Harteloos haatnest Amsterdam laat honderden kleine ondernemers failliet gaan: ‘Stuitend arrogant!’

Het immer solidaire en sociale Amsterdam weigert mkb’ers die gemeentepanden huren korting te geven. Terwijl de gemeente dit eerder wel had toegezegd. Ondernemers voelen zich belazerd en menen dat Amsterdam “geen hart heeft.” Ondertussen overweegt MKB Amsterdam om juridische stappen te ondernemen. 

MKB Amsterdam maakt zich grote zorgen over ondernemers die een gemeentepand huren. Zij krijgen, ondanks een eerdere toezegging, geen huurkorting. Als dit zo doorgaat dan dreigen er 1.500 ondernemers zwaar in de problemen te komen. De gemeente is lekker aan het ondernemertje pesten en het MKB moet hierdoor harde klappen ontvangen.

In het Parool doen zij hun beklag. Ze ergeren zich aan de gemeente die alleen maar kijkt naar een papieren werkelijkheid. Vorig jaar is niemand in aanmerking gekomen voor een verlaging, de gemeente spreekt dan ook van een succes want “niemand is failliet gegaan vanwege de huur.” Wat volgens de voorzitter van MKB Amsterdam je reinste onzin is:

“Het is uitgesloten dat onder 1500 bedrijven in coronatijd niemand in de problemen is gekomen door de huur, zeker als je ziet welke bedragen de gemeente vraagt. Als bedrijven een groot deel van het jaar geen omzet hebben gemaakt doordat ze van de overheid dicht moeten, dan kunnen ze niet anders dan omvallen. Ik vind die bewering stuitend arrogant.”

Het lijkt het erop dat het ‘solidaire’ Amsterdam deze groep ondernemers van het kastje naar de muur stuurt. Er is voor hen wel een mogelijkheid tot huurkorting, maar waarschijnlijk zijn de eisen hiervoor zo belachelijk dat dus praktisch niemand hiervoor in aanmerking komt.

MKB Amsterdam laat het er niet bij zitten en sluit vooralsnog juridische stappen niet uit:

“Dat is ook aan de gemeenteraad toegezegd, dat wachten we af. Alle begrip voor de moeilijke afweging, de gemeente moet ook zuinig zijn op belastinggeld. Maar als dit niet tot een oplossing komt, dan sluiten we gezamenlijke juridische stappen niet uit. Deze situatie leidt ertoe dat 1500 gemeentehuurders failliet gaan.”

Zoals zo vaak deze crisis vissen veel ondernemers achter het net. Ze komen vaak niet in aanmerking voor steunpakketten vanwege de enorm ingewikkelde regels of worden simpelweg vergeten. Amsterdam, het progressieve oord dat altijd de zwakkere wil steunen, weigert tot op heden deze groep ondernemers een steuntje in de rug te geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. halo1

  Ze missen waarschijnlijk veel (toeristen)inkomsten wegens covid-19.. en ja linkse politiek: dus niet erg scheutig voor ondernemers.. toch stiekem een beetje als uitbuiters beschouwd..

 2. Pieter48

  Groot gelijk links bestuur. Je kan Uw geld maar een keer uitgeven.
  De opvang van ongedocumenteerden heeft voorrang. Eigen volk staat in Amsterdam niet meer in de top tien.

 3. Franz Biberkopf

  ‘Harteloos haatnest Amsterdam’

  Ik vrees dat Bart echt denkt dat je met dit soort hysterisch taalgebruik je de boodschap meer overtuigingskracht geeft.

  1. Linksbuster

   Bart ziet dagelijks het hysterisch taalgebruik van guurlinks..dus maakt hij daar terecht gebruik van om ook de aandacht te trekken van woke links….en ziet het werkt.

  2. Tedje Kruis

   Laat Bart Barbarossa maar schuiven!

 4. Cycle25

  De Zuid As is vele malen belangrijker dan het redden van het MKB, Groen Niks zit allang in de pocket van VVD ongeacht de kleur. Zodra links geld ruikt gaan alle slagbomen open..

 5. LifeBuddy

  Ik roep al 5 maanden dat de moslims alle winkels gaan overnemen. Dat had het MKB Amsterdam al kunnen weten, toen de banken Blind 19.000 miljoen euro naar de moslimlanden hadden overgemaakt. Het wordt toch wel tijd dat MKB Amsterdam DDS. gaat lezen, anders blijven ze Achter de feiten aanlopen!!!

  1. Linksbuster

   Is toch leuk de hele stad vol met turkse supermarkten..geeft echt zo’n fijn oriëntaals sfeertje…en de concurerende in Koerdische handen zijnde poolse supermarkten worden door turkse erdogan aanhangers in de brand gestoken…

  2. Tedje Kruis

   5 maanden pas?

   Zeker de Kruidvat-kalifaat, de halal-Hema, de bazaar-Blokker, Mohamed Donalds, etc etc etc…

   1. LifeBuddy

    P*do kruis ernesje, hou jij het maar bij je taliban krant.

 6. pasco

  Als de “westerse wereld” ooit massaal en fysiek in oorlog komt met de islam, moeten we als geciviliseerde mensen, mededogen/begrip tonen en ze op het slachtveld “halal” slachten!

 7. EvertB

  Het verhaal uit Het Parool:

  Het college zegt begrip te hebben voor de problemen van gemeentehuurders, maar weinig mogelijkheden te hebben om in te grijpen. “We horen dat huurders het zwaar hebben. Daar sluiten we onze ogen niet voor. Maar we hebben veel huurders, sommigen worden hard getroffen, anderen niet. We moeten ze allemaal gelijk behandelen, dus het voorstel moet zorgvuldig worden voorbereid. Het gaat wel om gemeenschapsgeld. Onze begroting moet sluitend blijven. We hebben echt een andere positie dan veel commerciële verhuurders of andere gemeenten omdat we zo veel huurders hebben.”

  Geen ondernemertje pesten dus. Gewoon een eerlijke beschrijving van de werkelijkheid. MKB Amsterdam komt logischerwijs op voor de belangen van haar leden. Maar maak daar als schrijver geen gejeremieer van.

  1. driewerf

   Begroting sluitend krijgen bij mijn weten 4 miljard schuld op dit moment .

  2. Loelap

   Grappig dat “het gaat wel om gemeenschapsgeld”! Dat zeggen ze niet bij die 18.000.000 euro gemeenschapsgeld die ze jaarlijks besteden aan bed, bad en brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers.
   Misschien dat ze die 18 miljoen kunnen gebruiken voor het mkb, dat lijkt me een nuttiger besteding dan aan mensen die uitgeprocedeerd zijn en hier derhalve niet horen te zijn.
   Duidelijk waar hun prioriteiten liggen, in ieder geval niet bij het mkb. Of is het zo dat ze alleen aan allochtonen huurders huurkorting gaan geven? Dat zou me namelijk helemaal niets verbazen.

 8. liefdevol rechts

  Jongens,… We zijn bezig met de grote reset, build back better, dan is het toch normaal dat er slachtoffers vallen?
  Dus er wordt verwacht dat jullie allemaal je bek houdt en over je heen laat lopen, ok?

 9. driewerf

  Komt goed jongens maak je niet dik, Halalsema eist straks gewoon een miljard en dan kunnen ze weer doorstarten. Geen probleem joh die stad heeft toch geen schulden ? of of vergis ik me ???

 10. Brenda Welsh

  Lees het Parool. Lees die krant. Dan heb je het nieuws uit de eerste hand, onbewerkt en zuiver. Mijn nicht, niet Amsterdam wordt met een kleine winkel uitstekend geholpen, zegt zij. Naar de omstandigheden had het slechter gekund. Zegt zij.

 11. Vrijedenkert

  De Amsterdammers of personen die er wonen hoe je ze maar wilt noemen hebben zelf dit zittend crapuul gekozen en krijgen nu de rekening!

 12. L. Esdee

  amsterdam gaat niks doen aan de schade, ze zullen gewoon het WEF plan uitvoeren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.