Hoogleraar uit stevige kritiek op beleid vaccinfaalhaas De Jonge: ‘Huidige maatregelen zo snel mogelijk versoepelen!’

Hoogleraar Jaap Goudsmit heeft veel kritiek op het huidige vaccinatiebeleid van dit kabinet. De vaccins liggen er, maar vooralsnog prikken we veel te langzaam. Bij Buitenhof vertelt hij dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. We moeten sneller prikken zodat we het ook land weer open kunnen gooien! 

Nederland heeft meer dan vier miljoen 60-plussers die volgens Goudsmit allemaal zo snel mogelijk geprikt moeten worden. We moeten hiervoor overschakelen naar een haast ‘militaire operatie’. Waarom? Zodat we eindelijk de lockdown kunnen versoepelen en de maatschappij kunnen herstellen.

We hebben op dit moment ook méér dan vier miljoen vaccins liggen in Nederland. Het is dus goed mogelijk om zo snel mogelijk alle 60-plussers de eerste prik te geven. De prioriteit lijkt te ontbreken bij het kabinet om zo snel mogelijk alle 60-plussers te prikken.

Volgens Goudsmit maakt het ook niet zo veel uit welke prik mensen krijgen, alles wat we binnen krijgen moet zo snel mogelijk worden gebruikt. Terwijl we massaal prikken moet het testbeleid ook worden opgeschroefd. De gehele bevolking moet gebruik kunnen maken van sneltests.

Goudsmit snapt hoe belangrijk het is om de risicogroepen zo snel mogelijk te laten vaccineren terwijl we de rest van de samenleving weer gecontroleerd open laten gaan. Hoeveel langer kan ons land de huidige lockdown aan? De economische schade is al gigantisch, en nog een maand, of zelfs twee, zal desastreus zijn.

Het wordt tijd om daadwerkelijk eens te gaan ‘prikken, prikken, prikken’ en ‘testen, testen, testen’!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.