LOL! Salafisten-NGO uit Frankrijk vindt Franse moskee-aanvallen de schuld van quasi-D66’er Macron

Volgens het Nationaal Observatorium voor Islamofobie, een Frans-islamitische NGO, is de moslimhaat in Frankrijk in 2020 met wel ruim 55 procent gestegen, ten opzichte van 2019. De moslimgemeenschap in Frankrijk legt een verband met de ‘anti-separatismewet’ van de regering-Macron.

Franse president Emmanuel Macron legde in oktober verregaande maatregelen op om de radicale islam in zijn land actief tegen te gaan. Er werden invallen gedaan in moskeeën die een salafistisch gedachtegoed bleken te verspreiden, maar de gematigde moslims werden ook bij het beleid betrokken om extremistisch gedachtegoed af te zweren of buiten de deur te houden.

Wie afgaat op de berichtgeving sinds oktober zou denken dat het beleid van Macron redelijk succesvol is gebleken, maar nu komt ook de keerzijde aan het licht. De Frans-islamitische NGO stelt vast dat er maar liefst 235 aanvallen op moslims zijn geweest en dat er ook een stijging van 35 procent op te merken was bij aanvallen op moskeeën.

Om wat voor aanvallen het gaat wordt niet duidelijk uit het bericht van de NGO. Het zou inderdaad om daadwerkelijk fysieke aanvallen kunnen gaan, maar het lijkt er meer op dat hier sprake is van een poging om de Franse moslims als slachtoffer neer te zetten. Abdallah Zekri, het hoofd van deze NGO, beweert namelijk dat er leugens worden verspreid over de link tussen moslims/islam en terrorisme.

Dit kan betekenen dat hij de salafistische moslims niet als echte moslims beschouwt, of dat hij ronduit ontkent dat salafistische moslims geneigd zijn om over te gaan tot terroristische acties. Het lijkt te gaan om die laatste interpretatie: de Franse overheid richt zich namelijk specifiek op die agressieve tak van de islam en Zekri neemt er aanstoot aan dat president Macron hen verwijt dat door hen de islam “in crisis” verkeert.

Het moet inderdaad niet zo zijn dat gematigde moslims de dupe blijken te worden van het anti-radicale-islam beleid van Macron, maar het lijkt er meer op dat Zekri het opneemt voor de salafistische moslims die volgens de Franse president wel degelijk een gevaar vormen. Ammehoela!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Cootje

  Macron is maar in een ding bekwaam. Dat is de oude Vrouwenvleugel en club onderhouden. Zijn vrouw komt nog uit de koloniale verleden van Frankrijk . En er is altijd een haat/liefde verhouding geweest tussen noord Afrikanen en de Fransen elite. Maar MACRON is niet erg populair in frankrijk dus we verwachten le pen

 2. Linksbuster

  Tuurlijk het is de schuld van macron en Wilders..en niet door de moorden van het islamtuig.
  Pro-islam links maakt zich per seconde belachelijker.

 3. WayneGretzky99

  55% maar?

 4. Telex

  Macron voelt de hete adem van Marie le Pen, en doet een paar populistische uitspraken. Doen ze in Nederland tegen verkiezingstijd ook altijd. Tippelen altijd wat slapers in, welterusten.

  1. Fortiori

   Weet u het zeker? De man is 92 jaar!

 5. 56RdK

  “Het moet inderdaad niet zo zijn dat gematigde moslims de dupe blijken”
  Wout, even voor de juiste en enige beeldvorming: gematigde moslims bestaan niet!

  Alleen afvallige moslims en die zijn meestal vermoord of leven ergens ondergedoken en verbannen van familie!

  iedere praktiserende moslim leeft volgens het giftige sprookjesboek de Koran met de satanische en ideologische teksten. Een ideologie die gehele samenlevingen uitmoord en onderdrukt en misbruikt, al eeuwen lang, ook in het heden!

  D a t zijn de keiharde feiten Wout, en niks anders!

  1. Fortiori

   Ik ken een paar Moslims, die zijn gematigder dan u. U komt niet verder dan een film.

   1. Loelap

    Helaas zijn dat er te weinig.

 6. 56RdK

  @Fortiori,
  ik droomde inderdaad over een film. Een film waarin de straten en pleinen na élke islamitisch aanslag volstroomden met gematigde moslims, die vol afschuw ageerden tegen dat onmenselijk geweld.
  Helaas, het was een droom. de werkelijkheid is het tegenovergestelde!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.