Horeca kraakt corona-routekaart van prutsend kabinet: ‘Zo kunnen restaurants ook in 2021 niet rendabel draaien!’

Gisteren presenteerde het demissionair kabinet een nieuwe routekaart. De Koninklijke Horeca Nederland is niet te spreken hierover, ze vinden dat de routekaart uiteindelijk nergens heengaat, het is of open of dicht als horecazaak. Als het kabinet zo blijft doorgaan dan gaan veel horecazaken weer een rampzalig jaar tegemoet. 

De KNH-directeur, Dirk Beljaarts, is niet bepaald tevreden met de nieuwe routekaart. Er zijn namelijk maar twee opties: of de tent mag open, of deze blijft dicht. Er wordt niet eens gesproken over de mogelijkheid tot heropening van terrassen, iets wat Beljaarts onbegrijpelijk vindt.

Beljaarts had gehoopt dat de horecazaken misschien weer gebruik konden gaan maken van de buitenruimtes, aangezien de besmettingskans daar een stuk lager ligt. Tot zijn grote teleurstelling wordt deze optie niet eens genoemd. Ook baalt hij ervan dat het kabinet had toegezegd aan tafel te gaan met de sectoren, maar dat is niet gebeurd:

“Maar dat is met geen enkele sector gebeurd. Dan hadden we het kunnen hebben over maatregelen om open te kunnen gaan. Als dit zo doorgaat, kunnen veel restaurants ook in 2021 niet rendabel draaien.”

Het kabinet heeft dus een nagelaten een reëel toekomstperspectief aan te bieden aan de horecasector. Het blijft voor hen nog een onzekere tijd. Ook blijft het belachelijk dat het kabinet keer op keer toezegt aan tafel te gaan met de getroffen sectoren, maar dit vervolgens gewoon niet doet.

Het kabinet vaart hiermee een koers waar maar weinig mensen gelukkig van worden. En voor de horeca is het helemaal desastreus: de hele sector moet inmiddels rekening houden met een groepsgewijs faillisement.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. NoDoubt

  Dat heet dus build back better. De hele samenleving moet kapot. En er spelen een paar mensen voor God en die bepalen dat de wereld met 500 miljoen mensen genoeg is. En laten dat nu dezelfde mensen zijn die de banken beheren, vinden dat je aan het ´levensreddende´ ongeteste vaccin moet. De eerste inenting van Kamala Harris is van YT verwijderd, Omdat het fake was evenals bij Khan en Fauci. Als we wachten op de overheid dan kun je heel lang wachten zie Rutte vrijmetselarij en Super Loges. Dan weet u gelijk waarom J.D in de doofpot moest. Epstein is maar een topje.

  1. Barbera

   Laat die dampende kruidenketel eens met rust.

  2. usb3.0

   Klopt, niets meer aan toe te voegen.. er kan nog wel heel veel meer aan toegevoegd worden natuurlijk dat weet elk gezond weldenkend mens.

 2. Barbera

  Toch wel benieuwd wat Baudet hier van vindt.

  1. usb3.0

   Die zal daar inderdaad iets van vinden en laat mij raden daar zal barbamamma het niet mee eens zijn..

  2. Appelstroop

   Dat zou voor het eerst zijn.

 3. Nationalist

  De Koninklijke Horeca Nederland moet de boel helemaal open gooien klaar uit afgelopen met het gezeik.

  1. Cootje

   Ze moeten zich wel aan de wet houden ze mogen op 17 maart stemmen op het succesvolle beleid

 4. Cootje

  Op 17 maart mogen ze hun ongenoegen kenbaar maken , als de peilingen zo blijven zijn de mensen blij met het beleid en hoeft er niets te veranderen

  1. Arbeider65

   Ondernemers temmen altijd op de VVD. Dus er veranderd helemaal niets. Wel klagen , maar geen verandering. Want…… geld en belofte van lagere belasting doet het altijd goed bij ondernemers.

 5. Cootje

  Corona ligt uitstekend de verhoudingen bloot hier en in Europa . Een verandering kost meestal bloed zweet en tranen , als ze niet vol in hun portemonnee worden getroffen zijn Nederlanders van nature meelopers en mogen andere de onvrede opknappen de polderde meute krijg nu een andere wind voor de kiezen en nu op 17 maart mogen ze stemmen of ze te vrede zijn

 6. Piet Klein

  Eén van de meest storende aspecten van het overheidsoptreden in de corona-crisis is dat de overheid kennelijk onvoldoend in staat is feiten voldoende op een rij te zetten en heldere argumentatie te geven voor maatregelen. De informatievoorziening wordt dubbelzinnig, tegenstrijdig. De aanpak lijkt meer gebaseerd op met welk been een politicus, de Jonge of Rutte uit bed is gestapt. Bijvoorbeeld tegelijkertijd ongeveer met het openstellen van de scholen per 8 februari meldt het Erasmus MC en de GGD Rijnmond dat de besmettelijkheid de Britse variant via kinderen plaats vindt. Is er dan geen één ambtenaar op VWS die bijhoudt welke onderzoeken lopen, checkt VWS niet bij partijen waar de onderzoeksresultaten naar toe gaan voordat er besluiten genomen worden. We zitten met merkwaardige maatregelen. De Jonge erkent dat met het openen van de scholen er negatief effect is, maar geen enkele toevoeging, bijvoorbeeld geen oudere onderwijzers voor de klas. Bij de start van de crisis hoefden we in Nederland niet bang te zijn en gaven we beschermingsmiddelen weg. In het verleden waren mondkapjes niet nodig nu zijn ze in openbare ruimte verplicht. Wij kopen nu een experimenteel vaccin waarvoor de fabrikant geen enkele aansprakelijkheid wil. De Russen hebben een traditioneel vaccin beschikbaar met hoge efficiëntie. Het virus muteert snel. De effectiviteit van vaccins lijkt niet voor alle mutaties even sterk te werken. Feit is dat de inzichten tijdens de crisis voortdurend ontwikkelen, maar we hebben een RIVM en ministerie dat toch in staat zou moeten zijn de feiten goed op een rij te houden. Hoe is het mogelijk dat we in Nederland daar niet in slagen. Hoe lang mag een minister en zijn minister president maar blijven voort ploeteren met lange persconferenties en slechte resultaten.

  De inzichten worden steeds beter. De sterftekans bij 50- ers is volgens het NewYork magazine zeer laag. Boven de 60 loopt de sterfte kans op. Volgens een IC arts bij het AMC bestaat 75% van de bezetting op de IC uit mannen boven de 50 met overgewicht. Deze arts adviseert deze groep snel te vaccineren om de druk op de zorg te doen afnemen. Roept deze arts onzin, of is de minister doof?

  Het lijkt er op dat de Rutte en de Jonge zich helemaal aan het vast lopen zijn zoals een kat in kluwen wol. Je krijgt bijna medelijden met ze zo als ze maar niet in staat zijn een heldere regie te geven. Met meer dan nodig doden tot gevolg, bedrijven die kapot gaan. Hoe lang gaan we dit mis management nog tolereren. Het kabinet is demissionair, de verkiezingen kunnen leiden tot een lange formatie. We kunnen nog maanden opgescheept zitten met een Rutte en de Jonge die het totaal niet kunnen. De Tweede Kamer zou er verstandig aan doen om deze heren naar huis te sturen en een noodkabinet te installeren. Dat kan als de kamer lef heeft en Rutte per direct weg te sturen. Niet fijn voor Rutte en zijn VVD, maar de vraag is of er partijen zijn die nog met Rutte willen samenwerken na de verkiezingen. De toeslag affaire, het dramatisch falen in de corona crisis er zijn nog meer drama dossiers. Feiten genoeg. Bovendien zullen partijen ondertussen ook wel ervaren hebben dat Rutte als een solist opereert en dankzij een grote media acceptatie als een ongeleid projectiel opereert waarbij de andere partijen bij de volgende verkiezingen de prijs mogen betalen voor de fouten van Rutte. Partijen die voor Nederland staan en Nederland een beter corona-beleid gunnen doen er verstandig aan Rutte per direct weg te sturen.

 7. Marcel4x4

  Dit linkse kabinet is lekker bezig. Eerst al begonnen met ten gronde richten boeren, nu horeca en MKB.
  Terwijl alles gewoon kan met goed ventilatie, luchtreinigers (UV of ionisatie) en hoge luchtvochtigheid.
  En wie bang is van een IFR 0,23% virus die is niet verplicht om er heen te gaan. Gun een ander dat dus wel. Helaas zitten velen in een soort angstpsychose.
  Medicatie zoals ivermectine en HCQ ook genegeerd. Of het specifiek beschermen van de kwetsbaren.
  Alles dat werkt en proportioneel doet men niet aan. Enkel aan totalitaire dictatoriale maatregelen.

  Hele heisa om Britse variant waar je juist minder ziek van wordt.

 8. Lucky Luke

  Het is weer leuk om te zien hoe intelectueel Nederland, de mensen die op dit artikel reageren, onstellende onzin uitkramen. Kom maar op met uw reacties, ik reageer niet op onzin.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.