LOL! EU-GroenLinks-bobo boos op Frontex-grensbewakers, want ze voeren hun taak uit en houden migranten tegen

De moraalridders van GroenLinks zijn niet te spreken over het Europese grensagentschap Frontex. De organisatie zou namelijk illegaal (illegale) immigranten de grenzen tot Europa weigeren en zelfs terugsturen. GL-Europarlementariër Tineke Strik gaat dit “onrecht” bestrijden. 

De buitengrenzen van de EU zijn geliefde oversteekplaatsen voor illegale migranten, en worden daarom door het grensagentschap Frontex bewaakt. Maar uit onderzoek blijkt dat Frontex haar taak iets te serieus neemt en praktisch niemand meer doorlaat. Iets wat tot schending van mensenrechten zou leiden en waarvoor allerlei lui “verantwoordelijk” moeten worgen gehouden, aldus de fanatieke immigratieliefhebbers van GroenLinks.

Europarlementariër Tineke Strik gaat daarom zelfs een onderzoek doen, over hoe het in ’s hemelsnaam kan dat een stel grensbewakers een grens gaan bewaken. Waar halen ze de euvele moed vandaan?!

Het lijkt wel satire, maar dat is het niet. Vanuit Brussel ‒ en vanzelfsprekend ook vanuit Duitsland met hun ‘Wir schaffen das’-politiek ‒ wordt al jaren voor de bühne geroepen dat de EU een solidair beleid heeft, maar ondertussen moet Frontex wel keer op keer brandjes blussen in landen zoals Hongarije, Italië en Griekenland die vaak genoeg te kampen hebben gehad met een massale instroom van migranten.

GroenLinks roept al meteen heel gewiekst dat het om vluchtelingen zou gaan, maar dat is natuurlijk nergens bevestigd. Frontex zou evengoed massa’s aan economische migranten weigeren kunnen hebben geweigerd hebben aan de Europese grenzen.

Maar vanuit het veilige Brussel uiten de linkse EU-bobo’s maar al te graag kritiek op Frontex, want dat is lekker makkelijk en deugt. En voor GL is dit natuurlijk makkelijk punten scoren om haar achterban tevreden te houden. Onzinnige rancune, dus, van Tineke Strik, wiens onderzoek ongetwijfeld in het water zal vallen. Want op een herhaling van het wir-schaffen-das-fiasco zit niemand op te wachten, toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Edjan

  Tineke Strik zal er geen éen in haar huis opnemen. Tineke Strik zal zelfs hoog in de gordijnen klimmen als ze binnen 5 km afstand van haar huis komen te wonen.
  Overigens is 90 – 95% van die mensen helemaal geen vluchteling.
  Tineke Strik hoop dat al die nep-vluchtelingen op haar wegkwijnende partijtje gaan stemmen. Stomme gedachte!

  1. Linksbuster

   Aan deuggleuven geen gebrek bij gn links.
   Elke gn links stemmer moet als bonus een
   “vluchteling” in huis nemen en hem tot zijn dood financieel ondersteunen.
   Heb het wel een beetje gehad met het afwímpélen van de kosten der linkse hobby’s op de belastingplichtige autochtoon.
   Stem ze weg
   Nexit asap!

 2. Eppo123

  Linkse mensen hebben een zeer vreemde fetish. Links maakt meer kapot dan ons lief is.

  1. Linksbuster

   Links maakt zo langzamerhand alles kapot Eppo..elke linksaffer heeft tenen van twee meter…en ziet overal fascisten.

  2. Linksbuster

   Het recht werkt bij links altijd maar één kant op..in dit geval, het tegenhouden van “illegalen” mag niet…en daar maken ze zich druk om..dat uitgeprocedeerde “vluchtelingen” dus illegalen, niet het land willen verlaten terwijl dat volgens de regels wel moet..daar hoor je ze dan niet over.
   Ze moeten die mensen van Frontex een bonus geven!

 3. Bas van Loon

  Er is al heel lang geen oorlog van enige betekenis meer uitgebroken. Iedereen heeft zich gevestigd. Dus wie er nu nog weg wil uit minder plezierige gebieden loopt geen gevaar maar wil zich verbeteren. Een begrijpelijk streven, maar noodzakelijk is het niet. Bovendien is in elk geval Nederland overvol. Wij zouden er verstandig aan doen juist een emigratiebeleid te voeren. Daar komt bij dat de landen van herkomst moeten worden opgebouwd en/of hervormd. Als capabele mensen weglopen, komt daar niets van terecht. Door die in Europa op te vangen helpen we tientallen miljoenen mensen naar de verdommenis omdat ze in een miserabele situatie vast blijven zitten. Goed bezig, GroenLinks!

 4. Rene van der Grijp

  GroenLinks, het bastaardkind van Moskou-communisten (CPN), krakers en damslapers (PSP), een linkse afsplitsing van de KVP (PPR) en een stelletje evangelische warhoofden (EVP).

  Een verzameling randdebielen die ook nog eens banden onderhield met activisten die de wet aan hun laars lapten en nu weer een islamiste op een verkiesbare plaats hebben gezet.

  Dit politieke gedrocht is te weerzinwekkend voor woorden. Het is tekenend voor de teloorgang van het westen dat dit soort schadelijke partijen überhaupt bestaan.

 5. Spaanse_K0K

  EU-GroenLinks-bobo boos op Frontex-grensbewakers, want ze voeren hun taak uit en houden migranten tegen

  DDS liegt en verzint er weer aardig op los.
  Maar de onderbuikjes, incl die hopeloze Belgische zijn weer geleegd.

  Waarom heeft de EU hier geen FvD euro-parlementariër voor gevraagd?
  Oeps, die zijn er natuurlijk niet meer, allemaal naar JA21 overgestapt.
  Of Marcel de Graaff van de PVV? Die lijkt mij uitstekend boos kunnen doen.

  1. vvw

   groen links was nooit boos op Pol pot , die werd op handen gedragen door de communistische partij Nederland

  2. Loelap

   Zeker boos dat het tribale schōrum wordt tegengehouden. Neem zo’n koppensneller in je huis zou ik zo zeggen.

 6. Piet151

  Wat Frontex met die vluchtelingen in Europese wateren doet, terugsturen naar gebieden buiten de grenzen dus, is illegaal volgens internationaal recht. Zo simpel is het.

  1. Loelap

   “vluchtelingen” hahahaha.

   1. Piet151

    @Loelap
    Ik begrijp wat je suggereert met je reactie en ik sluit helemaal niet uit dat je voor een deel van die vluchtelingen gelijk hebt. Maar dat kun je in zo’n bootje niet eenvoudig vaststellen. Dat mag pas na serieus onderzoek en daarvoor moet je die mensen eerst aan land brengen. Onderzoek mag altijd, terug sturen mag ook na onderzoek, maar zo maar iedereen (oorlogsvluchtelingen en economische vluchtelingen) in zo’n bootje terugsturen mag niet.

    1. vvw

     blabla bladieblabla

  2. Rene van der Grijp

   “is illegaal volgens internationaal recht.”

   Dan is het hoog tijd dat dit wordt aangepast.

   En zoals Loelap al zegt: het zijn in de meeste gevallen gelukszoekers en geen vluchtelingen.

   1. usb3.0

    “het zijn in de meeste gevallen gelukszoekers”

    Dus zijn ze illegaal

    1. Franz Biberkopf

     Gerrit is legaal en zoekt het ongeluk.

     🙂

     1. usb3.0

      franzje is ped*seksueel en draagt dit ook uit…

    2. Piet151

     @usb3.0
     Dat zou kunnen, maar dat moet je dan wel eerst vaststellen. En daarom moeten ze eerst aan land en niet teruggestuurd.

  3. usb3.0

   Volgens het internationale recht? dient een vluchteling eerst zijn eigen land op te bouwen, waar is het internationale recht als illegale migranten zich misdragen in een land?
   Deze linkse hobby kost ons klauwen met geld,

   “terug sturen mag ook na onderzoek”

   Dat gebeurt nagenoeg niet pietje, of denk jij dat dit conform de regels gaat? wew weten allemaal dat dit niet zo is…

   1. Piet151

    @usb3.0
    Het internationaal recht schrijft niet voor wat iemand in zijn eigen land aan opbouw moet doen. En illegalen, of ze zich nu misdragen of niet, mogen teruggestuurd worden. Dat dat in de ogen van sommigen onvoldoende gebeurt, doet hier niets aan af.
    En onderzoek naar het recht om te mogen blijven, dus naar de reden van vluchten, gebeurt op grote schaal door de IND. Maar terugsturen is vaak niet zo simpel als het lijkt.

  4. vvw

   blabla bladieblabla

 7. Meriadoc Brandebok

  Er zijn nog steeds mensen die spreken van massa-immigratie. Of dat de grenzen wagenwijd openstaan.

  Vraag je af waarom Hongarije geen sancties krijgt opgelegd, maar juist bakken subsidies pakt.
  Vraag je af waarom minister Seehofer in Kroatië zegt dat zij zo goed de grenzen bewaakt.
  Vraag je af waarom er in Griekenland Duitsers in zwarte pakken rondlopen om migranten tegen te houden.
  Vraag je af waarom de EU Griekenland geen sancties oplegt voor haar grenshek.
  Vraag je af waarom de EU het terugduwen van migranten bij Frontex op haar beloop laat.
  Vraag je af waarom het leeuwendeel van de vluchtelingen in Moria niet zijn opgenomen.
  Vraag je af waarom de EU de Turkijedeal in stand houdt, terwijl migranten aan de Syrische grens in gevangenkampen worden gestopt.

  Op welk doel zou de Europese Unie afstevenen?

  1. Rene van der Grijp

   “United Nations projections indicate that over the next 50 years, the populations of virtually all countries of Europe as well as Japan will face population decline and population ageing. The new challenges of declining and ageing populations will require comprehensive reassessments of many established policies and programmes, including those relating to international migration.

   Focusing on these two striking and critical population trends, the report considers replacement migration for eight low-fertility countries (France, Germany, Italy, Japan, Republic of Korea, Russian Federation, United Kingdom and United States) and two regions (Europe and the European Union). Replacement migration refers to the international migration that a country would need to offset population decline and population ageing resulting from low fertility and mortality rates.”

   ht*ps://www.un.org/en/development/desa/population/publications/ageing/replacement-migration.asp

   Op welk doel zou de VN afstevenen?

  2. Edjan

   Massa-immigratie? Over 50 jaar zijn de mohammedanen in Nederland in de meerderheid. Je kunt dus gerust spreken van “omvolking”.

 8. Billyslurf

  Tineke Strik heeft haren op haar…….tanden. Alleen zwaar onterecht. Met haar halve jaarsalaris kan ze een heel afrikaans dorp een jaar te eten geven

 9. timontje

  Frontex blust brandjes in Hongarije??!!! Sinds wanneer? Hongarije heeft geen cent ontvangen voor grensbewaking, en Frontex heeft de aangeboden hulp al in januari gestaakt vanwege ‘onrechtmatigheden’ aan de grens. Mensen zonder papieren worden klakkeloos weggestuurd. Gelukkig maar! Zoals al eerder gebleken, deze “vluchtelingen” komen vaak uit veilige landen of zijn gewoon terroristen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.