Harm Beertema over quota-gekte in Nederland: ‘Er is maar een groep die wordt gediscrimineerd: de PVV’ers!’

Progressieve Nederlandse politici, en de opportunist Wopke Hoekstra, zijn allemaal in de ban van een vrouwenquotum. PVV-Kamerlid Harm Beertema vraagt zich af waar deze waanzin stopt. Verder is hij van mening dat er maar één groep systematisch wordt gediscrimineerd in Nederland en buitengesloten: PVV’ers. 

PVV-politicus Beertema zet terecht enkele kritische kanttekeningen bij de invoering van een vrouwenquotum. Want wanneer is het genoeg voor de pro-quota politici? Waar stopt het? Aan de minister vroeg hij het volgende:

“Is dit vrouwenquotum nu het eindpunt? Of volgt er nog een verfijnder model, waarin vrouwen ook weer worden onderverdeeld in kleur, in seksuele voorkeur, gaat het dan ook nog om biseksuele vrouwen, lesbische vrouwen, heteroseksuele vrouwen, ook weer van kleur. Kunnen we zo’n model verwachten?”

Het is inderdaad een interessante vraag, want wat is nu het eindpunt? Binnenkort zitten we dus opgescheept met een vrouwenquotum, maar vroeg of laat dient zich de volgende groep aan die ook meent een quotum nodig te hebben. Wanneer stopt deze waanzin?

De intersectionaliteit en de identiteitspolitiek is in de Nederlandse politiek gesijpeld, binnenkort kunnen we wel voor iedere minderheidsgroep, of mensen die beweren het ‘slachtoffer’ te zijn van iets, een quotum invoeren.

Volgens Beertema is er overigens maar een groep die echt systematisch hinder ondervindt en dat zijn PVV’ers. De meeste mensen die PVV stemmen kunnen hier niet voor uit komen. Hij zegt hierover het volgende tegen minister Van Engelshoven:

“Er is maar een groep die niet alleen maar ondervertegenwoordigd is, maar compleet afwezig is in al die toppen, vooral in de publieke en semipublieke sector. En dat zijn PVV’ers!”

Krijgen PVV’ers nu ook een quotum van minister Van Engelshoven?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. J.P Coen

  spijker – kop of raak zoals hútten altijd wauwelt

  1. Linksbuster

   Wím weet niet wie wím is J.P.

 2. ManX

  De vraag blijft waarom in een volgroeide democratie een afwijkende mening niet getolereerd wordt.

  Het antwoord is dat links meent het patent te hebben op de waarheid.

  Die gruwelijke misvatting kan alleen geboren worden in een onvolwassen mindset die permanent bang is voor ontmaskering.

  1. The devil and the deep blue sea

   Eens. maar hoe gaan ‘we’ dit nu eens aanpakken, want het is duidelijk dat dit wanneer men de ‘gebaande paden’ blijft volgen nooit en te nimmer gaat lukken?

   1. J.P Coen

    door te gaan stemmen ! Als de ontevreden thuis blijvende 20% de stembus bezoekt is rutte historie !

    Probeer ze nu maar te mobiliseren.

    1. Barbera

     @j p
     Kratten ALDI bier en frikandellen bij het stembureau, dat levert een hoop PVV stemmen op.

     1. ManX

      Waarschijnlijk komen daar meer SP’ers op af: het echte zwareshagrokende arbeidersvolk – de domme socialistische meute waartoe jij je ook zo graag rekent.

      Het klootjesvolk zonder opleiding dat gestuurd en geleid moet worden omdat het zelf te stom is om zijn eigen reet af te vegen.

     2. J.P Coen

      echt een domme tróllen reactie van een linkse onwetende

      voor frikandellen moet je bij het cda zijn bijgoochem

     3. WayneGretzky99

      @ ManX 1 uur geleden: welnee, de pauper fries wil dan gewoon dat gratis bier en die frikandellen stelen omdat die luie agrariër ze niet kan betalen.

     4. usb3.0

      barbapappa drinkt het liefst genderneutrale wijn, typisch

     5. Nostradamus

      Hahaha, goeie. Jij bent om! 🙂 🙂

    2. Monty

     ”Probeer ze nu maar te mobiliseren.”

     Klopt met goede verkiezings beloften zullen ze voor je in de rij staan.
     Maar schijnbaar heeft Wilders niet zulke goede belofte en charisma om het volk te overtuigen.

     1. Duckday

      Ja dat heeft hij wel ALLEEN als je de waarheid weergeeft maakt de media je van alle kanten kapot en strooit met NEP nieuws ANGST is de grootste boosdoener in dit land dat steeds verder afglijd. Wat heeft dit kabinet nu gedaan voor de normale man vrouw het ene schandaal na het andere komt naar buiten.Wacht maar als het boek open gaat van staats geheim

  2. Forlan

   Juist X, zolang je dezelfde links-woke mening hebt hoor je bij de roedel. Maar als je zwart bent en rechts.. of homo en rechts.. of vluchteling en rechts..of alles tegelijk.. dan ben je een voetveeg van de witte suprematie.
   Go figure!

  3. Barbera

   Kletskoek, we hebben ooit een communistische burgemeester gehad.
   Afwijkende meningen worden wel getolereerd.

   ManX vindt standpunten die tegen de grondwet ingaan prima en is dan verbaast dat PVVérs geen funkties elders krijgen.

   Manx meent patent te hebben op de waarheid

   1. Forlan

    Er zijn nog 25 artikelen waar je eerst op moet reageren op mensen die jouw argumenten compleet wegvegen voordat je hier weer onzin loopt te spuien Barbie. Discussie verloren en hup weer naar de volgende. Je man zal wel chagrijnig zijn dat ie niet naar de prostituees kan, de tering.

  4. Rene van der Grijp

   “Het antwoord is dat links meent het patent te hebben op de waarheid.”

   Ze menen het monopolie te hebben op het morele gelijk.

   Ik denk vaak terug aan het verbale geweld van een jonge leraar Nederlands in de jaren 70 die meer bezig was met het indoctrineren van zijn leerlingen dan met taalonderwijs. De boodschap was steeds dezelfde: rechts deugt moreel niet. Daar kwamen weinig inhoudelijke argumenten bij kijken, maar des te meer emo-gedram. Ongeveer 75% van de klas hing aan zijn lippen en die andere 25% moest heel goed uitkijken met wat ze zeiden want als je mening hem niet beviel dan naaide hij je een oor aan (mij heeft hij geprobeerd te laten zakken).

   Die vent staat symbool voor de schaamteloze manier waarop in het onderwijs stelselmatig is geïndoctrineerd en andersdenkenden werden geïntimideerd. Het hoeft dus niemand te verbazen hoe het is gekomen dat Nederland zo links is geworden.

   Overdag de leraren, ’s avonds de TV (met name VARA). O ja, en natuurlijk de muziekwereld. Plaatjes draaien van John Lennon en Boudewijn de Groot (bord voor de kop van de zakenman). Alles, maar dan ook alles wat de jeugd kon beïnvloeden kwam vanuit links denken.

   1. Forlan

    Dat stukje van “monopolie” heb je van Hans Teeuwen bij meiden van halal xD.
    Wilde het ook al typen maar al vaker gebruikt. Hans gebruikt het om de hypocrisie van gelovigen uit te leggen en jij voor de linkse kerk. Sterk stukje verder!

   2. Franz Biberkopf

    “ Ik denk vaak terug aan het verbale geweld van een jonge leraar Nederlands in de jaren 70 “

    Opa van der Grijp heeft nog kraakheldere herinneringen aan de situatie in Nederland van 50 jaar geleden. Hij is er ook van overtuigd dat er sindsdien helemaal niets is veranderd.

    😂

    1. Rene van der Grijp

     Als Fransje geen inhoudelijke argumenten heeft duikt hij in z’n voorraad smilies in een tot mislukken gedoemde poging het gestelde te ridiculiseren.

     Wat een zwaktebod toch weer.

 3. Barbera

  ”Er is maar een groep die niet alleen maar ondervertegenwoordigd is, maar compleet afwezig is in al die toppen, vooral in de publieke en semipublieke sector. En dat zijn PVV’ers!”

  Dat is de schuld van Geert.

  1. WayneGretzky99

   Jij als beroeps staatsruif zuiger weet daar alles van maar zelfs waar je alles vanaf zou moeten weten sla je de plank volledig mis. Echt tot werkelijk helemaal niks in staat.

 4. Monty

  ”De meeste mensen die PVV stemmen kunnen hier niet voor uit komen.”

  Dan kunnen de meeste PVV adepten toch ook niet gediscrimineerd worden en gaat het om enkelen.
  En waar wordt je politieke voorkeur gevraagd?
  Voor welke beroepen of opleidingen?
  Hoe herken je een PVV adepten?

 5. halo1

  Ik zei het al in het andere draadje hiervoor: PVV… vernieuw, verbreed, moderniseer je, meer psychologie, meer intellectualiteit.. het beste van links en rechts erin, het slechte eruit… niet meer om etnische , maar om praktische redenen immigratie afremmen..en streef ernaar eerst een grote, daarna een grotere, daarna de grootste partij te worden.. uiteindelijk met de absolute meerderheid….ben je eindelijk van dat eindeloze geformeer af .De naam is besmet, dus NVP van maken: Nederlandse Volkspartij… Het alternatief is: blijven doormodderen zoals nu…

 6. kattekop

  @halo

  Het beste van links en rechts staat toch al in het programma van de PVV en dat al zolang ik weet.
  Daar is niks meer aan te verbeteren.

  1. halo1

   Ik denk dat je het niet helemaal hebt begrepen qua (verandering van) standpunt over etniciteit, psychologie, creativiteit en verbreding…je ziet het iets te simpel..dat is de factor intellectualiteit..

 7. Monty

  ”De meeste mensen die PVV stemmen kunnen hier niet voor uit komen.”

  Houd in dat de meeste mensen die op Wilders stemmen heel bange mensen zijn.

 8. Eksteroog

  Leuk jij-bakken van Beertema

  En Reimerink vindt ook dat jij-bakken de manier is om politiek te bedrijven.

  Het bezwaar van Beertema is niet, dat er gediscrimineerd zou worden, maar dat politici (en hun achterban) dat willen tegengaan. Die klacht tegen discriminatie van PVV-ers is dus maar een schijnbeweging. PVV-ers zijn niet zo vrouwvriendelijk.

  En tot slot, wanneer komt het bewijs, dat PVV-ers gediscrimineerd worden? Een bewijs, dat alle tegenwerpingen, die altijd uit de PVV-hoek komen kan pareren? En dat zal er niet komen, het is maar een slag in de lucht.

  1. usb3.0

   eksteroogje is zo verschrikkelijk blind dat het pijn doet om te lezen

   1. Eksteroog

    @usb3.0
    Dank je voor je commentaar zonder tegenargumenten. Die kon je dus niet vinden.

    1. usb3.0

     Jij bent bewust selectief

 9. Duckday

  De kiezer heeft nu de kans BREEK het kartel en stem massaal op de PVV geef ze een kans slechter dan nu kan bijna niet .De hoogmoed en waanzin van de huidige partijen die aan geven nu al niet met de PVV in de regering te zitten .Nu kiezers uw antwoord geven deze partijen al stem op DE PVV en stuur dit hoogmoed kabinet direct weg

 10. usb3.0

  van engelshoven is een verschrikkelijk enge genderdrammer

 11. Drostemannetje

  Het is toch raar dat de 2de partij van Nederland helemaal geen burgemeesters mag leveren? Alleen kartelpartijen.

 12. plakband

  Laat de diversiteits-quota eens los op vrijwilligers-organisaties.
  Of op criminaliteitscijfers.
  Of op uitkeringsgerechtigden.
  Of op de Islam.
  Je zult schrikken van de discriminerende uitkomsten

 13. Patt

  Ze noemen het democratie maar het is dictatuur. Wat valt er nu te kiezen. Het wordt VVD- CDA en aangevult met een paar andere partijen. PVV 2e partij wordt uitgesloten ook al worden ze de grootste. Democratie? Bla Bla en alles blijft hetzelfde.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.