Kartelpoliticus Rutte eist: ‘Geen verkiezingsbeloftes!’ Er moet een ‘brede coalitie’ komen om een ‘sterke overheid’ te maken

In een brief aan de andere politieke partijen roept Mark Rutte hen op vooral géén beloftes te doen. Want we leven tegenwoordig blijkbaar in een wereld waarin het doen van beloftes gezien wordt als volstrekt onzinnig. Het kabinet voelt zich daar toch niet aan gebonden. De enige beloftes die wél gedaan mogen worden komen erop neer, aldus Rutte in de brief, dat er een sterkere en grotere overheid moet komen. Nou, daar kunnen de overige kartelpartijen zich ongetwijfeld vol vreugde achter scharen.

We leven werkelijk in een dystopische wereld. Het is al zo surrealistisch aan het worden dat de premier en lijsttrekker van de VVD andere partijen oproept in verkiezingstijd vooral géén beloftes te doen. Dat heeft namelijk toch allemaal geen zin, aldus Rutte. Nee. Na de verkiezingen moet er een grote, brede coalitie komen van allerlei verschillende kartelpartijen. Die kunnen dan lekker met elkaar samenwerken. Want, ach, ze denken in grote lijnen tóch hetzelfde over alle belangrijke zaken.

“We zitten nu ook in verkiezingstijd,” schrijft Rutte. “Veel politici doen dan beloften en komen met hun eigen plannen die zij als de enige oplossing presenteren. Ik denk dat het in deze bijzondere tijd niet realistisch is beloften te doen. Bovendien worden verschillen uitvergroot. We moeten juist de verbinding zoeken, want alleen samen komen we uit deze crisis.”

“De komende weken staan alle lijsttrekkers tegenover elkaar in televisiedebatten en hebben politici soms felle kritiek op elkaar,” schrijft hij. “Maar we kunnen alleen iets bereiken door met alle redelijke partijen samen te werken.” “Straks gaan we waarschijnlijk met een brede coalitie verder,” schrijft hij daarover.

Natuurlijk heeft hij al meteen drie onderwerpen in gedachten waarop die “brede coalitie” die hij voor ogen heeft kan samenwerken. De economische groei zou bevorderd moeten worden, de zorg moeten we versterken en, oh ja, er moet een sterke overheid komen. Wat? Ja, echt. De leider van de zogenaamd liberale VVD vindt de overheid dus nog niet sterk genoeg. Meer, meer, meer overheid. “Met een menselijk gezicht én de kracht om mensen te beschermen.”

Ah ja, want we weten allemaal dat een heel sterke, grote overheid in het verleden altijd heel menselijk is gebleken.

Oh nee, wacht, elke keer dat het geprobeerd is, is juist het tégendeel gebleken. Hoe groter en sterker de overheid, hoe onmenselijker, en hoe minder rechten en vrijheden de gewone burger heeft.

Een liberaal begrijpt dat en wil juist daarom een zo klein mogelijke overheid. Maar ja, Rutte is al heel lang geen liberaal meer. Sterker nog, dat is hij nooit geweest. Maar het is nu wel voor het eerst dat hij zijn ware aard zo duidelijk laat zijn tijdens de verkiezingscampagne. Blijkbaar denkt hij dat hij er nu mee weg kan komen.

Wat betreft de samenwerking met de andere partijen in een brede coalitie, dat moet geen probleem zijn aldus Rutte. “De een wil iets meer geld naar dit onderwerp en de ander weer naar die maatregel. Daar komen we samen uit. Want uiteindelijk willen we allemaal het land vooruithelpen.”

Met andere woorden, hij geeft gewoon toe dat de kritiek vanuit Forum voor Democratie, dat er een partijkartel is met allemaal partijen die maar nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn, 100% klopt. En hoewel ze daar in het verleden zelf nog weleens een geheim van maakten is het masker nu afgezet — en dan niet door de minste, maar door de premier zelf. Het kartel bestaat, en het kartel wil na de verkiezingen als een grote, brede coalitie het land besturen.

Geen wonder natuurlijk dat zoveel linkse oppositiepartijen voor de avondklokwet hebben gestemd. Zij wisten al wat de visie van Rutte was – en zij weten dus ook dat ze na de verkiezingen eindelijk officieel mee mogen doen met het grote machtsspel.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

De enigen die daar buiten vallen zijn de partijen die niet meegaan in het narratief van een “sterke overheid” die de lockdown aan ons opdringt, en die de coronacrisis gebruikt om een radicaal-groene Build Back Better transformatie van de maatschappij en economie te forceren.

We leven in bijzonder zorgwekkende tijden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Franz Biberkopf

  Rutte heeft belang bij depolitisering zodat hij als staatsman boven de partijen kan uitstijgen.

  Het betreft een listige campagnestrategie.

 2. HD

  De

 3. HD

  Kan een kritisch bericht niet plaatsen, heel raar en ‘ De ‘ wel ??

 4. HD

  Nee nog een keer geprobeerd, niet mogelijk!!

  1. Linksbuster

   Tja HD..dan maar de tekst volgooien met léés tékéns dan kom je er wel doorheen.
   Ik zég dóén!

  2. Beukman

   Probeer het woordje “сοոtrοlе” te vermijden. Dat komt niet door het spamfilter.

   1. Franz Biberkopf

    Evenals ho*r, l*l en h*tten.

 5. RvdBe

  Kun je niet beter al die linkse partijen op 1 hoop gooien, vvd,pvda,d66,gl,pvd,cda,cu,ja21 en nog wat van dat spul, ze willen allemaal hetzelfde, meer macht,meer eu, meer klimaat, meer lockdowns, meer immigratie, minder cultuur, minder vrijheid, etc etc.
  Beetje nutteloos als je zo voor centralisatie bent om dan in allerlei verschillende

  1. RvdBe

   Partijtjes te zitten

  2. Spaanse_K0K

   Kun je niet beter al die linkse partijen ( vvd,pvda,d66,gl,pvd,cda,cu,ja21 )op 1 hoop gooien
   RvdBe 22 uur geleden
   Ik pleit voor een test op politiek bewustzijn voordat je mag stemmen,

   U zakt zeker voor de politieke bewustzijn test.

   1. RvdBe

    @kok, je doelt zeker op ja 21? en wellicht cu? : hypocriete partijtjes die gewoon met Rutte meegaan.

 6. JFU

  Hij zegt dus eigenlijk: De democratie is afgeschaft afgelopen week, dus met de noodwetten kunnen we alle kanten op. We heffen het partijstelsel op, aangezien we nu een dictatuur hebben. 1 grote partij is dan ook genoeg. Verkiezingen dus ook overbodig.

  1. Franz Biberkopf

   Nee, dat zegt hij niet, JFU. Nog maar eens een keer lezen.

   1. CZ

    Aldus de waardeloze leugenaar onder vele namen!

   2. werikke

    goed lezen en ook begrijpen. JFU heeft gelijk maar zoals gewoon lijk heb jij weer andere mening. Ga lekker daders van groepsverkrachting hand boven hoofd houden en rot op

   3. yellow thread street

    Bibberkop, je kunt zelf niet lezen of je hebt een kortstondig geheugen.
    Rutte heeft gezegd dat hij de PVV en FvD bij voorbaat uitsluit.
    De democratie in nederland is dus kapot.
    Goed lezen man.

   4. Adrianzoon

    dat zegt ie wel decadente tról , de rechter by-passen door vast een nieuwe wet paraat te zetten.

 7. RCS

  Zeg dan gewoon dat je hoe dan ook als een “dictator” aan de macht wil blijven hypocriet.

 8. Linksbuster

  De boodschap van rutte:….laat niet het achterste van je tong zien..met de werkelijke politieke agenda gaan we het volk na de formatie verrassen..als ze daar nu al achterkomen stemmen ze ons weg.

 9. C.A.Barstow

  Rutte is een smerige landverrader die zich niets aantrekt als het de burgers aangaat.

  Een vuile smeerlap die zich alleen maar druk maakt of al die honderden miljoenen euro’s, waar hij zijn handtekening onder gezet heeft, geld dat van de Nederlandse belasting betaler is,
  naar Brussel weggesluisd kunnen en blijven worden.

  Rutte is een landverrader die aan de leiband van het machtsbeluste fascistisch linkse rattennest in Brussel loopt.

  Stem tegen landverraad,
  stem tegen het bestelen en beroven van de Nederlandse burger,

  Stem PVV.

  1. halo1

   Lekker opgelucht nu?..Brussel is toch geen “”fascistisch links rattennest”” ..zolang PVV+FVD er niet in slagen te bevolking daarvan te overtuigen.. moeten we het ermee doen… het “‘kartel” slaagt erin de economische voordelen boven de psychologische nadelen te laten prevaleren..

   1. Linksbuster

    Q… het “‘kartel” slaagt erin de economische voordelen boven de psychologische nadelen te laten prevaleren……
    Ach..Kunt u daar een paar voorbeelden van geven..alleen al mijn spaargeld wordt nl elk jaar minimaal 4% minder waard…de ecb zijn dank.

    1. halo1

     Als het “kartel”zegt: uit de EU kost zo- en zoveel banen.. hebben PVV en FVD geen voldoende adequate antwoorden (door te weinig deskundige woordvoerders) … tja.. en die banen zijn belangrijker dan die 4 % van uw spaargeld.. zo redeneert/framet men (met succes : kartel versus PVV/FVD 125-25). Ander voorbeeld: onze “:reputatie “van tolerant land.. schijnt ook veel geld op te leveren..let wel: niet mijn mening hoor!

 10. Aborifa

  Dat wordt een mooie linkse bende. En wie is de klos: de werkende mens (voorheen arbeider). Al die menslievende en goudeerlijke politici in het pluche.

 11. Meriadoc Brandebok

  Een sterke overheid is natuurlijk woorden naar mijn hart. We hebben een sterk staatsgezag nodig. Maar met het oog op de huidige peilingen lijkt de huidige coalitie grofweg door te kunnen na 17 maart. Dus een “grote coalitie” lijkt me prematuur.

 12. Red52

  Een sterke overheid!
  Ik denk, dat we na 10 jaar Rutte een luie overheid hebben laten ontstaan, die haar burgers beliegt en bedriegt.
  Dit op elk niveau, gemeentelijk, provinciaal en nationaal.

  Teveel manager, geen verantwoordelijken noch verantwoordelijkheden.
  Je kunt wel zien, dat ze allemaal hun opleiding genoten hebben op dezelfde universiteiten, want ze zijn allemaal met hetzelfde sop overgoten.
  Als er iets aan de hand is heeft de gemiddelde ambtenaar last van opkomende alzheimer.
  Daarnaast wordt de burger bedrogen door de overheid:
  financieel en transparantie.
  Ze doen allemaal maar wat en hopen dat niemand het ziet.
  Mocht het toch boven water komen, dan allemaal de kop in het zand.

  REORGANISEREN DIE OVERHEID. ALZHEIMER PATIENTEN HOREN THUIS IN EEN VERZORGINGSCENTRUM.
  Kan natuurlijk ook zijn, dat ambtenaren de overheid zien als hun verzorgingscentrum.
  Niks doen en aan het einde van de maand de zakken vol.

  1. Franz Biberkopf

   Iets zegt me dat Red52 geen enkele universiteit bezocht.

   1. Red52

    Al je antwoorden zeggen vooral iets over jou, Biberkopf.
    Of gestudeerd aan de universiteit of toch ambtenaar.

    Weet je, in het land van de blinden is eenoog koning.
    En jij bent beslist blind.

 13. Arbeider65

  Ha. ha. Hij doet een verkiezingsbelofte aan de ondernemers, Zij kunnen op steun rekenen van de regering. En die ondernemers trappen daar natuurlijk weer lekker in. Net als die 1000E van 11 jaar geleden…..

 14. roodkapjelusttaart

  Wat Rutte wil, dat wilde H*tler ook, dat baart mijn zorgen.

 15. liefdevol rechts

  “Kartelpolitie Rutte” heeft niets meer te eisen!
  Hij moet enkel zijn bureau leegmaken en opdonderen.

 16. 56RdK

  Inderdaad zorgelijke tijden Michael. Dankzij het achterbakse en gore deug zoals de PvdA, D66, CDA, GL, VVD hebben ook de Nederland- en westenhaters zoals B1 en het NIDA straks ook een of meerdere zetels in ons parlement, naast dat van Denk! Daarnaast nog de diverse islamfiguren bij de eerder genoemde kartelpartijen, nou, we weten het wel.

 17. Kharm

  Brede coalitie komen van allerlei verschillende kartelpartijen;
  Zoals Groen-links ,D66, CU, CDA en nog wat 1 en 2 mans partijtjes die gedogen voor 30 zilverlingen. Dus een bij elkaar geraapt zooitje die voor een stoeltje of 30 zilverlingen gewoon ook tekenen bij het kruisje.
  Dus gewoon andere grote partijen ,dat zijn miljoenen Nederlanders een dictaat opleggen .
  Dit voor 30 zilverlingen en/of een stoeltje in het torentje is ingekochte dictatuur door de VVD , die zich zelf democraten noemen samen met het CDA.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.