Hypocriet D66 wil graag miljoenen bomen planten, maar blijft voorstander van biomassa

De klimaatdrammers van D66 hebben weer eens een grandioos idee: er moeten meer bomen worden geplant in Nederland! De partij wil maar liefst tien miljoen extra bruine jongens met groen bladerdak planten, want dit zou goed zijn voor de luchtkwaliteit. Er is alleen een kritische kanttekening te plaatsen bij dit plan: D66 is óók nog steeds een voorstander van biomassa. Oh, willen ze dáárom al die extra bomen planten? 

Zo op het eerste oog komt D66 natuurlijk met een goed idee. Nederland mag wel weer een stuk groener ogen. Meer bomen planten, dus: “Bomen zijn onmisbaar. In de natuur en in de wijk. Voor schone lucht en omdat ze onze omgeving koel houden.”

Klinkt dat mooi? Niet te snel juichen. Ware het niet dat de klimaatdrammers van D66 tot op heden nog steeds voor hebben gestemd met plannen rondom de Nederlandse biomassa. Zo zien ze nog steeds biomassa als een duurzaam alternatief. Maar ondertussen worden hele wouden gekapt voor de benodigde centrales. Al die aanplantingsvoornemens staan dus in schril contrast met hun eigen stemgedrag in de Tweede Kamer:

Dus in eerste instantie heeft D66 als regeringspartij het bestaande bomenarsenaal massaal lopen kappen voor de biomassa-industrie en vervolgens proberen ze dit te verhelpen door nieuwe bomen terug te plaatsen. Die over enkele jaren wellicht weer handig gebruikt kunnen worden voor de biomassa. Ja, over een onzinnig en tegenstrijdig beleid gesproken.

De biomassalobby zal desondanks wel blij zijn met dit initiatief van D66. Zij zien natuurlijk weer een gouden kans om weer wat extra jaartjes gezonde bomen te verbranden onder het valse mom van ‘duurzaamheid.’

Als men bij D66 echt de CO2-uitstoot wil verminderen moeten ze stoppen met de heiligverklaring van biomassa. De uitstoot van deze energievorm is nu zeker niet bevorderlijk voor onze luchtkwaliteit én het kapping van bomen draagt al helemaal niet bij aan een betere luchtkwaliteit. Laat staan aan de hoeveelheid groen in ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Adrianzoon

  houtstook is het meest vervuilende mogelijk

 2. Jack Flash

  Een land volgeplempt met windmolens, zonneakkers, vinexwijken met 100.000 nieuwkomers per jaar is in 2030 geen plek meer voor bomen.
  Randdebiel kaag is totaal ongeloofwaardig.

 3. liefdevol rechts

  Ja hypocriet daar is alles mee gezegd maar er zijn velen die het nog altijd nog niet snappen

 4. RvdBe

  Kaag verstookt liever levende bomen die CO2 opnemen, dan oude bomen (fossiel aardgas) die geen CO2 opnemen en ook nog eens geen fijnstof opleveren tijdens verbranding.
  Het 1e hebben ze bio genoemd en is dus goed, het 2e heet fossiel en is dus slecht.

 5. Adriaen van Bergen

  Ze willen ook een miljoen huizen bouwen.
  Misschien kunnen alle D’66ers dan onder de grond gaan wonen.
  Deurtje dicht, sleuteltje weg.

 6. yellow thread street

  Kaag heeft een klap van de molenwiek gehad.
  Bij het verbranden van biomassa komt zeer veel fijnstof vrij dat omwonenden op de longen slaat en zeer slecht voor de gezondheid is.
  Stop met die bomenkap en het verbranden ervan, het duurt meer dan 30 jaar voor een nieuwe boom even groot is dan bomen die nu gekapt worden.
  Het is een kaalslag voor de omgeving en funest voor onze natuur.

 7. Bunky01

  Mw.Kaag en haar partij zijn reeds lang de weg volkomen kwijt. Geschift tot op het bot.
  50.000 hectare extra beschermde natuur. Waar wil ze al die hectares vandaan halen. Beschermde natuur tot het moment – in de verre toekomst – omdat ook deze bomen ten offer vallen aan hun waanidee.

 8. Hierisharrie

  Hmmm .
  10 miljoen bomen en 1 miljoen huizen in de groene omgeving en daar bovenop ook nog tig duizend kansenpareltjes importeren.
  Gaan we België en eventueel Duitsland inlijven? Of kan dit allemaal nog op die paar vierkante kilometer die nog vrij zijn ?

 9. driewerf

  Ik wil kaag wel planten zeg maar zo’n 50 meter diep en aanstorten met beton .

 10. Rene van der Grijp

  Interessant. ALLE partijen, zowel links als rechts, hebben voor de motie gestemd behalve de regeringspartijen plus de SGP.

  Inmiddels weet iedereen (ook GL) hoe fout biomassa is maar deze waardeloze regering gaat er stug mee door. Dat is bijna misdadig.

 11. Robin Hoed

  Kan toch?
  Je moet ze alleen niet sneller opstoken dan je planten kan.