Thierry Baudet Tweede Kamer 7 scaled

Tweede Kamer weigert debat over immigratiepact! Baudet: 'Kiezers hebben recht op antwoorden!'

Geen categoriefeb 03 2021, 19:00
Een debat over het EU-immigratiepact lijkt er voorlopig niet te komen. FVD-Kamerlid Thierry Baudet had dit vorig jaar september al op de agenda gezet, maar tot op heden moeten we blijven wachten op antwoorden. Een verzoek tot een debat vóór de Kamerverkiezingen is vandaag afgewezen.
Op de een of andere manier doen Kamerleden er alles aan om er maar voor te zorgen dat een debat over dit immigratiepact niet zal plaatsvinden. Baudet is het zat dat Kamerleden duizenden schriftelijke vragen hierover indienen, maar een open debat uit de weg blijven gaan. In september was er nog genoeg steun voor dit debat, maar nu zitten partijen dit voorstel te traineren.
Met de verkiezingen om de hoek is dit debat meer dan wenselijk. Migratie blijft een van de grote thema's. De kiezers hebben dan ook het recht op antwoorden, vindt de FVD'er. Hoe denken partijen over dit 'Marrakesh immigratiepact 2.0,' zijn ze voor of tegen?
Voorlopig zal dat een vraag blijven, sterker nog: het debat zal pas na de Kamerverkiezingen gaan plaatsvinden, want het verzoek om dit vóór 17 maart te houden is zojuist afgewezen.
Het is cynische politiek. Natuurlijk is het voor veel partijen vele malen gunstiger om zo'n pittig dossier over de verkiezingen heen te tillen. De potentiële kiezers kan men nu nog verleiden met mooie beloftes en harde retoriek, maar na de verkiezingen kunnen al deze beloftes weer direct in de prullenbak worden gegooid. Zoals maar al te vaak is gebeurd in Nederland, zéker wat betreft onze open grenzen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten