroenLinks betreft direct 500 alleenstaande kinderen op moest vangen. Er was alleen één probleem: die waren er niet. Broekers-Knol kon er met veel pijn en moeite uiteindelijk twee vinden en dat was het.

Nou, case closed zou je denken! Helaas! GroenLinks moet en zal persé via het bespelen van emoties (lees: plat populisme) zeteltjes binnenharken en daar zetten ze nu dus dubbel en dwars op in. Dus wordt het werkveld uitgebreid: van alleen kamp Moria, naar héél Griekenland. In de motie van Van Ojik komt heel de naam ‘Moria’ niet meer voor. Nu gaat het ineens om kinderen uit álle Griekse vluchtelingenkampen, kijk maar:

En op Twitter noemt GroenLinks kamp Moria nog wél:

Dat een partij als GroenLinks vanuit de emotie een paar kinderen wil redden omdat hun vluchtelingenkamp is afgebrand valt nog wel te begrijpen. Maar nu laten ze dat criterium dus gewoon los en zetten ze vol in op een denkbeeldige zieligheidsfactor die zich specifiek richt op kinderen uit Griekse kampen. In feite proberen ze nu dus die kinderen voor te trekken en hebben kinderen in een vluchtelingenkamp op het Italiaanse eiland Lampedusa dus mooi het nakijken. Die zijn namelijk niet zielig genoeg, omdat er in Italië geen vluchtelingenkamp zonder kinderen is afgebrand, en in Griekenland wel.

Ergens is het wel sneu dat GroenLinks zich tot dit niveau durft te verlagen en er nog serieus in lijkt te geloven ook.

Wat een stelletje populisten zijn het ook. Gelukkig dat de kiezer dit prima in de smiezen heeft, en de partij op nog maar negen miezerige zeteltjes staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Nostradamus

  4000 kinderen… van de leeftijd van 14 t/m 17 jaar. Wanneer die binnen zijn dan moeten hun families natuurlijk ook overgehaald. Dan zit je al snel aan meer dan 50.000.
  Extreem-groen links maakt misbruik van ‘kinderen’ om stemvee binnen te halen.

 2. Edjan

  Dit gaat maar om één ding: stemmen winnen. We worden geacht sentimenteel te worden en dan de partij die dermate “goed en humaan” is, onze stem te geven.
  Zelf zullen de dames en heren politici er vooral geen één opnemen. Dus echt goed en echt humaan zijn ze niet.

 3. The devil and the deep blue sea

  Dat kamp is in de brand gestoken door die vluchtelingen zelf, dus dat moet je niet gaan belonen, lekker daar laten dus, Griekenland is een veilig land.

 4. Linksbuster

  Yasser kan doodvallen met zijn deugmoraal op onze kosten..het houdt niet op..niet vanzelf.
  Stem ze weg!

 5. Yoyo

  Klaver de linkse doordraver.
  Gaat goed met links, de ene flater na de andere.
  Weten ze nou echt niks beters?

 6. John henry

  Maak je niet druk er zijn maar 2 kinders

 7. Drollevanger

  Digitale krant
  Hongarije keurt als eerste EU-land Russisch coronavaccin goed
  Spoetnik-V Hongarije keurt los van de EU verschillende vaccins goed om de eigen bevolking sneller in te enten. Het toedienen van een Chinees en Russisch vaccin kan al bestaande prikscepsis verder vergroten.
  Wat is beter, kleuterklas gedrag van onze grote leiders, of moeten we de hele bevolking zo snel mogelijk inenten?
  Ik begrijp dat Rusland zijn uitstekende vaccin(al op 100.000de getest) al herhaaldelijk heeft aangeboden. Of blijven we kloten met beloofde vaccins die nooit komen.

 8. jorisxl

  Levensgevaarlijk partij groen links lijkt op de Rode kner een gewaarschuwd mens tel voor 2 anders gaan we een nog rotte tijd krijgen als die fascistische partij aan de macht komt samen met denk en d66 pvda

 9. Drollevanger

  Ik dacht dat Goenlinks al een tijdje geleden had geprobeerd om een volle bus kindjes uit zo,n kamp te halen. Toen kon er blijkbaar maar 1 onder de 16 jaar worden gevonden.
  Het zal toch niet zo wezen dat onze geliefde Klaver zijn Marokkaanse vader heeft ingeschakeld om een bus vol familieleden te ronselen in N-Afrika?
  Of is die vader van Klaver nog steeds uit beeld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.