LOL! Rijksoverheid komt met speciale sneeuwregels voor coronatijd: ‘Sneeuwballengevechten alleen met eigen gezin!’

Hoe triest kan het in godsnaam worden? De Rijksoverheid heeft zich genoodzaakt gezien een belachelijke richtlijn te geven in verband met de sneeuw die vandaag en morgen veelvuldig zal vallen. Zo mogen we alleen sneeuwbalgevechten houden het eigen huishouden. Of met één vriend. 

In wat voor belachelijk apenland leven we, dat we het normaal moeten vinden dat de overheid dit soort volstrekt bezopen richtlijnen doet uitgaan? “Ook bij het genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten en uw reisbewegingen te beperken,” aldus de Rijksoverheid in een advies aan iedereen die denkt dat er zomaar genoten kan worden van het winterweer.

Oh ja. En sneeuwbalgevechten mag je alleen houden met je eigen huishouden of, als je dat wel heel lastig vindt, met één vriend. Niet meer! Want blijkbaar kun je als je een sneeuwballengevecht hebt, in de buitenlucht, op afstand van elkaar want je gooit naar elkaar, elkaar op magische wijze corona geven als je met drie of meer uit verschillende huishoudens bent.

 

Kinderen tot en met 17 jaar mogen wel samen schaatsen of in de sneeuw spelen. Zij hoeven geen afstand te houden. Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, dan wordt geadviseerd om weg te gaan. ‘Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen’, stelt de Rijksoverheid.

Rutte zegt over schaatsen: “Val niet. Doe voorzichtig. Ziekenhuizen zitten niet te wachten op botbreuken.”

Het is werkelijk te geschift voor woorden dat de boven-ons-gestelden van de regering en een stel ongekozen dictatoriale ambtenaren denken dat ze ons dit soort dingen kunnen vertellen. Zijn we werkelijk zo diep gezonken als volk dat we ons dit laten gebeuren — en dat de hoofdverantwoordelijke voor dit soort lafbekadviezen van een bemoeizuchtige superstaat de verkiezingen van 17 maart aanstaande mogelijk wint?

Dat is duidelijk de mening van Jan Roos, die er klaar mee is:

Het enige goede nieuws? Het heeft er alle schijn van dat heel veel mensen daar net zo over denken.

Deze gestoorde gekte moet stoppen. Dat we het coronavirus willen bestrijden door kwetsbaren te beschermen, prima. Maar dit soort gestoorde “adviezen” en richtlijnen van een overheid die blijkbaar denkt dat we als maar een beetje te hard inademen corona kunnen krijgen zijn van lotje getikt… en gaan veel te ver. De overheid heeft zich hier gewoon niet mee te bemoeien.

Rutte en co. moeten maar lekker zelf alleen een sneeuwgevecht doen met hun eigen huishouden. Oh wacht. Die heeft Rutte natuurlijk niet. Hij is helemaal alleen. Geen vrouw/man, geen kind, niks. Geen wonder dat hij het geen enkel probleem vindt om anderen net zo eenzaam te maken als hijzelf is.

Volg onze Pagina op het Facebook-alternatief MeWe. En abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal.

Deze idioterie moet stoppen. Vandaag nog. Beperk je tot het beschermen van kwetsbaren, maar houd op de rest van ons te vertellen hoe we ons leven mógen leiden.

Oh, en als het hebben van deze mening mij weer een ban hier of daar oplevert. Het zij zo. We moeten gewoon de moed hebben om deze geschiftheid aan de kaak te stellen – en ons er tegen uit te spreken. Als we dat niet doen zijn we geen knip voor de neus waard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Winfrida

  Het kan blijkbaar allemaal nog gekker. Maar als mensen zelf dit beleid accepteren moeten zij deze regeltjes vooral volgen.

 2. Cycle25

  Helemaal de draad kwijt, potje covid-ballen maken ze er van. Het zou overigens hard waaien, dus hup…ophokken die hap.

 3. Vanduinen

  Rutte en co. moeten maar lekker zelf alleen een sneeuwgevecht doen met hun eigen huishouden. Oh wacht. Die heeft Rutte natuurlijk niet. Hij is helemaal alleen. Geen vrouw/man, geen kind, niks. Geen wonder dat hij het geen enkel probleem vindt om anderen net zo eenzaam te maken als hijzelf is. Woehaa, dat valt hem zwaar aan re rekenen. Ja toch?

  1. trutje

   Wat wel grappig is of zielig hij is op 14 februari jarig een valentijnskindje en niemand om mee te delen.

 4. AidemediA

  Hoe halen de mensen het in hun hoofd om met meerderen personen tegelijk sneeuwballen te willen gaan gooien. Of misschien wel glijden op een glijbaan, Het is godgeklaagd. Wat denken die lui nou eigenlijk wel. Buiten, op meer dan anderhalve meter van elkaar, een sneeuwballetje gooien. Ze moeten die huilie huilie aso, grappenmaker erop af sturen. Dat zal ze leren, die achterlijke belastingbetalers. En dan ook nog te bedenken, dat die partij van pinokkio hoog in de peilingen staat. In wat voor een ontzettende idioterie, is dit land terecht gekomen? Nu is het nog gratis, maar straks krijg je metertje die de ademhaling gaat registreren en daar ga je dan belasting voor betalen. Leuker kunnen ze het niet maken. Maar wel steeds gekker en gekker.

  1. AidemediA

   maar straks krijg je metertje, moet zijn een metertje

   1. Thant dolph

    Vergis je niet, deze sneeuw komt niet zomaar uit de lucht vallen. Er zitten nanodeeltjes in, waardoor de sneeuwpret-liefhebbers op afstand beïnvloedbaar wordten!

  2. FreeThinker

   Mensen zijn helemaal gek geworden. Stel je voor dat een virus deeltje op een sneeuwbal komt. Dan kun je wel iemand besmetten. Levensgevaarlijk dit.

   1. Shadow1100

    Straks stikt het vreselijk van de positief geteste sneeuwpoppen in heel Nederland.
    Eén voordeel is dat ze de temperatuur al hebben voor het vaccin………..

 5. driewerf

  jammer waar ik woon valt nooit geen sneeuw dat mis ik wel verder prima naar mijn zin haha

  1. Brenda Welsh

   Nooit geen = altijd Verder veel plezier daar! Leef je uit.

 6. Tedje Kruis

  DDS zal in de komende sneeuwval wel weer een complot van onze overheid zien.

  Na 21.00 kan de overheid alle voetstappen in de sneeuw volgen en alle overtreders bekeuren.

  Niet voorstellen stellen hoe slinks de overheid te werk gaat!

  1. Meriadoc Brandebok

   WITHETE BAUDET ONTKETEND: “ZE VOLGEN ONS OVERAL!”

   1. FreeThinker

    Volgens mij woont Baudet zonder huur te betalen in jouw hoofd.

    1. Thant dolph

     Dat is helaas Baudet’s karaktergebrek: het vangen van andermans aandacht is voor hem belangrijker dan het kraken van maatschappelijke problemen.

 7. JFU

  !5000 demonstranten in Amsterdam onder toezicht van Halsema, die ook aanwezig was en geen enkele besmetting….Nu nieuwe regels die verbieden te genieten van enkele dagen sneeuwval, en wellicht wat schaatsplezier…Kan het nog gekker? Korea is hiermee vergeleken een top democratie.

  1. Cycle25

   Zo zie je dat burgervaders/moeders in elke gemeente zijn eigen sneeuwpret-razzia invoert, in Bloemendaal een sleeverbod :

   h*tps://www.haarlemsweekblad.nl/lokaal/recreatie/665140/sleeverbod-op-kopje-van-bloemendaal

   En bij moeder “Theresa” Halsema : h*tps://www.ad.nl/amsterdam/amsterdam-sluit-sluizen-om-kans-op-schaatsen-te-vergroten~a8410c9e/

   Het regelneefvolk begint inderdaad af te glijden richting Kim.

 8. Shadow1100

  Overheidsregels bij het sneeuwballengevecht in jáááren:
  Gooien tot en met 17 jaar:
  Alles toegestaan, gooien, insmeren met sneeuw enzovoort.
  Gooien 18 jaar en ouder uit 1 gezin:
  Gooi elkander niet binnen 1.5m met een sneeuw-, ijsbal in het gezicht.
  Gooien met 1 vriend:
  Het gezin stelt zich op achter de in de sneeuw getrokken lijn. De vriend stelt zich op op een coronaveilige afstand. Niet meer dan 2 sneeuwballen per persoon en……
  vóór 21.00 uur weer naar binnen.

 9. Tepelkloofje

  Iedere keer een klein stapje verder….

 10. RCS

  Ze zijn compleet van de pot gerukt !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.