Het grote circus verkiezingen uitstellen is begonnen! OMT ‘bezorgd’ over stembusgang ‘middenin derde coronagolf’

Er werd al enige tijd over gespeculeerd. Zouden ze proberen de Tweede Kamerverkiezingen, die gepland staan voor 17 maart, uit te stellen? Nou, hoewel politici er voorlopig nog over zwijgen praten OMT-leden ‘opeens’ wél met bevriende journalisten. Want oh, oh, wat maken ze zich zorgen over de risico’s van de democratie!

Volgens NRC Handelsblad maken enkele leden van het Outbreak Management Team (OMT) zich ernstig zorgen “over het risico van het houden van verkiezingen midden in een mogelijke derde coronagolf.” Oké, het kabinet heeft het OMT nog niet gevraagd om een “advies” over de vraag of wij gebruik maken van ons belangrijkste recht in een democratie, maar de commissieleden willen wél heel graag gevraagd worden om “de potentiële gevolgen” van de verkiezingen te “bespreken” en door te rekenen. “Het heeft gewoon risico’s, die moet je becijferen,” aldus arts-microbioloog en OMT-lid Jan Kluytmans bijvoorbeeld.

Arts-microbioloog en OMT-lid Marc Bonten denkt daar net zo over. “Krijg je dan een piek, dan is dat een heel slecht moment om veel mensen bij elkaar te brengen, zoals bij verkiezingen. Het gaat om de vraag: welk epidemiologisch risico ben je bereid te nemen?”

Die vraag van Bonten kunnen we gemakkelijk beantwoorden: nee vriend, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat wij Nederlanders het recht hebben gebruik te maken van ons stemrecht, om op die manier duidelijk te maken welke richting we in willen met ons land. Waar halen al die ‘arts-microbiologen’ de euvele moed vandaan om zelfs maar te speculeren dat dit recht maar even opgeschort moet worden als zij dat beter achten? Wie heeft deze mensen benoemd tot opperheersers van Nederland? Daar zou ik dan eerst wel even over willen ‒ wait for it! ‒ stémmen.

Het ergste is nog wel dat de leden niet het initiatief namen om contact op te nemen met het NRC. Nee. De krant is zélf naar ze toegestapt met de vraag of ze eigenlijk ook niet vinden dat de verkiezingen uitgesteld moeten worden. Want het journaille vindt uitstel van de verkiezingen stiekem natuurlijk best prima. Waarom ook niet? De campagne is begonnen en gaat nog wel een week of twee/drie door. Dat betekent extra views en hogere oplages. Als de boel vervolgens afgeblazen wordt moeten we daarna weer campagne voeren, wat betekent: opnieuw meer views en verkochte kranten! Win-win-win-dominate!

Sywert van Lienden, die meeschreef aan het verkiezingsprogramma van het CDA, denkt dan ook dat dit artikel én de ongevraagde adviezen van het OMT bedoeld zijn om de publieke opinie te beïnvloeden. “Als er nou één onderwerp is waarover het OMT zich terughoudend moet opstellen, dan is het dit,” schrijft hij op Twitter: “De democratie is aan de politiek. Maar kennelijk moeten we ook hier langzaam warm voor gemaakt worden.”

Maar de christendemocraat was nog niet klaar. Want toen een ander hem erop aanspraak dat ze volgens hem gewoon een “zinnige waarschuwing” afgeven antwoordde Van Lienden dat hij daar heel anders over dacht: “Zowel principieel als vanwege signalen op de achtergrond die ik krijg over iets minder nobele motieven,” schrijft hij. Vervolgens wordt hem gevraagd waar hij daarbij op doelt. “Kan hier niet specifieker zijn,” legt hij daarop uit.

Voorzichtig, Sywert, voor je het weet word je ervan beschuldigd een ‘wappie’ te zijn!

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van onze speciale groep op MeWe, hét alternatief voor Big Tech-wappie Facebook.

Laat mij hier heel duidelijk over zijn: uitstellen van de verkiezingen is totaal en volkomen onacceptabel. Juist nu we een kabinet hebben dat machtiger is dan elk kabinet dat we ooit gehad hebben, juist omdat zoveel grondrechten (tijdelijk, toch, Jan Roos?) opgeschort zijn, is het van het grootste belang dat we kunnen stemmen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Nostradamus

  Feit, de pandemie is opgeklopt. Dat weten we door de berichtgeving uit Germanië. Mogelijk motief: Versterking politieke macht.

  Dat het warmmaken voor uitstel gebeurd lijkt op een twijfel dat de verkiezingen de kant op gaan die het huidige kabinet wil. Grote kans dat de PVV nu sterker wordt dan bij een uitstel. Anderszijds kan ook de FvD weer groeien nu ze net weer iets te vroeg zijn begonnen met modder gooien naar TB.

  Spannende verkiezingen heur!

  Gebeurd er ook nog iets aan de linkerkant, behalve bij de VVD?

 2. Beukman

  Zowel principieel als vanwege signalen op de achtergrond die ik krijg over iets minder nobele motieven.

  aldus Sywert van Lienden.

  Misschien kan Sywert deze insinuatie even hard maken (signalen op de achtergrond: man, paard. minder nobele motieven: man, paard), want anders blijft hij zo in de lucht hangen.

  1. driewerf

   Gebakken lucht dat moet jouw toch wel aanspreken toch. Je doet niet anders dan gebakken lucht hier verspreiden . Je kletst samen met je mede linkse fanaten hier de gaten in de gordijnen. man man man te triest voor woorden.

   1. Edjan

    3werf 👍👍👍

  2. Marija

   Het was meen ik Kaag, die als eerst het voorstel deed de verkiezingen uit te stellen.
   Kwam haar beter uit voor D66 en haar Strijd om premier te worden.

 3. Heras

  Dit regiem is als de dood om weggestemd te worden.
  Weer wordt er een leugen verspreidt; bezorgd???
  ze geen geen snars om de bevolking.

  1. Beukman

   Regel 1 in dit blog is: de regering kan het nooit goed doen.
   Stelt ze de verkiezingen uit, dan spelen er “minder nobele motieven”.
   Stelt ze de verkiezingen niet uit, dan speelt ze met mensenlevens.

   1. driewerf

    Gebakken lucht dat moet jouw toch wel aanspreken toch. Je doet niet anders dan gebakken lucht hier verspreiden . Je kletst samen met je mede linkse fanaten hier de gaten in de gordijnen. man man man te triest voor woorden.

   2. Nostradamus

    “dan speelt ze met mensenlevens”

    Zij spelen sowieso met mensenlevens. Vele levens zijn al kapot gemaakt en vele zullen nog volgen door de lockdown en avondklok. Maar dan gaat het om jonge levens en niet om levens van mensen in de laatste levensfase. Blijkbaar geef jij geen ene moer om jonge mensen en heb je ook totaal geen inlevingsgevoel.

 4. right

  Waarom uitstellen?
  We gaan het bezoek aan de supermarkt toch ook niet uitstellen!
  Overigens is stemmen heel goed te organiseren, kijk naar de VS.
  Eh, oeps, of zou Trump daadwerkelijk een oor aangenaaid zijn?

 5. Franz Biberkopf

  Volgens mij zou het Kabinet er goed aan doen de leeftijdsgrens voor het per post kunnen stemmen te verlagen tot 50 jaar. In dat geval is er geen belemmering meer voor het laten doorgaan van de verkiezingen.

  1. CZ

   Aldus de kansloze kleuter met talloze kleuternamen.

  2. Nostradamus

   Nee, alsjeblieft zeg. Dat geeft jou de gelegenheid om te ste… 🙂 🙂 🙂
   Je gaat maar lekker naar buiten met je luie witte kont. Bangert!

  3. pasco

   Franz:
   Indien alle 50+ plussers als eersten, gevaccineerd zouden worden, gelijk het advies van vele prominente virologen, zou jou oprisping niet meer actueel zijn!

   1. Franz Biberkopf

    Dat is correct. Ik weet echter niet of dat voor de verkiezingen lukt.

  4. Egbert van Zutphen

   Uit uw reactie begrijp ik dat Herr Biberkopf te lui is om naar de stembus te gaan.

 6. pasco

  Het stemmen moet uitgesteld worden, immers het electoraat is door de Corona sores, niet genoeg gekneed en bewerkt, eerst moeten het FVD en PVV stevig gedemoniseerd worden, alvorens met gerust hart de stembiljetten te versturen

  1. gustav

   Pasco/
   De gestaag groeiende PVV is inderdaad een pijnlijke doorn in het oog van ‘leftside’ politici!
   Het is als met Trump, hij is dan wel weg, maar de achterban blijft het gedachtegoed koesteren

 7. Drostemannetje

  De linkse media zou maar wat graag de verkiezingen willen uitstellen. Of gewoon helemaal cancellen. Ze zijn doodsbang voor Geert. Nu Baudet de volle laag heeft gekregen met onzin-appjes zal Geert de volgende wel zijn die in de (linkse) media een veeg uit de pan krijgt.

 8. ikweetwatikwil

  Is er een derde golf dan ? Ik meende toch dat het allemaal wat beter ging. Nou ja, de media kletst er ook maar wat op af. Als er maar verkocht wordt.

  Verkiezingen uitstellen!! Dat wil deze linkse halfbakken regering wel. NIET DOEN

  Stem PVV desnoods FVD.

  1. Mireille

   Massaal stemmen op een paar éénmans fracties! Emotiestemmen op een PVV of FvD haalt niets uit.

   1. ikweetwatikwil

    Vertel eens Mirielle . Wat verstaat u precies onder emotiestemmen. Lees het programma van de PVV eens. Pure waarheid. Heeft met emotie niets te maken.

    1. Mireille

     Het stemmen uit een gevoel van verslagenheid. Met het programma van het Forum zal alles wel beter gaan. Ik benoem hierbij Baudet niet nadrukkelijk tot redder, voor mij blijft hij een clown in de schijnwepers. “Het volk” ziet dat anders denk ik, vermoed ik.

   2. driewerf

    Om maar even met Fortuin zijn woorden te spreken . MENS GA AFWASSEN .

 9. Graaf1807

  Dit OMT is corrupt; onwelgevallige ideeen laat het kabinet eerst door hen testen op het publiek met wat extra bangmakerij die nergens op gebaseerd is. Daarvoor gebruikt men een volgzame media die haar collectieve brein letterlijk aan de wetenschap heeft geschonken. Het OMT zegt wat het kabinet wil, niet wat de wetenschap dicteert. Het is een nationale schande en deze lieden dienen berecht te worden onder de Nuremberg regels.

  1. Cootje

   Als De WODC affaire als voorbeeld neemt , het RIVM met zijn wetenschappelijke mondkapjes beleid , kan je in Nederland het wetenschappelijke wel met een korreltje zout nemen. Wetenschappelijke teksten aangepast aan de bevindingen van bestuurders geeft wel een baan garantie . En is geen plaats voor het individu of klokkenluiders

 10. Cootje

  100% wordt de oude politiek met Pinokkio voorop de winnaar van de peilingen , als hun trouwe bondgenoten die vol in hun kruis zijn geraakt financieel economischs emotioneel de MKBers de ZZPers de boeren de bouwers de reiswereld over 5 weken als veel van hun bedrijven aan de rand van de afgrond hangen nog op dat oude zooitje stemmen , dan is er een ding zeker dan verdienen ze dit beleid en deze omstandigheden. Lemmingen gaan altijd maar een richting uit . Maar als de peilingen ietsje gaan veranderen stellen ze de verkiezingen uit voor zeker een jaar om de rust te herstellen want in een bananen republiek heerst het old boys netwerk

  1. goedisfout

   De MKBers en boeren zullen waarschijnlijk niet traditioneel gaan stemmen en dat weten ze. Nu stemmen of wachten tot zelfs de schapen zien dat ze bedonderd worden is het dilemma voor ze.

 11. Cootje

  Maar ze moeten de verkiezingen wel door laten gaan Heineken Shell AMRO KLM zijn de aangevers van de toekomstige ontslag rondes het begin van het dominootje de toeleveranciers en daarna is het balletje aan het rollen . En nu kunnen ze nog de verhalen van hoop en vooruitzichten schetsen maar die vallen over een halfjaar een jaar over de schutting . Dan weten ze zeker dat ze hun begrafenis krijgen want met een golf aan faillissementen en werkeloosheid vallen hun mooie verhalen in een bodemloze put . Dus moeten ze kiezen uit twee uiterste Corona of de macht .

 12. goedisfout

  De ongekozen “Opzet Maatschappij Totalitair” (OMT) moeten gewoon in goed Rutteriaans hun bek houden.

 13. Egbert van Zutphen

  Het OMT gaat haar bevoegdheden ver te buiten.
  Vandaag in de NRC praten ze over het eventuele uitstellen van de verkiezingen.
  NRC is ook de favoriete krant van Ollongren. U snapt dus nu wel hoe de vork in de steel zit.
  Ollongren sprak 10 maanden geleden al over uitstel en heeft dus nu in samenwerking met enkele OMT-leden de aanval op democratische verkiezingen geopend.
  Het is nu zaak van het kabinet het OMT terug te fluiten. Doet Rutte dit echter niet dan is duidelijk dat hij ook in het complot zit.
  Arm Nederland, dat vroeger een democratie was.

 14. Telex

  Niets geen uitstel, dat zouden de blunderaars heel goed uitkomen. Het overgrote deel van de bevolking heeft een korte termijn geheugen van een paar maanden. Als ze die weten te overbruggen en de corona zou sterk teruglopen, is het geklungel snel naar achter gedrukt, en gaat het spel gewoon weer verder. Tien jaar VVD schandalen je hoort er haast niemand meer over en De Jonge is geen VVD er dus Rutte wast zijn handen weer eens in gepaste onschuld. Doorzichtig en werkelijk om misselijk van te worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.